Vývoj na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Scheppke666
Příspěvky: 4
Registrován: 11/12/2013, 21:11

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Scheppke666 »

Lotrásek: Ach jo, díval ses vůbec na tu reportáž? Mluví se tam o reakcích Ukrajinců na oděský masakr a jako reprezentativní prvek se nevyberou ani nějaké oslavné pochody UA neonazis, ani nějaké ofiko vyjádření z tisku, ale tři posty z fb? Vyhlásila Oděsa třídenní smutek? Nechala ukrajinská vláda tento zločin vyšetřit? jakkoliv to může být maškaráda... Označovat jakoukoliv národnostní či jinou entitu nějakým neuctivým výrazem je odporné. Mimochodem hmyz bývá u etnických čistek oblíbený. "cockroaches" používaný Hutuuy pro Tutsie. Ty seš ovšem ve svém postu poněkud hysterický a proto zavádějící.
1) Reportáž není vůbec o mandelinkách
2) Mandelinky se říká proruským podle Sv. jiřské stužky, ne těm co nesouhlasí s juntou.
3) Kde se vyvrací a hlavně jak!, že mezi upálenými, ubitými a dalšími nebyl nikdo z těch bijců?
4) Yurasymmyho blog znám a právě on se mýlí, když tvrdí, že opáskovaní policisté byli v místech průlomu. Nebyli: https://www.youtube.com/watch?v=tgWW0dcSaxQ

Ovšem stejně odporné jako označovaní každého proruského za mandelinku, je označování každého proukrajinského za fašistu/banderovce...což se taky děje.
Bohužel, v těchto vypjatých situacích bude a už je nejvíce slyšet tyhle paušalizující ultra-nacionalisty na obou stranách. Mlčící většina sedí doma a je ráda, že je ráda.
carodejmrakoplas
Příspěvky: 6
Registrován: 20/1/2014, 19:48

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od carodejmrakoplas »

CAT: video, co jsem mel na myslil, sem uz dal Lord a Alchymista, takze ho alespon nemusim hledat :)

Tomu, ze Mykola strilel pouze se slepyma nebo poplasnakem bych i veril.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Zajímavé předevčírem daroval (6.5 v Moskvě - https://www.youtube.com/watch?v=v_72fv6uVB8) známí divoch ruské dolní komory Žirinovskij svého Tygra jihovýchodnímu odboji a včera v noci už byl v Luhansku (7.5), takže pokud tam jsou schopny protáhnout přes hranice i takovou "nenápadnou" mašinu :D
Tak je hranice opravdu děravá jak řešeto, i když Kyjev tvrdí že neprojde ani myš. Dobře to ilustruje a dává aspoň nějaký odhad jak rychle - operativně jsou schopni protáhnout lidi a techniku přes hranici.
Obrázek
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

„Ve dvanáct hodin začne projednávání a pak bude hlasování,“ avizoval jeden z předáků proruských vzbouřenců Denis Pušilin. Agentuře Ukrinform řekl, že podle něj bude 95 procent zástupců lidového shromáždění, o jehož složení se moc neví, „kategoricky“ pro to, aby se hlasování uskutečnila podle původního plánu, takže tuto neděli.

zdroj: http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... dlozi.html
Naposledy upravil(a) prcek dne 8/5/2014, 12:11, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Protiteroristická operace bude pokračovat bez ohledu na případné odložení "referend"
řekl tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Andriy Paruby v Doněcké oblasti.
Mezitím, referendum je v ohrožení. V noci extremisté zapálili tiskárnu s hlasovacími lístky pro referendum v Doněcku. Zničeno asi 800.000 hlasovacích lístků. Dalších 300,000 bylo ukradeno z jiného tisku.
Očití svědci tvrdí, že útočníci byli oblečeni v maskáčích s červeno-černými páskami.
zdroj: http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 8-iu3x.htm
Obrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Aktualita: referendum bude, slyšel jsem to tu > http://www.anti-maidan.com/
> http://rt.com/news/157640-donetsk-ukrai ... endum-may/
=====
Takže armáda do toho musí vletět během 3 dnů, jinak budou mít dost fatálně narušené prezidentské volby, protože je v Luhanské a Doněcké oblasti určitě neuznají.
Obrázek
Uživatelský avatar
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 4106
Registrován: 19/2/2009, 15:45
Bydliště: Jakubov u Moravských Budějovic

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od jarl »

Upozorňuji nové uživatele jako je Prcek, že červenou barvu mohou na Palbě používat pouze admini. Je jasné, že noví členové neví, jak to tu chodí, takže to neberte jako nějakou výtku.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

jarl píše:Upozorňuji nové uživatele jako je Prcek, že červenou barvu mohou na Palbě používat pouze admini. Je jasné, že noví členové neví, jak to tu chodí, takže to neberte jako nějakou výtku.

pardon :) upravím to

Baníci Donbasu podporili referendum, video 8. 5.

Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Dopoledne probíhala porada prezidenta Ruska se stálými členy Rady bezpečnosti (neplést s RB OSN) k situaci na Ukrajině.
> http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 9-gca8.htm

----
Rusové spouští další masivní simulované cvičení, "připravenosti ozbrojených sil" (prý plánované od listopadu) do kterého budou zapojeny všechny typy a druhy ozbrojených sil v celé zemi, včetně jaderného odstrašujícího potenciálu " - hlavní námět odražení jaderného úderu. > http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 0-ev8j.htm
Naposledy upravil(a) mepu dne 8/5/2014, 12:57, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Prcek – je možný používat jinou barvu, ale radši ne zelenou – ta je zase pro moderátory. Ale třeba tmavě modrou, hnědou. Nebo to zvýrazni tučně, či kurzívou.
Jestli referendum bude, tak je faktem, že v nejbližší době asi relativně lepší situace pro něj nebude, už jen horší :smutek: Na druhou stranu lze očekávat provokace a teroristické útoky Pravého sektoru na volební místnosti. Navíc těch hlasovacích lístků ukradli docela dost.
Jestli navíc bude v době konání pokračovat pacifikační akce, tak kolik lidí může být účast? A hlavně jestli to regulérně spočítají :)
Úloha oligarchov, tých, čo sa derú k moci (Kolomojskyj, Porošenko, Tihipko, Tymošenková...) i tých v pozadí (Achmetov, Firtaš...), a aj odstavených (minimálne rodiny všetkých doterajších prezidentov) predstavuje významný prvok, hýbajúci Ukrajinou, prinajmenšom v pozadí, v tieňovej politike a samozrejme v ekonomike. IMHO celý terajší bordel je výsledkom ich konania a vzájomného súperenia.
Tak, tak. Zajímavý na tom, ještě je, že západní, ale i některé "východní " oligarchy (to ještě rozeberu dál) podporuje západ půjčkami od MMF, a na oplátku to budou platit úkáčka zdražením plynu o polovinu. Na to je navázáno i zdražení rohlíků, atd.
Na druhou stranu Moskva ví, že připojení východních území k RF, by bylo opravdu drahé.
Jenže drahé i pro Evropskou unii, potažmo nás. A výhodné pro Ameriku, která bude moci zase natisknout dolary. Celková sanace ukrajinských státních financí si vyžádá částku aspoň 80 miliard dolarů. Ukrajina v zásadě není schopná splatit své závazky jinak, nežli pokrytím novými úvěry.
Moskva tlačí na federalizaci. Je jen otázkou zda je možné tento stav nastolit dosavadním chaotickým jednáním a za stavu téměř občanské války? Nebo Kreml zvažuje všechny možnosti, včetně intervence a nastolení federalizace? Protože tím by bylo možné také nejlépe odstavit oligarchy od politiky a dělat taky něco víc pro lidi v tomto rámci.

Zajímavý článek také na idnes, občas vyplodí i něco relativně kloudného, ale musí se číst mezi řádky.
zpravy.idnes.cz
Jaceňuk chytře navázal spolupráci s východoukrajinskými oligarchy, kteří představují na Ukrajině mocnou sílu. Dva z nich se stali gubernátory - Ihor Kolomyjskyj v dněpropetrovské oblasti a Serhyj Taruta v Doněcku. Také nejbohatší Ukrajinec Rinat Achmetov vyslovil jednoznačnou podporu nové vládě a vyslovil se pro zachování celistvosti země.
I toto je pasé, protože správu převzal lid.
Nebo Východ Ukrajiny se do náruče Ruska
Tam už je ale mnoho věcí, které neplatí, jestli vůbec někdy platily .. Třeba, že "Revoluční vládě" v Kyjevu se navíc den po dni (také díky poměrně masivní západní finanční pomoci) daří dávat do pohybu fungování policie, pohraniční stráže, či armády. To dále omezuje manévrovací prostor Kremlu a jejích agentů vyslaných na východ Ukrajiny.

Ale ještě uvidíme, ten stav co byl předtím byl asi tristní. Hranice je však stále propustná, do kupy dali Národní gardu, to je pravda, ale další vývoj zatím nejistý.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Lord: oký

Výroba hlasovacích lístkov detailnejšie

Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Nechci se už vracet k Oděské tragédii, ale je tu dost lidí co shání materiály
Jedno video s křikem ženy "Pomoc" přes otevřené okno a jdou tam vidět i dvě postavy > https://www.youtube.com/watch?v=Sm-bjDyO0qA
Obrázek
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

Na druhou stranu Moskva ví, že připojení východních území k RF, by bylo opravdu drahé.
čo je pre Rusa opravdu drahe? Peniaze, sankcie, mastercard? Putin chce vychodnu a južnu Ukrajinu, len ju nechce proti nazoru väčšiny obyvatelov. On chce aby ho vytali ako osloboditela a chlebodarcu a preto si počka. možno rok ked vychod prestane bavit chudoba nadiktovana MMF a už možno o týžden. vychodni ukrajinci su ini ako západni. zajtra budu oslavovat Den vitazstva a je dosť pravdepodobne že sa najdu hlupaci z Praveho sektoru, čo niečo vyčagania veteranom. a potom aj ta dnes nerozhodna mlčiaca väčšina, zložena s Rusov a Ukrajincov, vyjde na namestia a bude chciet odtrhnutie od Kyjava. oni naozaj rusi a vychodny ukrajinci 9.5. nejdu opekat špekačky ako my dnes. taky maly naladovy obrazok http://ulaherova.blog.sme.sk/c/229237/D ... 010II.html
Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

palo satko píše:čo je pre Rusa opravdu drahe? Peniaze, sankcie, mastercard? Putin chce vychodnu a južnu Ukrajinu, len ju nechce proti nazoru väčšiny obyvatelov. On chce aby ho vytali ako osloboditela a chlebodarcu a preto si počka. možno rok ked vychod prestane bavit chudoba nadiktovana MMF a už možno o týžden. vychodni ukrajinci su ini ako západni. zajtra budu oslavovat Den vitazstva a je dosť pravdepodobne že sa najdu hlupaci z Praveho sektoru, čo niečo vyčagania veteranom. a potom aj ta dnes nerozhodna mlčiaca väčšina, zložena s Rusov a Ukrajincov, vyjde na namestia a bude chciet odtrhnutie od Kyjava. oni naozaj rusi a vychodny ukrajinci 9.5. nejdu opekat špekačky ...
Máš pravdu dost mají "mandelínkové" stužky :D Společnost se polarizuje. Rusáci by mohli Ukrajinu dotovat levnějším plynem, ale všechno jaksi něco stojí, mohli by jím dát i půjčky, ale nejdřív musí být stabilní politická situace.
Ale hlavně se musí taky rozhodnout lid, co chce, takže referendum bude minimálně lakmusový papírek pro zjištění nálad obyvatelstva. Psalo se, že vlastně nikdo neví co chce, že to je tak půl na půl, uvidíme.
Oni si tam už nyní stejně hospodaří tak trošku sami. Je to potřeba ještě nějak rozhodnout po vojenské linii, nejlíp krachem "protiteroristické operace", a zapálením několika BTR.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
host20140417
Příspěvky: 0
Registrován: 17/4/2014, 09:04

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od host20140417 »

mepu píše:Nechci se už vracet k Oděské tragédii, ale je tu dost lidí co shání materiály
Jedno video s křikem ženy "Pomoc" přes otevřené okno a jdou tam vidět i dvě postavy > https://www.youtube.com/watch?v=Sm-bjDyO0qA
Už k tomu taky nechtěl psát, ale ještě doplním, třeba to někoho bude zajímat:

* Odessa pravy sektor inside customs house
http://www.youtube.com/watch?v=VaCVxP_Q ... e=youtu.be
Video zachycuje, jak se příslušníci PS dostali do budovy nějakým bočním vchodem. Při vstupu tam podle mně volají na ty uvnitř "Nestřílejte". Věděli nebo tušili, co můžou uvnitř čekat, že už tam jejich už jsou.

* Popis události jednou z přeživších na RT
http://www.youtube.com/watch?v=ZAOXqsRAORg
V případě potřeby se z automatického překladu YouTube dá pochopit, co říká.

* V podstatě to samé video, jako ve Vašem příspěvku. Na konci je připojená reportáž, kde tu kancelář identifikovali jako č.344. Teď je vchod do ní čerstvě zazděný.
http://www.048.ua/news/530552

* Na poslední fotce je jedno ohořelé tělo identifikované z fotek jako příslušník pro-maidanu. Asi tam byl docela chaos.
http://www.opednews.com/articles/2/Odes ... 7-595.html
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Maličkost k těm volebním lístkům.
Vsadil bych se, že se jinde ( třeba za hranicí) tisknou úplně jiné lístky.
Nejdříve přece byl "únik" jejich fotky do medií a hned na to útok na tiskárny.
Takhle by dali cíl (falešný) UA specialistům, aby se nenudili a nepátrali.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Dnešní cvičení a prověrka střediska řízení obrany Ruské federace. (nemá to nic společného s Ukrajinou)
Tu-95MS během něho použili 6 křídlatých řízených střel - cíle měli na polygonech západního vojenského okruhu.


----
Národní garda dnes zas obsadila radnici v Mariupolu, za vydatného hromadného střílení do vzduchu.
video > http://vk.com/video82099297_168760647
Naposledy upravil(a) mepu dne 8/5/2014, 17:46, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Franz Trubka »

Nadherne propagacni video :D
Z cenralniho veleni RF ridi jednotlive baterie /mimochodem,prvni napravo BM 21 nestrilel, asi mu sedla baterie/
Uragany a Iskandery letaji moc pekne,nejdriv nahoru a potom dolu....
Kousek od Putina sedi Lukasenko.Vladimir mu zrejme ukazuje, jake "vcelky" by se mohly dostat do beloruskeho povetri, kdyby moc remcal :rotuj:
Naposledy upravil(a) Franz Trubka dne 9/5/2014, 03:00, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Ministr energetiky Alexander Novak: Rusko zavádí od 1.června režim zálohových plateb na dodávky plynu na Ukrajinu
zdroj: http://russian.rt.com/article/31189
Obrázek
QVAK
praporčík
praporčík
Příspěvky: 384
Registrován: 31/10/2009, 10:02
Bydliště: Praha

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od QVAK »

Další informace pro doplnění různorodosti informací

Vraťme se v úvahách na počátek a z něj vyvozujme proč a další logické pokračování:
http://www.david-morrison.org.uk/ukrain ... eement.htm resp. http://www.moonofalabama.org/2014/02/an ... tence.html
nejzajímavější je odkaz z textu č. 1 (prvý příspěvek), na doprovodnou dohodu jejiž naplnění presidentem umožnilo převzetí veškeré centrální moci nynější Kyjevské vády a kdo tuto dohodu dodržuje (možní budoucí hráči). Za pozornost stojí i datování příspěvků a porovnání s ději.
prozatimní výsledek:
http://www.veteranstoday.com/2014/05/05 ... -graphics/
možný plánovaný závěr:
http://www.veteranstoday.com/2014/03/10 ... est-of-us/
nejzajímavější je odkaz z textu č. 10.

Závěry si každý dle svých dosavadních informací učiňte každý sám.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“