Vývoj na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
riho
rotný
rotný
Příspěvky: 98
Registrován: 8/2/2013, 08:35

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od riho »

Lotrásek píše:
Koukal jsem na srovnání růstu HDP Ruska , Běloruska a Ukrajiny , a ta Ukrajina je opravdu nejhorší , sice stavěla sarkofág , řešila 10 000 lidí od Černobylu ale zase neplatila dluh SSSR jako Rusko , ale získala prostředky privatizací průmyslu na rozdíl od Běloruska , tam kupodivu státní řízení velkých podniků je úspěšné
Bielorusko bolo černobilskou katastrofou postihnuté podstatne horšie, má viac zamoreného územia. Nový sarkofág stavia EU, nie Ukrajina. V autokratických režimoch je centrálne plánovanie úspešnejšie, než v otvorených ekonomikách "demokratických" štátov. Ukrajinci majú z oboch systémov to najhoršie, chýbal im silný vodca. Rusi ho získali v Putinovy, inak by boli na tom horšie ako Ukrajina.

By the way: ako je to teraz s vyplácaním dôchodkov? Platia sa načas?

Súhlasím, že do prvých mrazov sa to bude musieť celé vyriešiť, inak sa obyvateľstvo zradikalizuje. Kým je teplo a deti neumierajú od hladu, tak sa ľahko moralizuje. Potom už pôjde o krk.
Obrázek

Memento Mori
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Hlasovanie v Moskve :D lol rofl :D





To rovno mohli urobiť celé referendum iba v Moskve :lol: :rotuj:



Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

Takže když se domluvim já se svými sousedy v paneláku, oděláme referendum o samostatnosti, uspějeme, tak je to vůle lidu, je to občansky legitimní, protože daná většina v daném území rozhodla a kdo s tím nebude souhlasit, není demokrat.... :rotuj:

To by mě zajímalo, jestli bys ses choval stejně, kdyby si takové referendum a samostatnost odhlasovali u vás Maďaři na jihu[/quote]

Jdou jiný věci. Pokud máš svlj pozemek, můžeš vyhlásit vlastní stát. Na Vlastní oči ukazovali jak nějakej borec měl statek a aby neplatil daně, vyhlásil vlastní stát. Bylo to cca před 15 lety, kdoví jak to pak dopadlo.

A pokud stačí na změnu nápisu na letišti v Haveltownu 30 000 podpisů, tak nevidím problém ani v tom referendu. Řekni až budete odtrhnutí, zařídím, aby náš vchod váš vchod uznal :D


Dzin: Podle tvýho vysvětlení teda vláda K. Gottwalda se nedostala k moci pučem? Přece jak víme, tak ozbrojenci nebyli přři jednání politiků přítomni.
Na Ukrajině si prakticky Majdanovci prostříleli a propálili molotovama cestu k parlamentu. A ještě si pamatuju jak hlavně z TOP09 (Kalousek a spol.) vyřvávali proti gen. Pickovi něco o juntě, když se chystal na pozici ministra. A když začal Majdan, tak Schwarzenberg (předseda TOP09) letěl podpořit (jednat z tamními oligarchy) Majdan a v TV TOPky podporují ukrajinskou juntu.

Nevím jestli to tady je, ale zde v Hydeparku vojenský analytik M. Koller o situaci na Ukrajině. Ale i o stavu amád: Ruska, Číny, USA, jak je na tom Nato bez USA, AČR, Ukrajiny.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -hyde-park

riho: to je právě to, až přijde zima, nebo kdyby se rozšířil konflikt jako všude tam, kam poslali USA svoje vojáky, či to tam jen platí. Utečenci. No do Ruska ani Rumunska nepůjdou, že ano. A já tady miliony Ukrajošů fakt nechci. Proto je mi jedno, jestli si Putin zabere část nebo celou Ukrajinu, hlavně ať tam zařídí někdo klid a je mi jedno jak. USA samozřejmě jen těží z nestability blízko EU. Kdyby se zbavili Eura, státy, co mají devizy v Eurech by je museli nahradit chtě nechtě zpět dolarem, což by pomohlo jedině USA. Američani nedělají výpady v rámci demokracie (ještě jsem neviděl, že by se lidé v napadené zemi měli líp), ale v rámci boje o svoje přežití, ale na náš úkor a úkor jiných. Podle mě, ať padnou na hubu USA, než my.
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Beda »

Dzin píše:Kde berete ty nesmysly o majdanu? Ten nikdo nikoho nesvrhl a uz vubec ne ozbrojenou akci. Janukovice odvolal parlament hlasovanim. Srovnavat majdan s tim co se deje dnes je nesmysl. Opet zopakuji majdan zacal jako pokojna demonstrace a trvalo nekolik mesicu nez se situace vyhrotila k ozbrojenemu nasili. Jenze to se nehodi do kramu a tak se lze o junte fasistech a dalsim jen aby se prorusti ozbrojenci kteri hned pd zacatku zahajili ozbrojene akce ospravedlnili.
Dzin píše:Kde berete ty nesmysly o majdanu? Ten nikdo nikoho nesvrhl a uz vubec ne ozbrojenou akci. Janukovice odvolal parlament hlasovanim. Srovnavat majdan s tim co se deje dnes je nesmysl. Opet zopakuji majdan zacal jako pokojna demonstrace a trvalo nekolik mesicu nez se situace vyhrotila k ozbrojenemu nasili. Jenze to se nehodi do kramu a tak se lze o junte fasistech a dalsim jen aby se prorusti ozbrojenci kteri hned pd zacatku zahajili ozbrojene akce ospravedlnili.

Uz s tim hlasovanim parlamentu dejte pokoj. To hlasovani bylo jiste vic falsovane jak ty referenda.
Dzine podivej se na to video. Kdyz takhle hlasuje parlament, necha si to filmovat, dava jasny priklad jak se ma hlasovat. Kdyz pri hlasovani byl obkliceny ustavni soud, soudci dostali nakladacku, to bylo demokraticke.. Bylo par videi z hlasovani ted a zadnej vojak. To same o tech pruhlednych urnach, jestli tak hlasuji od do cara a nevadi jim to, tak proc se do toho montujete, to hazeni listku do pruhledne urny je jiste demokratictejsi jak to hlasovani v parlamentu co natocila TV, dost mozna ze se tak hlasuje doted, jen tam nepusti kamery.

Proc srovnavate nalady tam a tady. Pokud rus plynem platil za Sevastopol, ktery byl driv rusky a asi ovlinen vodkou ho Chruscev dal ukrajincum, pry jako odskodne rusu. Prvni zakon byl, udelat z rusu druhoradne obcany, to byl spoustec zajmu rusu o sve obcany na Krymu a Ukrajine. Na Krymu asi bylo jedno ze se to Kyjeve pere a kdo bude prezidentem, ale zvedlo je ze z nich chteli udelat mensinu i kdyz je jich tam nejvic.....

Proc pobaltske staty tolik proti rusum na jejich uzemi nervou. Za dob SSSR bylo snem rusu odejit do duchodu tam, tak jim tam chodi ted duchody z ruska a utraceji je tam a ty duchody jim platit nemusi, vlastnim ano. Tak jsou radi ze je tam maji, ze tam tecou.

Slovensko versus Cesko..... Tady jsem nebyl svedkem ze by slovak mel problem v krame neco koupit, na Slovensku jsem byl svedkem jak si chtel koupit knizku a kamarad mu rekl, nekupuj to, je to psane slovenstinou a nebyt to mancaft vzperacu, dostali by na budku. V Novych Zamekach jsem si na trhu chtel neco koupit, odpovet neptudum ( omlouvam se pokud je to spatne napsane ) nepomohlo ukazovani co chci, nepomohlo ani ze za nas potom mluvila svakrova co je na Slovensku provdana, ta nakonec dosla pro SNB-aka a teprve jsme nakoupili. Z vojny...bylo asi polovina slovaku, jak hral v TV Slovan Bratislava, tak neexistovalo fandit druhemu muzstvu. Tak cim vic na vychod, tim jsou horkovnejsi. Na druhou stranu od Uralu na vychod jsou zase jini, pratelsti, pohostiny.

U nas si nekdo dovolil hlasovat za souseda co si odskocil a mluvilo se o tom tyden. Kdyz i zapad na to zavira oci, tak je jen jedine hlasovani a to vyhrava ten kdo ma vic lidi s Kalasnikovem a tech bude mit asi ten vychod vic jak majdanci. Kalasnikov nebyl videt, je nekde zautocili banderovci z Kyjeva. Pro srovnani s obrazkem z hlasovani pred lety, tak v hlasovaci cimre byla videt uniforma, tad ne. Vypada to ze UA armada na vychode bude prohlasena za okupanty a kdyby se rus rozjel tak jim budou stavet slavobrany jako osvoboditelum a budou vitani vic jak na Krymu a asi by ruska armada dojela az do Kyjeva jen se zastavkama na tankovani. Nejaky blabol ze se rusove boji UA armady, ze na ne nemaji je blabol.

Nejspis ty lidi co ten Majdan rozjeli, ted litujou. Putin by nezabral Krym a nechystal by se na Ukrajinu. To jak se pise a predpovida uz nekolik let je jako kdyby babka mela koule, byl by to dedek. Kdyz se porad rusum predsouva co udelaji, tak nakonec muzou dojit k nazoru ze udelat to je nejlepsi cesta.

USA, EU i NATO dalo jasne na vedomi ze za Ukrajinu do valky s rusem nepujdou.

Ve WWII urcite ukrajincu padlo nekolik milionu a ted nedelali oslavu, porad je tam hodne pametniku, veteranu, rodin kde padlo i nekolik lidi, tak ty oslavy ukrajinskych SS a banderovcu je jen pekne stvou.

Jeste k tomu ukradenemu plynu ze zasobniku na Ukrajine.......byl to ulozeny plyn hlavne pro EU, ne Ukrajinu, takze EU ho neodebrala i kdyz ho rusove dodali.....To je kradez za bileho dne.

To chce to jednani rusu hodnotit pro a proti, ne jen proti.

USA uz v nekolika zemich predvedli jak jednaji kdyz je potrebujou a jak to dopadne kdyz dosahnou sveho, jak potom s tema lidma nalozi. Kdyz Bin-ladinek dostal od USA prezidenta metal za boj s rusama a jeho synacek ho chtel obesit. Potom dostali medaile lidi co ho zabili. Toho Bin-Ladina udelali amici, kdyby od nich nedostal zbrane, tak by to v afganu rusove zvladli, nemuselo by tam padnout tolika vojaku NATO, umiraji tam dodnes.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Polarfox píše:
mepu píše:Dzin: V Luhanské oblasti přesáhla účast už teď 80%, v Doněcké oblasti zatím více než 50%. Tipovat můžeme co chceme ale podařilo se jim vzedmout nálady ve společnosti v těchto oblastech směrem kterým chtějí, a tohle je alfa a omega dalšího vývoje. Jestli to bude účast 70% nebo 90% je celkem irelevantní, referenda se konají v polních podmínkách, pochybení atd tam budou, takže i když odmyslíme falzifikace (ale to nechápu proč by to dělali) většina těch co šla k urně dá ano, z prosté logiky takových hlasování (ti co nesouhlasí ani nemohou takové hlasování uznat, a sedí doma), a počítají se ti co byli u uren a ne ti co se nevyjádřili, 80-95% za Ano může být klidně reálných.
A odkud přesně se berou tahle čísla? Až zarážející podobnost s Krymem, kde to bylo nedávno dost zpochybněno. Pokud je to pravda, tak je tu vysoká!! pravděpodobnost, že jde o stejný scénář. Těch lidí tam také klidně může odvolit 30% s odřenýma ušima a nikdo se to pořádně nedozví a nebudou prostředky na to to rozmáznout.

Popravdě usuzovat něco z davu nakupeného u pár volebních místností, to chce odvahu. V Praze žije přes milión lidí a když jich pár desítek tisíc pošlu na pár náměstí, tak to bude vypadat jak čínská invaze...ale stále to bude zlomek celého obyvatelstva Prahy. Když jich tam pošlu 300 000, tak už to bude jak invaze Číny, Indie a Vietnamu dohromady, ale pořád to bude méně jak třetina. A pár rozhovorů s voliči a záběrů na průhledné urny s lístky se zaškrtaným "ano" ti s několika známými udělám taky. Pak stačí prohlásit účast za 70%, k tomu vyvěsit pár vlajek a máme tu samostatnou Prahu i přes malou účast a patrně zcela jiné názory většiny.

Prostě pokud mají pochybovači o krymském referendu pravdu, tak je to absolutní fraška...zvláště vzhledem k důležitosti takového rozhodnutí. A nespravedlnost vůči ostatním, protože se může říct, že když nepřišli volit, tak si za to můžou sami, ale...pokud nedorazí volit, může to být i forma odporu. Jenže ten odpor přijde vniveč, pokud někdo mávnutím kouzelného proutku udělá třeba z 40% účasti 80% a tím tomu zajistí legitimitu.
Jde o lidi (nálady ve společností, které jsou schopny rychle fluktuovat od euforie až po těžké deprese), jde o to proč stojí někdo i hodinu frontu aby odvolil v nezákonném/nelegitimním referendu.
Podvod to není, byl by kdyby tam šli za úplatu a nebo nedobrovolně. Jak může vznikat "moc" od vrchu, tak může vznikat i "moc" od spodu (lidí).
A s tou vzniklou "mocí" začnou místní elity nakládat, jak úspěšně nebo neúspěšně, ukáží nasledujíc dny.
V každých "volbách" je jistá míra nespravedlnosti vůči těm co zůstali doma, nebo považují volbu za pro ně neakceptovatelnou, nelegální, atd.,
Tyto regiony jsou dost samostatný případ, kulturně (velká část obyvatelstva cítí svoji specifickou identitu) ani většina rozhodující výkonné částí administrativy nestojí za vládou v Kyjevě, to dále vytváří zkušené paralelní struktury.
I v Oděse radši preventivně všechny důležité posty obměnily věrnými Kyjevu. Tenhle vývoj se prostě nedá scvrknout do pojmů nelegitimní/nelegální referendum a všechno je to podvod na spoluobčanech co se mají obavu vyjádřit, je tu evidentně i spousta občanů kteří se chtějí vyjádřit, ale nikdo jim ze státních struktur nenaslouchá.
Já nechci vypadat, že to nekriticky obdivuji, to fakt ne, jen se nato snažím koukat trochu z široka a do hloubky.
Jenže ten odpor přijde vniveč, pokud někdo mávnutím kouzelného proutku udělá třeba z 40% účasti 80% a tím tomu zajistí legitimitu
Ať to někdo dokáže, nedokáže, jsou to jen domněnky těch co to nejsou schopni unést. To referendum na Krymu vůbec! nerozhodlo o připojení k RF, referenda se dělají o takových fatálních otázkách, když je jasné podle vývoje nálad ve společnosti a podrobného zkoumání, jak asi dopadnou. S tím referendem se počítalo určitě dávno dopředu, o připojení Krymu rozhodli zájmy RF v oblasti, a to že si to reálně většina občanů přála - jinak by to nešlo tak hladce. Rusové šikovně využili historických konotací, Krym byl darován, většina obyvatelstva se cítí být víc rusem než čímkoliv jiným, ale hlavně opravdu bravurně byli schopni pracovat s obyvatelstvem i při samotné vojenské akci, a získávali si i ty nerozhodné na svoji stranu. Tohle chybí Kyjevu, vůči vlastním občanům na JV (prostě je ignoruje), každou další vojenskou/politickou (volby prezidenta) akcí bude jen zvětšovat rezistenci vůči sobě, ti lidi tam chtějí/chtěli aby za ně mluvili s Kyjevem lidé kteří mají jejich důvěru - že to Kyjev nedělá je jeho hloupost, nikdo mu v tom nebrání.
a máme tu samostatnou Prahu
a nemáš tu samostatnou Prahu, potřebuješ minimálně jednoho silného externího mezinárodního hráče co tě bude dotovat a bude za tebou na mezinárodní scéně stát, pro kterého bude "nezávislá" Praha na Česku zajímavá, jinak nepřežiješ ani měsíc (vzhledem ke geografii, bys nepřežil ani s podporu z venku) potřebuješ k tomu území volný přístup aspoň po moři, když už ne po souši - což je další limitující faktor.
Obrázek
Uživatelský avatar
praxus
Příspěvky: 2
Registrován: 2/5/2014, 12:09

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od praxus »

http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=335934&sId=&mId=
Zde se naskyta otazka co budou delat Rusove z Uk technikou z krymu.
Jeji predani povstalcum by bylo zajimavy ......jen uvaha.
Нa Киев !!!!!!
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od cover72 »

mepu píše: a to že si to reálně většina občanů přála - jinak by to nešlo tak hladce.
Ale blbost. Ta účast 30-50%, kterou zjistila ta ruská vládní organizace, úzce koreluje s postoji toho Rosomakova UA známého a s postoji ukrajinců, co dělají u nás ve firmě: většině Ukrajinců je to dosti u zadku -- nechtějí bojovat, nechtějí se připojovat k Rusku, chtějí jen normálně žít. Tomu odpovídá i to, že když se ti Rusové ptali voličů v krymském referendu, proč volili "ano", nejčastější odpověď byla v duchu "nejde o přidání se k Rusku, ale o zbavení se bezpráví od doněckých gaunerů</oligarchů>".

V dnešní E15 byla také reportáž o tom referendu na východní UA. Kromě toho, že jeden novinář zkoušel volit a odvolil 8x (ve 4 místnostech na 2 pasy, protože hlasovači umožňují "zastupitelnost na základě pasu") se také řada lidí vyjádřila, že jim nejde o připojení k rusku, ale o nezávislost na různých gaunerech.

Takže prd přála. Lidi prostě chtějí normálně žít nad hranicí chudoby a bez útlaku gaunerů a psychopatů, co se dostali k moci, a vysoce angažované a organizované menšiny či zahraniční subjekty to využívají pro své zájmy, to je vše. A toto a nic jiného stojí jak za euromajdanem, tak za děním na východě, zvláště v Donbasu. Z tohoto pohledu měl marxův materialismus pravdu :mrgreen:
Mauler
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 264
Registrován: 19/4/2014, 17:32

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Mauler »

Bax píše: A když začal Majdan, tak Schwarzenberg (předseda TOP09) letěl podpořit (jednat z tamními oligarchy) Majdan a v TV TOPky podporují ukrajinskou juntu.
http://www.novinky.cz/domaci/335881-mus ... ralek.html

A ještě je Schwarzenberg tak tupej nebo drzej že bude poučovat o tom co se má dělat když sám přispěl k tomu co se děje na ukrajině.Ale aspoň jde vidět za koho kope a že sleduje zájmy jiných lidí než zájmy čr což se dá vyložit různými způsoby a to vynechávám zákony čr :rotuj:
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
tarava
svobodník
svobodník
Příspěvky: 24
Registrován: 28/4/2014, 17:30

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od tarava »

Mauler píše: http://www.novinky.cz/domaci/335881-mus ... ralek.html

A ještě je Schwarzenberg tak tupej nebo drzej že bude poučovat o tom co se má dělat když sám přispěl k tomu co se děje na ukrajině.Ale aspoň jde vidět za koho kope a že sleduje zájmy jiných lidí než zájmy čr což se dá vyložit různými způsoby a to vynechávám zákony čr :rotuj:

Můžeš mi ty zájmy ČR nějak popsat nebo definovat, když se jimi tak oháníš?
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

tarava píše:
Mauler píše: http://www.novinky.cz/domaci/335881-mus ... ralek.html

A ještě je Schwarzenberg tak tupej nebo drzej že bude poučovat o tom co se má dělat když sám přispěl k tomu co se děje na ukrajině.Ale aspoň jde vidět za koho kope a že sleduje zájmy jiných lidí než zájmy čr což se dá vyložit různými způsoby a to vynechávám zákony čr :rotuj:

Můžeš mi ty zájmy ČR nějak popsat nebo definovat, když se jimi tak oháníš?
No celkově tady hodně lidí ví naprosto přesně co jsou zájmy ČR. Pro Maulera - chlape poslechni si co říká naše vláda o tom co se děje na Ukrajině, Schwarzenberg jede tu samou lajnu, Maulere jestli to nejseš ty, kdo nesleduje zájmy ČR :rotuj:
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Zipoun »

ČR žádné zájmy nemá, jsme kolonie stejně jako před 1989...naši "politici" dělají jen to co jim řeknou v Bruselu, popřípadě ve Washingtonu...tedy mluvit o zájmech ČR, nebo nedej bože o zahr. politice ČR je nesmysl.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Zipoun: Aha, já myslel, že proto si volíme vládu a je to vláda, která určuje zájmy ČR, spíš to vypadá tak, že proti zájmům ČR jsou právě lidé, kteří podporují separatisty a jak napsal Mauler - "to se dá vyložit různými způsoby a to vynechávám zákony ČR" :wink: .
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 177
Registrován: 28/12/2011, 06:22

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Zipoun »

CAT:
1) vláda se nevolí, vláda se jmenuje
2) kdyby volby mohly něco změnit, tak je dávno zrušili
3) a jaké jsou tedy ty zájmy ČR, která nám určuje naše vláda a zároveň nejsou přáním Washingtonu nebo Bruselu?

no tohle sem nepatří, klidně o smažte
QVAK
praporčík
praporčík
Příspěvky: 384
Registrován: 31/10/2009, 10:02
Bydliště: Praha

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od QVAK »

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... cka-318593

http://www.czechfreepress.cz/evropa/ukr ... telom.html

Možný důvod proč :
http://proinvestory.cz/banky-zemi-brics

Pravděpodobný důvod zapálení BVP v Mariupole:
http://www.zvedavec.org/vezkratce/8270/
P.S. Zajímavé jsou schematické charakteristiky nových funkcionářů Kyjeva.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Zipoun píše:CAT:
1) vláda se nevolí, vláda se jmenuje
2) kdyby volby mohly něco změnit, tak je dávno zrušili
3) a jaké jsou tedy ty zájmy ČR, která nám určuje naše vláda a zároveň nejsou přáním Washingtonu nebo Bruselu?
1) vcelku nemění vůbec nic na tom co jsem psal...
2) značně se pleteš (ale teda taky si myslím, že zástupná demokracie je podvod na lidi)...
3) no už jen myšlenka, že nutně musíme mít jiné zájmy než Brusel, nebo Washington, abychom svoje zájmy měli je dost ujetá...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Bax píše:Utečenci. No do Ruska ani Rumunska nepůjdou, že ano. A já tady miliony Ukrajošů fakt nechci. Proto je mi jedno, jestli si Putin zabere část nebo celou Ukrajinu, hlavně ať tam zařídí někdo klid a je mi jedno jak. USA samozřejmě jen těží z nestability blízko EU. Kdyby se zbavili Eura, státy, co mají devizy v Eurech by je museli nahradit chtě nechtě zpět dolarem, což by pomohlo jedině USA. Američani nedělají výpady v rámci demokracie (ještě jsem neviděl, že by se lidé v napadené zemi měli líp), ale v rámci boje o svoje přežití, ale na náš úkor a úkor jiných. Podle mě, ať padnou na hubu USA, než my.
A kdo chce tady víc úkáček?? Hrozí to tam časem přerůst v humanitární katastrofu, jestli do toho budou furt rejt :!: A kdo jim bude platit dluhy, zase se budou tisknout dolary a potažmo se časem znehodnotí inflací, což už se na Ukrajině lidem děje, a vyveze se to i k nám. To bude celej efekt týhle tzv. revoluce. Už tam měli oranžiádu, která s tím nic neudělala, a tohle bude větší přerozdělení.
Myslím, že k připojení k RF by jim přineslo víc, viz. příklad Běloruska.

Vedení separatistů v Luhanské oblasti dnes potvrdilo, že první kolo prezidentských voleb ohlášené na 25. květen bude ignorovat. Bojkot voleb už dříve ohlásili proruští radikálové v Doněcké oblasti.
Jinak výsledky překonaly mé očekávání, ale i hodně zmanipulované západní průzkumy. Čím nás ty hyeny celou dobu krmili !?
Pro samostatnost Doněcka se vyslovilo téměř 90 procent lidí. Účast voličů dosáhla téměř 75 procent.

Co se odehrálo v únoru v Kyjevě byl Západem inscenovaný a všemi prostředky podporovaný puč proti legitimní vládě. Jednalo se o spektrum ultranacionalistických až neonacistických militantů, jednak skupinu zkrachovalých „prozápadních“ oligarchů resp. politických lokajů z éry Juščenko-Tymošenková.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Rozebýrání ukrajinských MiGu-29 na Belbeku
Obrázek
více > http://vk.com/club60126504?w=wall-60126504_692%2Fall

----
Ranní sporadické minometné ostřelování ve směru obce Andrejevka. (je tam checkopint z žel. vagonů)
Obrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Bax: komunisti se v roce 48 dostali k moci zcela jinym zpusobem, ktery je na hony vzdaleny majdanu. Doporucuji nastudovat.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Dzin píše:Bax: komunisti se v roce 48 dostali k moci zcela jinym zpusobem, ktery je na hony vzdaleny majdanu. Doporucuji nastudovat.
Jo, není tady sice na to téma, ale mimo jiný jim to taky odhlasoval demokraticky zvolený parlament :lol:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Beda: ne protoze majdan byla zivelna z pocatku spontalni demonstrace obyvatel ktera vyvolala politicke zmeny, zatimco na krymu a v. Ukrajine je to cileny utok ruskych a proruskych jednotek s cilem okupovat (ovladnout) cast uzemi jineho statu. Tedy evidentni rozdil.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“