Anketa o Ukrajine:prosím každého aby vyjadril svoj názor.
Moderátor: jarl
Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
- EX-R.A.P.T.O.R-SR
- desátník
Re: Anketa o Ukrajine:prosím každého aby vyjadril svoj názor
Nebolo toto vlakno este pred par hodinami uzamknute, od najvrchnejsieho velitela? Takto sa straca autorita a blizi sa vlastna perestrojka
. P.S. anketa ako verejna sa mi velmi paci, uz ziadne vyhovorky, Nech plebiscit rozhodne.

„Tí, ktorí ovládajú prítomnosť, ovládajú minulosť a tí, ktorí ovládajú minulosť, ovládajú budúcnosť.“ — George Orwell, kniha 1984
Raptore nebylo jistý, zda je při zamčení možný hlasovat. Zatím tady jsou výsledky o 10 % lepší / horší než v hospě, ale ten směr lidu je jasnej 
Zase mě to tolik nepřekvapuje, co budou mít nyní za výmluvu ?

Zase mě to tolik nepřekvapuje, co budou mít nyní za výmluvu ?

-
O neutrálech píše velký Machiavelli ve svém Vladaři. Varuje před nimi, že to je největší ksindl, protože nikdy neví, jak se v budoucnosti zachovají ...
Inter pedes puelarum magnum beneficium puerorum est!
Volit mezi těmito dvěma stranami je jako si zvolit, jestli si nechám uřezat levé nebo pravé varle.

- Franz Trubka
- 7. Major
Ktere jsi tedy zvolil?
S odpustenim, Palba zacina byt trochu moc "preukrajinstena".

S odpustenim, Palba zacina byt trochu moc "preukrajinstena".

Pink Floyd-On The Turning Away
- EX-R.A.P.T.O.R-SR
- desátník
Ako uz pisali chalani v Hospode, o mlciacej vacsine, skusme sa prosim rozhodnut, kam skor, ci "lave" alebo prave "kridlo". Nebudme alibisti a zahlasujme.Zatial toho obycajneho ukrainca necaka ziadna ina alternativa, okrem dvoch velmi dobre znamych. Keby ta mlciaca vacsina mala gule zobrat opraty do vlastnych ruk, na co nema z padnych dovodov, co hadam rozpisovat nemusim, tak by to aj v strednej europe uz 25 rokov vyzeralo "mozno" lepsie.skelet píše:Volit mezi těmito dvěma stranami je jako si zvolit, jestli si nechám uřezat levé nebo pravé varle.
„Tí, ktorí ovládajú prítomnosť, ovládajú minulosť a tí, ktorí ovládajú minulosť, ovládajú budúcnosť.“ — George Orwell, kniha 1984
Výborně, takže tu máme do puntíku tu samou od základu špatně postavenou, zavádějící a zbytečnou anketu...jen jsem zvědavý, kam se to zduplikuje v další vlně, protože se tu opět vzpěčujeme a vyšší/veřejnější instanci (sektor) na Palbě nevidímLord píše:kdyby se Polar v hospě nezpěčoval, že to není fér, tak to sem nedáváš, viď ?

Neboj, brzy tu možná budou tři či čtyři podobné anketyFranz Trubka píše:S odpustenim, Palba zacina byt trochu moc "preukrajinstena".

Směr lidu není vůbec jasný, protože většina opět možná odmítá hlasovat/peče na to. Jinými slovy jsme tam kde jsme byli v Hospodě.Lord píše:Zatím tady jsou výsledky o 10 % lepší / horší než v hospě, ale ten směr lidu je jasnej
new.imperial píše:O neutrálech píše velký Machiavelli ve svém Vladaři. Varuje před nimi, že to je největší ksindl, protože nikdy neví, jak se v budoucnosti zachovají ...
Ano, pánové, berte to trochu zodpovědně a už se konečně rozhodněte, které varle si necháte ufiknoutEX-R.A.P.T.O.R-SR píše:Ako uz pisali chalani v Hospode, o mlciacej vacsine, skusme sa prosim rozhodnut, kam skor, ci "lave" alebo prave "kridlo".

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
- Tohle vlákno bude aktivní maximálně tejden, spíš míň, kvůli hlasování, pak ho nekompromisně zamykám.
- Vlákno založil svévolně kenavf, pohnutkou mu bylo asi pruzení opozice v hospě.
- Jelikož tady vznikl nyní flame, tak uvažuji o průmazu, další nejapný příspěvky o varlatech rovnou mažu.
- Vlákno založil svévolně kenavf, pohnutkou mu bylo asi pruzení opozice v hospě.
- Jelikož tady vznikl nyní flame, tak uvažuji o průmazu, další nejapný příspěvky o varlatech rovnou mažu.

Lorde, nezlob se na mě, ale pokud někdo špatně připraví anketu, tak musí čelit i kritice (neboli "pruzení"). Pokud někdo považuje zavádějící hlasování, kde hlasuje minimum lidí a spousta lidí v něm odmítá hlasovat kvůli stylu "ode zdi ke zdi" za zcela ok a vypovídající, tak ať mi to nějak podloží...jinak ať mě také přestane prudit. Samozřejmě jsem se do toho nemusel montovat, nechat to být a s úsměvem sledovat, jak je hlas 30ti lidí podáván jako "vůle lidu" a po poplácání se po zádech by zase vše utichlo..ale nějak už mi tyhle vůle lidu poslední dobou lezou krkem. Jedna babka na náměstí je také vůle lidu, když tam přijde sama (alespoň ve zdejším podání)...Lord píše:- Vlákno založil svévolně kenavf, pohnutkou mu bylo asi pruzení opozice v hospě.
A pokud nejsou varlata adekvátní, tak to můžeme kdykoli zaměnit za smrt sarinem nebo VX, není problém.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
"Lidu" se to rozhoduje lehce, protože se ho to absolutně netýká. Anketa je samozřejmě postavená špatně, protože nebulvárně položená anketa by zněla:
a) jste pro zachování Ukrajiny jako před rokem 2014?
b) jste pro (kon)federalizaci Ukrajiny?
c) jste pro rozdělení Ukrajiny na více státních celků, na základě místních referend, které budou dozorovat nezávislí pozorovatelé?
New.imperial & EX-R.A.P.T.O.R-SR : právě ona nutnost si vybrat mezi dvěma špatnými volbami je důvod, proč se tam ti idioti nejsou schopni na ničem domluvit. Dohody VŽDY navrhují a domlouvají lidé, kteří chtějí mít klid (tedy pokud nemá jedna ze stran nemá převahu nad tou druhou, aby si diktovala podmínky). Ve skutečnosti EU řve jen kvůli tomu, aby si zachovala tvář a Rusko řve ze stejného důvodu. Jinak je to tam všem úplně ukradené a jen si na tom honí politické body doma.
Lord: nebo Hitlerem a Stalinem
a) jste pro zachování Ukrajiny jako před rokem 2014?
b) jste pro (kon)federalizaci Ukrajiny?
c) jste pro rozdělení Ukrajiny na více státních celků, na základě místních referend, které budou dozorovat nezávislí pozorovatelé?
New.imperial & EX-R.A.P.T.O.R-SR : právě ona nutnost si vybrat mezi dvěma špatnými volbami je důvod, proč se tam ti idioti nejsou schopni na ničem domluvit. Dohody VŽDY navrhují a domlouvají lidé, kteří chtějí mít klid (tedy pokud nemá jedna ze stran nemá převahu nad tou druhou, aby si diktovala podmínky). Ve skutečnosti EU řve jen kvůli tomu, aby si zachovala tvář a Rusko řve ze stejného důvodu. Jinak je to tam všem úplně ukradené a jen si na tom honí politické body doma.
Lord: nebo Hitlerem a Stalinem

Mne osobne je jedno ktorá varianta by zvíťazila,nepotrebujem si tým čechrať ego.Hlavnou pohnutkou k tejto ankete boli naše média,ktoré v podstate jednomyselne podporujú Kyjevskú vládu a Separatistov obviňujú.Chcel som tým pádom zistiť, či tá jednostrannosť je aj medzi čitateľmi Palby, ktorí sa aspoň ako tak snažia dostať k rôznym zdrojom informácií(hlavne vďaka mepu a ďalším) a na základe toho si robia úsudok.
Nechajte to tu pár dní a potom to môžete zmazať aj všetko, aby tu nebolo preukrajinováno,veď na fakta tu jedno vlákno máme a tak isto aj ďalšie vlákno pre diskusiu.
Nechajte to tu pár dní a potom to môžete zmazať aj všetko, aby tu nebolo preukrajinováno,veď na fakta tu jedno vlákno máme a tak isto aj ďalšie vlákno pre diskusiu.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

K volbám do europarlamentu, nebo i parlamentu předpokládám taky nechodíš, protože bys musel vybírat jen mezi zly, co?CAT píše:Stejně jako Pátrač... Anketa je špatně postavená i přes to, že na to bylo upozorňováno v hospodě, je stejná i zde... Nikdo nikoho nemůže nutit vybírat mezi dvěma zly...
Taky se mi ani jedna strana na ukrajině nelíbí, ale některá je víc v právu a některá ne. Holt v životě není nic černobílé jak ve filmech a člověk prostě musí zvažovat.
O neutrálech píše velký Machiavelli ve svém Vladaři. Varuje před nimi, že to je největší ksindl,...
Ano, ti co si nechtějí vybrat, o které varle přijít, jsou opravdu ksindl.
Krom toho anketa je opravdu hloupá tím, že nejmenuje žádné postupy řešení. Být majdanovec, nebo být prorusák, to je pouze nálepka. Ale co dál, s tou nálepkou na hrudi?
Kdyby tam byly jen dvě možnosti:
a) ukrajinu dělit
b) ukrajinu nedělit
nejsou to sice pěkné možnosti, jde říct spoustu "ale", lze být alibista nebo ksindl, ale lze si vybrat.
Mezi samolepkou s Putinem a samolepkou s Barrosem si vybrat neumím.
Já bych tady s těžkým srdcem vybral "ukrajinu dělit", byť není řečeno jak, kým a za jakých podmínek a co s těmi, kterým to ublíží, sebere majetky, roztrhá rodiny.
Ano, ti co si nechtějí vybrat, o které varle přijít, jsou opravdu ksindl.
Krom toho anketa je opravdu hloupá tím, že nejmenuje žádné postupy řešení. Být majdanovec, nebo být prorusák, to je pouze nálepka. Ale co dál, s tou nálepkou na hrudi?
Kdyby tam byly jen dvě možnosti:
a) ukrajinu dělit
b) ukrajinu nedělit
nejsou to sice pěkné možnosti, jde říct spoustu "ale", lze být alibista nebo ksindl, ale lze si vybrat.
Mezi samolepkou s Putinem a samolepkou s Barrosem si vybrat neumím.
Já bych tady s těžkým srdcem vybral "ukrajinu dělit", byť není řečeno jak, kým a za jakých podmínek a co s těmi, kterým to ublíží, sebere majetky, roztrhá rodiny.

Vzpomínám na dobu, kdy se dělila Česká a Slovenská republika ( Československo ). Tehdy jsme neměli ani to zmanipulované referendum. Ale nevraždilo se, jen jsme si vzájemně popřáli mnoho štěstí a každý šel ke svým.
Dobře...a teď mi řekni, jak zjistíš, že Palbáci uvažují vlastní hlavou a nenechají se ovlivnit striktně černobílým pohledem, když ty sám je natlačíš právě do toho co kritizuješ? Tohle mi přijde trochu postavené na hlavu.kenavf píše:Chcel som tým pádom zistiť, či tá jednostrannosť je aj medzi čitateľmi Palby, ktorí sa aspoň ako tak snažia dostať k rôznym zdrojom informácií(hlavne vďaka mepu a ďalším) a na základe toho si robia úsudok.
To je jak když se porvou "fanoušci" Sparty a třeba Baníku a v každém z jejich měst to místní noviny podají jako že to vyprovokovali ti druzí. A ty sice víš, že se na to obě strany těšily jak dítě na dortík a vzájemně si dát do držky bylo jejich cílem od začátku, ale respondentovi dáš jen volby: A) začali to ti pitomí Sparťani, B) začali to ti pitomí Baníkovci. Takže ty doopravdy nechceš znát, co si ti lidé fakt myslí, ale jen to, kam se přikloní, když je nuceně přitlačíš ke zdi...tj. jestli je víc Sparťan nebo Baníkovec.
Když bych si musel vybrat, vyberu si. Ale když mám možnost si zachovat obě, tak mohu maximálně upřímně litovat ty, co si ho sami iniciativně upižlají pro nic za nic a jen pro to aby byli in...mrfelix píše:O neutrálech píše velký Machiavelli ve svém Vladaři. Varuje před nimi, že to je největší ksindl,...Ano, ti co si nechtějí vybrat, o které varle přijít, jsou opravdu ksindl.
Možná si zjisti, co velký Machiavelli říká o takových lidech, pokud na to myslel.

No trochu tě opravim do eurovoleb mám koho volit a zlo to není (alespoň pro mě), ale třeba druhý kolo prezidentských voleb jsem volit nešel, protože přesně jak jsem psal - nikdo mě nemůže nutit vybírat mezi dvěma zly... A jinak vzhledem k tomu ,že právo volit je právo a ne povinnost, pak pokud si nevyberu z plejády prapodivných stran které tu máme, pak je naprosto legitimní nejít volit, ba dokonce je to zodpovědnější, než volit to menší zlo...Tempik píše:K volbám do europarlamentu, nebo i parlamentu předpokládám taky nechodíš, protože bys musel vybírat jen mezi zly, co?CAT píše:Stejně jako Pátrač... Anketa je špatně postavená i přes to, že na to bylo upozorňováno v hospodě, je stejná i zde... Nikdo nikoho nemůže nutit vybírat mezi dvěma zly...
Taky se mi ani jedna strana na ukrajině nelíbí, ale některá je víc v právu a některá ne. Holt v životě není nic černobílé jak ve filmech a člověk prostě musí zvažovat.

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
V konflikte sú v podstate dve strany,preto sú dve možnosti volby.Polarfox píše:Dobře...a teď mi řekni, jak zjistíš, že Palbáci uvažují vlastní hlavou a nenechají se ovlivnit striktně černobílým pohledem, když ty sám je natlačíš právě do toho co kritizuješ? Tohle mi přijde trochu postavené na hlavu..
Frázou "Prikláňate sa skôr na stranu...." som nemal na mysli 100% súhlas s tou ktorou stranou(pretože obidve majú maslo na hlave),ale to že tá ktorá strana má na tom asi menší podiel viny.
100 palbákov by asi dalo 150 variant otázok,preto som chcel aby admin nezamykal diskusiu,ale aby sa palbáci mohli k tomu aj vyjadriť.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

V konfliktu jsou přinejmenším tři strany...extrémisté z jedné i druhé strany a ti co jsou chyceni mezi nimi a vláčeni jimi vpřed. A i kdyby byly jen dvě strany, tak je více možností volby..více řešení.
Tvoje anketa není paradoxně vůbec koncipována na Ukrajinu...víceméně po mě jen chceš, abych se vyjádřil, zda-li jsem spíše prozápadní člověk nebo provýchodní. Takže se mě neptáš, koho bych ve volbách volil (tj. já nevím Topku, ČSSD, ODS, bla bla), ale koho bych zvolil, pokud mi dáš na výběr jen mezi Úsvitem a Dělnickou stranou...KSČM a ODS...atd. atd.
Tvoje anketa není paradoxně vůbec koncipována na Ukrajinu...víceméně po mě jen chceš, abych se vyjádřil, zda-li jsem spíše prozápadní člověk nebo provýchodní. Takže se mě neptáš, koho bych ve volbách volil (tj. já nevím Topku, ČSSD, ODS, bla bla), ale koho bych zvolil, pokud mi dáš na výběr jen mezi Úsvitem a Dělnickou stranou...KSČM a ODS...atd. atd.

Žial v tomto si to asi vystihol a máš v podstate pravdu.Polarfox píše:... ale koho bych zvolil, pokud mi dáš na výběr jen mezi Úsvitem a Dělnickou stranou...KSČM a ODS...atd. atd.