Vývoj na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Re: Vývoj na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

praxus píše:Tak Kolomansky je momentalne to nejvetsi hovado.To on financuje celou tu protiter.akci. Prave z jeho financu se kupujou PH a vubec vsechno pro ng i uk army.Bez nej by se Kiev nezmohl na nic. Tady je treba si uvedomit kdo zacina tahat za nitky a Kiev uz to neni ti nemaji prachy na nic. Zacina boj oligarchu ti jedini maji prachy a moc. Na Ukrajine zacina novofeudalizmus.
Když jsem si přečetl životopisy těch pánů a kterak přišli v devatesátých letech k majetku, tak je to velice zajímavé čtení, včetně vražd konkurentů. Výhodných privatizací za hubičku, však to známe i od nás.

Jinak dělej za konci vět, tečkami mezeru, nebo to píšeš z mobilu ?

Zipoun vláda, taky něco platí, ale než se vzpamatovali, tak soukromníci byli v něčem rychlejší, ale jistě si to vydojí zase zpátky.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Zipoun píše:CAT: nevím co bývalo dobrým zvykem, ale celou dobu se mluvilo o zapojení ruských jednotek a kde nic, tu nic...takže pokud tvrdíš, že víš jistě, že tam žoldáci nejsou, je to na úrovni tvrzení RF, že tam nejsou RF vojska.
To se mě netýká, já sem zastáncem názoru, že už separatisty Putin odepsal a žádní vojáci RF tam nejsou...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
praxus

Příspěvek od praxus »

http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=336838&sId=&mId=
Tak uz se znarodnuje. Jinak opet clanek o nicem. Pry pry pry asi asi mozna........Sry pisu z mobilu.
Нa Киев !!!!!!
Zipoun
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od Zipoun »

CAT píše:
Zipoun píše:CAT: nevím co bývalo dobrým zvykem, ale celou dobu se mluvilo o zapojení ruských jednotek a kde nic, tu nic...takže pokud tvrdíš, že víš jistě, že tam žoldáci nejsou, je to na úrovni tvrzení RF, že tam nejsou RF vojska.
To se mě netýká, já sem zastáncem názoru, že už separatisty Putin odepsal a žádní vojáci RF tam nejsou...
ok, omlouvám se, třeba jsou obě vrzení pravdivé, já si myslím, že najmutí soukromých agentu z Polska, nebo USA není vůbec nereálné...zvláště ve světle

http://www.novinky.cz/zahranicni/336838 ... dniku.html

dle mého se jim znárodnění nepovede, museli by mít svou banku atd...a vzhledem k tomu že bankovní převody uvládá USA, tak bez šance...nanejvýš vyženou vedení...ale achmetovov tam má firmy za spoustu mld. usd, takže určitě se má o co prát.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Zipoun: Mě by jen zajímalo proč najmout někoho ze západu, když si můžeš zaplatit místní agentury. To je prostě věc co mi hlava nebere, UA má zkušenejch lidí chopnejch za pár babek vraždit tři pytle, tak proč to komplikovat Polákama, nebo "bubákama" z USA, prostě to nedává smysl...
Obrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

CAT píše:To se mě netýká, já sem zastáncem názoru, že už separatisty Putin odepsal a žádní vojáci RF tam nejsou...
To je ale velká chyba ;) Neodepsal, jen je používá ve větší hře která není Luhanská a Doněcká "státnost", ale o vliv a páky na celou ukrajinu a proces který se díky nim nastartoval a přes které může relativně snadno ovládat vývoj v regionech politickou a hospodářskou situaci na ukrajině, takže kdyby je teď rusové odepsali bylo by to dost netaktické. V lepším případě to skončí federalizací, otázka je jen jak tento proces bude rychle nebo pomalu pokračovat.
Obrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mepu: No to si rozumíme. Odepsal jsem myslel v tom smyslu, že jim přímo nepomůže... Jinak si myslim, že z nich vyžvejkne co to dá a pak je vyplivne...
Obrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Zipoun píše:Dle mého se jim znárodnění nepovede, museli by mít svou banku atd... a vzhledem k tomu že bankovní převody ovládá USA, tak bez šance... nanejvýš vyženou vedení... ale achmetovov tam má firmy za spoustu mld. usd, takže určitě se má o co prát.
No tak se bude obchodovat v rublech, stejně většina produkce jde tam. Separatisté potřebují vytvořit nějakou svoji ekonomickou základnu. Achmetov vytváří bojůvky "Štít ".
Jak to bude probíhat, chlapi vyrazí do fabriky, tam řeknou změna režimu, penězovody půjdou nám a hotovo :lol: Jinak se nemusí skoro nic měnit, až na generálního ředitele.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Lord: No takhle lehký to asi mít nebudou... Kolik mají separatisté lidí? 2000? A musí čelit útokům UA armády, NG... Myslíš že budou mít dost lidí na to, aby je mohli nahnat do fabrik a přitom ještě mohli hlídat checkpointy? Mají vůbec dost lidí aby porazili samotný štít, který by měl mít cca 1000 lidí? Myslim že si právě zadělali na víc problémů, než dokážou zvládnout...
Obrázek
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Achmetov má sice spoustu fabrik.
Jenže ty zoufale potřebují
/ plyn
/ uhlí ( koks)
Plyn prozatím (nějaký) si zajistila Kyjevská junta ze Slovenska starým plynovodem Vojany-Užhorod ( kap. 8mld m3) Ten potřebuje prioritně, nedá se skladovat na haldách jako uhlí.
Tedy Achmatov jako správný obchodník promtně vyměnil vlajku.
Zároven doufá, že Mauriopol převezme část lodní dopravy na místo Krymu.

A jen malinko k žoldákům a tedy i "černochům, negrům"
Soukromí nájemníci na Ukrajině pobíhají v černých, neoznačených mundurech.
Tedy - čjornyje ljudi -, podle Krymského označení - zdvořilí lidé -. ( Zkuste zalistovat zpátky do témat kolem Krymu)
Je to zmatek v překladech a "negr", čili "člověk černé pleti" je najednou na Ukrajině.
ObrázekObrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

CAT píše:Lord: No takhle lehký to asi mít nebudou... Kolik mají separatisté lidí? 2000? A musí čelit útokům UA armády, NG... Myslíš že budou mít dost lidí na to, aby je mohli nahnat do fabrik a přitom ještě mohli hlídat checkpointy? Mají vůbec dost lidí aby porazili samotný štít, který by měl mít cca 1000 lidí? Myslim že si právě zadělali na víc problémů, než dokážou zvládnout...
Těch lidí, co je podporuje musí bejt už víc! Pro mě je těžko představitelné, že by tak rozsáhlé oblasti dokázalo ovládat jen 2000 ozbrojenců. S tím by se dokázali vypořádat. Ale třeba to nechtějí fakt hrotit.
Teď Putin stahuje už vojska od hranic, za chvíli jsou volby, tak potom to asi nějak rozhodnou. Když jich bude málo, tak dlouho nevydrží v obraně.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mirek: No on ten kozák mluvil opravdu o "negrovi"...

Lord: Podle mě přeceňuješ schopnosti UA armády. Já bych podle zveřejněných střetů řekl, že tam UA armáda nemá víc lidí než separatisté, ale podle počtu mrtvých při střetech je docela dobře vidět, že se jedná o boje "skupinek" lidí... Já si totiž myslím, že oni separatisté to území reálně neovládají, jen prostě neni nikdo, kdo by tam jejich nadvládu zpochybňoval, UA armáda a NG nemají vůli na nic víc než na průniky do oblasti, kde obsadí nějaké menší město, ve kterém separatisté ani nebyli a za pár hodin se zase stáhnou, aby po nich náhodou někdo nezačal střílet a separatisté se zmůžou na přepady ze zálohy s minimálními ztrátami...
Obrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Doněck a operativní zadržení autobusu s fanoušky Šachtaru asi mířící na stadion na Achmetovu akci.

----
Hlidky před samotným stadionem
Obrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

CATe, já jsem viděl, že do oblasti proudily docela značné síly ukrajinské armády. Část armády má taky hlídat hranice, část odmítla poslušnost,
ale stejně ten zbytek, jako musí bejt solidní. Spíš si myslím, že odmítají onu pacifikaci, a střety provokuje hlavně NG či smíšené jednotky.
Těch nemusí bejt pravda zase tolik, zatím, další se cvičí. Hlavně nemaj nějak cíl, jak tu "protiteroristickou operaci" vůbec úspěšně vést.
Když přeci obklíčí Slavjansk ze všech stran, vyšlou BTR do středu města, tak to nějak zválcujou, ne ?

Bude to asi pět dní krutý, ale postupně upevní své pozice, jasně, že musí počítat i s nějakými ztrátami, ale bez nich to asi nepůjde.
Místo toho separatisté prohlašují, že udělají tamto nebo ono, jo asi jen řeči, zatím žádnej moc reálnej posun není vidět.

Dle wiki ... Ukrajinskou armádu celkem tvoří 134 000 osob, z toho 73 000 u pozemních sil, 46 000 u letectva a 15 000 u námořnictva.

Pozemní síly Ukrajiny se opírají zejména o 2281 tanků T-64 (700 tanků v provozu) a 1302 tanků T-72 (v rezervě).
Kromě toho tankové jednotky mají ve výzbroji i 271 moderních obrněnců T-80UD a deset nejmodernějších T-84 "Oplot".
Zdroj: http://www.armadninoviny.cz/ozbrojene-s ... ajiny.html
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

No tak zkusme síly odhadnout.
Slavjansk: Víme, že organizovali pravidelný prapor JV armády
Jih- proti Karačumu musí stát min, rota
Západ - taktéž rota ( kryje dvě silnice a železnici)
Sever - Další rota ( kryje dálnici)
SV - Seleznivka/Semjonovka - rota plus jedna v záloze ( dvě silnice plus dálnice, 2x železnice)
Východ - řeka, postačí kryt jednou četou.
No a ted se musejí vojáci střídat( spánek , odpočinek), tedy min. vše dvakrát
Rotu počítám pro jednoduchost á 100 chlapů.
A nepočítám zatím neorganizované skupiny, nefalšovanou domobranu.
Spolu s domobranou mi to vychází na jeden pluk o síle 800 - 1 000 mužů (dva prapory).
ObrázekObrázek
palo satko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od palo satko »

Mě by jen zajímalo proč najmout někoho ze západu, když si můžeš zaplatit místní agentury. To je prostě věc co mi hlava nebere, UA má zkušenejch lidí chopnejch za pár babek vraždit tři pytle, tak proč to komplikovat Polákama, nebo "bubákama" z USA, prostě to nedává smysl...
uvedom si že chcu zachovat celistvu Ukrajinu, to nie je ako juhoslavia, kde Srb mohol vrazdit v Bosne, Chorvat v Knine a Bosniak v srbskej enklave. ak si ukrajinec kupi si ta sice zamenej penazi, ale budeš opatrny a zbytočny, lebo dostaneš strach. nadalej budeš, prave pri nizky zarobok nuteny žit doma a vždy ta niekto spozna a tam kde byvaš ti strči deti do truby na pečenie. množstvo prikladov z balkanu, čečny a syrie dokazuje, že domaci vojaci su na terror voči civilom temer nepoužitelni.
Obrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Obsazený kruháč Bakyns'kykh Komisariv v Doněcku BTRkem

----
U hranic s ruskem budují desítky ozbrojenců checkpointy z betonových bloků na silnici u Kozhevnya (8km od hranice) > http://www.politnavigator.net/v-donecko ... posty.html
Obrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Mirek58 píše:No tak zkusme síly odhadnout.
Slavjansk: Víme, že organizovali pravidelný prapor JV armády
Jih- proti Karačumu musí stát min, rota
Západ - taktéž rota ( kryje dvě silnice a železnici)
Sever - Další rota ( kryje dálnici)
SV - Seleznivka/Semjonovka - rota plus jedna v záloze ( dvě silnice plus dálnice, 2x železnice)
Východ - řeka, postačí kryt jednou četou.
No a ted se musejí vojáci střídat( spánek , odpočinek), tedy min. vše dvakrát
Rotu počítám pro jednoduchost á 100 chlapů.
A nepočítám zatím neorganizované skupiny, nefalšovanou domobranu.
Spolu s domobranou mi to vychází na jeden pluk o síle 800 - 1 000 mužů (dva prapory).
Myslím že v tomhle počítáme podobně, počítám, že UA armády a NG je maximálně 2x až 3x více, což při chuti k boji UA armády znamená, že to nejsou síly schopné prorazit obranu separatistů... Teď na to s tim oligarchou vypadá na vážnej problém pro separatisty, hrozí jim teď "občanská válka", což by společně s tlakem Kyjeva měli asi velké problémy ustát...
Obrázek
prcek

Příspěvek od prcek »

Steadfast Javelin, cvičenie NATO v Estónsku, video z 19.5

http://www.youtube.com/watch?v=8yyOn-f8yj4

Vyhlásenie o znárodnení podnikov

http://www.youtube.com/watch?v=jI25CmaoE_Q
Naposledy upravil(a) prcek dne 20/5/2014, 22:16, celkem upraveno 1 x.
BranoX5
vojín
vojín

Příspěvek od BranoX5 »

palo satko píše: uvedom si že chcu zachovat celistvu Ukrajinu, to nie je ako juhoslavia, kde Srb mohol vrazdit v Bosne, Chorvat v Knine a Bosniak v srbskej enklave. ak si ukrajinec kupi si ta sice zamenej penazi, ale budeš opatrny a zbytočny, lebo dostaneš strach. nadalej budeš, prave pri nizky zarobok nuteny žit doma a vždy ta niekto spozna a tam kde byvaš ti strči deti do truby na pečenie. množstvo prikladov z balkanu, čečny a syrie dokazuje, že domaci vojaci su na terror voči civilom temer nepoužitelni.
... ale najatim zoldnierov zvonku zase riskujes, ze sa obyvatelstvo zjednoti a postavi proti tebe
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“