Boje na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Dohoda o vytvorení spoločnej vojenskej brigády Ukrajina , Litva a Poľsko podpísať 18. júna


21:12 | 03.6.2014 |Ukrayina , Litva a Poľsko na 18. júna , aby podpísali dohodu o vytvorení spoločnej vojenskej brigády , povedal úradujúci šéf ministerstva obrany Michail Kovaľ


" Tam je rozlíšenie Kkabinetu ministri podpísali dohodu medzi Litvou , Poľskom a Ukrajinou o založení litovsko - poľský - ukrajinský brigádu . Hovoril som s kolegami z Poľska a Litvy , a dohodli sme sa , že tento dokument bude podpísaná 18. júna " - povedal Smith na tlačovej konferencii po stretnutí ministrov v rámci Komisie NATO - Ukrajina , hovorí ruský denník RIA Novosti .

Povedal tiež , že ukrajinský parlament schválil nadnárodné cvičenie " , vrátane dvoch spoločných cvičení s USA . "

" Pripravujeme sa na toto cvičenie , pridelené finančné prostriedky , ktoré môžeme sledovať toto učenie v druhom polroku na Ukrajine , " - povedal úradujúci minister obrany.

toto je UA zdroj: http://7days-ua.com/news/uhodu-pro-stvo ... nya-koval/

hlas ruska dodáva k tomu, že Ukrajina a USA usporiadajú spoločné vojenské cvičenia v druhej polovici roka na ukrajinskom území Ide mimo iné o ukrajinsko-americké cvičenia Rapid Trident 2014 a Sea Breeze 2014
Čítať úplne: http://slovak.ruvr.ru/news/2014_06_03/U ... enia-9039/

Ukazuje sa, aké je potrebné vážiť si každé prebudenie do mierového dňa.
Naposledy upravil(a) prcek dne 3/6/2014, 23:02, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
praxus
Příspěvky: 2
Registrován: 2/5/2014, 12:09

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od praxus »

Možná blbá otázka a možná nepatří sem ,ale je teď v ČR nějáký cvičení NATO v souvislosti s děním na UK či tak něco bo už jsem (nechci být paranoidní) za poslední tři dny viděl 3x vzlítat šedej Herkules z jednoho nejmenovanýho letiště ........?Ok je možný že jen přelítal ,ale výška byla ve 2 ze 3 případů do 200-300 m to je sakra málo na takový éro.No a místním vrtulníkářům taky hrabe tak o 500% víc než jindy noční lety mají už skoro měsíc každej den to nepamatuju snad 10 let.
Нa Киев !!!!!!
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Do Sverdlovska ( Luganská oblast) přijelo přes hranici 5x BTR? a 20 NA.
Hranice v této oblasti je bez ochrany.
Pohraničníci byli staženi na posílení úseku Dyjakove a Dmitrivka, podle hlášky ze včerejší noci.
http://ru.tsn.ua/politika/v-luganskuyu- ... 69476.html
Podle UA rozvědky by se daly řídit i nádražní hodiny.

Noční útok NG na město Štestí, nebo nájezd.
http://rusvesna.su/news/1401832271
Je to na sever od Luganska a jde především o most přes Doněc. Ze strany města ( severní )jej ovládají opolčenci.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
kolja
svobodník
svobodník
Příspěvky: 25
Registrován: 15/5/2014, 13:33

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od kolja »

praxus píše:Možná blbá otázka a možná nepatří sem ,ale je teď v ČR nějáký cvičení NATO v souvislosti s děním na UK či tak něco bo už jsem (nechci být paranoidní) za poslední tři dny viděl 3x vzlítat šedej Herkules z jednoho nejmenovanýho letiště ........?Ok je možný že jen přelítal ,ale výška byla ve 2 ze 3 případů do 200-300 m to je sakra málo na takový éro.No a místním vrtulníkářům taky hrabe tak o 500% víc než jindy noční lety mají už skoro měsíc každej den to nepamatuju snad 10 let.
U nejmenovaného letiště na pomezí Vysočiny a JM pozorovány výsadky ,patrně z onoho Herkulesu.Údajně Belgičani.Zdroj JPP.
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Autoprapor NG v Lugansku se vzdal cca v 8:00 mč, vojáky opolčenci propustili domů.
ObrázekObrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11759
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Tak podle OBSE bylo velitelství (pro)ruských ozbrojenců zasaženo neřízenou raketou ze Su-25. To už zní o dost lépe, než blábol separatistické propagandy o kazetové munici. Potom by to bylo dost reálnější a pravděpodobnější.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
kolja
svobodník
svobodník
Příspěvky: 25
Registrován: 15/5/2014, 13:33

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od kolja »

Kazetová nebo tříštivá,to je fuk,pokud zabíjela civily...
tarava
svobodník
svobodník
Příspěvky: 24
Registrován: 28/4/2014, 17:30

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od tarava »

kolja píše:Kazetová nebo tříštivá,to je fuk,pokud zabíjela civily...

To vůbec neni fuk. Víš vůbec, jakej je mezi kazetovou a tříštivou rozdíl?
Uživatelský avatar
kolja
svobodník
svobodník
Příspěvky: 25
Registrován: 15/5/2014, 13:33

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od kolja »

Tuším.Ale já nemluvím o účinnosti,ale o principu...
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11759
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Zipoun píše: o kazetové munici se spekuluje na internetu...ono se to potvrdi, podle mně(státní televize by si to nevymyslela, kdyby tu zprávu neznala...zkouším stahovat, je to seklé:-( https://twitter.com/OSCE...civilní oběti jsou známé, škoda životů.
Pokud vím tak to prohlásili (pro)ruští ozbrojenci a po nich to převzala ruská propaganda. Kazetová munice už od pohledu to být nemohla. Jinak civilní oběti jaké: Pokud vím, zahynuli nebo byli zraněni jen lidé v budově, tedy vedoucí představitelé separatistů a jejich pomocníci. Je dost ošidné je považovat za civilní oběti. Byli v budově přítomni ozbrojenci? Nepochybně. Jednalo se o hlavní stan nepřátelských ozbrojenců? Určitě. Takže jaké civilní oběti? Nebo zahynul či byl zraněn i někdo mimo separatistů? Maximálně se mohlo jednat o lidské živé štíty, které separatisté používají. Potom je to politováníhodné a opravdu by se mělo na (pro)ruské ozbrojence zatlačit, aby tuto nelidskou taktiku přestali používat.

Alchymista: Myslíš blbý jako třeba ten, kdo nekriticky převezmě každý blábol od ruské propagandy včetně použití kazetové munice tam, kde evidentně použita nebyla?

Lord: Promiň, ale skelet ti to napsal dobře. Navíc spousta toho "nemainstreamového" zpravodajství je obyčejná propaganda a vyvozovat na jejím základě cokoliv je nesmysl. A rozhodně je zpravodajství ze západních médií daleko přesnější, než třeba ruské kde se jedná jen o státem řízenou propagandu.

Santos: Jistě, ale prvotní tvrzení separatistů a ruské propagandy bylo, že byla použita kazetová munice. Což byl zjevný nesmysl a proto jsem toto tvrzení zavrhl jako naprosto nepřijatelné. Tím se jen ukazuje, že zprávy ruské propagandy jsou zásadně nevěrohodné. Pokud by prohlásili o oněch třech variantách nebo jen o tom, že dostali zásah z letadla, dejme tomu, ale takhle se opět jen usvědčují ze lží a neobjektivnosti. zakládat na nich jakékoliv závěry je potom liché.

kolja: Není to fukt. Předně to prezentuje věrohodnost zpráv podávající ruská propaganda a (pro)ruští ozbrojenci. Rozdíl je zásadní, kazetová munice je dělaná, aby pokryla co největší plochu a tedy její nasazení je vždy plošné a způsobující co největší škody. Tříštivotrhavou raketu je také možno použít proti plošnému cíli, ale její působení je omezenější. Už jen velikostí hlavice (cca kolem 4 kg) je to malé pivo třeba proti přesně naváděné munici, kterou používaji Američané běžně. Zabíjení civilistů je určitě špatné, ale opět je třeba zkoumat jak se věci mají viz. výše.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Dzin:
Rozžvanil jsi napadení správní budovy v Lugansku opravdu dokonale. Fakt jseš třída! hodná sesle v parlamentu.
Vůbec jsi nepochopil, že v první řadě nejde o to čím byli ti lidé zabiti, jestli hozenou botou, raketou, či bombou.
Ale že se vůbec takový útok na civily uskutečnil.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Skeptik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 6728
Registrován: 16/1/2011, 22:28
Bydliště: Středočeská gubernia

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Skeptik »

Dzin píše:Tak podle OBSE bylo velitelství (pro)ruských ozbrojenců zasaženo neřízenou raketou ze Su-25. To už zní o dost lépe, než blábol separatistické propagandy o kazetové munici. Potom by to bylo dost reálnější a pravděpodobnější.
Dzine, byla to série výbuchů od parku až k budově. Je tak těžké připustit, že si laik (nevíme kdo to řekl první) spletl salvu neřízených střel s "hrstí bombiček"????
Pořád je to blíže k pravdě než idiotské tvrzení chunty, že si separatisté trefili budovu sami protiletadlovou střelou :???:
Dzin píše:Jinak civilní oběti jaké: Pokud vím, zahynuli nebo byli zraněni jen lidé v budově, tedy vedoucí představitelé separatistů a jejich pomocníci. Je dost ošidné je považovat za civilní oběti. Byli v budově přítomni ozbrojenci? Nepochybně. Jednalo se o hlavní stan nepřátelských ozbrojenců? Určitě. Takže jaké civilní oběti? Nebo zahynul či byl zraněn i někdo mimo separatistů? Maximálně se mohlo jednat o lidské živé štíty, které separatisté používají. Potom je to politováníhodné a opravdu by se mělo na (pro)ruské ozbrojence zatlačit, aby tuto nelidskou taktiku přestali používat.
Asi si teď koleduji o ban. Ale pokud napíšeš toto, poté co jsi na předcházejících stránkách zhlédl videa s roztrhanými ženskými v letních sšatech ležícími na ulici, tak jsi VŮL.
KORUNOVANEJ :sad:
Naposledy upravil(a) Skeptik dne 4/6/2014, 08:59, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
hajnej007
Příspěvky: 0
Registrován: 4/6/2014, 08:10

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od hajnej007 »

Tahle debata o propagandě opolčenců mne pěkně nadzvedla ze židle, takže jsem se zaregistroval. Už mne ale předběhl skeptik, lépe bych to nenapsal, takže sorry. Zdravím z Litoměřicka.
Lotrásek
Příspěvky: 4
Registrován: 3/4/2014, 11:48

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Lotrásek »

Dzine do statí o bojích na Ukrajině svůj boj proti jíné propagandě svou propagandou nepleťe , zmenšujete prehled o faktech .
Tím , že sem zaplétáte svým neumělým přeskakovacím selektivním způsobem kdo dělá či nedělá propagandu se ztrácí přehled o ději v této hloupé občanské válce a jejích obětech a také přehled bohužel i přehled o vaší propagandě.
Myslím že vaše příspěvky patří do tématu Propaganda v ČR , kam právem náleží a kde budou přínosem.

Opravdu slova blbý , bláboly , lidské živé štíty , (pro)ruští ozbrojenci , nelidská taktika ozbrojenců .... svědčí o vašem propracovaném propandistickém slovníku , ale ani ten nevyvrací základní fyzikální fakt ... a tím je směr střelby do měst, kde je civilní obyvatelstvo a že do měst na na lidi a budovy střílí přespolní , a domácí střílí ven z města .
tarava
svobodník
svobodník
Příspěvky: 24
Registrován: 28/4/2014, 17:30

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od tarava »

Lotrásek píše:Opravdu slova blbý , bláboly , lidské živé štíty , (pro)ruští ozbrojenci , nelidská taktika ozbrojenců .... svědčí o vašem propracovaném propandistickém slovníku , ale ani ten nevyvrací základní fyzikální fakt ... a tím je směr střelby do měst, kde je civilní obyvatelstvo a že do měst na na lidi a budovy střílí přespolní , a domácí střílí ven z města .
Mě ti Čečenci či jiná dovezená svoloč z RF nepřijde moc jako domácí.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Mirek58 píše:Autoprapor NG v Lugansku se vzdal cca v 8:00 mč, vojáky opolčenci propustili domů.
Nějkej zdroj?
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
fenri
Příspěvky: 0
Registrován: 4/6/2014, 08:11

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od fenri »

Džine nezlobte se, ale to jsou bláboly jak z idnesu. Zatímco to, že diskutovaná série výbuchů prostě nemohla být způsobena jednou ruční protiletadlovou střelou bylo jasné cca 2 sekundy po zveřejnění videa z náměstí každému, s IQ alespoň houpacího koně, salva neřízených raket pro šokované civilisty (specielně v dnešní době IT technologií první zdroj informací z místa) může připomínat kazetovou munici. Takže zatímco z jedné strany jde o nepřesnost (marginální - jestli Vám urve nohu kazetová bomba nebo neřízená salvová raketa je fuk), z druhé strany jde o hrubou manipulaci a lež. Legrační zůstává i opakované uvádění nesmyslné verze i poté, co je jasné, že to žádná Igla být nemohla. Už se sice připustí i druhá stránka věci, ale lež se tlačí dál, aby alespoň zůstaly pochyby. Řeči o krytí se za civily jsou fakt (a zejména v tomto případě) dost smrduté bahno.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

No fascinující je, že jakmile se začne sypat nesmyslama směrem k separatistům, tak to donutí k registraci nové lidi a ti staří tu spílají do pitomců na třech stránkách... Pokud někdo napíše totální kravinu a nesmysl o UA, ticho po pěšině... Jo to když útočí cizinecká legie na malých člunech, nebo umírají stovky SAS, či něco říká Psaki, či Rusové vypínají křižníky letadly, to je v pohodě, jakmile Dzin začne rozebírat kupu propagandy, kterou vypustlili sami separatisté, už je za hlupáka...
Naposledy upravil(a) CAT dne 4/6/2014, 09:53, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Vraťmež se k realitě: Víte někdo, co je toto za zvukovou stopu?
Naposledy upravil(a) Santos dne 4/6/2014, 09:53, celkem upraveno 1 x.
Dobermann
Příspěvky: 0
Registrován: 5/5/2014, 18:10

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Dobermann »

Kyjev/New York 4. júna (TASR) - Ukrajinské letectvo dnes opäť zaútočilo na obec Semenivka ležiacu pri meste Slovjansk v Doneckej oblasti, uviedol pre agentúru ITAR-TASS predstaviteľ miestnej domobrany.
Zdroj: http://www.teraz.sk/zahranicie/kyjev-zv ... lanok.html
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“