Boje na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Tymčuk: Ozbrojenci sestřelili letadlo s humanitární pomocí, jeden z členů posádky sestřeleného AN-26 zemřel.
http://society.lb.ua/accidents/2014/06/ ... _an26.html

Na fotce u článku už letadlo dole bublinu nemá. :lol:
Naposledy upravil(a) Santos dne 7/6/2014, 12:10, celkem upraveno 1 x.
Mauler
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 264
Registrován: 19/4/2014, 17:32

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mauler »

new.imperial píše:A záběr na zničenou humanitární pomoc tam není ?

Ta se bohužel při následném požáru vypařila jak to mívají důkazy ve zvyku když nejsou :wink:
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Beda »

new.imperial píše:A záběr na zničenou humanitární pomoc tam není ?
Humanitarni akce byla ta delostrelba. Asi jim dochazeji vetrolety, kdyz poslou tak velke letadlo.
Nebo ji opaleni spoluobcane premistili. Pobliz nas spadlo ruske letadlo plne cigaret...i pres upozorneni ze je to kontaminovane jedovatym palivem, odvazeli jich lidi plna auta


Jinak vrtulnicek s kamerou a fotakem jde koupit doslova za par tisic.
http://www.rcobchod.cz/produkty/t-40c-2 ... gorie=6135
Pridat jednu nulu a musi byt uz poradna masina. Kdyz Kiev pise ze tam ma vetsinu lidi co jdou s nima proti rusum, tak by to mohli ridit nekde z panelaku....
Uz to pouzivaji reporteri v honbe za fotkama. I u nas se to hojne pouziva ke kontrole linek VVN, drive letali velke vrtulniky. Asi jim to bude muset ukazat RF....Uz asi chybeji hrdinove, jako ve WWII, privolavam palbu na sebe. U nas armada mela ty drony na pruzkoum uz pred 20 lety.

Mina sem tam....Pokud se to objevy na par obrazkach, muze to byt naaranzovane kdo vi kde. Jestli tam miny budou, tak se to casem objevi ve vic zdrojich. Ztratil se nejaky metrak trhaviny i s rozbuskama, tak klidne neco dalkove odpalopvane muzou delat. Bezva zkusenosti s tim jsou v Afganistanu, tak proc by to nefungovalo i v UA. Uz za Marie Terezie meli v Josefove vykopane chodby do predpoli, navalil se tam nejaky sud prachu, zazdilo a dalkove zapalnou snurou bum.
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Zkoumání leteckého útoku 02.06. v Luhansku
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Porošenkův inaugurační projev:
"Absurdní " federalizace nemá na Ukrajině místo. Ukrajina byla,je a bude unitární stát!
Jediný oficiální jazyk je ukrajinština.
http://www.unn.com.ua/ru/news/1352173-u ... roshenko-1
http://www.unn.com.ua/ru/news/1352174-p ... ukrayinsku
A basta housle.
No, vývoj na Ukrajině dostal další podnět ( negativní), válka jede dále svým tempem.
Ovšem, jak skončí Ukrajina je otázka.
ObrázekObrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Bax píše:Dzin: Videa, kde bojůvky Pravého bloku sloužící oligarchoidní kyjevské juntě napadaly civilní obyvatelstvo jsou i na palbě. Ke zprávám demokratických médií se musí přistupovat pouze kriticky, protože jejich propaganda je velice propracovaná a na první pohled se není odhalitelná. Viz. třeba zprávy o bitvách na rusko-ukrajinských přechodech. To jsou zavádějící informace, co nám předkládají. To vůbec nevypovádá o stavu, co panuje na tamní hranici. Ano, je pravda, že na jednom přechodu ukrajinští pohraničníci zvítězili a ubránili jeden přechod, ale že nemají pod kontrolou zbytek hranice, že dezetrují na ruskou stranu - což je podle mě to podstatné - to už v médiích není. Média přímo nelžou, ale žonglují s fakty - proto jim normální člověk nevěří.

To je úplně to samé, jako napsat oslavný článek na Schwarzenberga po prezidentských volbách, že vyhrál v Praze a o Zemanovi úplně mlčet. Zeman přece vyhrál úplně všude - a sedí na Hradě - ale to je jedno, že jo. To je ta stejná logika :D nediv se, že mnoho lidí se takovému druhu zpráv podivovat.

Nebo kecy typu: UA Army zabila 500 separatistů při ztrátě 3 mužů, ale během dalšího týdne separatisté útočí neztenčenou silou - vrtulníky a letadla tam padají jak v Bitvě o Británii.

Zkrátka - demokratická média se zprofanovala ohýbáním pravdy. 10 z 10 zpráv ze upraveno, vymyšleno či zmanipulováno. Pravda není ani to počasí.
To je přesně to, co už jsme tu řešili. Ano, existují videa, která ukazují to co popisuješ. Ale opět, jsou to videa která jsou poplatná tomu, kdo je pořídil. Ty nevíš, kdo to udělal, za jakým účelem a proč je zveřejnil. Kolik toho ukazují a jak jsou přesná. Příklad z naší historie. V roce 1968 byla sovětská média přeplněna tím, jak se v Československu linčují komunisté, mučí se šéfredaktor Rudého práva a kontrarevoluce řádí. Vše bylo pečlivě zdokumentováno fotograficky i televizně. Ale problém byl, že se jednalo o marginálie, spíše excesy, než obvyklý prvek a někdy i přímo lži, které upravovali skutečnost. Realita byla úplně jiná. A taky by většina lidí v SSSR která se s těmito "syrovými daty" seznámila dala za ně ruku do ohně. Úplně identicky je třeba zkoumat i to, co se objeví nyní.
Pokud to vezmeme bez emocí, potom ona zatracovaná "mainstreamová" demokratická média informují o realitě daleko méně zkresleně, než ruská propaganda. Důvody už jsem objasnil. Takže jestliže chceme jejich zprávy zkoumat kriticky musíme zrpávy z ruských a separatistických zdrojů zkoumat o to více kritičtěji. Minimálně na stejné úrovni, jako od kyjevské vlády. Protože sice média v naší zemi žonglují s fakty, ale propaganda obou stran konfliktu si je přímo vymýšlí.
fenri píše:Dzine, pokud není jasné, čí ta mina je, nemůžeš tvrdit, že je to přinejlepším propaganda. Tvoje tvrzení z hlediska logiky zní: "v žádném případě to není UA mina". A vzhledem k tomu, že zásadně nepracuješ s odkazy, videii či jiným materiálem, ale pouze se svými NÁZORY A POSTOJI, jsi prostě pro ostatní neakceptovatelný. Nemáš data, nemáš fakta, nemáš odkazy, ale jednoznačně tvrdíš, že to není UA mina.
Tvrdím, že toto video jako zdroj se primárně nemůže chápat jako fakt, protože existují důvodné pochyby o jeho vzniku. Musí se proto s ním nakládat jako s pochybným zdrojem do té doby, než bude ověřen nebo vyvrácen. Ze všech možností se zatím nejpravděpodobněji jeví ta, že se jedná o obyčejnou propagandu. Nic jiného jsem ani netvrdil, takže jestli ti to z toho vyplynulo, buď jsem se nevyjádřil dost jasně (což teď doufám činím) a nebo si mě nepřesně četl. A pokud bych chtěl být jízlivý, proč si nenapsal i něco ve smyslu
fenri píše:Alchymisto, pokud není jasné, čí ta mina je, nemůžeš tvrdit, že je to přinejlepším fakt. Tvoje tvrzení z hlediska logiky zní: "v jednoznačném případě to je UA mina". A vzhledem k tomu, že nedostatečně pracuješ s odkazy, videii či jiným materiálem, ale pouze se svými NÁZORY A POSTOJI, jsi prostě pro ostatní neakceptovatelný. Nemáš data, nemáš fakta, nemáš relevantní odkazy, ale jednoznačně tvrdíš, že to je UA mina.
Já pracuji s fakty, s těmi co sem linkujete. Předtím jsem ti předvedl rozbor toho videa, takže mi řekni, kde jsem se v něm zmílil?
Alfik píše:
Dzin píše: ALe, když si zasažen propagandou z oficiálních zdrojů, filtruješ svoje znalosti podle tohoto hesla. Automaticky tak provádíš autocenzuru a to co produkuješ je potom ovlivněno domácí propagandou. Myslíš prostě v jejich dimenzích
Takové věci piš raději neutrálně, když už je nechceš psát v 1. osobě :)
Jednak je to urážlivé pro oponenta, a jednak to konec konců je i jedno z pravidel českého patlavopysu. A nakonec, také tím obracíš význam sdělení. Čili dopouštíš se sám obracení výroku na propagandistické, demagogické sdělení. Takže to taktéž odpovídá lépe pravidlům tzv. výrokové logiky.
To, že "někdo" v Rusku možná (mch) uvažuje takto, neznamená ještě, že takto uvažuješ ty sám, nebo kdokoli jiný.
A pro ostatní: Děláte to samé. To je i důvod, proč do diskusí o Ukrajině moc nelezu. Nějak jste se zvrhli.
Hele urážet jsme ještě nikoho nezačal. :-) Tyhle věci píši v první osobě protože tak lépe formuluji myšlenku. Níc víc nic míň. předpokládám, že jsme (vetšinou) rozumní dospělí lidé, než abychom se uráželi či si nadávali.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
fenri
Příspěvky: 0
Registrován: 4/6/2014, 08:11

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od fenri »

Sorry, nemám už sílu to číst. Nicméně pobavila mně "...předvedl jsem rozbor...". Chlape trochu soudnosti, předvedl jsi prd a ne rozbor. Víc k tomu nemám co říct, snad jen popřát Ti trochu sebereflexe. Rozbor...:-D
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Krym byl, je a bude součástí Ukrajiny, řekl při inauguraci prezident Porošenko http://zpravy.ihned.cz/svet/c1-62307760 ... -porosenko
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

Dzin:

Samozřejmě, že v demokratických médiích ty lži vypadají jako pravda, protože mají delší zkušenosti s překrucováním a úpravou. Navíc si zkušenosti předávají země mezi sebou a různě je vylepšují. Rusko je na propagandu samo. A je třeba uznat, že jeho propaganda je o dost průhlednější.

Ale neboj, naučili se od západu používat vojáky-nevojáky při anexi Krymu, tak je jen otázka času, kdy převezmou západní propagandistické manýry.

Jako já osobně nevěřím jen ruské propagandě, ale sleduji všechny zprávy a podle nich si tak nějak dám dohromady, jak se asi může vyvíjet situace. Jako narovinu - pro mě není důležitá nějaká mina, nebo excesy. Ale trochu pořešit se to může. Ale rozhodně na tom boj na Ukrajině nestojí.

Pro mě je důležité, jakým směrem se vyvíjí konfilkt. A pokud naše média mlží, tak mě řekněte někdo proč? Z čeho mají strach? Co mě je po Rusku, že lžou jejich média - tam já nežiju.
Lhali o všech válkách. Jenže když pak válka skončila, zaplnily se noviny čímkoliv jiným a hotovo.

Mě nejde o nějakou pochybnou pravdu, ale o to, že si jen chci přečíst jak to je.

Pak tady v Rusku vyroste moderní milionová armáda o které se naše velení AČR pořád utvrzuje, že je zaostalá, zkorumpovaná, ale když pak nastane Krym, NATO je paralyzované, nejednotné a zmatené. Porovnejme jakoukoliv výzbroj AČR s Ruskem - ne množství, ale kvalitu výzbroje - všechno co máme je low oproti tomu co mají oni. A stačilo pouze věřit novinám a prohlášením mocipánů, že MY jsme ti lepší a za 20 let se to otočilo.
new.imperial
Příspěvky: 0
Registrován: 9/5/2014, 22:50

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od new.imperial »

Šojgu vydal pokyn k provedení osvobození redaktorů Hvězdy...


: http://ria.ru/world/20140607/1011118890.html
Naposledy upravil(a) new.imperial dne 7/6/2014, 15:32, celkem upraveno 1 x.
Inter pedes puelarum magnum beneficium puerorum est!
MiB
Příspěvky: 5
Registrován: 14/10/2009, 14:45
Bydliště: Stredné Slovensko

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od MiB »

new.imperial píše:Šojgu vydal pokyn k provedení osvobození redaktorů Hvězdy...
A nejaký zdroj ?

Ale o inom.

Neviem či už tu bol tento zdroj:
http://despiteborders.com/vzhladom-na-a ... rders-com/

je tam rozhovor s jedným ruským kozáckym atamanom a vysvetľuje (svojim spôsobom) ako dostávajú podporu separatisti na JV UA. Môže ísť o naozaj dobrovoľnícke kanály podpory alebo o dobré krytie pre akcie ruských tajných.
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Podle vyjádření představitele ATO Vl. Selezneva při pátečním sestřelení transportního AN-26 nad Slavjanskem 3 členové posádky zahynuli a 3 se zachránili. http://ria.ru/world/20140607/1011114398 ... gistration
new.imperial
Příspěvky: 0
Registrován: 9/5/2014, 22:50

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od new.imperial »

Jak jsem psal, měli jenom tři padáky - jak jednoduché...
Inter pedes puelarum magnum beneficium puerorum est!
Uživatelský avatar
praxus
Příspěvky: 2
Registrován: 2/5/2014, 12:09

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od praxus »

http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_07/Ne ... auto-9617/
Za chvilku to bude jak v Iráku...........no sklízí co zasely.

http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_07/Do ... niky-3925/
Tak jestli to dobře chápu tak pan starosta tvrdí že zničili 20 z 80 tanků u Slavjanska.......? To je i na mě moc neuvěřitelné.

video z inaugurace Porošenka sry musel jsem:D :D :D
http://vk.com/public67184730?z=video247 ... a0da20cdae
Нa Киев !!!!!!
Dr.Axl
Příspěvky: 6
Registrován: 18/2/2014, 17:08
Bydliště: Praha

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Dr.Axl »

Kam až může zajít mystifikační propaganda? (Češi bojující v Doněcku?!!)

http://www.novinky.cz/zahranicni/338670 ... dnere.html
Je těžké nalézt, ale nerozumné nehledat.
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Ministerstvo vnitra UA potvrdilo, že se z voj. skladů vykrádají americké MRE. http://society.lb.ua/accidents/2014/06/ ... tml[center][/center]

----
Oligarcha Achmetov sdělil, že neplánuje převádět své bataliony do SPECNAZu, jak to učinil I. Kolomojskij. Jeho pomoc armádě je podíl na placení jejích nákladů. http://lb.ua/news/2014/06/07/269191_ahm ... davat.html
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Dr Axl:
Kam až může zajít mystifikační propaganda? (Češi bojující v Doněcku?!!)

http://www.novinky.cz/zahranicni/338670 ... dnere.html
Mystifikace? Opravdu?
Tady je zpráva z UA strany: Mezi zajatými bylo mnoho občanů Čech a Polska
"Среди военнопленных были и мужчины африканской внешности, много было граждан Чехии и Польши, были даже факты задержания командиров наемников, которыми оказывались польские граждане",
Больше читайте здесь: http://ru.tsn.ua/ukrayina/terroristy-iz ... 70258.html
Naposledy upravil(a) Mirek58 dne 7/6/2014, 18:48, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázek
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Mystifikace? Opravdu?
Tady je zpráva z UA strany:
"Среди военнопленных были и мужчины африканской внешности, много было граждан Чехии и Польши, были даже факты задержания командиров наемников, которыми оказывались польские граждане",
Больше читайте здесь: http://ru.tsn.ua/ukrayina/terroristy-iz ... 70258.html
To ale podle článku tvrdí separatisté, Kyjev to popírá.
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Jednoduchá logika.
Pokud existují náborové org, na jedné straně, při známých schopnostech vládních vojáků ( či odvedenců), musí existovat i náborové organizace na straně vládní.
Dobrovolníkům se meze nekladou, dokud jsou na ně prašule.
Akorát u nás" svatoušků" se o tom moc nevykládá.
Ale jenom do té doby, než se veřejně ukáže nějaký Vasil s českým pasem.
ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

K tomu An-30, podle Tymčuka byl letoun zasažen ve výšce 4050m a byla použita nová ruská přenosná plřs 9K333 "Verba" (http://www.militarybox.cz/news/ruska-ar ... 333-verba/).
tři členové posádky zemřeli při nehodě, tři přežili, dva se pohřešují.
> http://inforesist.org/the-plane-which-w ... n/?lang=en
===
Verba je podle mě teda blbost, už vidím jak rusové dodávají rebelům výzbroj co teprve začali před pár dny zavádět do vlastní armády.
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“