Boje na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Bax
podpraporčík
podpraporčík

Re: Boje na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

CAT píše:
Bax píše:Je divný, že ti hned nepřišel ten zdroj špatný, že jsi ho bral v pohodě... A nezpochybňoval... Ty jsi jen zpochybňoval ty čísla z důvodu špatné znalosti Angličtiny a řekl jsi, že nevěříš číslu 7000 uprchlíků denně.
Už tě obvinim jen z jedné lži, zbytek se ani nebudu namáhat...
Bax píše:No Baxi á mám důvod se domnívat, že čísla 3000-7000/den jsou asi tak reálná, jako tisícovka mrtvých UkraArm vojáků.
PS: Ten tvuj zdroj, to Veterans Today je už na první pohled velice podezřelej zdroj...
9/6/2014, 21:09

Takže jsem rozporoval číslo a zároveň i zdroj, čísla byla upřesněna dalšími zdroji, tim sem s nima přestal mít problém.. Smiř se s tim že na to nemáš, všechno se tu dá dohledat, nechci ti tu neustále vláčet rypák v tom co jsem napsal, lžeš a je to hrozně lehko dohledatelné. Už několik lidí psalo že tohle co tu vytváříš sem nepatří, sežeň si vztup do hospody a neotravuj tu lidi...
Jo, ale všechny zdroje až na jeden jedinej jsem dodal JÁ.

Ale už to pochop, že vůbec nejde o to, kdo to napsal, ale co napsal - já přehlídnu drobnost a ty na tom zakládáš celou svojí konstrukci.

Já dodal všechny zdroje, který ukazovali úplně stejný čísla - ty nic. Jen jsi mával měsíc starým propagandistickým článkem mimo mísu. To byl celej tvůj hrdinskej čin. Když je ti něco vyvráceno, snažíš se hrabat v minulosti a slovíčkařit.

To PSko jsem nečetl z jedinýho důvodu - když jsi tam začl plácat o Stalingradu a Varšavě, ukončil jsem čtení. Nečekal jsem že i potom tam bude něco k tématu.

Být tebou tak bych se neoháněl textem: ...čísla 3000-7000/den jsou asi tak reálná...
Ale nemám tam 7000 každý den. Já tam mám 7000/den - den je 24 hodin. V článku je 7000 za posledních 24 hodin a datum ke kterému se to vztahuje. Chápeš? Pokud jsi dobrej AJ a četl jsi odkaz, tak jakej máš problém?

Je zkrátka totálně jedno kdo tu zprávu přinese, ale je rozhodující, jestli se prokáže její pravdivost. A tahle pravdivá je. A mě nezajímá, že neuznáváš určitý zdroje. (proto jsem ti taky před tím dodal klíčový slova a pak sám klikl na jeden zdroj). Ten problém si vyřeš sám se sebou.

A jediné o co šlo je, že lidé mohou opouštět Slavjansk a záleží na nich jak se rozhodnou (na na UA army nebo separatistech) - dokonce mohou i vstupovat. Dodal jsem nejprve ten veterans zdroj a pak o několik hodin později další (všechno východní) a Santos dodal další a já pak ještě dneska taky (oba západní). Ale ty Cate, ty jsi dodal velký kulový, jen kecy v kleci.

Tak nevím kdo se tady máchá. Můžeš zase klidně poukázat, že jsem někde neudělal tečku za větou, nebo svádět řeč dokonce na nějakou KLDR - to už bylo vidět, že nevíš jak bys mě napadl. Ale to o co tu jde jsi nevyvrátil a já to jen potvrdil a nejen já. Myslím, že konec. Nebo přines link na vyvrácení těch zpráv co jsem tu já a Santos postl. Rád si počtu. Ale něco novějšího, ne rok starý prosím tě...

Polarfox: To neměla být narážka na pražáky - ale jako mě připadalo že on je dost mimo, když mě tvrdí, že domácí člověk s autem musí jet přes checkpointy, jinak se nikam nedostane a stačí, aby ty checkpointy někdo hlídal a lidi jsou ve městě zadržení.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Bax & Cat - Vaši rozepři zde rovněž končím. Sankce znáte.
ObrázekObrázekObrázek
Santos

Příspěvek od Santos »

Ministerstvo vnitra Ukrajiny oznámilo, že na bázi Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace založila koordinační centrum, které bude nápomocno těm, kteří chtějí opustit zónu, kde na východě země probíhá speciální operace.
http://czech.ruvr.ru/news/2014_06_10/Uk ... canu-0822/
fenri

Příspěvek od fenri »

Sice z ruského propagačního serveru, ale tváří se, že cituje ukrajinské potentáty:
http://czech.ruvr.ru/news/2014_05_27/Ky ... icky-7470/
Soudím, že by tato zpráva šla ověřit (když já s bukvami moc nekamarádím). V případě, že je to pravda, dává to sporu CAT a Bax nové impulsy...
QVAK
praporčík
praporčík

Příspěvek od QVAK »

Polarfox píše:
Jako to že někdo z vás bydlíte v Praze nemusí být pravda, že to takhle vypadá velde ostaatních měst taky tak. U našeho města jsou do 200-500 metrů lesy. V lesech je plno cestiček.
Tohle mi nedá :)..Baxi viděl jsi z Prahy někdy něco jiného než Václavák a to ještě na fotce? :D Já tu z okna koukám na několik lesů a když do nich zahučím, tak také dokážu vylézt klidně o 15-50 km dál. Ale o tom to fakt není...to opouštění města, majetku, příbuzných atd.
To samé se nechá tvrdit i např. o Plzni nebo Brnu. Aglomerace Beroun-Králův Dvůr je celá v lesích. Těch příkladů je neúrekom.....
Santos píše:Skupiny separatistů ve Slavjansku a nedaleké Semenivce bojují mezi sebou. Tvrdí to alespoň mluvčí "protiteroristické operace" ukrajinské armády Vladislav Selezňov.
"Ostřelují se navzájem z minometů. Armáda na to nereaguje," citoval ho server Ukrinform. Těla zabitých ozbrojenců podle něj hází do solného jezera ve Slavjansku.
Zdroj: Aktualne.cz
Spekulace: Jelikož již mají opočenci centrální velení tak výklad dění považuji za velmi populistický, propagandistický. Sám se přikláním se k variantě zastřelování a nácviku vzájemného řízení palby. Nepřímý důkaz, že mají munice dost a palebné prostředky řádně zakopány včetně záložních postavení. Prostě koordinační nácvik obrany včetně zastřílení plánovaných paleb z hlavních i záložních postavení.
Naposledy upravil(a) QVAK dne 11/6/2014, 09:57, celkem upraveno 1 x.
Santos

Příspěvek od Santos »

V Dimitrovce (Doněcká oblast) vzali separatisté pod kontrolu část hranice s RF. http://lb.ua/news/2014/06/11/269393_dmi ... eviki.html
QVAK
praporčík
praporčík

Příspěvek od QVAK »

Pokračují podle předem stanoveného plánu. Místo Kyjeva postupně celou hranici převezmou místní (časem včetně výběru cla které zůstane v regionu) a Kyjevu sdělí, že buď s nimi bude jednat nebo hranici posunou na západ. Trumfové eso pro jednání které může Kyjev zvrátit jen absolutní porážkou místních. Jelikož i oligarchové (Kyjevem jmenovaná st. správa někde i s vlastní milicí) mají svůj business (a tím i rentu) orientovaný převážně na východ (na rozdíl od Kyjevských prozápadních čarodějů s plynem) tak je jejich i místních porážka velmi nepravděpodobná. Novorossija visí nad Kyjevem jako stále více se zhmotňující Damoklův meč. Meč velmi ostrý a účinný minimálně tím, že postupně přijde o výběr většiny cel a hospodářsky ho bude tlačit do dřívější úzké spolupráce s RF (pokračování v dobývání renty oligarchy). I Čína potřebuje pro své hutě kvalitní uhlí a železnou i manganovou rudu na rozdíl od Evropy i ostatních zemí Západu kde jsou pro tyto komodity trhy uzavřeny.
Naposledy upravil(a) QVAK dne 11/6/2014, 13:03, celkem upraveno 4 x.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Quak: s tim kousek hranic, který možná drží to tak ostrý jak píšeš asi nebude...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Santos

Příspěvek od Santos »

Lidé utíkají ze slavjanského pekla, armáda ale pouští jen ženy a děti.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -deti.html

Ve Slavjansku, městě v troskách, prý sesadili tamního velitele.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/r ... 09647.html

Ukrajina uvažuje o zaminování hranice s Ruskem.
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ziv ... 5900fea04/
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Hmm, takže nakonec Slavjansk normálně zničí, rozstřílí. A to jsem myslel, že by k tomu nemuselo dojít.
Bohužel je z toho občanská válka s postupy, jako jsme viděli jinde. Co tomu říkají demokraté ? Radši nic.
Nemá cenu to zde komentovat, Dzin to jistě označí jako že je to v pohodě.
Kdo zaplatí lidem škodu, asi nikdo, a pojišťovny mají v podmínkách, že pojištění neplatí v případě války.
No a dokud tam nevkročí noha pěšáka, tak město nebude stejně obsazeno.
S tím, že pouští jen ženy a děti zajímavé? To ani jako důchodce ? To tam zůstane stále 30 tisíc lidí ze 100 tis. města ?
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Nevim jestli to má s UA něco společného, ale myslím že jo... "vodici pozor armada po slovensku presuva vojensku techniku"

http://www.info.sk/sprava/38502/vodici- ... -techniku/

Lord: ty a kdo že jsou ti demokraté, kteří by k tomu měli něco říkat? Klidně do soukromé zprávy...
Obrázek
riho
rotný
rotný

Příspěvek od riho »

CAT píše:Nevim jestli to má s UA něco společného, ale myslím že jo... "vodici pozor armada po slovensku presuva vojensku techniku"

http://www.info.sk/sprava/38502/vodici- ... -techniku/
To je pekne archívna fotka :)

Popisovaný smer je z východu na západ. Techniky teraz po slovensku behá dosť. Dva týždne dozadu som sa ťahal cez Donovaly za dvoma vojenskými 4-nápravovými Tatrami aj s prívesmi. Mesiac predtým som šiel okolo Lešte a ani ťuk po technike. Ak je to ohlásené cvičenie, tak to nemusí nič znamenať.
Obrázek

Memento Mori
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Bax: Propaganda v demokratických státech to má výrazně složitější. Prvně neexistuje jednotící prvek masmédií. Nevlastní je stát a tedy nemůže dohlížet přesně na to, co publikují. Už to samo o sobě je velký hedikep. Dále je zde daleko větší přístup k informacím a tedy není možno bezoztyšně tvrdit cokoliv. Resp. možné to je, ale velmi rychle se ukáže, že je to nesmysl. Resp. k těmto informacím je volný přístup. Celkově, pokud nezavládne koncenzus napříč mědii v zemi, není možné vést účinou propagandu. Pokud je mi známo, v moderní historii to bylo naposledy v USA před útokem na Irák v 2003. Potom už nikdy.
Díky tomu je tak propaganda totalitářských států daleko efektivnější a má větší dopad.

kolja: USA zde má smlouvu s místní vládou o umístěný svých vojáků, tudíž je zde taky "doma".

fenri: Proto, pokud by separatisté měli zájem o evakuaci obyvatelstva, měli by zahájit jednání s UA. Pokud ale víme, tak naposledy se enchal jejich vůdce ve Slavjansku slyšet, že s nikým od vlády jednat nebude, ikdyž to vyjádřil hrubší mluvou.
CO se týká toho co kdo tvrdí, jen tím demonstruji, že moje tvrzení o tom, že nikdo nezačal seriozněji o tomto jednat je pravdivé. Zatím jsou to jen výkřiky obviňující druhou stranu. Fakta jsou taková, že separatisti ovládají město a vláda okolí a tedy bez vzájemné dohody k evakuaci dojít nemůže. A doposud neexistuje nic, co by znamenalo nějakou větší snahu o evakuaci obyvatel.
A co se týká poslední věty, opět vycházíme z historie. A nebo třeba za WW2, když bereš tento příklad. Sověti osvobozovali města v SSSR a východní Evropě a Západní spojenci v té Západní, tak oběti na lidských životech jdou jen a pouze na jejich vrub? Případně Pacifik, nejznámější odsouzený generál Jamašita, notoricky známé. Zde taky nikdo nespekuloval o vině Američanů, kteří útočily na Manilu. A takhle bychom mohli pokračovat.

Prostě věc se má tak, že odpovědnost za civilní obyvatelstvo má ta strana, která město ovládá. Útočník je potom povinen (podle euroatlantických norem) při útoku co nejvíce šetřit obyvatelstvo, resp. dělat vše proto, aby ztráty na zdraví a majetku civilistů byly co nejmenší. Takhle je to praktikováno v armádách NATO.

cover72: Tak to je opravdu zpráva na pováženou. Jsem zvědaví, jestli kolem toho ještě něco bude.

Lord: Ani omylem není ohrožování civilistů v pohodě. Jen zde zastávám názor, že UA není tím jediným, "kdo za všechno může". Jak se na to dívám, jsem napsal u fenriho v posledním odstavci.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Předvčírem se opolčenci v Doněcku v závodě Topaz zmocnili 4 komplexů Mandát-B1 pro elektronický boj (http://topaz.dn.ua/ru/product_mandat.html)
Obrázek
Obrázek
zdroj: http://www.unian.net/politics/927205-bo ... andat.html
Naposledy upravil(a) mepu dne 11/6/2014, 13:02, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
tarmi

Příspěvek od tarmi »

Dzin:
Dejiny prisu vytazi preto civilne obeti stale pripadju na vrub porazenych :)
Konzument nepremysla. Konzumuje.
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Nedá mě to, propaganda to nemá vůbec složitější v demokratických státech, propaganda prostě existuje i v demokratických i nedemokratických státech jako nástroj a existuje tak dlouho jak nejstarší řemeslo :D, v těch nedemokratických a uzavřených státech má pro nás spíše "komickou masku", maximálně se nad tou "d*bilitou zasmějeme", v demokratických má masku sofistikovanou s prvky autocenzury (existuje malý počet mediálních korporací, které mají větší ekonomickou sílu, než kde jaký malý státeček v EU třeba, a hlavně není tajemstvím, že jsou výrazně propojené s establishmentem, který také vydatně "sponzorují"). Propaganda je od slova propagovat, je to jen nástroj (ne důsledek demorkacie nebo nedemokracie), do toho lze zahrnout i zájmy států (různých bloků) v kterých ty mediální konglomeráty sídlí a operují a určitě nejen zájmy na poli kultury a medií. Je to taková vzájemná symbióza, víc bych to neřešil, protože se nikam neposuneme :D
Obrázek
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

tarmi píše:Dzin:
Dejiny prisu vytazi preto civilne obeti stale pripadju na vrub porazenych :)
Což platilo kdysi. Nyní to je už přežitek, resp. historický výkald poplatný "vítězům" je spíše přisvojován v zemích nedemokratických režimů. Mluvíme samozřejmě o historicích, politici obvykle plácají páté přes deváté. :-)
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Pohřeb separatistů. Věc, tkerá mi na tom přijde zajímavá je věk bojovníků, oproti třeba Syrii jsou zde "rebelové" poměrně pantátové, i podle fotek je to tak trošku válka gerontů, alespoň v porovnání se skladbou vzbouřenců jinde...
[youtube]Q0XAYZbqykY#t=170[/youtube]
Obrázek
fenri

Příspěvek od fenri »

Dzine problém je, že ti lidé osvobodit chtějí asi tak, jako jsme chtěli osvobodit my, v roce 68. Pokud někdo střílí na obytné čtvrti salvovými raketomety, je hovado a o protiteroristické operaci nemůže být ani řeč. Nemůžeš nést zodpovědnost za něco, co dělá někdo druhý a ty ho nemůžeš zastavit. Odpovědnost je vždy na tom, kdo střílí. Ukáčka přistoupili k k takovému násilí hlavně proto, že jim bez dobytí Východu MMF nedá prachy a tím pádem oligarchové přijdou o pěkné peníze. Dej sem, prosím, odkaz na Tvé tvrzení, že separatisté odmítli odsuny civilů přes evakuační koridory. Co za tím zaznělo, tak separatisté nebyli přizváni na žádné jednání (Ženeva, Charkov atd. a Jaceňuk s nimi jednat odmítal). Nicméně před chvílí si tvrdil, že UA nechtěli dovolit koridory proto, aby přes ně neutíkali separatisté (těm se ale zatím moc utíkat nechce) a nyní je vlastně separatisté ani nechtěli. Ujasni si svá tvrzení.
fenri

Příspěvek od fenri »

CATe, ona demografická struktura na Ukrajině a v Rusku je také dost jiná, než v Syrii.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“