PS: už se mi podařilo ztratit knipl, ačkoliv jsem po čtyřech prolezl celý pokoj

Moderátor: jarl
...Ty mě teda bereš, Spidere! Škoda, že nejsem Tvůj soused (i když...jak málo se znám s lidmi v domě, třeba jo), to bych se na něj chodil koukat! Tu éru jsem nezažil, ale ty 50. a 60. léta mě fakt berou! Na to, jak "surový" to byly mašiny, tak to má kus "verneovský romantiky" :-) Tak šup šup! :-Dspider74 píše:.
atomový nosič, krasavec z dob studené války B-58 Hustler.![]()
jo jo, tu jsem měl taky v královským měřítku, byla impozantní...teda kdyby se bývala byla povedla, tak jsem ji daroval...tyhle aerodynamický tvary jsou naprosto fascinující, takový Sculptural Design...a ryze účelový, nádheraspider74 píše:Suším, už nějaký čas ve skříni SR-71-čku a to bude taky docela macek.![]()
Nějaký nýty tam jsou, ale zdaleka né všude. Asi bych si hledal přesný podklady.spider74 píše:.
Tak mi to nedalo a vzhledem k tomu, že B-58 je z 60-tých let udělal jsem na letadle ty nýty. Risknul jsem to a jel to podle ruky bez pravítka. Snad to bude OK..
...jasně, jsem taky pro "macka", je to přeci klasika, přesně, jak píše Vlasta :-) ...asi taková klasika, jakou mohu doporučit ke shlédnutí, vhdonému právě do současného zamračeného počasí, pro pobavení a mráz nahánějícímu fantazírování z dob studené války, kdyby náhodou někdo neznal: "Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu", zejména s výborným paranoidní generálem Buckem Turgidsnem...a krásnou B-52 vč. jejich interiérů z 60. let :-)spider74 píše: Ještě nejsem rozhodnut, kterou použiji variantu podvěsu. Jestli menší kontejner (palivovou nádrž) a bomby, nebo ten větší. Připravené mám obě dvě. Ta větší je opravdu úctyhodný macek.