sem na palbu američania žiadne "dokazy" priniesť nemúžu, tu to admini ošetriaOtázka teda znie - môžu Američania vedieť/priniesť dôkazy, čo sa naozaj stalo?

Moderátor: jarl
sem na palbu američania žiadne "dokazy" priniesť nemúžu, tu to admini ošetriaOtázka teda znie - môžu Američania vedieť/priniesť dôkazy, čo sa naozaj stalo?
Jenže problém těchto fotek je ten, že když budu chtít udělám ti stejnou fotomontáž (přidám ti tam kouřovou stopu) v photoshopu na obyčejné fotce za dvě minuty.herr.meloun píše:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 42Fc#t=202
Tady má být vidět kouřová stopa po raketě
Nemám: "SBU podle něj rovněž přesně určila místo, odkud byla osudná střela odpálena. Jde o místo u obce Snižne poblíž ruských hranic. "Lord píše:A nemáš v tom trošku hokej ? Podle mých informací byl u města Snižne zasažen Su-25. Jinak tuším, že byly zprávy, že Buk je z Doněcka, ostatně jak jsem dával obrázek výše, tak tam je zakreslen.arten píše:Mám pár otázok:
1. Ukrainci tvrdia, že rakety boli vystrelené z miesta "u obce Snižne poblíž ruských hranic."
Nepovedali náhodou Amíci, že to bolo z okolia Donecka?
No dobre, na základe čoho teda môžu Amíci tvrdiť, že vedia odkiaľ bola raketa vypálená? Majú nejaké lode v ČM?Lord píše:Kolem toho se vaří největší kaše a média podle mě přeceňují schopnosti Američanů. Jak sám píšeš infračervená stopa od rakety z Buku byla slabá, identifikace odpalu nepřesná, apod. Museli by k tomu mít informace z více zdrojů a zařízení, i tak je to jen o určité míře pravděpodobnosti.arten píše:4. Ďalej, vieme, že Rusi s najväčšou pravdepodobnosťou vedia čo sa stalo. Bola tu debata čo môžu vedieť Američania, ale vyznela do prázdna. Spomínaný bol ELINT ktorý "zachytili naváděcí povely pro BUK," ďlaej nejaké IČ družice s tým, že na to bola si IČ stopa malá a fotoprieskumné družice, ale opäť s tým, že územie prechádzajú raz za čas.
Otázka teda znie - môžu Američania vedieť/priniesť dôkazy, čo sa naozaj stalo?
Lodě jim z Černýho moře už vypráskali rusáciNo dobre, na základe čoho teda môžu Amíci tvrdiť, že vedia odkiaľ bola raketa vypálená? Majú nejaké lode v ČM?
dnešna Pravda http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/324 ... ecna-zona/Malajzijské lietadlo mohla vo štvrtok nad východnej Ukrajinou zostreliť raketa vzduch-vzduch vypálená úmyselne stíhacím lietadlom Su-27 ukrajinského vojenského letectva. V rozhovore s ruskými novinármi to v sobotu v Moskve vyhlásil bývalý veliteľ ruského letectva Vladimir Michajlov. Generál spochybnil tvrdenie západných expertov, že lietadlo zasiahla strela zem-vzduch vypálená protileteckým systémom Buk.
Americké družice podľa Michajlova nemajú technické možnosti nič také zistiť. Čierne skrinky síce všeličo o okolnostiach incidente osvetlia, nedajú ale odpoveď na otázku, aká strela malajzijské lietadlo zasiahla.
Ukrajinci podľa Michajlova počítali s tým, že lietadlo spadne na ruské územie. Pri vysokej výške a rýchlosti okolo 900 kilometrov za hodinu rozhodovali o mieste dopadu minúty. „Proste to zle spočítali,“ dodal. Keby lietadlo pokračovalo v lete ešte ďalšie tri minúty, dopadlo by na ruskú pôdu. „Som presvedčený, že to bola naplánovaná akcia, ktorá mala vrhnúť tieň na Rusko a ruské vedenie,“ povedal ruský generál.
Ukrajinci teraz podľa Michajlova môžu ukryť komunikáciu letových dispečerov a ďalšie dokumenty, prípadne ich môžu sfalšovať. „Pri každej rakete je ale možné podľa úlomkov zistiť typ aj smer jej štartu. Ak bude komisia expertov k troskám pripustená, môže sa to ľahko ukázať,“ vyhlásil bývalý veliteľ ruského vojenského letectva.
mepu píše:jen tak mezi námi, proč neukáže třeba záznam z radaru, a všechny by tím utřel. pokud v oblasti Doněcka byl v provozu v té době přehledový radar UA baterie BUK Kupol (tvrdí rusové), tak ten tak velkou střelu prostě musel zachytit.
I jiné ukrajinské radary nejen vojenské v přilehlých oblastech Dněpropetrovsk, Charkov, Mariupol (letiště), letiště z kterých se vedou bojové operace.atd. to tam mají všude vypnuté radary?
Já se ptám, proč místo takových fotek, které jdou lehce zpochybnit, nevyrukují s něčím neprůstřelným nebo aspoň vypadajícím hodnověrně z kruhu armádních, dyť by ty rebely totálně diskvalifikovali okamžitě a bez debat.
Ale proč to samé neudělá druhá strana? O Su27 50 km od hranic Rusové prostě museli vědět, proč neukážou záběry z radaru a všechny tim nesetřou?mepu píše: Já se ptám, proč místo takových fotek, které jdou lehce zpochybnit, nevyrukují s něčím neprůstřelným nebo aspoň vypadajícím hodnověrně z kruhu armádních, dyť by ty rebely totálně diskvalifikovali okamžitě a bez debat.
Je tu nějaký lékař nebo někdo kdo tuší co se s lidským tělem stane při náhlé dekompresi v deseti km a následném pádu?. Strelkov je voják zvyklý u mrtvol na spoustu krve , je možné že prostě nedokázal správně vyhodnotit co viděl?CAT píše:Mepu: MYslim že jsme se pochopili. Já jsem ze školy zvyklej, že pokud může stejný argument jako ty použít proti tobě i protivní, pak je tento argument lichý... Souhlasim, že UK si na ně vymejšlí přehršel pytlovin, ale to samé z druhé strany... Situace se má tak, že buĎto si tu myslíme o zúčastněných víc než jsou schopni a oni nedokáží říct, kdo střílel a nebo někdo mlží, ale už nejde říct, jestli mlží víc jedna, nebo druhá strana a že mlží obě víme moc dobře... Tys uvedl tragédii z tiskovky, já uvedu člověka kterého jinak beru jako velice poctivého a to střelkova, kterej přišel s tim, že ti lidé byli minimálně 3 dny po smrti a že neměli krev, prostě haluz a to až moc velká...
CAT píše:Mepu: MYslim že jsme se pochopili. Já jsem ze školy zvyklej, že pokud může stejný argument jako ty použít proti tobě i protivní, pak je tento argument lichý... Souhlasim, že UK si na ně vymejšlí přehršel pytlovin, ale to samé z druhé strany... Situace se má tak, že buĎto si tu myslíme o zúčastněných víc než jsou schopni a oni nedokáží říct, kdo střílel a nebo někdo mlží, ale už nejde říct, jestli mlží víc jedna, nebo druhá strana a že mlží obě víme moc dobře... Tys uvedl tragédii z tiskovky, já uvedu člověka kterého jinak beru jako velice poctivého a to střelkova, kterej přišel s tim, že ti lidé byli minimálně 3 dny po smrti a že neměli krev, prostě haluz a to až moc velká...