Moderátor: jarl
Někdo se tu ptal, jestli to nemohl být zásah např. z houfnice (asi by to byla sakra smůla) ale dá se tu někde nalézt čím ukrajinci střílí (jestli mají opolčenci něco podobného tak samo i oni)Aaron Goldstein píše:Mám dotaz...
Existuje nějaký důkaz, že se jedná skutečně o sestřel??? Všichni se nějak náramně rychle přiklonili k variantě "sestřel" a už se řeší jenom kdo, čím a odkud střílel...
Saze jsou vidět i na kusu křídla, resp. kýlovky zde. Bouchlo to někde u ocasu, měli by sebrat vzorek a poslat na analýzu.Švejk píše:Je to očouzené od sazí - tady je vidět, jak tráva trochu sazí smázla. Při výbuchu TNT část skončí jako saze. Barva opálená není, je jen zašpiněná.Lord píše:Jestli letadlo dostalo ránu do pravého boku, tak by raketa přiletěla spíše z území opolčenců, podle směru letu. Kdyby zaútočili Bukem, tak by tam byly vidět jasné díry po střepinách.
Koukám na fotku a spíš to vypadá na nějaký opálení. Je v zadních křídlech palivo, asi ne ?
To by z houfnice snad nikdo nestřílel tak vysoko, ne ?Někdo se tu ptal, jestli to nemohl být zásah např. z houfnice (asi by to byla sakra smůla) ale dá se tu někde nalézt čím ukrajinci střílí (jestli mají opolčenci něco podobného tak samo i oni)
Tvrzení kohokoliv nemusí odpovídat skutečnosti. Ukr. vláda před pár dny tvrdila, že povstalci nemohli sestřelit jejich AN-26 v 6500 metrech (http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... ta-snizne/), protože nemají jak a chtěli to tak hodit na Putina. Takže lhář je 100% usvědčen. To neznamená, že ostatní nelžou taky, ale o UK vládě to teď víme jistě.Dzin píše:Sami tvrdili ze Buky maji a sami tvrdili ze v danem prostoru i case sestrelili dopravni letadlo. Na tohle by se nemelo pri vsech moznych teoriich a tvrzenich zapominat.
bohužel nevím jestli jsou schopni měnit sílu výstřelu pokud ne pak je jediný způsob jak určovat vzdálenost úhel nebo se mýlím ( proto jsem psal na krátkou vzdálenost) ale uznávám že to byl asi blábolLord píše: To by z houfnice snad nikdo nestřílel tak vysoko, ne ?
Když chceš dostřelit daleko, tak to holt musí letět vysoko...Lord píše:To by z houfnice snad nikdo nestřílel tak vysoko, ne ?
děkuji ti náčelníku že ses mne zastalkopapaka píše:Když chceš dostřelit daleko, tak to holt musí letět vysoko...Lord píše:To by z houfnice snad nikdo nestřílel tak vysoko, ne ?
Náhodný zásah z děla, to by asi byla opravdu moc velká náhoda, ale v případě salvy 122 mm BM-21GRAD... Při dostřelu větším než 20 km se ty raket v téhle výšce můžou pohybovat - hlavně pokud se střílí na menší vzdálenost horní skupinou úhlů...
Edit: v jedné salvě jich může letět až čtyřicet a dost často to nesype jen jeden raketomet.
Kdyby byla bomba uvnitř, tak by to nebylo očouzené zvenku.Mirek58 píše:Zminuje se zde i jiná možnost, než sestřel PL střelou.
/Srážka ve vzduchu, rovná se nehoda, smůla
/Další varianta je ale hroznější.
- Poškozená zád letounu, tedy to evokuje zadní zavazadlový prostor a bombu na palubě
- A s tím souvisí i kde teoretická nálož vybuchla. Ono totiž nadirigovat letoun do polohy, ve které došlo k neštěstí, vyžadovalo aktivní spolupráci dvou suvereních států ( středisek Řízení let. provozu), z čehož jeden je členem Nato. A to je hrůzná představa.
Neměl jsem na mysli, jestli ho nesestřelili něčím jiným než raketou... Měl jsem na mysli z čeho konkrétně vychází kategorické tvrzení, že se jedná o sestřel... Tedy že to letadlo nehavarovalo z jiných důvodů než je zásah čímkoliv...sorexus píše:Někdo se tu ptal, jestli to nemohl být zásah např. z houfnice (asi by to byla sakra smůla) ale dá se tu někde nalézt čím ukrajinci střílí (jestli mají opolčenci něco podobného tak samo i oni)Aaron Goldstein píše:Mám dotaz...
Existuje nějaký důkaz, že se jedná skutečně o sestřel??? Všichni se nějak náramně rychle přiklonili k variantě "sestřel" a už se řeší jenom kdo, čím a odkud střílel...
nechce se mi to počítat ale myslím, že pokud by stříleli na krátkou vzdálenost tj do výšky něčím co dostřelí cca 20-30 km pak by to klidně mohlo létat v deseti km
Protože se to zrovna hodí?Aaron Goldstein píše:Měl jsem na mysli z čeho konkrétně vychází kategorické tvrzení, že se jedná o sestřel... Tedy že to letadlo nehavarovalo z jiných důvodů než je zásah čímkoliv...