Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 6387
Registrován: 7/8/2007, 18:26

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Julesak »

palo satko píše:
Myslím trebárs z lode v Čiernom mori (Aegis), radarom z lietadla (napr. AWACS v Rumusku) alebo infračerveným senzorom z družice včasného varovania? Napadá vás nejaká iná možnosť? Prvé dva prípady mi prídu nepravdepodobné kvôli dosahu radarových systémov, tretí kvôli krátkej dobe činnosti motora RS a jeho (relatívne malému) výkonu.
problem nie je v technike. problem je, že ak došlo k odpalu rakety tak to v tej oblasti museli vidiet stovky ludi, ale žiaden očity svedok nie je. že by sa za tri dni nik neozval, nik nenabonzoval separatistov je neuveritelne.
Mne ide hlavne o to, že keď je také silné presvedčenie (Obama, etc) že lietadlo zostrelili separatisti (zatiaľ je to aj podľa mňa najlogickejšia možnosť, ak vylúčime nehodu, teroristický útok etc), či má "západ" nejaké technické možnosti ako to zistiť.

U RF nepochybujem že ich majú, stalo to v podstate kúsok od hraníc na území, ktoré oni určite sledujú.
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 2
Registrován: 20/7/2014, 10:32

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Grunt »

Diskusi sleduji už den a také se připojím se svými teoriemi. Rovnou dopředu upozorňuji, že nejsem expert ani na zbraně ani na mrtvá těla ani na letecké nehody. Kolega nademnou už připojil video z VICE NEWS, tak já ještě dodám video v docela dobrém rozlišení s průzkumem přímo z místa dopadu (dle pohybu kameramanů předpokládám že jich bude existovat několik):

Upozorňuju, že pokud někdo nemusí mrtvá těla asi by si ho neměl pouštět. A rovnou se musím zeptat na to jak je to s raketami 9М38. Mluvilo se o tom, že raketa samotná má v hlavici tříštivé fragmenty které se v kuželu před cílem na cíl rozprsknou, poškodí plášť, proletí motory a tím je deaktivují a tímto způsobem cíl z nebe sestřelí. Čekal bych tedy v případě sestřelu raketou z protiletadlového komplexu BUK poškozené letadlo, které se řítí k zemi pod nějakým úhlem a následné rozprsknutí o zem třeba jako v případě sestřeleného MiGu:
Obrázek
Nicméně jak je vidět z fotek a z průzkumů, tak letadlo je rozeseto na docela velké ploše a to ne vlivem nárazu. Viz třeba fotografie kde část křídla přistála v obilí. Směr ohnutí obilí by naznačoval směr ze kterého troska přistála jenže to vypadá na směr téměř kolmo k zemi. Nepoškozené zavazadla svědčí též na to že ještě v době pádu se oddělili od hlavní masy a dopadli samostatně. V reportáži z VICE News obyvatelé oblasti kterým těla přistála na zahrádkách mluví o tom, že těla doslova pršela z nebe (původně si mysleli že jsou to bomby). Předák horníků z reportáže z VICE News spekuluje o tom, že ještě ve vzduchu došlo k dekompresi a pasažéři kteří nebyli připoutáni k sedačkám byli z trupu letadla vysáti do volného prostoru (proto ten déšť mrtvol z nebe). Všechno tedy naznačuje že letadlo bylo roztrháno doslova na kusy ještě ve vzduchu.
Jako lajka by mě zajímalo zda-li je opravdu raketa 9М38 schopná při příjmem zásahu do civilního letadla schopná roztrhat trup ve vzduchu na cucky, tak že z nebe už prší jen trosky. Lajckým okem bych řekl, že na palubě musela být opravdu silná trhavina, jenže v některých částech lze vidět jak úklidová četa shazuje do kontejneru téměř nepoškozené papírové zásilky z podpalubí stejně jako na zavazadlech které nepřistáli do oblastí výbuchu paliva nádrží nejsou nejmenší známky čehokoliv (teda krom toho že spadli z desetikilometrové výšky). Celé mi to přijde divné. Co si o tom myslíte?

Edit: Ještě dodám jedno video z místa dopadu ze včerejšího dne:

Až na hromadu černých pytlů (předpokládám, že s mrtvolami) je místo dopadu už docela slušně uklizeno. Takže tolik k důkazovému materiálu.
Naposledy upravil(a) Grunt dne 20/7/2014, 11:46, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Bývalý vrchní velitel ruského letectva Vladimir Michajlov tvrdí, že malajsijský letoun mohla úmyslně sestřelit ukrajinská stíhačka Su-27 raketou vzduch–vzduch.
Černé skříňky sice leccos o okolnostech incidentu osvětlí, ani ony nedají ale odpověď na otázku, jaká střela malajsijský stroj zasáhla.
Typ rakety i to, odkud byla vypálena, by podle něj jasně zjistila expertní komise.
Ukrajinci nyní podle Michajlova mohou ukrýt komunikaci letových dispečerů a další dokumenty, případně je mohou zfalšovat.
"U každé rakety je ale možné podle úlomků zjistit typ i směr jejího startu. Bude-li komise expertů k troskám připuštěna, může se to snadno ukázat," prohlásil generál.

Rusko dnes v této souvislosti důrazně varovalo před unáhlenými závěry o příčinách čtvrteční katastrofy.
Podle prohlášení ruského ministerstva zahraničí by se všechny zainteresované strany měly zdržet ukvapených soudů o odpovědnosti za tragédii a neměly by ovlivňovat budoucí vyšetřování.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... -letectva/
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Grunt: K tomuhle bych měl jednu připomínku, zásah raketou mohl kriticky poškodit plášť a letoun se mohl roztrhnout kvůli "manévru" který letoun provedl po zásahu, což by nevylučovalo ani AA, ani GA raketu i když malá raketa AA by měla asi větší problém udělat takové strukturální škody. Ohledně přirovnávání k Migu - to už se bavíme o rozdílech mezi vojenskými a civilními letouny a zároveň i naprosto rozdílné velikosti a kompaktnosti strojů...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od herr.meloun »

Nevíte, jestli byli už "proklepnuti" pasažéři a posádka? V odstupu čtyřech měsíců se zřítí (zmizí) dvě stejná letadla stejné společnosti za podivných okolností. Záhadné zmizení a polétávání letu MH370 vypadá po pádu MH17 ještě záhadněji.
konspirace: Jen připomínám dva Íránce s ukradenými pasy z letu MH370, kteří podle tisku "pravděpodobně nebyli teroristé". (Vyšetřovaly je stejné úřady, které ani nejsou schopné vytisknout fotku?)
http://abcnews.go.com/US/day-malaysia-a ... d=22852454 Tady se píše, že noc před odletem telefonovali s "panem Alim" (který jim měl koupit lístky Kuala Lumpur-Peking-Amsterdam)
Oba měli laptopy, mladší studoval obchodní informační technologie. (Což samo o sobě nic nedokazuje)
Možná je to shoda náhod, třeba to byli opravdu emigranti


Jelikož zatím nejsou důkazy je "kybernetický" útok ve hře stejně jako sestřel raketou.
Rozumí tady tomu někdo? Bylo by tedy možné poslat letadlo k zemi pomocí počítače? Byl by takový útok zaznamenán v černých skříňkách?
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 2
Registrován: 20/7/2014, 10:32

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Grunt »

CAT píše:Ohledně přirovnávání k Migu - to už se bavíme o rozdílech mezi vojenskými a civilními letouny a zároveň i naprosto rozdílné velikosti a kompaktnosti strojů...
Jsem si toho vědom, no bohužel moc fotografického materiálu k sestřeleným civilním letadlům na internetu není. Naopak fotografií sestřelených vojenských letounů si můžeš vygooglit kolik je jen libo. Stejně jako spadených dopravních letadel.
herr.meloun píše:Jelikož zatím nejsou důkazy je "kybernetický" útok ve hře stejně jako sestřel raketou.
Kybernetický útok těžko roztrhá letadlo ještě ve vzduchu na cucky. Aspoň za sebe ho naprosto vylučuji.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

herr.meloun: tak kybernetický útok laptopem na letoun můžeme vyloučit ihned, to nejde ani v Holywoodskejch filmech...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

Grunt píše:Jako lajka by mě zajímalo zda-li je opravdu raketa 9М38 schopná při příjmem zásahu do civilního letadla schopná roztrhat trup ve vzduchu na cucky, tak že z nebe už prší jen trosky. Lajckým okem bych řekl, že na palubě musela být opravdu silná trhavina, jenže v některých částech lze vidět jak úklidová četa shazuje do kontejneru téměř nepoškozené papírové zásilky z podpalubí stejně jako na zavazadlech které nepřistáli do oblastí výbuchu paliva nádrží nejsou nejmenší známky čehokoliv (teda krom toho že spadli z desetikilometrové výšky). Celé mi to přijde divné. Co si o tom myslíte?
Samotná raketa takú deštrukciu neurobí pretože na ciel pôsobia črepiny.Ale mohlo sa stať že:
1.Do lietadla narazil aj zvyšok rakety(motor a pod) a to už by narobilo na trupe veľkú paseku.Niektoré moderné protilietadlové rakety myslím majú aj funkciu že pri iniciácii rozbušky sa zároveň spústí pomocná nálož v nádrži s palivom aby sa zvýšila pravdebodobnosť zásahu,využitím energie paliva a trosiek rakety(len neviem či to nepoužívajú len rakety vzduch-vzduch).
2.Priamo sa využíva efekt že črepina buď prerazí nejaká dôležité vedenie(hydrauliku,palivo,el.vedenie,datové vedenie) alebo sa počíta aj s tým že otvor v plášti lietadla sa prúdom vzduchu zväčší a plášť sa postupne trhá a lietadlo sa stane neschopným letu alebo sa odporom vzduchu rozlomí.Ak by taká črepina zasiahla bok kabiny pre cestujúcich,tak sa mohla "odpárať" strecha,cestujúci ktorí boli nepripútaní boli "vycucnutí",spodná časť lietadla s batožinou a nádrže zostali v celku a v priebehu pádu dochádzalo k postupnému odtrhávaniu častí lietadla.

Tak mňa napadlo:Niektorí cestujúci dopadli na zem s troskami prípútaní k sedadlu.Osobne si neuvedomujem že by počas letov zostával niekto pripútaný.Akonáhle nám po vzlete ohlásili že sa môžeme odpútať ,tak sa každý odpútal.A toto sa stalo až niekoľko hodín po štarte.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Grunt píše:Diskusi sleduji už den a také se připojím se svými teoriemi. Rovnou dopředu upozorňuji, že nejsem expert ani na zbraně ani na mrtvá těla ani na letecké nehody. Kolega nademnou už připojil video z VICE NEWS, tak já ještě dodám video v docela dobrém rozlišení s průzkumem přímo z místa dopadu (dle pohybu kameramanů předpokládám že jich bude existovat několik):



Nicméně jak je vidět z fotek a z průzkumů, tak letadlo je rozeseto na docela velké ploše a to ne vlivem nárazu. Viz třeba fotografie kde část křídla přistála v obilí. Směr ohnutí obilí by naznačoval směr ze kterého troska přistála jenže to vypadá na směr téměř kolmo k zemi. Nepoškozené zavazadla svědčí též na to že ještě v době pádu se oddělili od hlavní masy a dopadli samostatně. Nicméně jak je vidět z fotek a z průzkumů, tak letadlo je rozeseto na docela velké ploše a to ne vlivem nárazu.
Kde přesně je natočeno tohle video a jakým směrem jsou vzdáleny od toho místa další trosky ?? Jsem taky toho názoru, že letadlo se začalo rozpadat už ve vzduchu po explozi. Předpokládám, že zadní část je jinde než přední. Možná se trup rozlomil několikrát, přitom vypadli lidi.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

kenavf píše:Tak mňa napadlo:Niektorí cestujúci dopadli na zem s troskami prípútaní k sedadlu.Osobne si neuvedomujem že by počas letov zostával niekto pripútaný.Akonáhle nám po vzlete ohlásili že sa môžeme odpútať ,tak sa každý odpútal.A toto sa stalo až niekoľko hodín po štarte.
můj kolega se například neodpoutává nikdy. Jednou když letěl z dovolené se díky turbulenci trochu potloukl, a od té doby je prostě připoutaný.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kopapaka »

kenavf píše:Tak mňa napadlo:Niektorí cestujúci dopadli na zem s troskami prípútaní k sedadlu.Osobne si neuvedomujem že by počas letov zostával niekto pripútaný.Akonáhle nám po vzlete ohlásili že sa môžeme odpútať ,tak sa každý odpútal.A toto sa stalo až niekoľko hodín po štarte.
Docela dost lidí se připoutá když spí a v případě jakýchkoli problémů taky...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Ještě doplním Skeleta, co jsem procházel fotky, našel jsem pouze jednoho, nebo dva lidi připoutané k sedačne, to už se z 200 lidí dá brát, jako náhoda...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
kostra
Příspěvky: 9
Registrován: 2/7/2014, 17:58

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kostra »

Lord píše:Bývalý vrchní velitel ruského letectva Vladimir Michajlov tvrdí, že malajsijský letoun mohla úmyslně sestřelit ukrajinská stíhačka Su-27 raketou vzduch–vzduch.
Černé skříňky sice leccos o okolnostech incidentu osvětlí, ani ony nedají ale odpověď na otázku, jaká střela malajsijský stroj zasáhla.
Typ rakety i to, odkud byla vypálena, by podle něj jasně zjistila expertní komise.
Ukrajinci nyní podle Michajlova mohou ukrýt komunikaci letových dispečerů a další dokumenty, případně je mohou zfalšovat.
"U každé rakety je ale možné podle úlomků zjistit typ i směr jejího startu. Bude-li komise expertů k troskám připuštěna, může se to snadno ukázat," prohlásil generál.

Rusko dnes v této souvislosti důrazně varovalo před unáhlenými závěry o příčinách čtvrteční katastrofy.
Podle prohlášení ruského ministerstva zahraničí by se všechny zainteresované strany měly zdržet ukvapených soudů o odpovědnosti za tragédii a neměly by ovlivňovat budoucí vyšetřování.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... -letectva/
Mne nejvíce zaráží , že by to neviděl žádný UKR pilot , sestřel TU-154 v roce 2001 ve výšce 11 000 Ukrajinskou S-200 viděl pilot Garik Ovanisian arménského AN-24 letící ve výšce 6300 m a pomohl tak značně zpřesnit místo setřelu , prý na okruh ( 1500m ) . Je to okamžik ale náhody se dějí , i když tam hlavice byla 3x větší než u BUKU.
Tehdy toto pomohlo Rusům zpřesnění místa zásahu , zpřesnit místo dopadu a tím vyhledání alespoň části trosek v moři , což bylo obtížné protože k hladině padala po tak velkém výbuchu asi jen změť trosek .
Naposledy upravil(a) kostra dne 20/7/2014, 12:34, celkem upraveno 1 x.
Udivuje mne podivný svět fantazie, lhaní, násilí a strachu, v němž dnes žijeme.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Jinak řečeno, když jsou nalézáni na poli lidi bez sedačky, tak ti určitě nebyli připoutáni. Pár jich je k sedačce připoutáno, tak možná byli duchapřítomný a stačili se ještě připoutat v dojmu, že se spasí. Nebo jsou připoutaný furt, protože se prostě báli. Ten letoun se očividně rozlomil a lidi začali padat. Teď jde o to udělat si obrázek o tom, jak jsou trosky rozesety na ploše, z toho je možný usuzovat, co se dělo.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Zkuste někdo rozebrat to Strelkovo tvrzení, že kabina byla plná krve pilotů, ale u cestujících tomu tak nebylo, to je další střípek...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od herr.meloun »

Grunt píše:
herr.meloun píše:Jelikož zatím nejsou důkazy je "kybernetický" útok ve hře stejně jako sestřel raketou.
Kybernetický útok těžko roztrhá letadlo ještě ve vzduchu na cucky. Aspoň za sebe ho naprosto vylučuji.
Jo to je asi pravda... :) Já nevím, to, že dvě letadla spadnou tahle po sobě mi přijde jako moc velká náhoda. Kdyby to první alespoň spadlo nějak "normálně"...
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

herr.meloun píše:Já nevím, to, že dvě letadla spadnou tahle po sobě mi přijde jako moc velká náhoda. Kdyby to první alespoň spadlo nějak "normálně"...
No, je to šílenost, ale včera mě napadlo, že zespodu si mohl nějaký pozorovatel podle zbarvení letounu - modré a červené pruhy splést letadlo s ruským a vyslat na něj salvu gradů.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Lorde prosím už ne :mrgreen:
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Proč jsem si vzpomněl na Irák, sestřelený Apač a iráckého muže s předovkou, který jej měl sestřelit.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Grunt
Příspěvky: 2
Registrován: 20/7/2014, 10:32

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Grunt »

kenavf píše:Samotná raketa takú deštrukciu neurobí pretože na ciel pôsobia črepiny.
No právě. Jen takj mimochodem: Tohle jsem třeba já vůbec nevěděl.
kenavf píše:2.Priamo sa využíva efekt že črepina buď prerazí nejaká dôležité vedenie(hydrauliku,palivo,el.vedenie,datové vedenie) alebo sa počíta aj s tým že otvor v plášti lietadla sa prúdom vzduchu zväčší a plášť sa postupne trhá a lietadlo sa stane neschopným letu alebo sa odporom vzduchu rozlomí.Ak by taká črepina zasiahla bok kabiny pre cestujúcich,tak sa mohla "odpárať" strecha,cestujúci ktorí boli nepripútaní boli "vycucnutí",spodná časť lietadla s batožinou a nádrže zostali v celku a v priebehu pádu dochádzalo k postupnému odtrhávaniu častí lietadla.
Doporučuju najít si fotografie z jiných leteckých neštěstí (teda krom toho z 9/11 :) ): I když se letadlo rozprskne a teda samozřejmě ne střemhlav k zemi, tak i když se roztrhá na díly, díly zůstanou jakšt takš celistvé. Proud vzduchu si nemyslím že by měl takovou sílu aby doslova rozložil letadlo na součástky:
http://rack.0.mshcdn.com/media/ZgkyMDEz ... -video.jpg (pro nepovolený rozměr upraveno na odkaz) *T*
Obrázek
Ale samozřejmě nejsem expert na letecké dopravní nehody a je fakt že na jeden případ kdy se dají najít pozůstatky letadla se zas dají najít dva případy kdy se letadlo kompletně vypaří.
Lord píše:Kde přesně je natočeno tohle video a jakým směrem jsou vzdáleny od toho místa další trosky ?? Jsem taky toho názoru, že letadlo se začalo rozpadat už ve vzduchu po explozi. Předpokládám, že zadní část je jinde než přední. Možná se trup rozlomil několikrát, přitom vypadli lidi.
Přímo za vesnicí kde letadalo přistálo. Doporučuju projít si ten kanál. Je tam myslím někdy i nafilmovaná cedule se jménem vesnice, akorát neovládám cyrilici a překreslovat do Google Translate to nebudu.

Edit: Tak ještě doplním leč jsem to teď vygooglil. Ta vesnice se jmenuje Hrabove a ta louka se dá bez problémů najít na Google Earthu.
Naposledy upravil(a) Grunt dne 20/7/2014, 12:45, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“