Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od herr.meloun »

To jsou teda debaty, jestli lže víc východ nebo západ :roll: lžou všichni :)

:arrow: http://ic.pics.livejournal.com/bobik_57 ... iginal.jpg už teda někdo určil přesnou polohu té části křídla? Při pádu sto tun plechu se ten šrám asi mohl udělat od čehokoliv. Ale mohlo by to být i od šrapnelu z rakety, která vybouchla zřejmě někde před kabinou ne? Letadlo se přece pohybuje nezanedbatelnou rychlostí vpřed a křídlo letí šrapnelu naproti, takže je ten úhel nakonec trochu jiný...

:arrow: Co je v raketách BUKu za chemickou látku sloužící jako výbušnina? Jestli tam něco vybouchlo a co se myslím dá zjistit docela jednoduchou analýzou trosek se stopami po splodinách. (Je v raketách vzduch-vzduch zde navrhovaných jako alternativní možnost stejná výbušnina?)
Případné střepiny se možná budou dát najít i v troskách letadla nebo v tělech obětí

:arrow: Zbudou po raketě z BUKu nějaké významné trosky nebo se po výbuchu rozletí na tisíce malých kousků?
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

ak si pametate tu rusku prezentaciu, tak tam boli aj ine lietadla. aj indicky B787 letiaci do Anglicka. jeho piloti počuli niekolko minut pred padom MH17 ako riadici prevadzky z ukrajinskeho dnepropetrovska vravel MH17 že maju letiet rovno "a direct routing". napíšem to copy-past "Direct routing saves fuel and time and is preferred by pilots. In this case, it proved fatal," said an airline source. zdroj z Air India sa vyjadril: "Priamy smer šetri palivo a čas a piloti ho uprednostnuju. v tomto pripade sa ukazalo ako fatalne." taktiež ich neskor požiadal dispečr o nadviazanie kontaktu s MH17, lebo mu neodpoveda, ale to už ten havaroval.
Obrázek
Uživatelský avatar
kozlustechnykus
poručík
poručík
Příspěvky: 769
Registrován: 9/3/2014, 20:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kozlustechnykus »

Ad satelit: Nerikal Obama, ze z nej maji zabery?
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

CAT píše: 4) vedle. byla někde ta spektrální analýza potvrzena, nebo zveřejněna? Náš problém je se stylem "jedna pani povidala", jinak je klidně možné, že je nahrávka falešná...
video >http://vk.com/video64476832_169560583
pozn. de o to, že pokud edituješ zvuk, tak napojení (sestříhání) nahrávek i ze stejného zdroje (myšleno technicky stejný mikrofon, atd) jde poznat, nikdy to nejde úplně potlačit, šikovný zvukař to tam najde - protože ty překrývající se frekvence do sebe nezapadnou nikdy, tak jak dokážou na sebe přirozeně navazovat - to ty neuslyšíš, ale poznat to jde právě pomocí spektrální analýzy. v případě že sestříháš nahrávku z různých zdrojů (jiné typy mikrofonů, citlivost, přirozený okolní hluk prostředí, atd - její charakteristika) tím více to jde odhalit protože se ti mění charakteristiky záznamu - dalo by se to přirovnat k otisku prstu. Dokáže to i průměrně zdatný amatér s PC a pokročilejším editorem zvuku se spektrální analýzou, která poskytuje důležité údaje o složení jednotlivých frekvencí atd. Takže to že se někde ve zvukové stopě stříhalo se dá doložit, i to že nahrávky nebyli pořízený za stejných podmínek (tedy nešlo o kontinuální záznam) - interpretace už je jiná věc ;)
Obrázek
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

trochu k tej nahravke medzi majorom a grekom ktora funguje ako dokaz https://www.youtube.com/watch?v=V5E8kDo2n6g niekoho napadlo zavolat "grekovi" ak chcete vediet o čom a čo vravel na nahravku prečitajte si. http://cgrozev.wordpress.com/2014/07/20 ... with-grek/
Obrázek
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

kenaf: Pokud bychom považovali nahrávky za hodnověrný důkaz, potom to co postuješ bychom brali jako hodnověrný důkaz druhé kategorie. Tedy subjektivní výpověď očitého svědka. Ta má menší váhu, než faktický důkaz ala nahrávky, které předložila ukrajinská strana. Navíc ani to, že svědek tvrdil, že viděl dvě letadla by nemohlo nijak popřít to, co je na nahrávkách.
Opět je vidět ten rozdíl. Nahrávky přímo identifikují, kdo co udělal. Očitý svědek pouze tvrdí, že něco viděl a ikdyby viděl správně, není zde ani stopa po identifikaci toho, kdo co udělal.

Aby nevznikla mílka, netvrdím, že ty nahrávky jsou jednoznačný důkaz. to mohou být, až se nezávisle potvrdí jejich autenticita.

mepo: Ale nepostihl si problém těch satelitních snímků. Dokazují nějak co se stalo? Nebo případně jestli někdo střílel a kdo střílel? Nebo je ukazují, že Ukrajina má BUKy? Prostě je třeba zhodnotit co se opravdu ukazuje. To, že to Rusové použijí jako podporu svého tvrzení je jedna věc, ale co reálně je na snímkách vidět je věc jiná.

Lord: Zase, jaké jsou to "důkazy"? Jsou to grafické znázornění něčeho, co Rusové tvrdí, že ukazuje, že se tam nacházelo x letadel z nichž jedno mohl odělat to a druhé ono. Ale ukazuje to nějak kdo případně čím střílel?

Prostě je to sice hezky zpracováno a obšírně sděleno, ale relevantní hodnota v tom podstatném je minimální, protože to nijak neříká nic bližšího k tomu, co nás zajímá, tedy pokud někdo střílel, tak kdo.

Bax: Koller už jednou napsal, že se spletl a že opravdu separatisti disponují BUKem. Čili beru jako směrodatné jeho pozdější vyjádření a v tom je podstatné, že separatisti disponují BUKem či podobným SAM.

sparkling: O údajném "vyvrácení pravosti nahrávek" jsme to tu postuješ už probírali o dost stránek předem, takže asi tak. Stále platí, pravost nahrávek nebyla nezávisle ani potvrzena ani popřena.

pitomec: Sice to není přímo k tématu, ale souvisí to s tím, protože to odhaluje motivy jednotlivých účastníků. Rusko je samozřejmě přímím účastníkem. Stalo se jím od své okupace Krymu a následných akcí na východě Ukrajiny. Víceméně se jedná o válku Ukrajina proti Rusku, kdy Rusko vytváří polovojenské jednotky na území Ukrajiny a poskytuje jim širokou logistickou podporu. Proto je veškeré jeho konání třeba brát v tomto kontextu.
Proruští ozbrojenci jsou z určité části občany jiných států, než Ukrajiny. Podle výpovědi jednoho z nich (Armén) by jinych měla být dokonce většina a samotní Ukrajinci by měli být v menšině. Sice to tak být nemusí, ale u zrodu ozbrojenců stálo Rusko a nezvratný fakt je, že na jejich straně bojuje dost neukrajinců.
Na to se váže ono "BUK z ruska". Je totiž možné, že pokud to byla technika u Ruska, mohl jí obsluhovat Rus, dokonce přímo příslušník ruských ozbrojených sil. Potom by byla vina Ruska značná. Tím netvrdím, že tomu tak bylo, jen píši, proč je důležité zjistit, kdo střílel, pokud bylo letadlo sestřeleno.

mepu: Problém je, že to co postuješ jako důkaz o zpochybnění nahrávky není důkaz. je to jen ruské video, na kterém tvrdí, že nahrávky jsou falešné. Už jsme to tu probírali, při nejlepší možné vůli nemůžeme tohle přijmout jako potvrzení/vyvrácení autenticity nahrávek. Nejde jen o to, že to dělali rusové, ale i to, že není možno doložit autenticitu prověřovatele. Tohle prostě musí udělat nějaký nezávislí odborník(ci). Ideálně Nizozemci, kterých se to nejvíce týká. Pokuď jsou toho schopni.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
herr.meloun
Příspěvky: 4
Registrován: 19/7/2014, 13:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od herr.meloun »

mepu: Nutno podotknou, že expert zmiňuje i ten "falešný" datum, je otázkou jestli z nevědomosti nebo proto, že se to hodí.
Kde jsou teda nezávislí experti, kteří potvrdí nebo vyvrátí tohle tvrzení. Ikdyž je pravda, že stejně pak nepoznáme jestli je ten člověk placený Ruskem, Ukrajinou, ilumináty nebo obyvateli planety Nibiru.
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

chtěl bych se zeptat
možná to tu už proběhlo

udala ukrajinská strana přesnou lokaci (myslím opravdu přesnou , nejen město) těch záběrů prchajícího BUKu? Celý internet hledá místa odkud je ten a ten záběr ale autoři fotografií a videí přesné místo pořízení přece znají... samozřejmě by pak i potvrzení případně vyvrácení pravosti takového záběru bylo mnohem snazší
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

herr.meloun píše::arrow: Co je v raketách BUKu za chemickou látku sloužící jako výbušnina? Jestli tam něco vybouchlo a co se myslím dá zjistit docela jednoduchou analýzou trosek se stopami po splodinách. (Je v raketách vzduch-vzduch zde navrhovaných jako alternativní možnost stejná výbušnina?)
Případné střepiny se možná budou dát najít i v troskách letadla nebo v tělech obětí
:arrow: Zbudou po raketě z BUKu nějaké významné trosky nebo se po výbuchu rozletí na tisíce malých kousků?

Sovieti a rusi používajú v náložiach bojových častí leteckých a protilietadlových rakiet flegmatizovaný hexogen, niekedy s hliníkom. Analýzou hexogen na troskách a črepinách nezistíš - vybuchne všetok (podobne sa chová aj oktogén a pentrit - preto sa za starších čias na "neznačkované" semtexy uvažovalo práve z toho, že sa analýzou nič nezistilo).

z prednej časti rakety toho veľa nezostane, je tam "mäkká" elektronika, v strednej časti je nálož, takže tiež "zmizne", niečo by mohlo zostať zo zadnej časti motoru s tryskou a kormidlami
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
pks
rotný
rotný
Příspěvky: 80
Registrován: 19/7/2014, 13:40
Bydliště: Zlín

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od pks »

Alchymista píše:pks - k bodu 3: to, čo predvádzali rusi je "záznam prostriedkov objektívnej kontroly" a v dnešnej dobe to nie je "videozáznam obrazovky" - sú to počítačové dáta, takže "prehrávanie" nie je "premietanie", so záznamom sa dá ďalej pracovať, dajú sa z neho vytiahnuť aj dodatočné dáta, ktoré dipečer obvykle pri svojej práci nepotrebuje, ale sú dôležité pri kontrole a vyhodnocovaní jeho činnosti, alebo rôznych rozboroch "neštandardných situácií". Je celkom dobre chránený proti dodatočným zmenám.
To rád slyším - něco takového jsem čekal, jen jsem si nebyl jist úrovní ochrany těch dat.
Kdyby ale chtěli, tak určitě mohli včera předvést upravený záznam. Tím by ale nic nezískali, protože se určitě porovná se záznamem z těch 2 AWACSů a UK záznamem.

Jak moc pravděpodobné je, že neidentifikovný objekt na radaru - podle Rusů SU-25 - byly ve skutečnosti trosky MH17, které měly menší hustotu a plošné zatížení, takže padaly pomaleji?
Objekt vypadá, jako by kroužil kolem, ale možná by to mohla udělat i padající troska - třeba urvaná směrovka.

Svědectví prvního svědka pádu mohlo být domluvené s Moskvou - ruští novináři by měli pochopení a chvilku počkali, než si to připraví.

Podle mě SU-25 na místě vůbec není potřeba řešit, protože by se sestřel raketou vzduch-vzduch 100% podepsal na troskách. Maximálně mohlo dojít ke scénáři, kdy by obsluha BUKu viděla 777 i SU-25 za ním (ve stínu radaru z ruska) a snažila se mířit na SU-25, ale to mi připadá hodně uhozené.

Nevíte někdo, co jsou na radarovém záznamu zkratky B (hodnoty 03'7 - 03'6) a M (2.299,1.912,2.964 ...)? Ostatní jsem pochopil A jako azimut (300) a P jako radius - vzdálenost k cíli.
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

iste si pametate to poburenie nad opolčencom, čo sa "vystatoval" s medvedikom ako trofejou. tu je to cele aj s jeho komentarom a nazorne možete vidiet ako novinaski experti to dokažu prekrutit http://rt.com/news/174332-ukraine-plane ... perverted/
Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Chemical Ali
Příspěvky: 0
Registrován: 1/3/2014, 23:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Chemical Ali »

Nevíte někdo kde se v tom boeingu nachází ADS-B a jak je připojené na anténu a zdroj energie? Projel jsem všechno možné a nic jsem nenašel. Zajímá mě to hlavně proto, že to je hlavní zdroj polohy pro flightradar. To letadlo zmizelo v těch deseti kilometrech tzn. ten vysílač byl zničen/přestala mu být dodávána energi/bylo přerušeno spojení s anténou(teda jestli vůbec nějakou potřebuje). Co jsem se koukal na youtube tak ty přijímače jsou opravdu malé ťištáky 10x5cm max, dokonce to lidi chytají na dvb-t usb tuner.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Na Flightradaru je vidět prudká změna kurzu letu MH17 na jih směrem k Torezu. A pak odmlčení.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
kiwi
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 20:26

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kiwi »

sorexus píše:chtěl bych se zeptat
možná to tu už proběhlo

udala ukrajinská strana přesnou lokaci (myslím opravdu přesnou , nejen město) těch záběrů prchajícího BUKu? Celý internet hledá místa odkud je ten a ten záběr ale autoři fotografií a videí přesné místo pořízení přece znají... samozřejmě by pak i potvrzení případně vyvrácení pravosti takového záběru bylo mnohem snazší
V podstatě vždy jde o "náhodně" nalezené video/obrázek na youtube, nebo nějaké sociální síti, které velmi rychle zmizí. Na nejnovější lokaci
se intenzivně pracuje: https://plus.google.com/+DerekBowler/posts/VHTvWBJGBKB
Jen pro informaci, proč je ten odpalovák tak důležitý. Už od libyjské loupeže z jara 2011 se Rusko oficiálně velmi silně staví proti vyzbrojování vzbouřenců, a to zvláště protiletadlovými zbraněmi. Jasně se to ukázalo třeba v Sýrii. Je tedy samozřejmé, že v rámci protiruské hysterie se "západ" snaží dokázat, jak jsou Rusové ve skutečnosti licoměrní. Příběh o BUKu, který byl přivezen a odvezen z jižní Ukrajiny a mezitím sestřelil civilní letadlo, velmi vyhovuje tomu protiputinovskému tažení. Nejlepší na tom je, že ta fakta dodají nezávislí blogeři, takže "zlý západ" nemůže být obviňován z fabulace. Btw, na domnělé fotce z Krasnodonu by tramvajové vedení moc nepomohlo. Je třeba najít přesně tu křižovatku v konkrétním městě.
Obrázek, jak si američani představujou ten sestřel: https://twitter.com/barbarastarrcnn/sta ... 28/photo/1
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Dreamliner patriaci Air India bol od malajského lietadla vzdialený 25 km (90 sekúnd letu). Pár minút pred zostrelením mal. lietadla počul pilot AI, ako dal dispečer let. premávky povolenie malajskému lietadlu na "direct routing ". Tzn. pilot mohol letieť priamo (šetrí to čas a palivo). Po strate kontaktu s MH17 požiadal Dnepropetrovsky dispečer pilota AI, aby sa pokúsil kontaktovať MH17. Neúspešne. http://timesofindia.indiatimes.com/indi ... 702536.cms
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Rozlúčkový megapost :)

Názory Moskovčanov o tom, kto spôsobil nehodu MH17.

21.7

http://www.youtube.com/watch?v=PpCsJrrVWK0

Vyjadrenie Malaysia airlines k lete cez Sýriu:

Toto oznámenie chce objasniť nedorozumenie spôsobené tweetom z Flightradar24 o ​​lete Malaysia Airlines 'MH004 z Kuala Lumpur do Londýna, ktorý letel cez Sýriu dňa 20. júla 2014 13:20 miestneho času.
MH004 letový plán je v súlade s ICAO schválenou trasou. Podľa NOTAM vydaného sýrskym civilným letectvom, sýrsky vzdušný priestor nebol predmetom obmedzenia.
Za všetkých okolností, MH004 bol vo vzdušnom priestore schválenom ICAO.
Bezpečnosť jeho cestujúcich a posádky, je najvyššou prioritou.

http://www.malaysiaairlines.com/my/en/site/mh17.html (str 2)

Vyjadrenie k obetiam dovezených do Charkova

22.7 (...)Malajzia poslala členov 18 DVI personálu do Charkova na pomoc pri označovaní a príprave obetí k odletu. Forenzny tím a príslušné podporné tímy budú teraz musieť podstúpiť proces, ktorý bude trvať niekoľko hodín pred tým, než obete budú letecky prevezené do Amsterdamu. (...)

http://www.malaysiaairlines.com/my/en/site/mh17.html

SItuácia v Charkove

Obrázek
Obrázek

https://www.facebook.com/pages/%D0%9A%D ... n=timeline

July 23, 2014, 12:00 am
Aktuálne o čiernej skrinke: "Malajský tím vzal na starosť čierne skriniky, ktoré sa zdajú byť v dobrom stave," povedal premiér Najib Razak vo vyhlásení. "Budú v bezpečí v malajzijskych rukách, zatiaľ čo sa sformuje medzinárodní vyšetrovací tím ," Ptom, odovzdáme čierne skrinky medzinárodnému vyšetrovaciemu tímu na ďalšiu analýzu.
"
https://au.news.yahoo.com/world/a/24524 ... robe-team/

22.7
Reuters: Čierne skrinky budú zaslané do laboratória vo Veľkej Británií, povedal Malajzíjsky námestník ministra dopravy (Malaysia's deputy transport minister)

http://www.kyivpost.com/content/ukraine ... 57372.html

A teda posledný post preto, že už nechcem sledovať stupňujúce násilie na UA. Žiť život je prednejšie. Každopádne dúfam, že som dostatočne obohatil diskusiu tu na Palbe.
Som presvedčený, že toto fórum dokáže byť prínosom pre zisk potrebných informácií o tom, čo sa deje kúsok od našich domovov. A teda aj keď som sa vyhýbal osobným názorom. Na koniec menšiu úvahu. Je samozrejme potrebné kritizovať kroky západu a jeho politiku, ako politiku každého regiónu sveta. Netreba však zabúdať, že aj keď politika západu je často odsúdenia hodná, je to práve politika západu, ktorá dovoluje túto kritiku. Máme možnosť slobodne kritizovať západ cez západne weby (youtube...)
Na webe sa nachádza nespočetné množstvo rôznych sprisahaneckých teórií voči západu produkovaných občanmi západu. A práve politická sloboda dovoluje v podstate slobodne šíriť tieto teórie. V tv, rozhlase atd. A nikdy netreba zabúdať, že táto sloboda môže byť kedykoľvek odstránená, prostriedky to umožňujú. Preto si vážim tu krehkú slobodu, ktorú mám. Priznám sa, že mám menšiu averziu voči konšpiráciám. Všimol som si, že aj tu bola použitá jedna stránka. (nič konkretné, nič osobné) Našiel som na konšpiračných weboch zamyslenie nad tým, že či obete letu MH17 nie sú iba z mrazničky vybraté obete letu mh370. Je to zamyslenie, ktoré úplne dehonestuje obete oboch letov. A sú to práve konšpiračné stránky, ktoré žijú zo šírenia strachu a chaosu. Avšak práve sloboda nám dáva možnosť, šíriť a vyberať si informácie, čo by sa bez slobody nedalo. A ešte k východu. Obdivujem ako ázijskú tak aj slovanskú kultúru. Aj ich život a rozhodne nemám žiadnu averziu voči východu. A nakoniec nám všetkým prajem, nech žijeme naplno svoje životy a hlavne v mieri. Tak niekedy možno pri :razz: :D
astec
svobodník
svobodník
Příspěvky: 22
Registrován: 30/10/2011, 18:01

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od astec »

Hoši jak to tady čtu, tak si připadám jak v diskuzi o fotbale Plzeň Sparta Praha....
Nejvíc bych se nasmál, kdyby záznamy prokázaly, že k havárii došlo vlivem technické poruchy a to prudké zatočení, odbočení bylo v důsledku této technické závady, jako u jiného éra z doby nedávné...
Proto hlásím pivu zdar a Ježku zvlášť a odcházím doplnit tekutiny.
Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

astec píše:... kdyby záznamy prokázaly, že k havárii došlo vlivem technické poruchy a to prudké zatočení, odbočení bylo v důsledku této technické závady, jako u jiného éra z doby nedávné...
"Technická závada", když ti ustřelí ocas, může být.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Pokus o umiestnenie známych častí
Obrázek
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“