Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

Pokusím se o krátký, pokud možno neutrální, souhrn k 23.07.2014:

- civilní, neozbrojené, letadlo subjektivně a ani objektivně, nepatřící žádné z konfliktních stran, přičemž jen místo odletu patří formálně k "Západu", se zřítí do prostoru, kde probíhá ozbrojený konflikt mezi vládními silami a povstalci

- vládní síly a povstalci vedou konflikt s cílem fyzicky zlikvidovat protivníka nebo (zbytku) vnutit svoji vůli, ale také disponují prostředky a provádějí "psychologickou válku" s podporou dalších svých spojenců, kteří jsou do propagandy a materiální pomoci té které strany nějak zapojeni

- zřícení letadla v takovém případě, může, ale nemusí mít kauzální souvislost s ozbrojeným konfliktem - ví se, že v minulosti letadlo přelétalo nad několika dalšími oblastmi, kde probíhají jinak motivované a strukturované konflikty různé intenzity

- všechny strany konfliktu se zatím nezřekli násilí, neprojevují zájem o nenásilné urovnání konfliktu, vedou ozbrojený boj a psychologickou válku s podporou svých spojenců, takže v rámci sdílení informací o příčinách letecké katastrofy, zatím "produkují" nejrůznější hypotézy o příčinách zřícení letadla a geograficky, je oficiálně spojují jen s jedním, vlastním konfliktem tj. místem dopadu trosek letadla, z čehož se vyvozuje, že jde o úmyslný čin (destrukce vojenskými prostředky některé ze stran konfliktu) a méně se uvažuje//vylučuje se, že jde shodu okolností (nešťastný zásah od některé ze stran konfliktu; fatální technická závada na letadle)

- struktura konfliktních stran je taková, že "vládní vojska" spolupracují se "Západem" a "povstalci" s "Moskvou"

- "Západ" oficiálně hovoří příčině zřícení jako o povstaleckém sestřelu raketou "země-vzduch"; Moskva mluví o blíže nespecifikovaném letadle vojenského charakteru, které se v době zřícení civilního letadla nacházelo v blízkosti a nepatřilo "povstalcům", jako také poukazuje na aktivitu PVO "vládních vojsk" schopných sestřelit inkriminované letadlo, stejně jako na to, že zřícené letadlo se mělo z "nejasných příčin" pohybovat mimo mezinárodní leteckou trasu a "narušovat" obvyklý letecký provoz

- k 23.07.2014 v 8:15hod se každá strana konfliktu zatím drží "statického" popisu událostí tj. raketa sestřelila civilní letadlo, ale neuvádí se odkud přesně byla odpálena a ani jaký typ to byl; stejně jako se popisuje "výskyt" zatím jen vágně identifikovaného letadla vojenského charakteru v blízkosti před zřícením civilního letadla, bez toho, aby se uvedlo odkud vzlétlo nebo kde přistálo; popisuje se rozmístění a zatím nebojová aktivita pouze jediného "technického typu" zbraně z PVO, ačkoliv protivník má další podobné nebo účinnějších zbraně PVO atd. apod.

- hlavní mocnosti konfliktu, Západ i Moskva, disponují již desetiletí špičkovými technickými prostředky, které umožňují stejně kvalitní identifikaci aktivit protistrany, přičemž - v ostrém protikladu - zatím zveřejněné "důkazy" obou stran se zatím omezují buď na "primitivní" a stavu techniky neodpovídající, "statické" položky (č/b družicové snímky v padesát let staré "kvalitě" ala "Kubánská krize", mapy, záznamy z veřejně přístupných částí internetu) nebo se jedná o "civilní" nahrávky zvukové nebo obrazové ("home-videa" špatné kvality) nejasného původu, které se oficiálně "demaskují" podobně "primitivní" způsobem - který neodpovídá ani vlastním kriminálně-technickým standardům a připomíná spíše práci pojišťovacích agentů při fingovaných dopravních nehodách nebo možná více: odhalení krádeže v supermarketu pomocí záznamu z kamerového systému opakovaným přehráváním záběru osoby, která si ukradené mýdlo strká do kapsy...

- každá ze stran konfliktu už úmyslně sestřelila letadlo a hlavní mocnosti Západ i Moskva také úmyslně sestřelili civilní dopravní letadlo "třetí strany" v rámci jiného konfliktu

---

Závěr: protože se všechny strany konfliktu vedou vlastní propagandu (záměrná distribuce informací), nelze ze zveřejněných informací a ani za pomocí vlastních znalostí a empirie, rekonstruovat dostatečně spolehlivý obrázek, přičemž historická zkušenost jasně dokazuje, že zvláště v době trvání konfliktu, je to pro "mimo-stojící" takřka nemožné...
Naposledy upravil(a) Josef II. dne 23/7/2014, 08:32, celkem upraveno 1 x.
tarmi
Příspěvky: 3
Registrován: 6/5/2014, 09:31

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od tarmi »

Americkí tajní vidia za zostrelením omyl, dôkazy na Rusko nemajú

http://www.sme.sk/c/7297786/americki-ta ... emaju.html

trosku divny obrat na strane SME. To by som fakt necakal.
Konzument nepremysla. Konzumuje.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Tady podrobná spektrální analýza odposlechů SBU a technický výklad z jiného zdroje než sem dával včera. (podotýkám ruský zdroj, ale ověřit si to může každý - stačí z videa vytáhnout zvukovou stopu a hodit to editoru :)
Obrázek
Beda
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 266
Registrován: 28/7/2012, 02:01

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Beda »

tarmi píše:Americkí tajní vidia za zostrelením omyl, dôkazy na Rusko nemajú

http://www.sme.sk/c/7297786/americki-ta ... emaju.html

trosku divny obrat na strane SME. To by som fakt necakal.
Obrat..neobrat
Tezko se pravdu dovime. Zapad bude zatloukat a i kdyby to setrelila UA armada neprizna se to, protoze by se pul sveta muselo rusum a Putinovi omluvit.

Uz tady bylo psano, vinik byl znam jeste nez se zacalo vysetrovat.........

Ta komise nejspis nebude vysledky vysetrovani poustet po castech, tak si budeme muset pockat az do skonceni vysetrovani.
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

http://ria.ru/world/20140723/1017156521.html

...a máme obětního beránka...Kolomojský hledaný ruskými soudy už za jiné přečiny v souvislosti s občanskou válkou na Ukrajině, má být zodpovědný i za selhání civilních dispečerů...i když si myslím, že varianta sestřelu raketou ukrajinských PVO a to z důvodu, že Boeing 777 se "choval" jako "narušitel" mimo letecký koridor, ale legitimním cílem mělo být možná ono záhadné vojenské letadlo, o kterém mluví Rusové, je nejpravděpodobnější, tak nejsem přesvědčen, že by dispečeři nebo dokonce vojáci z ukrajinské PVO, kteří sestřel provedli, že do poslední chvíle věděli co činí...že byli zneužiti...a je zase dost možné, že Kolomojský je svxxx, ale je otázka, zda skutečně může za to, co je mu přisuzováno a nejde jen o boj mezi ukrajinskými oligarchy, nichž část přišla o majetky a azyl našla v Rusku, takže "instrumentalizací" konfliktu vrací úder... :sad:
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

čím dál více se přikláním k verzi že MH17 sestřelili omylem UA Buky.

Při příjezdu do nové palebné pozice se většinou kalibrují a testují systémy PVO. Posádky jednoho z BUKu v baterii UA, jejichž noví vojáci jsou určitě "skvěle" vycvičeni. Si nejspíš nevšimli těch dvou přepínačů, které určují rozdíl mezi ostrým a testovacím odpalem.
To letadlo (SU 25) co tam letělo bylo nejspíš kalibrační. Nasvicovali nejspíš jak civilní tak to SU.



Pokud moje doměnka je pravda, tak USA mají velké dilema. Bud zveřejní pravdu a ukážou tak na UA, nebo to budou tajit a neukážou nic. Jenže pak může přijít nějaký nový Edward Snowden. A reputace USA bude v troskách.

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4474 ... ch-mediich
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

S tím Kolomojským, nebo jeho obviněním, pokud se nepletu, někde se uvádělo před pádem B777, že jsou odposlechy na něj - nebo nějaké materiály nevzpomínám si přesně už co, jak někomu vlivnému v Kyjevě slibuje nějaké překvapení s letadlem.
Obrázek
Uživatelský avatar
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 3837
Registrován: 26/1/2008, 20:47
Bydliště: kósek od Prostějova

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kopapaka »

martanus píše:čím dál více se přikláním k verzi že MH17 sestřelili omylem UA Buky.

Při příjezdu do nové palebné pozice se většinou kalibrují a testují systémy PVO. Posádky jednoho z BUKu v baterii UA, jejichž noví vojáci jsou určitě "skvěle" vycvičeni. Si nejspíš nevšimli těch dvou přepínačů, které určují rozdíl mezi ostrým a testovacím odpalem.
To letadlo (SU 25) co tam letělo bylo nejspíš kalibrační. Nasvicovali nejspíš jak civilní tak to SU.
To mě o pár stránek dřív taky napadlo, jenže při tom všem promýšlení co a jak jsem úplně opomněl, že startující raketa je něco, co obsluha jen tak nepřehlédne.
Teď už si nějak nedovedu představit, že by ji z nějakého důvodu nechali letět...
To by totiž museli být úplně blbí, ožralí nebo...

Možnost, že by třeba vypnuli radiolokátor a raketa by se dál naváděla třeba na signál z jiného ozařovače, je krajně nepravděpodobná - vlastně ani nevíme, jak se chová raketa BUKu při ztrátě signálu a v případě, že je přítomný jiný naváděcí signál...

Mimochodem:
Experti ATM: Trosky letadla ukážou, čím byl stroj sestřelen
http://video.aktualne.cz/dvtv/experti-a ... 590604f2e/
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Zde je video ze 17.7. ukazující dvoumotorový stroj s hořícím pravým motorem.
Tedy to vysvětluje, proč Strelkov psal o sestřelu An 26.
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/2 ... etsya.html
Dá se zjistit kdy bylo natočené?

ObrázekObrázek
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

mepu » 23/7/2014, 09:24 S tím Kolomojským, nebo jeho obviněním, pokud se nepletu, někde se uvádělo před pádem B777, že jsou odposlechy na něj - nebo nějaké materiály nevzpomínám si přesně už co, jak někomu vlivnému v Kyjevě slibuje nějaké překvapení s letadlem.
...to je nepřítel č. 1 pro "opolčence" 8-) - alespoň podle jejich informací (http://www.novorosinform.org apod.) - takže bych s tím byl opatrný, jak dále se proplétá údajná kriminální aktivita Kolomojského s tím, že si někdo vyřizuje svoje osobní účty a dost vysoké, protože tam jde o miliardy dolarů "pro-ruských" oligarchů...
kopapaka » 23/7/2014, 09:47 To mě o pár stránek dřív taky napadlo, jenže při tom všem promýšlení co a jak jsem úplně opomněl, že startující raketa je něco, co obsluha jen tak nepřehlédne.
Teď už si nějak nedovedu představit, že by ji z nějakého důvodu nechali letět...
To by totiž museli být úplně blbí, ožralí nebo...
...slavný Milgramův experiment dokázal (shodou okolností týkal se prvoplánovitě právě vojáků), že obyčejní lidé, jsou po několika desítkách minut v aranžovaných podmínkách, kde je jim přidělena role podřízených, tak jsou schopni se proměnit v bytosti, které kvůli banální chybě druhých, nemají na pokyn autority, žádné nebo extrémně nízké zábrany, těm druhým, chybujícím, přivodit bolest nebo smrt...

Jednotka složená převážně z nováčků, kterou "velitelé" špatně nebo nedbale instruují a za účelem výcviku jim svěří úkoly, které nejsou schopni plnit, musí dříve nebo později skončit katastrofou...já od toho odhlížím.
Ale: Porošenkova "mobilizace" několika ročníků Ukrajinců do armády "naaranžovalo" právě takové prostředí, aby se něco takového mohlo stát :raf: To, jak dalece někdo "vybíral", že sestřelíme malasijské a nikoli třeba ty dvě jiné, civilní letadla (viz úvodní stránky této Diskuze s mapkami), která se kolem Doněcka v té době pohybovala, to nechci rozebírat... :sad:
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Josef II. píše: ...to je nepřítel č. 1 pro "opolčence" 8-) - alespoň podle jejich informací (http://www.novorosinform.org apod.) - takže bych s tím byl opatrný, jak dále se proplétá údajná kriminální aktivita Kolomojského s tím, že si někdo vyřizuje svoje osobní účty a dost vysoké, protože tam jde o miliardy dolarů "pro-ruských" oligarchů...
To sice ano ale hlavně protože je to pořád instalovaný gubernátor po majdanu "i když řídicí to ze Švýcarska teď" Dněpropetrovské oblasti, a ty jeho polovojenské prapory co tam operují na JV v lásce opolčenci nemají, to je jasné, ještě když na ně vypisuje hodně $$$ odměny :D Každopádně reálně vzato je to jeden z nejvlivnějších lidí dnes, co se týká vývoje na Ukrajině.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Kde byl ukrajinský Buk ?

ObrázekObrázek

Mohlo by Vás zajímat http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=174884#p174884

USA nemají důkazy o přímém vlivu Ruska na pád letadla
Americké zpravodajské služby nemají žádné důkazy o přímém zapojení Ruska do čtvrtečního pádu malajsijského letadla na východě Ukrajiny.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/2 ... d-letadla/
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Nevíte někdo, kde jsou zveřejněny odtajněné informace americké výzvědné služby?
Avšak poté, co byly americké výzvědné informace v úterý částečně odtajněny, vyšlo najevo, že americká výzvědná služba neobviňuje z katastrofy přímo Rusko. Americká výzvědná služba dospěla k názoru, že separatisté sestřelili malajské letadlo omylem.
http://www.blisty.cz/art/74036.html
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

Lord » 23/7/2014, 10:29 Kde byl ukrajinský Buk ?
...já to ani nechci vědět :cry: , Lorde, v zájmu zachování duševní a hlavně morální integrity, občana západní civilizace...a domnívám se, že propaganda bude v následujících dnech pracovat hlavně s pojmem: "stal se omyl"... :twisted:
pitomec
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 16:51

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od pitomec »

USA přiznávají, že jejich „důkazy“ k MH17 se zakládají na YouTube klipech a příspěvcích na sociálních médiích

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4474 ... ch-mediich

https://www.youtube.com/watch?v=oQRvINebeok

Ve výživném střetu mezi reportérem AP Mattem Lee a náměstkyní mluvčí amerického ministerstva zahraničí Marií Harf Lee doslova Harf zahnal do kouta až k přiznání, že ty „důkazy“ prezentované USA k obvinění Ruskem podporovaných rebelů ze sestřelení Letu 17 Malaysia Airlines neobnáší nic více než YouTube videa a příspěvky na sociálních médiích.
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

mapka průletu MH17 za poslední měsíc před zřícením http://projects.wsj.com/flight-tracker- ... astFlights - převzato z http://www.theguardian.com/world/2014/j ... ve-updates
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Jak vidíte území bylo pod kontrolou ukrajinské armády (protože mají zabranou Amrosievka), ale baterie Buk stála na hranici v "zemi nikoho".
Zde byla ve službě u Zaroschenskoe celý den 17. července až po tragédii, kdy se přestěhovala zpět do západní Ukrajiny.
Myšlenka ukrajinské provokace byla, aby podezření padlo na opolčence.
Nicméně letadlo, jak je ukázáno níže ...
Více na :arrow: http://pivopotam.livejournal.com/256324.html doporučuji :!:
Josef II. píše:
Lord » 23/7/2014, 10:29 Kde byl ukrajinský Buk ?
...já to ani nechci vědět :cry: , Lorde, v zájmu zachování duševní a hlavně morální integrity, občana západní civilizace...a domnívám se, že propaganda bude v následujících dnech pracovat hlavně s pojmem: "stal se omyl"... :twisted:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
pks
rotný
rotný
Příspěvky: 80
Registrován: 19/7/2014, 13:40
Bydliště: Zlín

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od pks »

Bax píše:Rozhovor s dvěma analytiky http://video.aktualne.cz/dvtv/experti-a ... osition-18

Prakticky shrnuli tak nějak celou věc, ale jsou tam některé věci, co zde ještě nezazněly. Ohledně percentuální vycvičenosti UA osádek BUKů, dezercí atd... Vyvrátili sestřelení Boeingu Sučkem-25. Spíš si to poslechněte. Nikdo tam závěry nedělal, ale daleko kvalitnější matroš než CZ propaganda.

pks: mě je dost divný proč nenafotili jednu fotku z úhlu, ze kterýho je to video, jak prchá BUK a proč fotky jsou v tak malým rozlišení a mizerný kvalitě.
Já trochu pochybuji o nevycvičenosti UK posádek BUKů. Na vojně jsem sloužil u KUBu a musím říci, že jedna věc jsou ostré střelby a druhá věc je výcvik. V naší armádě vyjede jedna jednotka za 5 let na ostré střelby do Polska - vypálí 1 raketu (možná 2 nebo 4 - přesně to nevím, ale je to drahá sranda), ověří, že to doopravdy funguje a jedou domů.

Běžně ale probíhají cvičení doma - rozvinutí radiolokátorů, hledání cílů, zaměřování na letící cíle (civilní nebo na vyžádání pošlou nějaké vrtulníky nebo Albatros) ... prakticky všechny úkony si procvičí. Jediný rozdíl je ten, že když dají vypustit raketu, tak ta se ani nepohne. Zařízení je ale v simulačním režimu a chová se, jako by raketa letěla - a musí obsluha dále ozařovat cíl střeleckým RL. Záklaďáci to po 1/2 roce uměli zvládnout - pod dohledem profíka.

Vemte v úvahu, že UK má asi rok profesionální armádu - tj. oni by to všechno měli umět - bez ohledu na to, že si z toho nevystřelili.

Prchající BUK - já se moc nedivím. Ten člověk (autor záznamu) určitě chtěl zůstat v anonymitě. Stejně to snímal z okna svého bytu - takže je snadno identifikovatelný. Vůbec bych se nedivil, kdyby si jej jedna nebo druhá strana pozvala k "výslechu" (a on už se nikdy nikde neobjevil). I svědkové, kteří viděli BUK v Torezu rozhodně nechtěli prozradit jméno. Je válka a lidský život nemá žádnou hodnotu, strach je všudypřítomný.
Švejk
vojín
vojín
Příspěvky: 10
Registrován: 11/7/2014, 18:41

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Švejk »

Mirek58 píše:Zde je video ze 17.7. ukazující dvoumotorový stroj s hořícím pravým motorem.
Tedy to vysvětluje, proč Strelkov psal o sestřelu An 26.
http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/2 ... etsya.html
Dá se zjistit kdy bylo natočené?
Letadlo na videu bude spíš Boeing 777 než An 26. An 26 má výrazně tlustší zadek. Jinak na videu se ozývala střelba a štěkal tam pes. V čase 2:03 se tam objevil pohled z kopce na nějaký velký bílý barák.
Největší slabost normálních lidí je, že nepředpokládají existenci magorů.
Člověk je čestný a charakterní, dokud nemusí splácet hypotéku.
Kdo si myslí, že se o něho postará stát, ten by si měl zjistit, jak se německý stát postaral o Židy.
Prosperita se dá vybudovat na pravěkých základech, ale ne na socialistických základech.
Nejvíc je slyšet hlas lidí, kteří jsou v prdeli. Kdo se má dobře, ten drží hubu.
Sahyb
Příspěvky: 3
Registrován: 20/7/2014, 12:33

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Sahyb »

Tohle není B-777 ani náhodou... Co An-24?

https://www.youtube.com/watch?v=SIh8LLR ... ture=share - k té fotce v zimě. Doufám, že to tu už nebylo.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“