Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Působí to na mě spíše jako hornoplošník.. možná An-24
ObrázekObrázekObrázek
Švejk
vojín
vojín
Příspěvky: 10
Registrován: 11/7/2014, 18:41

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Švejk »

skelet píše:Působí to na mě spíše jako hornoplošník.. možná An-24
Možná to bude tohle.
Největší slabost normálních lidí je, že nepředpokládají existenci magorů.
Člověk je čestný a charakterní, dokud nemusí splácet hypotéku.
Kdo si myslí, že se o něho postará stát, ten by si měl zjistit, jak se německý stát postaral o Židy.
Prosperita se dá vybudovat na pravěkých základech, ale ne na socialistických základech.
Nejvíc je slyšet hlas lidí, kteří jsou v prdeli. Kdo se má dobře, ten drží hubu.
majod
vojín
vojín
Příspěvky: 14
Registrován: 27/10/2011, 13:47

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od majod »

Na tom videu to nieje boeing .to lietadlo je vrtulove ma ine zakrivenie kridel si vsimnite zadna hrana kridla je na AN rovna ako to na videu kdezto boeing ju ma lomenu smerom dozadu
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Možná to bude tohle.
To bol AN-30. Tu mi ale nesedí tá oblačnosť. Video zostrelu.
.
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

pks píše:
Bax píše:Rozhovor s dvěma analytiky http://video.aktualne.cz/dvtv/experti-a ... osition-18

Prakticky shrnuli tak nějak celou věc, ale jsou tam některé věci, co zde ještě nezazněly. Ohledně percentuální vycvičenosti UA osádek BUKů, dezercí atd... Vyvrátili sestřelení Boeingu Sučkem-25. Spíš si to poslechněte. Nikdo tam závěry nedělal, ale daleko kvalitnější matroš než CZ propaganda.

pks: mě je dost divný proč nenafotili jednu fotku z úhlu, ze kterýho je to video, jak prchá BUK a proč fotky jsou v tak malým rozlišení a mizerný kvalitě.
Já trochu pochybuji o nevycvičenosti UK posádek BUKů. Na vojně jsem sloužil u KUBu a musím říci, že jedna věc jsou ostré střelby a druhá věc je výcvik. V naší armádě vyjede jedna jednotka za 5 let na ostré střelby do Polska - vypálí 1 raketu (možná 2 nebo 4 - přesně to nevím, ale je to drahá sranda), ověří, že to doopravdy funguje a jedou domů.

Běžně ale probíhají cvičení doma - rozvinutí radiolokátorů, hledání cílů, zaměřování na letící cíle (civilní nebo na vyžádání pošlou nějaké vrtulníky nebo Albatros) ... prakticky všechny úkony si procvičí. Jediný rozdíl je ten, že když dají vypustit raketu, tak ta se ani nepohne. Zařízení je ale v simulačním režimu a chová se, jako by raketa letěla - a musí obsluha dále ozařovat cíl střeleckým RL. Záklaďáci to po 1/2 roce uměli zvládnout - pod dohledem profíka.

Vemte v úvahu, že UK má asi rok profesionální armádu - tj. oni by to všechno měli umět - bez ohledu na to, že si z toho nevystřelili.

Prchající BUK - já se moc nedivím. Ten člověk (autor záznamu) určitě chtěl zůstat v anonymitě. Stejně to snímal z okna svého bytu - takže je snadno identifikovatelný. Vůbec bych se nedivil, kdyby si jej jedna nebo druhá strana pozvala k "výslechu" (a on už se nikdy nikde neobjevil). I svědkové, kteří viděli BUK v Torezu rozhodně nechtěli prozradit jméno. Je válka a lidský život nemá žádnou hodnotu, strach je všudypřítomný.
Já myslel kolik osádek je vycičeno. Ne na jaký jsou úrovni. Ale to není info, které něco zpochybňuje. Však je třeba si taky poslechnout to video - proto jsem to sem házel.
A ten prchající BUK - no netřeba fotit přesně z okna, kde to bylo prvně nafoceno - ale jen ze stejného úhlu. Pokud dodali fotky, a byl by tam široko daleko jedinej baráček, určitě by toho člověka dopadli i tak. Ale těch bytů a baráků je tam hafo. Ale asi to z toho úhlu nesedí, proto to nenafotili. Nebo nevím. Prakticky nafotili všechno okolo, jen ten úhel nějak zapomněli.
lasib
rotný
rotný
Příspěvky: 83
Registrován: 6/6/2014, 13:29

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od lasib »

Pravdepdobné video BUK-a, ktorý mal zostreliť Boeing údajne prepravovaného v marci 2014 ukrajinskou armádou, ale keby niekto vedel spraviť lepší preklad, privítal by som ;o))
http://www.youtube.com/watch?v=SIh8LLRu7Yw
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

lasib píše:Pravdepdobné video BUK-a, ktorý mal zostreliť Boeing údajne prepravovaného v marci 2014 ukrajinskou armádou, ale keby niekto vedel spraviť lepší preklad, privítal by som ;o))
phttp://www.youtube.com/watch?v=SIh8LLRu7Yw
A co tam chceš překládat, se podívej na zimní bundy co mají dotyční na sobě ;)

A jestli někdo myslí, že číslo 312 je nějaký důkaz - (s kterým brzo někdo vyrukuje jak tak koukám, že se bude schodovat 312 (to zimní video možná z RF) s tím číslem BUKu-M1 na JV) tak se to dá lehce vyvrátit, vím o Buku-M1 jak z RF tak UA co mají stejná čísla akorát se liší barvou dielektrického krytu. To že mají UA č.312 lze vidět i tu, viz video UA Buků při Krymské krizi na přesunu v Doněcku > https://www.youtube.com/watch?v=rm48vi4TghY
Naposledy upravil(a) mepu dne 23/7/2014, 13:03, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

To sem zase dáváte už jednou vyvrácený fejky ?!
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

Lord » 23/7/2014, 11:19
Jak vidíte území bylo pod kontrolou ukrajinské armády (protože mají zabranou Amrosievka), ale baterie Buk stála na hranici v "zemi nikoho".
Zde byla ve službě u Zaroschenskoe celý den 17. července až po tragédii, kdy se přestěhovala zpět do západní Ukrajiny.
Myšlenka ukrajinské provokace byla, aby podezření padlo na opolčence.
...víceméně si tím "ukončil" diskuzi o příčinách a vinících či lépe řečeno, diskuze se může vést "de-humanizované" podobě o technických detailech (nejsem citlivka, ale z hlediska piety...ale co už, ten brutální čin se stal...) nebo o politických důsledcích diplomatického dealu mocností: "my víme, že vy víte, že my víme, co víte...", aniž by se nějaké serióznější důkazy bez nějakého "Snowdena" dostaly na veřejnost...ikdyž stačilo předat jeden den blackboxy z MH17 Evropanů a druhý den si Amíci najednou nemohou vzpomenout, kam se jim ty důkazy o "Putin´s misile" poděly... :cry:


Jinak dík, za věcně vedené fórum...kde je volná konkurence úvah 8-) Mizím z obrazovek... :rotuj:
jarosvk
svobodník
svobodník
Příspěvky: 35
Registrován: 22/7/2014, 18:04

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od jarosvk »

To je náhodička že BUK na ťahači ma rovnake číslo ako BUK v kolone UA army 312 a to je nahodička že aj rakety ma rovnako. prva ma cervenu ciapocku na hlavici a ostatne su uz ale bez nej biele...

to je ale nahoda

Obrázek

Obrázek správně vložil Jarl
Chemical Ali
Příspěvky: 0
Registrován: 1/3/2014, 23:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Chemical Ali »

jarosvk píše:To je náhodička že BUK na ťahači ma rovnake číslo ako BUK v kolone UA army 312 a to je nahodička že aj rakety ma rovnako. prva ma cervenu ciapocku na hlavici a ostatne su uz ale bez nej biele...

to je ale nahoda
a to něco potvrzuje nebo vyvrací?
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Lord píše:Jak vidíte území bylo pod kontrolou ukrajinské armády (protože mají zabranou Amrosievka), ale baterie Buk stála na hranici v "zemi nikoho".
Zde byla ve službě u Zaroschenskoe celý den 17. července až po tragédii, kdy se přestěhovala zpět do západní Ukrajiny.
Myšlenka ukrajinské provokace byla, aby podezření padlo na opolčence.
Nicméně letadlo, jak je ukázáno níže ...
Více na :arrow: http://pivopotam.livejournal.com/256324.html doporučuji :!:
Josef II. píše:
Lord » 23/7/2014, 10:29 Kde byl ukrajinský Buk ?
...já to ani nechci vědět :cry: , Lorde, v zájmu zachování duševní a hlavně morální integrity, občana západní civilizace...a domnívám se, že propaganda bude v následujících dnech pracovat hlavně s pojmem: "stal se omyl"... :twisted:
jsem trošku zmaten.. před pár hodinami zde kluci rozebírali pravdivost videa odsunu separatistického Buku, takže tady máme dva Buky, které se po tragédii odsunuli pryč?
ObrázekObrázekObrázek
jarosvk
svobodník
svobodník
Příspěvky: 35
Registrován: 22/7/2014, 18:04

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od jarosvk »

tak mi povedz ako sa BUK ktory je na tahaci a mal byt podla UA propagandy dovezeny z ruska pre separatistov zrazu objavi v kolone UA army??? oni si ho poziciavaju?? tyzden ho mam ja a tyzden ty??? aj rocne obdobie je priblizne rovnake. Na foto s kamionom je sneh. a foto kolony su hole koruny stromov. skor mi to pride ako stahovanie UA army pred vyhlasenim ATO od ruskych hranic aby sa technika nedostala do ruk proruskych separatistov.

a keby to bol BUK z Ruska nemyslim si ze by ho rusi poslali ako darcekove balenie aj zo zapnutymi majacikmi na tahaci ako vianocny stromcek.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

jarosvk: probíráš zde něco co již bylo probráno a roztrháno na kusy. To video je prostě podvrh, a dosti blbý.
ObrázekObrázekObrázek
Chemical Ali
Příspěvky: 0
Registrován: 1/3/2014, 23:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Chemical Ali »

jarosvk: já ti to nepovím, protože to nevím.
Odkud je ta první fotka a ze kdy?
Odkud je druhá fotka a ze kdy?
Co znamená vlastně to číslo?

To jsou v UA armádě Buky 1 - 312?
Já jsem nikdy v armádě nebyl, sice mě odvedli, ale už jsem se na vojnu nedostal protože ji mezitím zrušili. (Proto mám lama přispěvky :( )
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Čísla na technice si malují u jednotky pro snažší identifikaci. Ovšem v různých armádádch značí různé věci v různé pozici. např. u nás je první číslo příslušnost k praporu, druhé k rotě a třetí k četě. Můžeš mít ale i jiné, třeba poslední číslo příslušnost k rotě, předposlední k četě a první pro zmatení nepřítele. A tak dál, je množství variací, armáda od armády.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Zostreliť civilné lietadlo je ľahké, naučiť sa to dá za tri dni. http://tech.sme.sk/c/7298376/zostrelit- ... i-dni.html Je to naozaj také ľahké?
Naposledy upravil(a) knedlo dne 23/7/2014, 14:36, celkem upraveno 1 x.
kil
Příspěvky: 0
Registrován: 17/7/2014, 14:03

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kil »

MAlé shrnutí k 23. (překlad z EN):
- Rusko ukazuje věcná data z radarů a satelitů o rozmístění ukrajinských systémů BUK. Zřejmě pravdivá, protože data z US satelitů by je v opačném případě snadno vyvrátila. Nevznáší obvinění, jen dotazy ( http://www.youtube.com/watch?v=UKCaEmvhr6w ).
- USA zatím odkazuje na příspěvky na facebooku a obviňuje pachatele, protože to je přece jasný ( https://www.youtube.com/watch?v=oQRvINebeok ).

Ministr zahraničí Spojených států vlastním občanům lže, že Ukrajina nemá systémy BUK a další systémy schopné sestřelit letadlo z této výšky ( http://gu.com/p/4v4q5 ).
Ministr zahraničí Ruska mlčí.

Mezitím se ukrajinští představitelé chovají jako pachatel a od začátku přesně vědí co se stalo - kdo a jak letadlo sestřelil ( http://edition.cnn.com/2014/07/17/world ... h-missile/ ).

Zatím ale veřejnosti není známo ani to, že letadlo bylo sestřeleno.
Dodávám, že po několika dnech, kdy jsou k disposici některé fotky trosek zřejmě se stopami od střepin na předku, už se o sestřelu ze země domnívat můžeme.
http://defensetech.org/2014/07/21/mh17- ... -shrapnel/
Jak to ale mohla tvrdit ukrajinská vláda po několika hodinách po sestřelu, když trosky byly na území povstalců ...
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Chemical Ali píše:jarosvk: já ti to nepovím, protože to nevím.
Odkud je ta první fotka a ze kdy?
Odkud je druhá fotka a ze kdy?
Co znamená vlastně to číslo?

To jsou v UA armádě Buky 1 - 312?
Já jsem nikdy v armádě nebyl, sice mě odvedli, ale už jsem se na vojnu nedostal protože ji mezitím zrušili. (Proto mám lama přispěvky :( )
Pánové asi nesledujete dění, průběžně diskusi na Palbě a pak jste jak joja :roll:
Ten BUK na tahači s číslem 312 který úkáčka prezentovali při tiskovce jako důkaz, že se jedná o Ruskem dodaný Buk, který byl spěšně odvážen pryč je podvrh.
Ve skutečnosti se jedná o ukrajinský BUK.
Ha a máme ho č.312 zimní Buk-M1 z dnešní UA tiskovky.

Více na http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=173940#p173940

Tímto sem prosím Vás netahejte už jednou probraná témata!
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Chemical Ali
Příspěvky: 0
Registrován: 1/3/2014, 23:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Chemical Ali »

Díky dzinovi za rychlou odpověd.
Já ji samozřejmě sleduji. Jen mě zajímalo, v čem jaro spatřuje ten zásadní poznatek, že jsou 2 fotky buku (klidně i toho samého) se stejným číslem.

edit: a už sem nebudu tahat probrané téma. Omlouvám se.

edit2: jarosvk: tím se nesnažím říct, že mocná propaganda je jen na jedné straně. Je samozřejmě na obou, ale propaganda nemůže sestřelit letadlo.
Naposledy upravil(a) Chemical Ali dne 23/7/2014, 14:49, celkem upraveno 2 x.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“