Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Tomas SK
Příspěvky: 0
Registrován: 28/5/2014, 13:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Tomas SK »

skelet píše:ad Tomas SK
9- o dalsiu hodinu ma UA "jasne" dokazy ze to bol opolcenecky BUK dotrepany z ruska a zaroven su aj dokazy, ze po zostrele bol BUK opat vrateny do ruska
opět nic proti ničemu.. pokud se mi v oblasti zřítí několik letadel za podezřelých okolností a poslední letadlo je naprosto mimo dostřel MANPADS, tak lidé hlásající, že separatisté mají Buky se dostávají do popředí. A že se Buk "vrátí" do Ruska? Opět nic nelogického.. oblast budou okamžitě pročesávat soukromé, ale i státní průzkumné satelity. Takže je třeba jej okamžitě schovat. Plus je zde možnost, že bude během některé z ofenzív ukrajinské armády zajat. Takže to není nic proti ničemu (plus něco takového bylo spatřeno v Luhaňsku)
Ak ho okamziute schovali na trajler, prepravovany vo dne a nezaplachtovany, tak to musi byt strelkov uplny dement, co zda sa ze nie je.
Cele podla mna nelogicke. Ak mam vlastny BUK, tak ho pouzivam, primerane premiestnujem ale tak, aby sa o jeho aktualnej polohe UA army nedozvedela (bo inac by im ho zbombardovala - protiradarove strely hadam nejake maju)
Ak je z ruska, preco si ho nenechali a neschovali v nejakej stodole? ja by som taku zbran z ruk uz nepustil... Nehovoriac, preco by ho chceli ihned odprata? Bud to planovali ako teroristicky utok (co z toho maju? co zisklali??? alebo to bol omyl, ale preco ho rychlo niede neschovali s tym ze ho premiesnia v noci? Toto nema logiku
skelet píše: 13-opolcenci odovzdavaju cierne skrinky malajzijcom , hoc predtym UA zverejnovala rozporuplne spravy, ze ich maju UA ale aj ze neviedia kde su
ty zprávy jsem nezaznamenal. Pouze ty o tom, že je odmítla převzít Moskva, a že je s nimi manipulováno
je toho plny net aj v spravach to bolo, dokladovat nebudem, staci googlit. Vsade v spravach boli zly separatisti, co okradaju mrtvoli, dnes som pocul v radiu ze dokonca tam nosia trosky inych lietadiel... Kto toto siri? Preco by to robili? A to sa na to ti vysetrovatelia len tak pozeraju? Su to vymysly s jedinym politickym cielom - politicky skodit rusom a opolcencom...
skelet píše: 15-zostrelenie dvoch UA SU25, UA obvinuje rusko lebo opolcenci buky nemaju
opět nic proti ničemu. Toto prohlášení ani nepotvrzuje a ani nevyvrací možnost existence separastických Buků

Tak potom tie sucka spadli same? Mne moznost, ze ich zosttrelili rusi z vlastneho uzemia pride ako absurdna. Technicky nie, myslim politicky. Ani doteraz na UA "provokacie" alebo len "preslapy" nereagovali, s vynimkou strelby z gradu ale nedosledoval som dokonca ci sa to potvrdilo
EDIT: ak to neboli rusaci, potom opolcenci maju prostriedky na zostrelenie, napriklad BUK. Naco by potom poziciavali z RF a nasledne ho vracali?

skelet píše: když jsme u té propagandy tak nezapomínejme, že ještě ten den Rusové vypustili do světa, že cílem byl Putin a MH17 byl jen omyl.
netusim kto toto naozaj vyhlasil, ale urcite to nik z oficialnych kruhov RF nemohol mysliet vazne
skelet píše: Chápu, že u zastánců teorie, že je zatím UA a to nejlépe schválně jsem plně na straně UA. Nicméně tomu tak vůbec není. Je mi celkem jedno jestli je sestřelila UA nebo separatisté. Co odmítám je, že se tomu tak stalo schválně. A na to mám jeden jediný argument - tak zmršené důkazy nevymyslí nikdo, kdo si dá tu práci dlouhodobě plánovat sestřelení civilního letadla (najít správný let, odklonit správný let, umístit systémy na území nikoho, zničit cíl, stáhnout se), a navíc má za prdelí nepřátelskou velmoc, která jen čeká na záminku.
Ja netvrdim, ze to UA vobec urobila (minimalne vsak patricne v mediach zneuzila), a ak ano, budem naivne dufat ze omylom, aj ked neospravedlnitelnym. Na UA sa od majdanu napachalo tolko svinsvtva a nejak sa to neriesi, iba cakam kedy tam buchne nejaka atomovka "prepasovana teroristami z ruska" :evil: A na odesu, majdan, ostrelovanie civilov vo velkom (slavjansk, a ostatne dedinky - videa su tu v druhom vlakne) sa razom zabudne... Vadi mi ze za vsetko mozu rusi a kyjev je akoze fajn, aspon u nas "v demokratickom zapadnom svete" sa tak tvarime a z toho vo mne vznika silne podozrenie, ze to bude mozno aj inak a asi aj presne naopak.
BranoX5
vojín
vojín
Příspěvky: 14
Registrován: 14/5/2014, 10:40

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od BranoX5 »

MH 17 na wiki

http://en.wikipedia.org/wiki/Malaysia_A ... _Flight_17

dobre spracovane aj s odkazmi na zdoje
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

jarosvk píše:Dzin mna nezaujimaju tvoje uvahy.
Predloz link na inu expertizu zvukoveho zaznamu ktora potvrdzuje jej nezostrihanost a autenticitu.
Protože expertíza záznamu zatím neexistuje, těžko můžeme předkládat nějaký link. Mě fascinuje, že se něco objeví na netu, někdo k tomu něco napíše a hned se tu bere, že se jedná o "expertízu záznamu pořízeného ukrajinskou rozvědkou u separatistů". Jak vůbec může někdo vědět, co ti lidé na videu zkoumají? Ty to víš? Že sis tak skálopevně jist, že se jedná o nezávislou expertízu. Smiřme se s tím, že to co je na netu prostě nejsou z podstaty věci fakta. jsou to tvrzení lidí, kteří je tam postují.

Takže pokud bude existuvat nějaká expertíza, určitě se o ní nedovíme napoprvé na netu a určitě nebude ihned online ke stažení. Tolik k tomu "postování linků na důkazy a fakta". Úvahy a hodnocení je to, o co tu jde. Pokuď tě to nezajímá, nemusíš tu být.
kolja píše:
Dzin: Trochu číst to, co píši.
V tom je ten problém.Když vidím ten spis,teda jeho délku a autora-bez urážky-ani se mně to nechce číst.Podstatu vím i bez toho.Když vidím fráze "tak abychom si to zopakovali",nebo "jestě jednou pro tebe",tak už nemá cenu číst,protože jde o opakované "skutečnosti".Sorry za OT.
A právě proto by se vyplatilo číst, co píši. Tohle je offline forum, ne chat. Jestli jde jen o nějaké výkřiky, potom je nejlepší někde jinde. Jestli jde jen o to přeposílat nějaké linky, opět je lepší úplně jiná místa na netu.
Offline forum znamená, že je dost času na to si přečíst i sáhodlouhý příspěvek a promyslet si ho. Stejně tak jako reakci na něj. Pokud ti přijde takoví postup zbytečný, potom (bezurážky) nevím, proč chodíš na offline fora?
pitomec píše:satelitni snimky a radary byly prezentovany jako dukazy a rozhodne neprime dukazy jsou.

mame neprime dukazy o podivnem pohybu ua buku naznacujicim ze se chtel vyskytovat na uzemi opolcencu, mame podivny manevr mh17 plus podivny manevr 4 letadla
to jsou indicie... mame neprime dukazu a projevy dobre vule

vedle toho mame falesne dukazy a jasne projevy zle vule, od obvinovani bez dukazu , otevrene lzi a predkladani falesnych dukazu az po otevrene fasisticky jazyk jacenuku a poroshenka kteri mluvi o obcanech sve zeme a rusech jako o podlidech.

Me osobne to staci udelat si nazor psychologicky, fakta snad ukaze cas.
Ano, jsou to nepřímé důkazy, ale o čem? Buď o tom, že se někde nachází SAmy Ukrajiny a nebo o tom, že se někde nacházela nějaká letadla. Ale ani jeden není nepřímí důkaz k tomu, že letadlo sestřelila Ukrajina, byť se to Rusko snaží tvrdit. Abych ušetřil čas, následující link máš trochu rozebráno, jak to s těmi nepřímími důkazy Ruska je.

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/my- ... 5900fea04/

Právě to co popisuješ je záležitost interpretace. Dejme tomu, že tvrdím, že Boeing začal manévrovat, aby se vyhnul střetu s padajícím meteoritem. Dále dejme tomu, že tvrdím, že Kyjev vyslal letadlo, aby ho nadlehčilo ap omohlo mu lépe letět. A celé to sledovalo ze země pomocí PVO státu. A zmíněné nepřímů důkazy Ruska proto perfekně svědší. Boeing manévroval a letadlo co mu šlo napomoci tam bylo a vše to Ukrajinci sledovali. Vidíš v čem je problém? Ty údajné důkazy Ruska jsou tak všeobecné, že se jimi dá dokazovat dost jiných věcí.

Porošenko nemluví o svých občanech jako podlidech. Mlusí o (pro)ruských ozbrojencích. A jak je nezpochybnitelné, to nejsou jen ukrajinští občani. Dokonce se můžeme domnívat, že značná část jich nepochází z Ukrajiny.

Stejně tak jsem nezaznamenal jediné ruské vztřícné gesto. Pouze spoustu řečí. a podobně, nikdo neprokázal, že by nahrávky separatistů byly falešné. Zatím je Rusové a separatisté toto tvrdí a to má asi tak stejnou váhu, jako když Ukrajinci tvrdí totéž o ruských teorijích.
jarosvk píše:otazkou je preco polny velitel separatistov priznaval existenciu BUKu a jeho pouzitie pri zostreleni dopravaku a to rovno agenture reuters??? to nema zmysel ved by isiel proti sebe a proti tomu preco bojuje.

Podle spekulací novinářů je to proto, že v rámci separatistů existují různé frakce, které mezi sebou bojují o moc. Což by potom nahrávalo tomuto vývoji, protože pokud se jedné frakci podaří co nejvíce očernit druhou, může počítat s jejím úplným vymizením ze scény a převzetím její agendy. Tedy klasický boj o moc.
skelet píše:Separatisté oficiálně nic funkčního nemají, a oficiálně to nikdy nepoužili.
Oficiálně podle koho? Separatisti sami oficiálně tvrdili, že mají BUK. Než to po sestřelu boeingu rychle vymyzali.

kostra: Podobně jako bychom našli máslo na hlavě Guardianu a Reuters bychom našli i u ITAR-TASS, PRAVDA a jiných. Takže to, že někdy někdo nepíše fakticky neznamená, že tak činí vždy. Každopádně Guardian i Reuters jsou obecně dostatečně důvěryhodné zdroje abychom šmahem odmítli vše, co napíší.
grovik píše:
skelet píše:tedy dvě hodiny od pádu MH17. Dost času na získání hrubých informací..
Trošku reality. Za 2 hodiny ti sestřih a hlavně informace z odposlechů nedodá ani ten nejlepší agent nebo skupina. Technicky to nejde stíhat.
Vím jak se zpracovávají odposlechy a není to žádná legrace, Když neznáš zájmové osoby tak jejich identifikace je sama os obě složitá.
Ani nemluvím o tom, že ten někdo se snaží komunikaci nějak skrývat.

Mimoděk. Když teď spadne v Německu letadlo, tak náš premiér nebo ministr obrany bude za dvě hodiny vědět proč se to stalo a jak?
Sorry, ale to jsou pohádky ovčí babičky.
Trošku reality, pokud máš odpovídající vybavení, není problém to do těch dvou hodin dodat. Technicky to v současné době jde díky výpočetní technice stíhat velmi dobře. Jediné, na čem záleží je úroveň zpracování získaných dat. Pokud je k tomu používán sofistikovaný třídící software, potom jejich zpracování je poměrně rychlé. Má data dělena podle zájmových osob, o čem se baví, době kdy se baví atd, takže na vyhledávání potřebných údajů (pokud existují) je spíše třeba jen vědět, co hledám. což se nyní jasně vědělo.

Identifikace osob zde byla provedena jen na základě toho, jak spolu hovoří, případně se jednalo o zájmovou osobu, tedy její identifikace byla snadná. Zájmové osoby byly evidentně známé, v jednom případě se jedná o odoposlech Chodakovskeho, ta co mu volá je identifikována jen přezdívkou. Jsou zveřejněny jen odposlechy, ne jejich analýza, takže opět, šlo o to je jen najít a vydat. Na což není třeba dost moc času. Naopak, pokud bych chtěl s nimi manipulovat, je třeba k tomu více času. Takže právě jejich rychlé zveřejnění svědší spíše pro autenticitu. Opět, tím neříkám, že autentické jsou.

Pokud si zvolil příklad s havárijí auta, když na D1 havaruje auto, do pěti minut je o tom zpráva na internetu. Velmi záhy následuje přesně místo a postupně se vše zpřesňuje. Zde to je podobné, pro prvotní sdělení nepotřebuji znát detaily. Stačí hrubý náčrt a později spřesňuji. Nehledě na to, že se zde jedná o propagandistické prohlášení a pro takové se mohu vytasit i s tím, co ještě nemám ověřeno. Jde tedy o co největší první efekt.

pitomec píše:O kompetentnosti ministra obrany RF jeste nikoho z medii pochybovat nenapadlo, vyborny namet :razz:
O kompetentnosti ministra obrany RF je třeba v tomto případě pochybovat, protože se jedná o zainteresovanou osobu jedné strany sporu.
pitomec píše:Jak včera ohlásil L.A. Times: „Americký činitel řekl, že by bylo možné, že by tu SA-11 (protileteckou raketu) vypálil dezertér z Ukrajinských ozbrojených sil, který byl vycvičen k používání podobných raketových systémů.“
Což byla jedna z probíraných možností, že buď se jedná o separatisty vycvičené Rusi, nebo separatisty vycvičené na vojně, nebo dezertéry z ukrajinské armády a nebo přímo Rusi. Nijak to tedy nezpochybňuje tvrzení, že letou sestřelili separatisti, spíše, pokud se prokáže relevantnost celé zprávy, to tuto teorii podporuje.
Tomas SK píše: PS: Zatial sme viac-menej dokazali, ze UA strana klame alebo nehovori pravdu,
od RF sme zatial nepoculi nic co by sa dalo vyvratit, o hovoreni pravdy by som pochyboval, nechavaju si to ako esa v rukave pre dalsi vyvoj (viz politika RF v syrii)

Ak mam dovod niekomu NEVERIT anio slovo, je to Kyjev. Cele je to propaganda proti rusku, pomaly zabudame na odesu, snajperov z majdanu, stal mame nove "podnety" na stupnovanie tlaku na RF ... Jasny rukopis CIA, podla mna

Uz som len zvedavi, kedy zavedieme sankcie na ruske jadrove palivo, rusky plyn ...
Vážně jsme to dokázali? Kde? Zatím jsme jediné dokázali, že obě strany konfliktu se na ničem neshodou a ani jedna nepředložila nezpochybnitelný důkaz potvrzující její teorii, co se stalo. Pokud tedy odhlédneme od vyjádření separatistů a soutředíme se jen na Ukrajinu a Rusko, protože separatisti se přiznávají jak jen to jde ke všemu...

Od RF si nemohl slyšet nic, co by se dalo vyvrátit protože oni nic neříkají. Jaký mají důkaz, že letadl osestřelila Su-25 nebo BUK Ukrajiny, Žádný. Jen ukazují, že tak BUKy byly a že tam mělo být i nějaké další letadlo. Ale nikde neukázali či nedokázali, že by Ukrajina střílela. Naopak, ukrajina zveřejnila odposlechy, ze kterých to jasně plyne a nikdo nezávislí je zatím nezpochybnil.

Pokud se tedy tváříš, že chceš být objektivní, nemůže věřit ani slovo jak Ukrajině tak i Rusku. Protože ze všeho, co tu bylo napsáno naprosto jasně plyne, že ani jedná strana nemá důkazy pro podporu svého tvrzení, které by byly nespochybnitelné resp. které by nepotřebovali ověřit, případně které jsou přímé a ne jen nepřímé.
CAT píše:sorko: nemáme, ale stejně tak nemáme nic k prohlášení RF o tom, že je nahrávka falešná...
Asi tak. Prostě tu máme dvě protichůdná tvrzení. Ani jedno není možno brát jako jednoznačné potvrzení/vyvrácení autenticity nahrávek.
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Dzin píše:Ano, jsou to nepřímé důkazy, ale o čem? Buď o tom, že se někde nachází SAmy Ukrajiny a nebo o tom, že se někde nacházela nějaká letadla. Ale ani jeden není nepřímý důkaz k tomu, že letadlo sestřelila Ukrajina, byť se to Rusko snaží tvrdit.
Ty se mě Dzine líbíš! Na jednu stranu napíšeš, že ruské důkazy o ničem nesvědčí, na druhé skoro velebíš údajné odposlechy.
Dzin píše:Zájmové osoby byly evidentně známé, v jednom případě se jedná o odposlech Chodakovskeho, ta co mu volá je identifikována jen přezdívkou. Jsou zveřejněny jen odposlechy, ne jejich analýza, takže opět, šlo o to je jen najít a vydat. Na což není třeba dost moc času. Naopak, pokud bych chtěl s nimi manipulovat, je třeba k tomu více času. Takže právě jejich rychlé zveřejnění svědčí spíše pro autenticitu.
A o co nám ty odposlechy, kdyby byly náhodou pravé vlastně říkají ? Nejpozději v pondělí 14. července, několik dní před katasrofou, SBU věděla, že separatisté mají BUK, ale ukrajinci neudělali nic pro bezpečnost civilního provozu.

O čem se můžeme bavit je pak toto:
Údajný telefonát mezi muži s krycími jmény Major a Grek ze 17. července, zachycený SBU: Major: „Letadlo sestřelili černuchinští. Z černuchinského palebného postu. Kozáci, co operují u Černuchina.“ Major: „Letadlo se rozpadlo ve vzduchu, v oblasti dolu Petropavlovskij. První „dvoustý“ (kódové označení lidské oběti), našli jsme prvního dvoustého. Je to civil.“ Major: "„Stručně řečeno, na beton civilní letadlo.“ Grek: „Hodně lidí?“ Major: „No kurva. Kusy padaly lidem na dvůr.“ Grek: „Jaké letadlo?“ Major: „To jsem ještě nezjistil. Ještě jsem nedorazil k hlavnímu kusu.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/ukrajinska-sbu-z ... ranicni_zt
Kdyby někdo věděl lokaci Černuchina, tak mi dejte vědět :rotuj:
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Lord: Hele to že napíšeš, že Dzin "velebí odposlechy" z toho neudělá pravdu... On je nevelebí. On jen ukazuje na rozdíl mezi přímým (ale možná falešným) důkazem a nepřímym (a taky možná falešnym) důkazem. To že tam mají UA BUKy je nepřímý důkaz a to že se někdo v odposlechu dozná je přímý důkaz... Zas tak těžký na pochopení to neni... A že to SBU věděla a nic neudělala to je sice pěkné, ale pokud jsou ty odposlechy pravé ,tak to dokazuje, že vinu nesou separatisté...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Však to, co jsem citoval je v celém odposlechu jediné přímé přiznání, včetně svalení viny na kozáky. Tu vesnici bych rád viděl na mapě, protože podle toho by šlo dál zkoumat a porovnávat s jinými indiciemi. Jinak se neříká nic jiného, že separatisté měli také funkční Buk, stejně jako úkáčka. A to ještě podle vaší logiky neukazuje na to, kdo dopravní letadlo sestřelil. Právě že mohly být některé pasáže, účelově zfalšovány, ale my se nedozvíme celou pravdu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17909
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Tomas SK:
Ak ho okamziute schovali na trajler, prepravovany vo dne a nezaplachtovany, tak to musi byt strelkov uplny dement, co zda sa ze nie je.
Strelkov není superman, takže nemůže být všude. V každém případě existenci projíždějícího tahače s Bukem v Luhansku nikdo nezpochybnil. Ale je to jen nepřímý důkaz. Stejně jako je nepřímý důkaz rozmístění ukrajinských Buků u Donetsku (nebo kýho šlaka kde to bylo).
Ak mam vlastny BUK, tak ho pouzivam, primerane premiestnujem ale tak, aby sa o jeho aktualnej polohe UA army nedozvedela (bo inac by im ho zbombardovala - protiradarove strely hadam nejake maju)
souhlasím, ale ten ukořištěný Buk musí mít kdo obsluhovat. A tu obsluhu musíš někde získat - buď ze záložáků nebo z řad dobrovolníků občanů cizích států.
preco si ho nenechali a neschovali v nejakej stodole? ja by som taku zbran z ruk uz nepustil
Separatistický BUK se musel stát, po pádu MH17, obrovským politickým rizikem, jak pro Separatisty, tak i pro Rusko. Pak je nejlepší jej uklidit někam, kam na něho nedosáhne žádná ofenzíva, žádný satelit, letecký průzkum, příznivce kyjevské vlády, zpravodajec apod. Nejlépe do Ruska
Nehovoriac, preco by ho chceli ihned odprata? Bud to planovali ako teroristicky utok (co z toho maju? co zisklali??? alebo to bol omyl, ale preco ho rychlo niede neschovali s tym ze ho premiesnia v noci? Toto nema logiku
máš na výběr.. buď ho nechat zmizet co nejdříve, než se na oblast zaměří průzkumné systémy (a věřím, že tam po MH17 šmejdili jak divé) nebo to risknout a počkat.
je toho plny net aj v spravach to bolo, dokladovat nebudem, staci googlit. Vsade v spravach boli zly separatisti, co okradaju mrtvoli, dnes som pocul v radiu ze dokonca tam nosia trosky inych lietadiel... Kto toto siri? Preco by to robili? A to sa na to ti vysetrovatelia len tak pozeraju? Su to vymysly s jedinym politickym cielom - politicky skodit rusom a opolcencom...
Možná jsem to v tom balastu přehlídl, budu ti věřit. Nicméně zbytek je jen propaganda, divil bych se naopak tichu ze strany Kyjeva.
Tak potom tie sucka spadli same? Mne moznost, ze ich zosttrelili rusi z vlastneho uzemia pride ako absurdna. Technicky nie, myslim politicky. Ani doteraz na UA "provokacie" alebo len "preslapy" nereagovali, s vynimkou strelby z gradu ale nedosledoval som dokonca ci sa to potvrdilo
EDIT: ak to neboli rusaci, potom opolcenci maju prostriedky na zostrelenie, napriklad BUK. Naco by potom poziciavali z RF a nasledne ho vracali?
spadli tak, že je někdo sestřelil. Část může být propaganda, část pravdy. Pokud někdo z území RF ostřeluje ukrajinské pozemní jednotky, proč by ten někdo nemohl stejně ostřelovat ukrajinské vzdušné jednotky. A klidně to nemusí být ani ruská armáda.

to Dzin:
Oficiálně podle koho? Separatisti sami oficiálně tvrdili, že mají BUK. Než to po sestřelu boeingu rychle vymazali.
oficiálně jsem myslel to, že to nebylo prokázáno. Jsou zde pouze indicie, že mají funkční Buk, ale i Su-25.
edit: Lorde nemůže to být Chornukhyne?
https://www.google.com/maps/place/Chorn ... ebd586e188
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Komentár ruského ministerstva obrany
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

Právě, když Strelkov nemůže být všude, museli mu nějak dát vědět, že sestřelili letadlo. OK poprvé Antonov. Ale pak musel obdržet info, že to bylo civilní a ať to sundá z FB (nebo něěkdo za něj).
Když je FSB tak výkonná, tak ať dodá usvědčující hovor na Strelkova - jeho hlas půjde lehce rozpoznat.
Ne jako tam těch dvou pravděpododobně neexistujících lidí. Nějakej Major a kdovíkdo. Bajka natočená notorickými lháři.

Pokud separatisté dostali jakkoukoliv větší zbraň ihned se objevily obrázky a videa do několika hodin. U BUKu ne. Jediné 2 sekundové video dodala Ukrajina, ale to je falešné.
Proč neviděli ukrajinští vojáci na hranici UA/RF překračovat tento valník nebo BUK samostatně na pásech?

Proč nebyl "prchající" BUK ve videu dodaném Kyjevem zabalen do plachty jak normálně? Zde by to bylo navíc žádoucí.
jarosvk
svobodník
svobodník
Příspěvky: 35
Registrován: 22/7/2014, 18:04

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od jarosvk »

Možte sem dat dokaz kde rusi priamo povedali ze MH17 zostrelilo ukrajinske bojove lietadlo SU 25 ???????????????????( mam pocit ze stihacka - stihacie lietadlo SU 25 je stastny preklad do slovenciny nakolko slovenski novinari nevedia co je SU 25 zac a nerozoznaju ho od Su27)
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Bax: co to povidáš? Proč by měla dodat FSB hovor Strelkova? Realita je taková, že FSB dodala nějakou nahrávku, kterou ještě nikdo nestranně nezpochybnil. To jestli na ní je, nebo neni Strelkov je úplně jedno. Nakrásně kdyby se taková nahrávka se Strelkovem ukázala, ty bys byl první kdo by řval že je to podvrh...

Jarosvk: Rusi oficiálně nic takového nikdy neřekli, oni to dokonce ani nenaznačili (pouze se ptají co tam ta SU25 dělala)...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

skelet píše:Lorde nemůže to být Chornukhyne?
https://www.google.com/maps/place/Chorn ... ebd586e188
Obrázek

Je to možný, pak je to na samém okraji dosahu Buku cca 30 km. Jako by úkáčka chtěli odklonem letadla, ho přiblížit k palebnému postu.
Údajný telefonát mezi muži s krycími jmény Major a Grek ze 17. července, zachycený SBU: Major: „Letadlo sestřelili černuchinští. Z černuchinského palebného postu. Kozáci, co operují u Černuchina.“ Major: „Letadlo se rozpadlo ve vzduchu, v oblasti dolu Petropavlovskij. První „dvoustý“ (kódové označení lidské oběti), našli jsme prvního dvoustého. Je to civil.“ Major: "„Stručně řečeno, na beton civilní letadlo.“ Grek: „Hodně lidí?“ Major: „No kurva. Kusy padaly lidem na dvůr.“ Grek: „Jaké letadlo?“ Major: „To jsem ještě nezjistil. Ještě jsem nedorazil k hlavnímu kusu.
Obrázek
http://www.mid.ru/brp_4.nsf/newsline/F6 ... 1D00203CCF

Každopádně to nebyl výstřel ani od Doněcka, ani Snižného.

Obrázek
Amíky prezentovaná varianta.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sahyb
Příspěvky: 3
Registrován: 20/7/2014, 12:33

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Sahyb »

Na té křižovatce v Lugansku mohl jet jak separatistický tak ukrajinský Buk. Těmi místy kde ta křižovatka je, prochází hranice mezi separatistickým územím a územím dobytým Ukrajinci, situace se tam mění každým dnem a pochybuji, že půjde zjistit kdo tu křižovatku vlastnil 17./18. a stejně tak pochybuji, že se podaří zjistit kdy to bylo natočeno. Takže to je důkaz nedůkaz.
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

CAT, ujasni si skratky, ktoré používaš :lol:
FSB je federálna služba bezpečnosti
SBU je služba bezpečnosti ukrujiny
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
vladimir
Příspěvky: 0
Registrován: 21/7/2014, 12:33

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od vladimir »

Sahyb píše:Na té křižovatce v Lugansku mohl jet jak separatistický tak ukrajinský Buk. Těmi místy kde ta křižovatka je, prochází hranice mezi separatistickým územím a územím dobytým Ukrajinci, situace se tam mění každým dnem a pochybuji, že půjde zjistit kdo tu křižovatku vlastnil 17./18. a stejně tak pochybuji, že se podaří zjistit kdy to bylo natočeno. Takže to je důkaz nedůkaz.
Mě hlavně přijde ta trasa z Torezu do Krasnodonu přes Luhaňsk úplně nesmyslná. Když budu chtít s něčím rychle zmizet, tak se s tím nebudu promenádovat všude okolo a vyhnu se velkým aglomeracím. Navíc když kousek od Luhaňsku už je frontová linie. Samozřejmě je možné, že kratší trasa byla z nějakého důvodu neprůjezdná. Ale spíš mi připadá, že to bylo natočeno "kdo ví kdy".
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Alchymista píše:CAT, ujasni si skratky, ktoré používaš :lol:
FSB je federálna služba bezpečnosti
SBU je služba bezpečnosti ukrujiny
Alchymista: Jo je to komický, taky si myslim... Jen jsem v tom nevině, Bax chtěl aby FSB ukázala odposlech Strelkova
Bax píše:Když je FSB tak výkonná, tak ať dodá usvědčující hovor na Strelkova - jeho hlas půjde lehce rozpoznat.
Problém se zkratkama není na mé straně...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
jarosvk
svobodník
svobodník
Příspěvky: 35
Registrován: 22/7/2014, 18:04

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od jarosvk »

vladimir píše:
Sahyb píše:Na té křižovatce v Lugansku mohl jet jak separatistický tak ukrajinský Buk. Těmi místy kde ta křižovatka je, prochází hranice mezi separatistickým územím a územím dobytým Ukrajinci, situace se tam mění každým dnem a pochybuji, že půjde zjistit kdo tu křižovatku vlastnil 17./18. a stejně tak pochybuji, že se podaří zjistit kdy to bylo natočeno. Takže to je důkaz nedůkaz.
Mě hlavně přijde ta trasa z Torezu do Krasnodonu přes Luhaňsk úplně nesmyslná. Když budu chtít s něčím rychle zmizet, tak se s tím nebudu promenádovat všude okolo a vyhnu se velkým aglomeracím. Navíc když kousek od Luhaňsku už je frontová linie. Samozřejmě je možné, že kratší trasa byla z nějakého důvodu neprůjezdná. Ale spíš mi připadá, že to bylo natočeno "kdo ví kdy".
Na cieco podobne som sa pytal dve-tri stranky dozadu.

Ak spravim taky priekak ze zostrelim cilivne lietadlo a teraz rychlo potrebujem skryt bateriu precu ju rychlo prevazam za denneho svetla cez polmilionove mesto ktore je plne oci, mobilov kamier a podobne. a spekulacie o frakciach, rychlom uteku a podobne nezeriem. ani separatisti nie su taki sprosti ze by tak riskovali.
Uživatelský avatar
Dancer
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 563
Registrován: 23/2/2007, 11:44

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Dancer »

->Lord: Jen takový vtipný moment k ruské prezentaci situace v době sestřelu malajského Boingu: Na obrázku je v případě údajného Su 25 použita silueta/obrázek F-111 Raven. :D
Na mne to působí tak, že je to taková drobnost pro neznalé posluchače/čtenáře - součást dezinformačních her. Řeknou, že Su 25 je stíhačka, použijí obrázek letadla, které má siluetu stíhačky (ačkoliv je to stíhací bombardér) a má vhodné provozní parametry pro uvažovanou variantu sestřelení).
Konec chvilky pro odlehčení diskuse...
Nebát se a nekrást!
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

CAT píše:Bax: co to povidáš? Proč by měla dodat FSB hovor Strelkova? Realita je taková, že FSB dodala nějakou nahrávku, kterou ještě nikdo nestranně nezpochybnil. To jestli na ní je, nebo neni Strelkov je úplně jedno. Nakrásně kdyby se taková nahrávka se Strelkovem ukázala, ty bys byl první kdo by řval že je to podvrh...

Jarosvk: Rusi oficiálně nic takového nikdy neřekli, oni to dokonce ani nenaznačili (pouze se ptají co tam ta SU25 dělala)...
Hlas Strelkova by šel totiž nevyvratitelně porovnat, tam by nebylo pochyb, že mluví on nebo někdo jiný.

Takže máme k dispozici nahrávku dvou lidí z celého území ovládaného separatisty - a žádné jiné? Ty věříš opravdu tomu, že všichni separatisté mlčeli a jinak nikdo nic neřekl, když sestřelili dopravák?

Nemusí dodat hovor jen Strelkova, ale ať dodají více hovorů. Nebo monitorovali jen ty dva? Asi jo.


Ta nahrávka už byla rozebrána a zjistilo se že se skládá ze 3 kusů. A další množství konkrétních věcí, které dokazují, že nahrávka je podvrh a tyto věci si může každý zvukař potvrdit. Já zvukař nejsem. Já tedy věřím expertům, co oficiálne i neoficiálně rozebírali a veřejně ukázali, že je to slátanina ze 3 částí. Pokud můžeš dokázat, že to tak není, dokaž, nemám problém.
Navíc nikdo nepodpořil ukrajinskou verzi, že ta nahrávka je pravá. Když vydali Rusové tak podrobnou analýzu, mohl by kdokoliv poukázat, že se pletou v tom a tom bodě, ale nikdo to neudělal. Ani v jediném bodě, který Rusové označili za podvod. A že na to měl dny času. Proč?
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Bax: Omyl... Ta nahrávka byla rozebrána údajně, na tom už jsme se tu v podstatě všichni shodli... Jaké jiné odposlechy, to jako myslíš že mají ukázat všechno co si tehdy separatisté řikali? Nebo jak? Nebo si ymslíš, že o tom že sestřelili letadlo ihned věděli všichni separatisté? Nebo jak si to představuješ? Proč by v souvislosti s pádem MH17 měli dávat ještě jiný odposlechy, který s tim sestřelem nemají nic společného? A že mi to může každý zvukař potvrdit? Seš komickej, když se sanžíš dokazovat něco na co nemáš důkazy, znáš asi tolik zvukařů jako já, takže mám představu :-). A jinak už jsme četl pár článků o tom, že je ta nahrávka pravá, takže to asi každej zvukař nepotvrdí, když to někteří zvukařži vyvrací. Baxi smiř se s tim, že nemáš nic v ruce, stejně jako RF, stejně jako UA. Ta nahrávka je stejnej důkaz, jako ta prezentačka RF, prostě se neví, jestli je to pravda nebo ne... A co by měl kdo z tohé co řeklo RF zpochybňovat? 10 otázek? Baxi chlape jak chceš zpochybňovat otázky? To je snad i nemožné :lol:
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“