Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
josefg
poručík
poručík
Příspěvky: 713
Registrován: 16/5/2009, 16:04

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od josefg »

sorexus píše: Tvrdí to separatisti a místní rusofilní křídlo.

Koukám ,že z Palby se co nevidět stane něco na způsob idnes.
Místo věcných připomínek se budou lidé označovat za rusofily a ukrofily a to, jak to opravdu bylo již nikoho nezajímá.
No palba na diskuzních vláknech (hospoda) už dohání i novinky, Zejména proto, že někteří debatující si nevidí ani špičku nosu a po vzoru bulváru nálepkují nejen oponenty, ale i pochybovače.
Obrázek

read between lines, read between lies
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

CAT píše:sorexus: Popravdě pánové co jste se sem zaregistrovali při UA krizi - co máte co mluvit o tom co se stává z Palby? Obviňovat zrovna Covera z toho, že z Palby dělá novinky je silný kafe. Rusofilní křídlo tu je, v tomto tématu má (to křídlo) dobře přes 70% příspěvků a opravdu tu mnozí tvrdili, že za to může Su25 UA vojenského letectva. Tvrdili to i separatisté, jejich neoficiální zdroje jsou totiž oficiální (celkově brát to co napíše Strelkov na net vážně jen do doby, než tam napíše, že lidi v letadle byli 3 dny mrtvý a pak najednou začít řikat, že to bylo neoficiální, protože to bylo jen na netu je pokrytectví).

Trošku z jiného soudu, tohle je dobrá zpráva...
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... locin.html
Ano, ale válečným zločinem bude až když se vyšetří, kdo to doopravdy udělal :twisted:
Prvně se počká.
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Bax: Aha a já myslel, že už tam jede městská policie a chvaty a hmaty ihned zatkne pachatele, bez vyšetřování, bez čekání... Dík, žes to vysvětlil...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Odpovím za Ukrajinskou vládu (irelevantní zda-li v tom má prsty nebo ne)

1. Bezprostredne po tragédii ukrajinské úrady, prirodzene, z nej obvinili sily domobrany. Na čom sú založené tieto obvinenia?
Dle všech indicií byl letoun sestřelen, vzhledem k tomu, že naše jednotky žádné letadlo nepostřelovalo, a tudíž je omyl vyloučen, tak jsme usoudili, že se toto podařilo teroristům. Ostatně několikráte tvrdili, že protiletadlový systém Buk zajali. Jak se zdá, tak naše tajná služba jejich schopnosti podcenila a teroristům se tento sofistikovaný systém podařilo zprovoznit.
2. Môže Kyjev podrobne vysvetliť, ako využíva protilietadlový raketový systém Buk v konfliktnej zóne? A prečo tam tieto systémy rozmiestnil, keď videl, že sily domobrany nemajú žiadne lietadlá?

Pouhá prevence po té, co teroristé oznámili letuschopný stroj Su-25, včetně jim provedeného náletu, který se nám nepodařilo porušit. Navíc dle hlášení ukrajinského letectva dochází k narušování vzdušného prostoru ruským letectvem.
3. Prečo ukrajinské orgány nerobia nič pre to, aby bola vytvorená medzinárodná komisia? Kedy si takáto komisia začne robiť svoju prácu?
Území na niž dopadl let MH17 je pod kontrolou teroristů, nejsme tudíž schopni zaručit bezpečnost této komise. Z tohoto důvodu je vytvoření této komise zdlouhavější.
4. Budú ukrajinské ozbrojené sily ochotné ukázať medzinárodným vyšetrovateľom zoznam svojich rakiet typu vzduch-vzduch a zem-vzduch vrátane tých, ktoré majú odpaľovacie systémy zem-vzduch?
S tímto pochopitelně nemáme nejmenší problém. Ale musíme Vás upozornit, že v současné době nemáme pod kontrolou celé území Ukrajiny a rovněž několik systémů je pohřešováno po akcích teroristických jednotek.
5. Bude mať medzinárodná komisia prístup k údajom zo spoľahlivých zdrojov ohľadne pohybov ukrajinských vojenských lietadiel zo dňa, keď došlo k tragédii?

Bohužel v současné době vedeme protiteroristické operace a sdělení všech letů není možné. Mohlo by to prozradit budoucích operací. Po odtajnění s tímto nemáme problém
6. Prečo ukrajinskí letoví dispečeri dovolili lietadlu odkloniť sa z pravidelnej trasy na sever, smerom k takzvanej zóne protiteroristickej operácie?

Letová výška v jaké letěl let MH17 byla pokládána za bezpečnou. Bohužel teroristé si našli cestu..
7. Prečo nebol vzdušný priestor nad vojnovou zónou pre civilné lety uzavretý, obzvlášť odvtedy, čo oblasť nebola úplne pokrytá radarovými navigačnými systémami?
Letová výška v jaké letěl let MH17 byla pokládána za bezpečnou. Bohužel teroristé si našli cestu..
8. Môže sa Kyjev oficiálne vyjadriť k správe na sociálnych sieťach, údajne od španielskeho letového dispečera, ktorý pracuje na Ukrajine, že boeing sprevádzali nad ukrajinským územím dve ukrajinské vojenské lietadlá?
Tento člověk je nám neznámý, nejspíše se jedná o propagandu teroristů.
9. Prečo Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) začala pracovať so záznamom komunikácie medzi ukrajinskými letovými dispečermi a posádkou boeingu a s údajmi z ukrajinských radarov bez toho, aby počkala na medzinárodných vyšetrovateľov?
Kvůli bezpečnosti těchto záznamů, v současné době nemůžeme tušit kam až sahá vliv teroristů
10. Aké poučenie si Ukrajina zobrala z podobného incidentu z roku 2001, keď sa ruské lietadlo Tu-154 zrútilo do Čierneho mora? Vtedy ukrajinské úrady popreli akúkoľvek účasť na strane ukrajinských ozbrojených síl, kým nevyvrátiteľný dôkaz ukázal prstom na Kyjev.
K tomuto případu je to irelevatní.. jaké poučení jste si vzali Vy ze sestřelu KAL007, což na rozdíl od našeho případu nebyl omyl, ale bestiální a úmyslná vražda?

tolik k těm otázkám.. nejsou určeny pro Ukrajinu, ale pro lidi v rámci propagandy. Obkecat se dají všelijak.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Ano, přihlásil jsem se až při UA krizi... A pokud tu mám být kvůli tomu, že já osobně neznám viníka a nekývám souhlasně na každou zprávu obviňující separatisty, označen za rusofila, tak si poslužte... Ale ani to mi nezabrání abych byl skeptický ke všem neoficiálním zprávám přicházejícím z kterékoliv strany... A abych zastával názor, že dosud nebylo nic prokázáno...

A mohu prohlásit, že jsou tady fanatičtí zastánci obou stran a nikoliv pouze "rusofilové" a pak ti objektivní, jak mi vyzněl předchozí příspěvek... (a chybí mi tu smajlík "pokrčení ramen"...)
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
ulurd
Příspěvky: 0
Registrován: 31/7/2011, 19:38

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od ulurd »

[quote="cover72"]
(Mimochodem, Rusové zapírali sestřel KAL007 úplně stejně, jako Ukrajinci ten Tupolev ;-) )

"[/quote]

Jako by se všichni viníci sestřelů civilních letadel ( až jich nebylo málo, ne jen tyto dva případy že) okamžitě, bez reptání či popírání viny přiznaly, jen ďábelští rusové zapíraly sestřel civilního letadla, aneb nezaujatost a nadhled stranou

Opravdu to začíná trochu idnesovatět/novinkovatět, označovat některé diskutéry nálepkami a přitom mít sám na čele nálepku už není ani vtipné

P.S. klidně to msažte včetně ostatních off-topic příspěvků
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Když to můžou admini/modové "klidně smazat" Tak jste to nemuseli vůbec psát! A nevšiml jsem si, že by Cover psal něco o tom, že se všichni přiznali a jen Rusko ne, to v jeho příspěvku určitě neni...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

Aaron Goldstein píše:Ano, přihlásil jsem se až při UA krizi... A pokud tu mám být kvůli tomu, že já osobně neznám viníka a nekývám souhlasně na každou zprávu obviňující separatisty, označen za rusofila, tak si poslužte... Ale ani to mi nezabrání abych byl skeptický ke všem neoficiálním zprávám přicházejícím z kterékoliv strany... A abych zastával názor, že dosud nebylo nic prokázáno...

A mohu prohlásit, že jsou tady fanatičtí zastánci obou stran a nikoliv pouze "rusofilové" a pak ti objektivní, jak mi vyzněl předchozí příspěvek... (a chybí mi tu smajlík "pokrčení ramen"...)
S tímto příspěvkem se plně ztotožňuji. :up:
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

CAT píše:Bax: Aha a já myslel, že už tam jede městská policie a chvaty a hmaty ihned zatkne pachatele, bez vyšetřování, bez čekání... Dík, žes to vysvětlil...
Měl jsem to napsat líp:

Prvně se počká, kdo letadlo sestřelil a pak se bude rozhodovat, jestli to byl zločin nebo ne.
Víš jakej by byl malér to označit za zločin a pak by vyšlo na jevo, že to udělal někdo jinej, než jaké je nezávislé oficiální přání?

ulurd: to máš pravdu, tak konkrétně třeba let IL-18 - OK OAD - tak se viník nepřiznal dodnes, že ano a dokonce odmítl vydat dokumentaci (po roce 1989, kdy si historikové dokumentace vyměňovali), která by toto "neštěstí" objasnila...
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Bax: Ano a proto, že se o tom rozhodně až poté, tak se to řeší už teď... Rozumné...
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Tomas SK
Příspěvky: 0
Registrován: 28/5/2014, 13:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Tomas SK »

cover72 píše:... Mimochodem, Rusové zapírali sestřel KAL007 úplně stejně, jako Ukrajinci ten Tupolev ;-) ...
On ten pilot si dodnes mysli ze zostrelil americke spionazne lietadlo ktore bolo vonkajsim vzhladom prispobene civilnemu (malovanie, osvetlenie "chvosta"). Pilot nevidel v oknach ziadnych cestujucich a tmavu kabinu (pri nocnom lete nic neobvykle). Pilot popisoval celu udalost asi tak, ze lietadlo nereagovalo na pokus o spojenie (radiom, vizualny prelet pred boinga), nereagovalo na varovne vystrely a po varovnych vystreloch zacalo "prudko stupat" co pilot vyhodnotil ako pokus o odputanie, urobil (myslim) 2x polobratku a pustil raketu. A dodnes si mysli ze to urobil spravne. V podstate aj urobil, z pohladu vojenskeho pilota.

Detaily akoze nemal "svietiace naboje" (teda korjesky pilot strelbu vidiet nemohol (som ale presvedceny ze pocut ju musel), kde a ako ho zaistoval wingman nerozvadzam, z UA to nesuvisi, len ked uz si nacal tuto temu...

A to nehovorim ze to bolo v obdobi studenej vojny, na ruskych radaroch sa drahy KAL007 pretli s americkym prieskumnym lietadlom, KAL007 vletel na ruske uzemie, vystatrtovane stihacky ho po nulovej reakcii chceli proste "dostat" nad svojim uzemim, nie nad medzinarodnymi vodami. V com prosim ta vidis paralelu s incidentom TU154? (okrem zatlkania)

PS. nedavno sa (u CIA) objavil nejaky politicky utecenec, nejaky general z iranu a tvrdi, ze za Lockerbie nebol kaddafi (ktoreho k prizneniu udajne dokopal zapad sankciami /este za mlady/) ale iran a CIA nejako obvzlast tuto veriu nedementovala, to len k vysvetleniu ze ked sa do vysetrovania montuju taketo zlozky, budu sa sledovat hlavne tie faktory, ktore vysetrujucemu vyhovuju. Dufam ze sa to pri MH17 nestane.
Halladin
četař
četař
Příspěvky: 70
Registrován: 21/7/2014, 11:56
Bydliště: Hustopeče

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Halladin »

skelet píše:Odpovím za Ukrajinskou vládu (irelevantní zda-li v tom má prsty nebo ne)

K tomuto případu je to irelevatní.. jaké poučení jste si vzali Vy ze sestřelu KAL007, což na rozdíl od našeho případu nebyl omyl, ale bestiální a úmyslná vražda?

tolik k těm otázkám.. nejsou určeny pro Ukrajinu, ale pro lidi v rámci propagandy. Obkecat se dají všelijak.
Skelete,
To nebyla žádná bestiální a úmyslná vražda. Stačí zagooglovat. Kal se zaviněním vlastní posádky dostal někam,kam se dostat neměl.
Rusové se snažili posádku kontaktovat,z různých příčin neúspěšně.
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

Osobně si myslim ze nadávky do debat na palbě nepatří
V lidské komunikaci nezáleží pouze na věčném obsahu ale i na volbě slov.
Ve složenině rusofilní má přípona filní (milující) evokovat negativní vnímání podobností s dalšími negativními výrazy jako nekrofilni, pedofilní atd. Pisatel by mohl použít neutrálnější výraz proruský ovšem tam chybí ta urážka oponenta. Jestli se nepletu.
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17911
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

Halladin - psal jsem, že odpovídám za Ukrajinskou vládu, abych demonstroval nesmyslnost těch otázek. Ty jsou určeny pro obecenstvo, ne pro tázaného.
ObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
CAT
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1683
Registrován: 6/8/2009, 10:53

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od CAT »

Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Aaron Goldstein »

CAT píše:Pro uvolnění atmosféry :)
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/k ... lni-328292
:up:

Až na ty spekulace v závěru (úmyslné sestřelení... ať už separatisty, či Ukrajinou) to víceméně koresponduje i s mým názorem... Nic se zatím neprokázalo a USA i RF vědí více než nám říkají... A média v tom dělají bord... ehm... organizační neklid...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

Aaron Goldstein píše:
CAT píše:Pro uvolnění atmosféry :)
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/k ... lni-328292
:up:

Až na ty spekulace v závěru (úmyslné sestřelení... ať už separatisty, či Ukrajinou) to víceméně koresponduje i s mým názorem... Nic se zatím neprokázalo a USA i RF vědí více než nám říkají... A média v tom dělají bord... ehm... organizační neklid...
Myslím že v některých případech budou media obětí dezinformačních kampaní protivníka.
V tom chaosu nebude problém podstrčit "zaručeně pravou informaci" a následně dokazovat jak ti druzí lžou
Halladin
četař
četař
Příspěvky: 70
Registrován: 21/7/2014, 11:56
Bydliště: Hustopeče

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Halladin »

Ty ruské otázky vůbec nejsou nesmyslné.

Alw pokud jste svou odpovědí za Ukrajinu chtěl demonstrovat její neserioznost.podařilo se vám to dokonale. :D
kiwi
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 20:26

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kiwi »

Ujíždějící BUK na předešlém screenshotu byl velmi pravděpodobně natočen v Doněcku: http://bellingcat.checkdesk.org/en/report/22 Takže, jestli se nepletu, máme čáru Doněck, Zuhrez, Snižné ( kde jel odpalovák BUKu po svých) a Luhansk, kde zmizel. Ale časová osa toho přesunu není stoprocentní. A už vůbec nelze dovodit, že ten odpalovák přijel na stejném traileru z Ruska.
K těm teoriím, že MH-17 mohl být BUKem zasažen shora. Je možný takový manévr, když se používá pouze odpalovací vozidlo a ne celý komplet?
Ještě poznámka pro ty, co si myslí, že baterie BUK byly ukrajinci rozvinuty jako odpověď na možné použití letectva separatisty. Na původním vlákně tady na Palbě bylo někdy v dubnu video s vykládanými ukrajinskými raketami pro BUK. Video už je pryč, ale odkaz zůstal. Letectvo Doněcké nebo Luhaňské republiky v dubnu je samzřejmě nonsense.
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

BBC reporterka urobila video. to bolo stiahnute. zaujimave je to, že obyvatelia videli dve lietadla. B777 a vojenske lietadlo. https://www.youtube.com/watch?v=zUvK5m2vxro#t=63
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“