Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
jarosvk
svobodník
svobodník

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od jarosvk »

takze porovnavas fotky z roku pána mozno 5 rokov dozadu zo printscreenmi ktore maju dokazat prejazd tahaca v 7mom mesiaci tohto roku. ????
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

elspec21 píše:Mě zas ten rozbor na stránce ukraineatwar přesvědčil. Několik hodin jsem prohlížel mapy i streetview na googlu i yandexu ve všech městech v okolí kde mají trolejbusy a nic jiného jsem taky nenašel.
No právě... Netřeba se dlouze zabývat perspektivami, detaily apod. jako to dělal i já a procházel bůhví co. Jednoduché jsou zcela ty dva body co jsme popsal. záběr z panoramia uvedený v souboru tuším Lordem je z r. 2013, yandex je ještě starší - tam se kostel za křižovatkou teprve stavěl atd.
Takže resume: chybí sloup u bilboardu (za ním prvý a před vozovkou) a stromy za prvým sloupem po odbočení cesty, ale ještě před druhým sloupem před vozovkou - stačí porovnat pohled z obou videí co jsem dal odkaz - je mezi nimi rozdíl 14 dní a je vše jasno. Bude li třeba upřesním.
Obrázek
PS.: velkým zoom na původním videu vůbec není, je to docela zblízka sledujte listí blízko u okna....
Naposledy upravil(a) m63 dne 29/7/2014, 12:34, celkem upraveno 2 x.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

M63: Proč zrovna 14 dní?
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Bax
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Bax »

Navíc ještě bloggeři, kteří donesli fotky nechápu proč, ale nenafotili ze stejného úhlu křižovatku, jak projížděl tahač s BUKem.
Proč asi...
A to, že měli separatisté BUK není nikde potvrzeno, nebo je? Je nějaká fotka, video?

Zatím máme údajné tvrzení nějakého separatisty. Na tom leží celá konstrukce. A hromadu údajných tvrzení.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Odpověď pro CAT:
Tedy pokud vyjdu z předpokladu že převoz se uskutečnil po odpálení BUKu , což samozřejmě je jen domněnka, nicméně to srovnávací video je z 2.7.2014 z oné křižovatky z webkamery než byla vypnuta.
elspec21

Příspěvek od elspec21 »

m63 píše: PS.: velkým zoom na původním videu vůbec není, je to docela zblízka sledujte listí blízko u okna....
Záběr z paneláku na vzdálenost nějakých 250m a on se tahač akorát tak vejde do záběru, že je bez zoomu? Promiň, ale nechodim sem na ftipy.
Budu zas raději sledovat postnuté "dokumenty", než se hádat o ničem.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Záběr z paneláku na vzdálenost nějakých 250m a on se tahač akorát tak vejde do záběru, že je bez zoomu? Promiň, ale nechodim sem na ftipy.
Budu zas raději sledovat postnuté "dokumenty", než se hádat o ničem
No a v tom je tem vtip ! Ten záběr není roztřepaný z 250 metrů sleduj zvetšení listů na keři hned před oknem, nebo třeba i lampy ?
Kolikrát se ti zvětšila ?
Pokus o znovu vložení obrázku:
http://www.palba.cz/album/displayimage. ... fullsize=1
elspec21

Příspěvek od elspec21 »

m63: načrtnul jsem v mapě osu záběru. Buk (M1) byl asi 150m daleko (opravuji z 250m), břízky "hned před oknem" jsou cca.30m daleko od kamery. Nevidim žádný problém, vše jak má být. Tvůj obrázek je z jiného místa.
http://goo.gl/De7vhr
Za mě: místo považuji za doložené.
Howgh
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

elspec21 píše:m63: načrtnul jsem v mapě osu záběru. Buk (M1) byl asi 150m daleko (opravuji z 250m), břízky "hned před oknem" jsou cca.30m daleko od kamery. Nevidim žádný problém, vše jak má být. Tvůj obrázek je z jiného místa.
Howgh
V jakékoliv ose záběru musíš mít sloup bez lampy za bilboardem na pravé krajnici vozovky kudy projíží BUK. Tedy mezi bilboardem a krajnicí vozovky - má bílý standardně natřený spodek. Kde je na videu s bukem ???
PS.: Vlez si na yandex, je sice starší ale můžeš tam chodit jako na street view. :D
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

elspec21 píše:m63: načrtnul jsem v mapě osu záběru. Buk (M1) byl asi 150m daleko (opravuji z 250m), břízky "hned před oknem" jsou cca.30m daleko od kamery. Nevidim žádný problém, vše jak má být. Tvůj obrázek je z jiného místa.
Howgh
Jen mezi námi já nedával žádný obrázek, tedy pokusil jsem se, nicméně jako čisté neupravené zdroje jsme použil dvě videa z youtube. Obé údajně ze stejných souřadnic které uvedl Avakov.
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Takže po pořadě.

Bax přestane provokovat a podívá se na stranu 2 tohoto vlákna, kde prcek a Chemical Alo doložili fotky ze separatistického Twitteru a profilu na Vkontakte a k tomu důkaz ve formě "snapshotů" onoho profilu z web.archive.org.

Pohoršující se nováčci si uvědomí, že na Palbě působí i lidé, kteří se již s nehoráznou ruskou propagandou setřetli před řádkou let (2006, náčelník raketových vojsk RF: "americký X-band radar z ČR dokáže sledovat ruské ponorky v severním moři") a že hlavně v prvé řadě platí to, co bylo řečeno ve filmu Kmotr: poprvé je to náhoda. Podruhé shoda okolností. Potřetí nepřátelská akce.

Pokud tu tedy davkrát bylo zcela průkazně vyvráceno, že by snad za pádem MH17 mohla být ukrajinská Su-25 a někdo to vzdor tomu vytáhne potřetí, je to jednoznačně nepřátelská akce
.

A ta v tomto kontextu může mít pouze dvě motivace: trolling* -- či propagandistickou stranu "očistit" upřednostňovanou stranu konfliktu opakováním lží, aby se v nich ztratila pravda.

To první je na ban.
To druhé znamená tak silnou ideologickou podjatost, že to člověka zcela nepochybně řadí do určité skupiny.

*vstoupit do diskuse s tvrzením, které bylo předtím již několikráte rozebráno aniž by se příchozí obtěžoval použít vyhledávání, historii nebo alespoň položit regulérní otázku ("nikdo mi tu ještě nedokázal" není regulérní otázka, nýbrž tvrzení, Baxi) nebo přečíst začátek vlákna se leckde též počítá za trolling a je za to ban po třetím opakování.
MacGyver

Příspěvek od MacGyver »

Palbu čtu roky. Nepřispívám. Chci pouze vyjádřit podporu moderátorům, aby to zde udrželi věcné a slušné. Není to lehká práce. Každá společensky zajímavá situace ve sféře odborné diskuse přitáhne spoustu nové krve a zatřese zajetými kolejemi. Borci braňte se, děláte to tady dobře.

Omlouvám se za OT a přidáváním práce s jeho následným mazáním. Držte se MacGyver
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Upozorňoval jsem Vás jakým způsobem spolu nebudete komunikovat.
Uživatel s přezdívkou Pitomec dostal BAN po dobu jednoho měsíce. Až se dostanu k tomu , že si projdu tomu předcházející příspěvky, tak mohou následovat další BANy.
ObrázekObrázekObrázek
BranoX5
vojín
vojín

Příspěvek od BranoX5 »

1stCLJan píše:Podle mého názoru video bylo upravováno

1) prolétávající pták, který má nabudit dojem autentičnosti projíždějícího tahače, tím že ho tahač vyplaší, při prolétnutí za sloupem hodí ještě obraz před sloup. Pták byl do videa doplněn. Můžete se přesvědčit zpomalením videa a pozorováním ptáka při prolétání za sloupem.
Ziadny obraz pred stlp nehodi a okrem toho vylieta zpoza krikov. Na to aby ste ho tam mohli "umiestnit", by ste potrebovali vystrihnut krik (vo videu!), dat zan vtaka a nan zase ten krik a to vsetko len tak na poziadanie za par hodin. Odporucam menej demonizovat moznosti dnesnej techniky. Pre mna je ten vtak najlepsi dokaz autentickosti videa.
Mirek58
7. Major
7. Major

Příspěvek od Mirek58 »

Problematická místa ve videu s prchajícím BUKem v Lugansku.
Z prava doleva.
/Jehličnany zakrývající levou polovinu bilbordu s OA.
- Konečky větví by měly mít světle zelené ( letorosty)
/ Pod pravou polovinou bilbordu je tráva, podle úhlu záběru by tam měly být smrčky ( satelit. snímky)
/Ve srovnání s s barvou ostatní zeleně březové listy přímo svítí
/Rozostřená střecha myčky aut do neznatelna ve srovnání s kontrastem vedlejší bílé budovy.
/Trolej - chybí jeden vodič.
Na pravé třetině :
/Chybí bilbord podle snímku dodaného Skeletem str.60
/Pravý bet. sloup je zakrytý větvemi, ačkoliv podle snímku ze str.60 stojí daleko před stromy, na volném nekrytém prostranství. Podle snímku by tam měly být celkem tři, nikoliv dva.
K poletujícímu foglovi:
Ten nastupuje na scénu až po odjezdu soupravy za stromy, přičemž poslední co za stromy připomíná pohyb soupravy je kmitnutí bílé barvy, přičemž, aby to časově odpovídalo, musel by řidič po vyjetí ze zorného pole kamery dupnout na brzdu, aby se mezi stromy prokmitla bílá kabina.
ObrázekObrázek
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Mirek58 píše:Problematická místa ve videu s prchajícím BUKem v Lugansku.
Jednoduché. Podívej se sem http://www.palba.cz/album/displayimage. ... fullsize=1 . Mezi bilboardem a krajnicí chybí sloup držící trolej. Až jej tam někdo najde, budeme pokračovat.
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od 1stCLJan »

BranoX5 píše:
1stCLJan píše:Podle mého názoru video bylo upravováno

1) prolétávající pták, který má nabudit dojem autentičnosti projíždějícího tahače, tím že ho tahač vyplaší, při prolétnutí za sloupem hodí ještě obraz před sloup. Pták byl do videa doplněn. Můžete se přesvědčit zpomalením videa a pozorováním ptáka při prolétání za sloupem.
Ziadny obraz pred stlp nehodi a okrem toho vylieta zpoza krikov. Na to aby ste ho tam mohli "umiestnit", by ste potrebovali vystrihnut krik (vo videu!), dat zan vtaka a nan zase ten krik a to vsetko len tak na poziadanie za par hodin. Odporucam menej demonizovat moznosti dnesnej techniky. Pre mna je ten vtak najlepsi dokaz autentickosti videa.
Stačí si odkrokovat zpomalené video, je to jasně vidět.
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Ať už je video pravé, či falešné, tak mi není vcelku jasné, co má dokazovat vyjma toho, že separatisté mají BUK (o čemž stejně asi nikdo nepochybuje)... Není znám datum pořízení, není známo kam a proč ten BUK jede...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
logout

Příspěvek od logout »

K poletujícímu foglovi, to, že kouskem překrejvá sloup nedokazuje vůbec nic, protože to může bejt a na 99% je výsledek kompresních algoritmů,
který spoustu věcí aproximujou, dopočítávaj a rozmazávaj. Proto ten pták při výletu z poza sloupu splyne s tabulkou na sloupu.

Koukněte se někdy jak vypadá na videu písmo - ostrý hrany se naprosto ztrácej a je to rozpitý. A to je i u Jpegu, u videa se do toho dostávaj tzn.
p-framy a rozdílový kódování, kde se při nízký kvalitě ztrácí další spousta informace (zde s největší pravděpodobností kodek evidentně nerozlišuje
mezi tabulkou na sloupu a ptákem a v p framech "hejbá tabulkou").

Video kodeky úmyslně hřešej na to, že takovýdle nedokonalosti se ztratěj "v pohybu" - dojem z videa je daleko ostřejší, než z jednotlivých zastavených
snímků. Takovýdle nepřesnosti najdete na každym videu, obzvlášť v takto nízký kvalitě.

Naopak by bylo hodně divný, kdyby tam nějakej takovejdle artefakt nevznikl - naopak člověk, kterej by tam uměl domixovat toho ptáka, tak by neměl
nejmenší problém ho tam domixovat až za ten sloup, když se to umí, tak na tom zrovna není nic těžkého.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Výzva: najděte sloup mezi bilboardem a krajnicí.
Kamarádi, přátelé, vzdělaní lidé. Máte k dispozici video z veřejných zdrojů, datované a naloudované na tytrubko před havárií MH17 (a není jediné) z koordinátů udaných Avakovem a druhé ( opět koordináty Avakova) z neupřesněného času ( resp. třeba zpochybněného) ale naprosto stejných koordinátů. Abychom vyvrátili, že nejde o identické místo, není třeba na to vydávat tolik energie a času ( je mi líto že já jej tolik investoval ) a těch nesrovnalostí je tam spousta. Věřte mi, já tím čas už ztratil.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“