Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
kenavf
7. Major
7. Major

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

Aaron Goldstein píše:..(Aby bylo jasno, tak nesouhlasím s tím co se stalo v Kosovu... A stejně tak nesouhlasím s tím co se stalo na Krymu... Jenom mi vadí ten dvojí metr.... )
Lenže je tu jeden veľký rozdiel.Kosovo nikdy nebolo "albánske" a Albánci sa tam len "namnožili",v novodobej histórii patrilo Srbom.Krym bol do roku 1956 ruský a Ukrajine ho venoval "ožralý" Chruščov ako symbolický dar,ktorý v časoch SSSR bol fakt len symbolický.Krym mala Ukrajina v r 1992 vrátiť Rusku,Rusko v tej dobe bolo slabé a malo iné problémy a nemalo silu si Krym vynútiť.Tak si to obyvatelia Krymu teraz zariadili podľa precedensu Kosova.Kosovu vtedy asistovalo USA a NATO a Krymu teraz asistovalo Rusko.Tiež nesúhlasím s obomi prípadmi ale najviac mi vadí postoj a zaujatosť EU.(Kto je bez viny nech hodí kameňom).
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
kiwi

Příspěvek od kiwi »

pet píše:
kiwi píše:Na otázku Strojmechanizace jsem dostal tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=zH34V8B8NEI A teď bych poprosil zde přítomné počítačové mágy o komentář.
Btw, Bogdan není prodejce, ale značka aut, někde z Čerkasska.
To video jsi dostal odkud? Souvislost s tou firmou tam žádná vidět není.
Bogdan je sice výrobce, ale taky dealer a ten billboard propaguje čínské auto JAC, které (kromě těch svýcha a dalších) taky prodávají.
Jednoduše jsem na jandexu napsal strojmechanizace Doněck a ono to vyplivlo tohle video. Copak já vím, jak fungují vyhledávací stroje? Před tím videem bylo asi 800 fotek, ani na jedné z nich tahač s modrým pruhem. Pár bílých kabin, to jo, a samozřejmě ta francouzská fotka s telefonem.
Víme jaké bylo počasí v Lugaňsku, když tamtudy, prý, ten BUK ujížděl? Ze všech pěti záznamů je jen ta křižovatka tak trochu pošmourná.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Kenafv & spol: Držte se tématu. Berte to jako poslední upozornění. Díky.
ObrázekObrázekObrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

pet píše:
kiwi píše:Na otázku Strojmechanizace jsem dostal tohle video: https://www.youtube.com/watch?v=zH34V8B8NEI A teď bych poprosil zde přítomné počítačové mágy o komentář.
Btw, Bogdan není prodejce, ale značka aut, někde z Čerkasska.
E to UA BUK-M1 na tahači :D rozmísťovaný v době Krymské krize. Trochu sem to video zkoumal a nemá modrej pruh. přes kabinu, jako i ten tahač a cokoliv není dost "důkaz".

Pokud chce fakt někdo pátrat po původu záhadného buku tak ať nehledá stromy, tahače, střechy atd, ale přímo číslo které je na jednom screenu z videa "fotce" patrné na levé straně Buku na tahači, ale nejde rozluštit, kdyby tam bylo náhodou "Н-2200" tak vám řeknu co to znamená, ale to ještě taky nebude nic znamenat ;)
Naposledy upravil(a) mepu dne 30/7/2014, 17:25, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
kenavf
7. Major
7. Major

Příspěvek od kenavf »

BranoX5 píše:Dalsie wiki upravy ... tentoraz nemecka wikipedia

Obrázek

Cely clanok: http://meedia.de/2014/07/30/russische-r ... flug-mh17/

Vedel by pls. niekto prelozit, ze co sa im nepacilo?
Bolo prezentované ako ruské orgány manipulujú s informáciami na WIKI.Hlavne sa jedná asi o tento odsek
Aus "Separatistien" wurden "Aufständische oder "Rebellen" gemacht, Anführungszeichnen wurden entfernt und aus "Separatistenführer" wurde "Rebellen-Feldherr"
Zo "Separatistov" boli urobení "povstalci" a "rebeli" a z "vodcu separatistov" bol urobený "vodca rebelov".

Wiki je verejný portál,takže rusi si to upravili stránku o zostrelení,tak ako im to vyhovovalo.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

kenavf píše: Bolo prezentované ako ruské orgány manipulujú s informáciami na WIKI.Hlavne sa jedná asi o tento odsek
Aus "Separatistien" wurden "Aufständische oder "Rebellen" gemacht, Anführungszeichnen wurden entfernt und aus "Separatistenführer" wurde "Rebellen-Feldherr"
Zo "Separatistov" boli urobení "povstalci" a "rebeli" a z "vodcu separatistov" bol urobený "vodca rebelov".

Wiki je verejný portál,takže rusi si to upravili stránku o zostrelení,tak ako im to vyhovovalo.
Jako možný to je, ale tomu bych moc nevěřil IP adresa se dá lehce podvrhnout a pochybuji, že by to dělali takhle nesofistikovaně s vlastní IPnou :) Může to být zas součást různých mediálních her, popř tam mají opravdu aktivní zaměstnance..
Obrázek
kiwi

Příspěvek od kiwi »

kenavf píše:
Aaron Goldstein píše:..(Aby bylo jasno, tak nesouhlasím s tím co se stalo v Kosovu... A stejně tak nesouhlasím s tím co se stalo na Krymu... Jenom mi vadí ten dvojí metr.... )
Lenže je tu jeden veľký rozdiel.Kosovo nikdy nebolo "albánske" a Albánci sa tam len "namnožili",v novodobej histórii patrilo Srbom.Krym bol do roku 1956 ruský a Ukrajine ho venoval "ožralý" Chruščov ako symbolický dar,ktorý v časoch SSSR bol fakt len symbolický.Krym mala Ukrajina v r 1992 vrátiť Rusku,Rusko v tej dobe bolo slabé a malo iné problémy a nemalo silu si Krym vynútiť.Tak si to obyvatelia Krymu teraz zariadili podľa precedensu Kosova.Kosovu vtedy asistovalo USA a NATO a Krymu teraz asistovalo Rusko.Tiež nesúhlasím s obomi prípadmi ale najviac mi vadí postoj a zaujatosť EU.(Kto je bez viny nech hodí kameňom).
Tuhle debatu asi brzy zatrhnou, ale předtím bych dodal, že nezpochybnitelnost územní celistvosti dosáhli Ukrajinci obyčejným vydíráním. Z dvaadvaceti TU-160 jich Moskvě u sebe zablokovali dvacet a na chvíli se dokonce stali jadernou mocností. Netrvali na tom a Moskva se skřípěním zubů podepsala. Pokud se mají o Krym hádat Rusové, Turci a Tataři, prosím. Ale Ukrajinci? Jen tak mimochodem, co měl dělat prezident světové mocnosti, když si na stránkách amerického námořnictva přečetl nabídku tendru na opravu školy v Sevastopolu? Čekat na vypovězení smlouvy o námořní základně a vystěhovat se z Černého moře? Celý ten čurbes jsme si způsobili my, zápaďáci, když jsme překročili svou vlastní čáru. Willy Wimmer: "Na konferenci (Bratislava 2000) byl představen americký koncept, který se podle mne uplatňuje dodnes. Vytyčuje linii od Rigy napříč kontinentem až po Oděsu na Ukrajině a z Oděsy do Diyarbakiru. Vše západně od této linie je americké území. To znamená, že my bychom byli předpolím. Východně od této linie může existovat Ruská federace anebo něco jiného, to nás nezajímá".
pet

Příspěvek od pet »

kiwi píše:Jednoduše jsem na jandexu napsal strojmechanizace Doněck a ono to vyplivlo tohle video. Copak já vím, jak fungují vyhledávací stroje? Před tím videem bylo asi 800 fotek, ani na jedné z nich tahač s modrým pruhem. Pár bílých kabin, to jo, a samozřejmě ta francouzská fotka s telefonem.
Víme jaké bylo počasí v Lugaňsku, když tamtudy, prý, ten BUK ujížděl? Ze všech pěti záznamů je jen ta křižovatka tak trochu pošmourná.
No, jak píše mepu, není to tahač té firmy, není ani uvedena v tagu nebo pod v konverzaci pod videem a na počasí zapomeň, tohle video je zjevně z března, tak jak je u něj uvedeno - s tím Luhanským nemá nic společného, leda by přejeli několik klimatických pásem :D
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od 1stCLJan »

kiwi píše:
skelet píše:Tohle video především odpovídá na to, proč na žádných "usvědčujících" fotkách není na Buku plachta. Zřejmě to tam není zvykem a kašlou na to.
Na zaparkovaném BUKu v Torezu je maskovací síť. Na všech ostatních není. Má to být vedlejší důkaz toho, ža na "utíkajícím" BUKu už odstříleli. Samozřejmě na žádné fotce není čitelné telefonní číslo. Až nakonec, u těch francouzů.
A pak by tu plachtu jako sundali a projeli se s tím po Luhansku??

To je přeci blbost
kiwi

Příspěvek od kiwi »

V Zuhrezu maskovací síť nemá, V Torezu ano, ve Snižném jede po vlastních a v Luhansku už zase ne.
kiwi

Příspěvek od kiwi »

pet píše:
kiwi píše:Jednoduše jsem na jandexu napsal strojmechanizace Doněck a ono to vyplivlo tohle video. Copak já vím, jak fungují vyhledávací stroje? Před tím videem bylo asi 800 fotek, ani na jedné z nich tahač s modrým pruhem. Pár bílých kabin, to jo, a samozřejmě ta francouzská fotka s telefonem.
No, jak píše mepu, není to tahač té firmy, není ani uvedena v tagu nebo pod v konverzaci pod videem a na počasí zapomeň, tohle video je zjevně z března, tak jak je u něj uvedeno - s tím Luhanským nemá nic společného, leda by přejeli několik klimatických pásem :D
Ono není moc časté, aby civilní tahač vozil pro armádu. Dost možná jde o tu 312, zastavenou v noci, co se ji SBU snažila udat jako ruskou. Ale to je už jedno.
palo satko
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od palo satko »

šef misie OBSE na Ukrajine vravi o strelach z "mashine gun" a nie o črepinach z rakety. samozrejme že nie je expert, ale je tam. https://www.youtube.com/watch?v=7ze9BNGDyk4
Obrázek
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

kiwi píše:Ono není moc časté, aby civilní tahač vozil pro armádu. Dost možná jde o tu 312, zastavenou v noci, co se ji SBU snažila udat jako ruskou. Ale to je už jedno.
V případě UA je to dost běžné, že zabaví civ. techniku, viz videa z Charkova > https://www.youtube.com/watch?v=3XAv_7rJg6c https://www.youtube.com/watch?v=05bEGfnYWiQ
Obrázek
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od 1stCLJan »

mepu píše:
kiwi píše:Ono není moc časté, aby civilní tahač vozil pro armádu. Dost možná jde o tu 312, zastavenou v noci, co se ji SBU snažila udat jako ruskou. Ale to je už jedno.
V případě UA je to dost běžné, že zabaví civ. techniku, viz videa z Charkova > https://www.youtube.com/watch?v=3XAv_7rJg6c https://www.youtube.com/watch?v=05bEGfnYWiQ
Podobnost některých podvalníků z tím z Luhanska , čistě náhodná. Kdyby tak šla zjistit SPZ .
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od kopapaka »

Proboha, používejte ty tagy quote pořádně, chtěl jsem to tu opravit, ale nehodlám to tu hodinu procházet a zjišťovat, kdo na koho reaguje.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

palo satko:
šef misie OBSE na Ukrajine vravi o strelach z "mashine gun" a nie o črepinach z rakety. samozrejme že nie je expert, ale je tam....

No včera sa oznámila správa o údajnom priznaní ukrajinského pilota Su-25:

http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... lil-boeing

skusim nájsť originál zdroje... Ak sa vylučuje zostrelenie Boeingu PLRS R-60, tak priame zásahy dvojhlavňovej 30-tky by v tej výške spôsobili okamžitú dekompresiu veľkého rozsahu, nasleduje roztrhnutie lietadla a možný výbuch zmesi rozprášeného paliva a vzduchu... Na odpálenie stačí vysoká teplota alebo škrt kovu o iný úlomok.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Jak říká Alchymista "snaha sa ceni". Tak chci nevěřícím Tomům vyjít vstříc a připravil jsem ještě jeden pohled. Podkladem je záběr z panoramia, jelikož je ve slušném rozlišení. V plné barevné sytosti jsem ponechal pro zvýraznění důležité objekty a sice tyto:
- populární "komínek" u myčky za cestou, který je situován napravo od prového okraje bilboardu
- sloup za cestou se značkou, který na videu v pozadí lícuje s levým okrajen bilboardu
- sloup u pravé krajnice cesty na most za odbočkou s trolejovým vedením, který je nám celou dobu záběru odkryt plně
. sloup na pravé krajnici odbočky po jejím odbočení z cesty nya most, vidíme jej vždy napravo od toho zmíněného výše
- bilboard
- prosvítající oblohu vlevo, vedle levého horního okraje bilboardu včetně "Cooperfieldova" sloupu který zmizel
- vozovku vlevo od bilboardu, která je jasně identifikovatelná na počátku videa
Tedy máme cirka jaksi zmapovanou oblast , která je viditelná na videu.
Ćervená linie vede od sloupu za cestou ( s modrou značkou ) , který lícuje s pravým okrajem bilboardu a je v pozadí, modré linie zprava i zleva ukazují, co vše z daného bodu vidíme. a nyní opět výzva, najděte takový pozorovací bod a zakreslete jej tak, aby "Coooperfieldův" sloup zmizel nebo se stal neviditelným. Všichni, kteří mi pošou SZ dostanou podklady k dokreslení v plném rozlišení, pokud to budou požadovat.
Finále: jen napovídám pokud vaše pozorovací stanoviště budete posouvat směrem doleva tak ztratíte výhled na "komínek" ( sorry je to jak pro blbé, ovšem chvílemi to to tady tak připadá) a pokud doprava - bacha, aby jste tam měli kostel.
Obrázek
Naposledy upravil(a) m63 dne 30/7/2014, 18:41, celkem upraveno 1 x.
k42

Příspěvek od k42 »

palo satko píše:šef misie OBSE na Ukrajine vravi o strelach z "mashine gun" a nie o črepinach z rakety. samozrejme že nie je expert, ale je tam. https://www.youtube.com/watch?v=7ze9BNGDyk4
Píšu to tady už pár dní, že trosky letadla ukazují stopy po průstřelech 30 mm kanonovou municí, ne po střepinách z Buku.
Jsou v tom jasně kulaté díry průměru 30 mm. Díval jsem se na výkres Boeingu 777, jak má daleko od sebe ty šrouby na oknech a podle toho jsem odhadl průměr těch děr. Hodně jich je jasně kulatých. I poškození toho oplášťování kabiny (tenká vnější vrstva, tlustá spodní konstrukce) vypadá na zásah leteckým granátem - něco tam evidentně bouchalo - to střepiny nedělají.

Našel jsem na netu pár ukázek zásahu 30 mm kanonem do letadla a vypadá to velmi podobně.

Tedy pokud není hlavice Buku naplněna 30 mm velkými koulemi, tak to vážně vypadá spíš na sestřel kanonem.

Dokonce mám dojem, jestli se nestřílelo z obou stran kabiny - některé kusy totiž jakoby kombinovaly vstřely zvenčí z levé strany a současně z vnitřku - to by muselo projít celou kabinou a pocházet z opačné strany. Ale to může být efekt odraženého náboje nebo se jedná o kombinované zasažení směsí tříštivých a průbojných granátů.

Ale nikoho to zdá se nezajímá, lov na Buky je zjevně zajímavější.
No uvidíme, co tam najdou vyšetřovatelé. Buď fragmenty z hlavice nebo z munice 30 mm. Já sázím na 30 mm, podle toho poškození.

Navíc mě už od začátku té katastrofy vrtá hlavou, jak to, že odpal rakety Buk nikdo neslyšel, neviděl. V zemi, která je tak promořená kamerami - každý to má v autě kvůli pojišťovně, tudíž hned po ruce - že by nebylo žádné video startu ? Je to v rovině vidět z veliké vzdálenosti - sice byla 17.7. lehká oblačnost, ale dost vysoko a ten sloup kouře od Buku se nedá asi s ničím moc zaměnit. Kromě toho to překonává dost nízko rychlost zvuku, takže to dělá sonický třesk, schopný vytloukat okna.
No jak říkám, zdá se mi divné, když je natočený každý prd, že by zrovna tohle nebylo. Fotka startu Buku od kyjevských je velmi pravděpodobně fake - nesedí oblačnost a fotka neodpovídá popisu (prý 2s přes zásahem letadla - to odpovídá nejvíce 30s letu - za tu dobu se kouřová stopa tolik nerozptýlí - nefoukalo).

Jak jsem psal včera, Buk může být od začátku falešná stopa, předhozená schválně pachatelem.
Naposledy upravil(a) k42 dne 30/7/2014, 18:47, celkem upraveno 1 x.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Hlavice není naplněna 30 mm velkými koulemi.
k42 - máš recht , nezajímá, ani daleko podstanější otázky, kde jsou záznamy z ŘLP, kdy je uvidíme atd.,atd., atd... scénář byl stanoven a tak s jede podle něj :rotuj:
pet

Příspěvek od pet »

absik píše: No včera sa oznámila správa o údajnom priznaní ukrajinského pilota Su-25:

http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... lil-boeing
skusim nájsť originál zdroje... Ak sa vylučuje zostrelenie Boeingu PLRS R-60, tak priame zásahy dvojhlavňovej 30-tky by v tej výške spôsobili okamžitú dekompresiu veľkého rozsahu, nasleduje roztrhnutie lietadla a možný výbuch zmesi rozprášeného paliva a vzduchu... Na odpálenie stačí vysoká teplota alebo škrt kovu o iný úlomok.
Ježiš... :mrgreen:
Ti tu práci ušetřím, i když nerad...
http://amr.amronline.de/2014/07/25/ukra ... sfreiheit/

A teď, co je Die Allgemeine Morgenpost Rundschau zač - http://amr.amronline.de/impressum/:
Die Allgemeine Morgenpost Rundschau ist eine Satireseite.
Das bedeutet: Alle Inhalte, die Sie hier vorfinden, sind allesamt frei erfunden und manchmal auch mächtig gelogen.
Sollte dennoch der ein oder andere Artikel Verwechslungsgefahr mit der Realität mit sich bringen, so ist dies nicht uns anzulasten, sondern der Realität.

Satirická stránka, veškerý obsah je fikce a lež, atd., atd.
V Rusku to byla zpráva dne... můžeš si vygooglit, kterej hnůj to u nás ještě převzal - Hlas Ruska, alternews, novarepublika, ať víš, čemu se příště vyhnout...
A to tu někdo psal, že stopfake je závadný zdroj :D
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“