Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
pet

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od pet »

m63 píše:Pet - nechápu proč bych jej měl hledat - zakresli polohu tvé kamery ( kameramana ) nebo drž ...
Protože ho tam nenajdeš, ze stejného důvodu, jako tam není ten tvůj "Copperfieldův" sloup... :lol:
Nic kreslit nehodlám (nehledě na styl, kterým komunikuješ), to téma už je ve vlákně ohraná deska... a dávno vyjasněná, ale nakonec si tu práci dal elspec a vysvětlil to doufám provždy...
Podstatné je, že co je ve videu, sedí perfektně s Luhanskem, při opačném postupu najdeš na ostré fotce stovky detailů,
které kvůli světelným podmínkám, kompresi, zkreslení, jinému úhlu atd. ve videu vidět nejsou nebo jen špatně (jako třeba trolejový drát) a můžeš je po jednom vytahovat jeden po druhém, ale
pak to bude vypadat, že ses tu v pondělí zaregistroval jen proto, aby se vlákno tři nebo víc dnů točilo v kruhu, a to bys nechtěl, že? :)

PS Doufám, že Skelet má ještě dobrou náladu a budu to taky mít jen s výstrahou, v zájmu vlákna doufám, že BUK v Luhansku už je vyřešený
k42

Příspěvek od k42 »

CAT/m63:
V běžných lidech po tomto téměř dvoutýdenním třeštění zůstane bez ohledu na výsledek vyšetřování (tipuji 30 mm kanon - vypadalo to jako "Putinovo letadlo" tak to tam nějaké zmagořené úkáčko nasmažilo - okamžitý chaotický nápad bez plánu) dojem, že to sundal sám Putin raketou Buk, ať se děje co se děje. Nikdo se tím chlubit nebude, suše to oznámí bude konec. Určitě to věděli pachatelé hned, jak to bylo, tak zahájili mediální operaci a jedou podle mustru na zakrytí průšvihu. Nic nového.
Naposledy upravil(a) k42 dne 30/7/2014, 20:37, celkem upraveno 1 x.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

skelet píše:Mám dobrou náladu, takže : Elspec a m63 pro teď vyváznou jen s výstrahou
Také mám dobrou náladu, asi i díky náčelníkovi. Спасибо :D
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

k42 tvá teorie je tedy taková, že v oblasti letěl Su-25, který nad sebou spatřil velký dvoumotorák, tak to prudce zvedl, identifikoval to jako vládní letoun RF a sestřelil jej?
ObrázekObrázekObrázek
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od 1stCLJan »

pet píše:
m63 píše:Pet - nechápu proč bych jej měl hledat - zakresli polohu tvé kamery ( kameramana ) nebo drž ...
Protože ho tam nenajdeš, ze stejného důvodu, jako tam není ten tvůj "Copperfieldův" sloup... :lol:
Nic kreslit nehodlám (nehledě na styl, kterým komunikuješ), to téma už je ve vlákně ohraná deska... a dávno vyjasněná, ale nakonec si tu práci dal elspec a vysvětlil to doufám provždy...
Podstatné je, že co je ve videu, sedí perfektně s Luhanskem, při opačném postupu najdeš na ostré fotce stovky detailů,
které kvůli světelným podmínkám, kompresi, zkreslení, jinému úhlu atd. ve videu vidět nejsou nebo jen špatně (jako třeba trolejový drát) a můžeš je po jednom vytahovat jeden po druhém, ale
pak to bude vypadat, že ses tu v pondělí zaregistroval jen proto, aby se vlákno tři nebo víc dnů točilo v kruhu, a to bys nechtěl, že? :)

PS Doufám, že Skelet má ještě dobrou náladu a budu to taky mít jen s výstrahou, v zájmu vlákna doufám, že BUK v Luhansku už je vyřešený
Jasně že je Buk v Luhansku vyřešený " Video je tak nekvalitní že tam mohl kdokoli cokoli domalovat nebo umazat a nikdo si toho nemůže ani všimnout a zvuk je kapitola sama o sobě"
pet

Příspěvek od pet »

k42 píše:Navíc mě už od začátku té katastrofy vrtá hlavou, jak to, že odpal rakety Buk nikdo neslyšel, neviděl. V zemi, která je tak promořená kamerami - každý to má v autě kvůli pojišťovně, tudíž hned po ruce - že by nebylo žádné video startu ? Je to v rovině vidět z veliké vzdálenosti - sice byla 17.7. lehká oblačnost, ale dost vysoko a ten sloup kouře od Buku se nedá asi s ničím moc zaměnit. Kromě toho to překonává dost nízko rychlost zvuku, takže to dělá sonický třesk, schopný vytloukat okna.
No jak říkám, zdá se mi divné, když je natočený každý prd, že by zrovna tohle nebylo. Fotka startu Buku od kyjevských je velmi pravděpodobně fake - nesedí oblačnost a fotka neodpovídá popisu (prý 2s přes zásahem letadla - to odpovídá nejvíce 30s letu - za tu dobu se kouřová stopa tolik nerozptýlí - nefoukalo).

Jak jsem psal včera, Buk může být od začátku falešná stopa, předhozená schválně pachatelem.
Že by to nikdo neviděl nebo neslyšel, bych tak jistě netvrdil...
Kromě majitele toho "velmi pravděpodobně fake", který by sám měl být z Torezu a tvrdí že našel dva svědky, na základě jejichž údajů vytipoval místo odpalu, kde potom redaktor Telegraphu našel ten vypálený kus pole - http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -site.html,
uvádí svědky (hluk v čase předpokládaného odpalu) v Torezu i reportáž AP - http://m.apnews.com/ap/db_306481/conten ... d=x7Ey1Jcn.
Druhá věc potom je:
1) kdo o to svědectví stojí a vyhledává ho, když lokalitu drželi/drží separatisté a šlo by proti nim
2) kdo stojí o to, svědectví podávat... pokud by místní viděli/slyšeli, že separatisti sundali civilní letadlo, asi nepoběží za Strelkovem, ať to vyšetří a něco udělá.. pokud nechtějí vyhrát Darwinovu cenu
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od 1stCLJan »

skelet píše:k42 tvá teorie je tedy taková, že v oblasti letěl Su-25, který nad sebou spatřil velký dvoumotorák, tak to prudce zvedl, identifikoval to jako vládní letoun RF a sestřelil jej?
O tom se tu vedla už řeč , nemáme jisté že to byl SU-25 , Rusové řekli pravděpodobně SU-25 což nevylučuje Mig-29 nebo SU-27. Zatím se nenašlo na letadle jiné vážnější poškození střepinami ( kulkami) než poškození kabiny a rýha na křídle. Myslím že všechny teorie a to sestřel Bukem Opolčenci, sestřel Bukem UKrA , sestřel letadlem UKrA jsou otevřeny
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

elspec21 píše:m63, máš to trochu dost blbě, s tímhle bys u zkoušky z konstruktivní geometrie neuspěl.
Máš štěstí, že jsem měl dnes v práci úspěšný den, jinak bych tě poslal víškam ...
Jak jsme slíbil, zkouknul jsem to a díky za odvahu zakreslení. Netřeba sem vnášet složitosti. Tam kam jsi umístil pozici natočení snímku prostě neuvidíš - tvá černá přerušovaná čára - "komínek" u myčky , protože bude schován za bilboardem nikoliv vpravo od něj, jak ho vidíme. Tím končím toto téma pro marnost.
PS.: deskriptíva je krásná věc, pokud by byl reliéf krajiny v rovině a znali bychom, kde je výchozí bod. Pa. Ostatní nechť si udělají názor sami.
Obrázek
k42

Příspěvek od k42 »

skelet:
Spekulace nechám jiným. Napsal jsem to jako vtip, protože se mi to zdá naprosto šílené. Ale šílené věci se občas stávají.
Jediné co je jisté - hodně děr v troskách jsou kulaté a mají průměr kolem 30 mm. Každý se může podívat, fotky jsou v galerii. Jak jsem už napsal, jistota bude, až v troskách najdou 30 mm projektil z kanonu. Do té doby nemá cenu nic vyvozovat.

pet:
OK, tak asi není problém nabrat tam vzorky zeminy do pytlíčku a sjet to někde v laborce na plynovém chromatografu a hmotnostním spektrometru. A bude jasno. Do té doby je to JPP - i redaktor Telegrafu potřebuje prémie a čtenost. Zapojení AP moc velkou důvěru také nebudí.

1ctCLJan:
Přesně tak. Tyhle spekulace jsou na nic. Stáhl jsem si k sobě na komp ve vyšším rozlišení fotografie těch prostřelených kusů a zkoumám zásahy. Až k něčemu dojdu, postnu to sem. Proč spekulovat o neznámých věcech a nevěnovat se těm známým, autorizovaným (nepředpokládám, že by mezi fotky trosek někdo nastrčil kukaččí vejce).
vldob
svobodník
svobodník

Příspěvek od vldob »

Sleduju to od začátku, protože mě to extrémně zajímá, ale nekonečný diskuse o blbostech sem opravdu nepatří. Jsou minimálně 3 země, který přesně věděj, co se tam stalo : Usa, UA, RUS. Byly doby, kdy jsem s ruskou rozvědkou PVO pracoval, vím určitě, že takovou oblast sledují vším, co mají, takže na tiskovce nám ukázali, jenom to, co chtěli. Amíci tam maj nedaleko 2 AWACs. Vědí také všechno, Kiev ví také, ale důkazy se mu nehodí do krámu (stejně jako USA), proto je nezveřejní, o tomto incidentu se pravdu nyní nedovíme, až možná naši potomci!
vldob
svobodník
svobodník

Příspěvek od vldob »

Ale hlavně RIP!
k42

Příspěvek od k42 »

vldob:
Jistě, zainteresované strany vědí vše do posledního detailu. Tipuji to stejně, podle všech těch obstrukcí Kyjeva a psycho-mediální masáži v médiích. Buk Buk Buk. Ale pravda vyjde najevo už brzy. Média už mění tón.
QVAK
praporčík
praporčík

Příspěvek od QVAK »

vldob píše:Sleduju to od začátku, protože mě to extrémně zajímá, ale nekonečný diskuse o blbostech sem opravdu nepatří. Jsou minimálně 3 země, který přesně věděj, co se tam stalo : Usa, UA, RUS. Byly doby, kdy jsem s ruskou rozvědkou PVO pracoval, vím určitě, že takovou oblast sledují vším, co mají, takže na tiskovce nám ukázali, jenom to, co chtěli. Amíci tam maj nedaleko 2 AWACs. Vědí také všechno, Kiev ví také, ale důkazy se mu nehodí do krámu (stejně jako USA), proto je nezveřejní, o tomto incidentu se pravdu nyní nedovíme, až možná naši potomci!
Mám obdobný názor. Přímého pachatele budeme moci odhadnou dle dalšího vývoje událostí v regionu možná do 3. měsíců až 1/2 roku. Proč, skutečné důvody se však nedozvíme nikdy. Můžeme jen doufat, že tento deal je natolik významný, že těch 300 lidí nejsou pouze plánované ztráty jako mrtvý v Gliwicích......
vldob
svobodník
svobodník

Příspěvek od vldob »

Doufám, že se to dovíme... Ale s KAL007 se to dost táhlo, ale díky tomu jsem byl na několika výletech na Sachalinu...
pet

Příspěvek od pet »

1stCLJan píše:Jasně že je Buk v Luhansku vyřešený " Video je tak nekvalitní že tam mohl kdokoli cokoli domalovat nebo umazat a nikdo si toho nemůže ani všimnout a zvuk je kapitola sama o sobě"
jj, zvuk by měl být u nahrávky z bytu na vzdálenost >100 m mobilem, foťákem nebo čím, to klíčové... pokud je umazáno nebo domalováno, asi není pro Rusy problém to rozebrat a dokázat (jako se snaží u odposlechů), tak proč potom ta jalová lež s Krasnoarmijskem...
k42 píše: pet:
OK, tak asi není problém nabrat tam vzorky zeminy do pytlíčku a sjet to někde v laborce na plynovém chromatografu a hmotnostním spektrometru. A bude jasno. Do té doby je to JPP - i redaktor Telegrafu potřebuje prémie a čtenost. Zapojení AP moc velkou důvěru také nebudí..
Třeba ho to napadlo, ale je v Doněcku, takže to rozhodně rychle nebude
vldob píše:Sleduju to od začátku, protože mě to extrémně zajímá, ale nekonečný diskuse o blbostech sem opravdu nepatří. Jsou minimálně 3 země, který přesně věděj, co se tam stalo : Usa, UA, RUS. Byly doby, kdy jsem s ruskou rozvědkou PVO pracoval, vím určitě, že takovou oblast sledují vším, co mají, takže na tiskovce nám ukázali, jenom to, co chtěli. Amíci tam maj nedaleko 2 AWACs. Vědí také všechno, Kiev ví také, ale důkazy se mu nehodí do krámu (stejně jako USA), proto je nezveřejní, o tomto incidentu se pravdu nyní nedovíme, až možná naši potomci!
Pokud to ví 3 strany, minimálně jedné se hodí to vytáhnout, v čem se tedy liší motivace Ruska od USA a UA?
vldob
svobodník
svobodník

Příspěvek od vldob »

Nehodí se to nikomu!
k42

Příspěvek od k42 »

Sachalin je až za koncem světa - je odtamtud vidět ty čtyři bílý slony, co nesou zemskou desku, ne ? Tam se taková věc dá mlžit a utajit dlouho. Tohle je přímo před nosem a fotky trosek jsou všude. Ovce už jsou Buk Buk Buk kampaní unavené, přestává to fungovat, tak je načase popojet.
kenavf
7. Major
7. Major

Příspěvek od kenavf »

pet píše:..Pokud to ví 3 strany, minimálně jedné se hodí to vytáhnout, v čem se tedy liší motivace Ruska od USA a UA?
Dá sa s tým robiť politický obchod.

Boli by zásahy na trupe Boeingu,z kanónu SU-25,také ak sú na zverejnených fotografiách?
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
vldob
svobodník
svobodník

Příspěvek od vldob »

kenavf píše:
pet píše:..Pokud to ví 3 strany, minimálně jedné se hodí to vytáhnout, v čem se tedy liší motivace Ruska od USA a UA?
Dá sa s tým robiť politický obchod.

Boli by zásahy na trupe Boeingu,z kanónu SU-25,také ak sú na zverejnených fotografiách?
Rok po tom prů s.ru s KAL007 si i tam koupili naši Ramonu, aby tomu předešli...
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

kenavf píše:Boli by zásahy na trupe Boeingu,z kanónu SU-25,také ak sú na zverejnených fotografiách?
Hodilo by sa nejaké merítko, ale pokiaľ by som bral priemer hláv skrutiek v poťahu ako <1cm, tak priemer otvorov je o významný kus menší ako 3 cm a prierazy od granátov 30mm kanónu to asi nebudú.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“