Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
pet
Příspěvky: 0
Registrován: 30/7/2014, 02:17

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od pet »

1stCLJan píše: Takže když to zesumarizujeme,víme jistě
A) Ukrajinská strana se snaží a tebe přesvědčila, že Opolčenci měli jeden Buk, který jel z Doněcka do Luhanska. Nedokázali , že mají Opolčenci vyškolenou osádku Buku ani že buk je funkční ani že střílel ani že měl zapnutý vyhledávací nebo naváděcí radar.

B) O Ukrajinské armádě víme , že buky má jistě, že má na nich "vycvičené" posádky které moc necvičili a neskládají se plně z profesionálů, že 17.7 měla tři Buky v dostřelu MH17 v bojové zóně a tudíž s ostrými odpalovacími kódy a že ten den monitorovalo 9 radarů Buků tuto oblast. dále víme že u MH17 měla Ukra armáda bojové letadlo.Dále víme , že Buky se musí po přijetí do palebných postavení zkalibrovat pomocí vzdáleného cíle a že se provádí cvičný odpal bez výstřelu rakety.

Takže víme že Ukra u Opolčenců dokázala né zcela vše co o Ukra víme jistě.
Ano jak píšeš nejjednoduší bývá obvykle to správné řešení :-)
Z čehož vyplývá, když budu maximálně hodný k Ukra, že je to maximálně 50 na 50 , né-li 60 na 40 pro Ukra.
:lol:
A) jak píše Dzin, ne UA, ale hlavně sami separatisté tvrdili, že mají BUK i že sundali letadlo, než to zpětně začali popírat
B) víme... jsi armáda nebo služba RF? :) tohle jsou pouze jejich tvrzení z té TV šarády, nikdo jiný je nepotvrdil, UA popřela
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

k42 píše:
kenavf píše: Otázka:V tých 30mm dvojkanónoch SU-25 nemoli byť výbušné granáty s črepinovým účinkom a približovacím zapalovačom?
Už jsem to tady psal, díval jsem se, co k tomu používají a našel jsem tříštivý a průbojný (plus jejich zápalné varianty).

Předpokládám, že do bitevníku dávají ty průbojné, případně směs. Průbojné mají v sobě také nějakou trhavinu/zápalnou směs, ale málo a zapalovač nastavený tak, aby to bouchalo se zpožděním, tedy až po průniku dovnitř cíle. I ten průbojný typ je plnorážový, s plechovou aerodynamickou/stabilizační čepičkou a tupým koncem se zápichy - koncepčně jak z konce WWII, maximálně ze 60. let. Tělo střely je ocelové kalené.

Jiné typy jsem nenašel, někdo tady pár stránek zpátky zmiňoval nějaký podkaliberní šípový protipancéřový, ale ten byl do kanonu BVP a není vůbec jisté, že se používá v těch leteckých kanonech.

Kromě toho určitě budou mít nějaké typy s přibližovacími zapalovači, s kombinovaným účinkem (tříštívé-průbojné/průpalné-zápalné/...) ale nikde jsem to neobjevil. Ale to spadá do speciální protiletecké munice, to bych v zásobníku kanonu bitevníku nepředpokládal, tam bude jen protizemní verze - protipancéřový a/nebo tříštívý.

Pokud tedy dva střední body zásahu ukazují na dvojhlavňový kanon bitevníku, tak by v něm byla protizemní munice, ne specializovaná protiletecká, jako například v zásobníku GŠ-30-1 u Su-27 nebo Mig-29.
Keďže by malo SU-25 štandartnú "protizemnú" 30mm muníciu,tak tá nemohla urobiť také "malé" dierky ako sú pod oknom pilota a aj na ostatných častiach.Zároveň rozptyl a smer zásahov jasne svedčí o zásahu muníciou(hlavicou rakety zem-vzduch) s črepinovým účinkom,ktorá vybuchuje mimo ciela a zasahuje ciel mrakom črepín.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Jsem rád, že máme na Palbě takové odborníky, kteří dokáží z pouhé fotografie průstřelu přesně určit, čím byl způsoben...

A to se týká jak těch, kteří z těch fotografií bezpečně určili, že se jedná o průraz střepinou fragmentované hlavice, tak těch, kteří bezpečně poznali, že se jedná o průstřel 30 mm protipozemním projektilem...

A maličko jim i závidím... Já vidím pouze "díru do plechu" u které nedokážu ani na milimetry určit průměr.... Mám se ještě co učit...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
sorexus
Příspěvky: 0
Registrován: 18/7/2014, 17:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od sorexus »

Dzin píše:1stCLJan: Ohledně dřívějšího sestřelu, to netvrdím já, tvrdili to na stránkách vz.ru s odvoláním na separatisty. Tedy že letadlo sestřelili oni Bukem a ne Rusko, jak tvrdila Ukrajina. Viz. to co píše Tomas SK.

Držím se zcela faktů a faktem je, že separatisti tvrdili, že v daném místě a čase sestřelili letadlo. Nějaké vyvozování, že tenhle Buk je ten co střílel a tamten Buk ne, že by mělo chybět na jednom Buku jedna raketa, nebo dvě, nebo že by tedy měli být dva Buky každý bez jedné rakety, to je vše hezké, ale to je tak vše. Nevíme kolik přesně Buků separatisti mají, kolikrát je reálně použili (copak se Bukem musí střílet jen na cíle nad 6000 metrů?) kolik letadel s nimi sestřelili atd. Prostě netušíme reálný stav výzbroje u separatistů, protože nemáme přehled jak jsou zásobováni. Kolik zbraní ukořistili, kolik nakoupili ze zahraničí a kolik jim dodalo Rusko.

Co se zde týká, jediná fakta k tomu jsou, že sami separatisti tvrdili, že mají BUK(y) a na ně napojení zpravodajové, že je používají. Maximálně můžeme hodnotit, zda zmiňovaný BUK byl ten, co mohl sestřelit malajské letadlo atd. co už tu bylo dost propíráno.

Tomas SK: Jistě. Jde ale o to, že v ten den v tom prostoru padlo k zemi jediné letadlo a to malajský boeing. Protože kdyby tam byl ještě An-26, nepochybně by (pro)ruská propaganda zaplavila média těmito obrázky a rozbory. Což neudělala.
Není pravděpodobné, že pokud by těch BUKu bylo víc, ze by se objevily i jejich fotografie a videa? To monstrum které převáží a nakládá rakety je skoro tak velké jako to odpalovací vozidlo asi by se také jen tak neskrylo. A lze předpokládádat ze všechno by to prchalo do RF hned po sestřelu mh17
kiwi
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 20:26

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kiwi »

No, ono to vypadá, že to vozidlo bylo z celého kompletu jediné. Tady jsou zprávy UKR televize
http://svit24.net/events/109802-obnarod ... -snezhnogo podle kterých ve Sněžném (předtím, nebo potom, co jel po svých) byl součásti kolony s tankama a BTR. Opět si lze všimnout, že telefonní číslo je nečitelné, jako obvykle.
http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?s ... 48&lang=ru
Rozmazaný je i bok, takže není možné najít ani evidenční číslo, ani číslo N 22 00, ani ruskou vlajku, která je tam běžně u ruských vozidel. Zajímavé je, že na francouzském videu se tam nějaký bílý flek mihne. A zase nic jiného, ale telefonní číslo je zřetelné. Vidíte, jak si s náma někdo hraje?
Bax
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 292
Registrován: 23/10/2009, 13:37

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Bax »

1) Víme, že v prostoru spadlo MH 17.
2) Víme, že v tom dosahu byly 3 UA baterie BUKů.

A dále tam nic víc ověřeného není.

A pokud budeme věřit tomu, co separatisté říkají. Že BUK měli. OK
Měli bychom jim věřit, že MH 17 nesestřelili. Říkají to přeci. 8-)

Navíc ta fotka na Twitteru, zde v tomto vlákně na 2. straně :D :D :D
Ta fotka je naprosto nevěrohodná. Někde z kasáren.
Takovou fotku si může každý dát na Twitter a tvrdit cokoliv - jak dokazuje ta fotka, že tento BUK je v držení separatistů?
Nijak.
Tam vpravo dole na fotce - co je to za černotu? To je kdoví co. Tu fotku vzali opolčenci kdovíodkud a ořízli to. A zamachrovali s tím.
k42
Příspěvky: 8
Registrován: 29/7/2014, 15:59

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od k42 »

kenavf píše: Keďže by malo SU-25 štandartnú "protizemnú" 30mm muníciu,tak tá nemohla urobiť také "malé" dierky ako sú pod oknom pilota a aj na ostatných častiach.Zároveň rozptyl a smer zásahov jasne svedčí o zásahu muníciou(hlavicou rakety zem-vzduch) s črepinovým účinkom,ktorá vybuchuje mimo ciela a zasahuje ciel mrakom črepín.
Je to právě naopak. Stáhněte si fotku "Flight Deck Window Cutout", tedy ten kus z levé části kabiny s rámem okna, zvenčí s červeným pruhem ve vyšším rozlišení a uvidíte v něm krásně kulaté 30 mm díry. Zepředu jsou některé špatně vidět, protože je to překryté tím potrhaným krycím plechem, ale většinou ne. Na stejném dílu zezadu je to vidět ještě lépe. Přesně díry po protipancéřové 30 mm munici, bezpochyby.

Střepiny z hlavice Buku jsou ocelové destičky asi 25x25x5 mm. Letí po výbuchu rychlostí 5-10 km/s (podle vzdálenosti rozprasku hlavice, výšky a tím rozdílu v odporu vzduchu) - a v žádném případě nedělají kulaté díry.

Také rozptyl svědčí PROTI zásahu střepinami z hlavice Buku, na boku kabiny jsou jasně vidět DVĚ oblasti zásahu. Když si uděláte střední bod zásahu, vyjde vám, že jsou dva a to metr a něco od sebe. Rovněž hustota zásahů od středního bodu zásahu klesá - má to typickou distribuci střelby z hlavně, NIKOLIV zásahů z fragmentační hlavice.

(nehledě na to, že proti zásahu Bukem svědčí mnoho dalších okolností - např. malý rozptyl trosek v místě dopadu - jen cca 30 km^2, ne 100+ km^2 což by odpovídalo zásahu Bukem v 10km výšky, nevyhořelé palivo až do dopadu, malé poškození věcí v pilotní kabině - víte co udělá fragment letící kosmickou rychlostí, když do něčeho narazí ?)

Celá teorie o sestřelu Bukem je dezinformace.
Naposledy upravil(a) k42 dne 31/7/2014, 16:19, celkem upraveno 1 x.
kiwi
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 20:26

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kiwi »

Jeřáb na místě manipulace s troskami je od stejné firmy, jako telefonní číslo na traileru s ujíždějícím BUKem: https://twitter.com/defconx2/status/494 ... 53/photo/1
No co si mám myslet o tomhle?
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Aaron Goldstein »

kiwi píše:Jeřáb na místě manipulace s troskami je od stejné firmy, jako telefonní číslo na traileru s ujíždějícím BUKem: https://twitter.com/defconx2/status/494 ... 53/photo/1
No co si mám myslet o tomhle?
Měl by jsi si o tom myslet hlavně, že je hloupost aby jediná firma na celé UA, která má autojeřáb typu KS 3575a, byla ta z Doněcku ... Ten důkaz je na tom twitteru založen na faktu že na ramenu jeřábu je napsán typ autojeřábu... A stejný typ autojeřábu měla v nabídce ta Doněcká firma... Nic více a nic méně...

Nehledě k tomu, že i kdyby to byl autojeřáb od stejné firmy, tak to dokazuje jediné... Že v Doněcku je firma, která pronajímá jeřáby... A někdo si jeden pronajal na uklízení 35 km (nebo kolik to je) vzdálených trosek....
Naposledy upravil(a) Aaron Goldstein dne 31/7/2014, 16:47, celkem upraveno 3 x.
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Tomas SK
Příspěvky: 0
Registrován: 28/5/2014, 13:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Tomas SK »

Dzin píše:Tomas SK: Jistě. Jde ale o to, že v ten den v tom prostoru padlo k zemi jediné letadlo a to malajský boeing. Protože kdyby tam byl ještě An-26, nepochybně by (pro)ruská propaganda zaplavila média těmito obrázky a rozbory. Což neudělala.
hned na prvej strane:
Mirek58 píše:18:07 oznámený sestřel An26 ve výšce 6 000m.
http://www.segodnia.ru/news/143428
Potvrzený i z UA strany v 18:58 :
Ранее был подбит украинский самолет "Ан-26", который летел на высоте более 6000 метров. В штабе АТЦ отмечали, что в случае,
если выстрел был сделан с земли, то использовалась мощная зенитная установка типа "Бук" или "Панцирь".
http://www.unn.com.ua/ru/news/1366231-p ... skiy-il-76
Kdy podle přiloženého videa kurs boingu přesně nad Torezem křižuje ukrajinský Il 76 ( úhel 30st)
dalej je tu na palbe video (za datum a miesto samozrejme nerucim) s horiacim An26 s datumom uvedenym aj s miestom, steka tam taky pes. Neviem ako to tu rychlo najst... potom videocarjov na mieste padu antonova...


Ja som ale nasiel ine zaujimave, ale neviem sa k nemu vyjadrit, ale nesedi mi tam ta svetlo modra obloha...
https://www.youtube.com/watch?v=Ef_rkMY7ehI
Uživatelský avatar
cover72
7. Major
7. Major
Příspěvky: 3160
Registrován: 12/6/2007, 20:09

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od cover72 »

k42, ještě jsi neodpověděl Skeletovi na otázku, jak zdůvodňuješ svou teorii o sestřelu MH17 kanonem.
Zopakuji ti ji tedy: tvrdíš, že ukrajinský pilot Su-25 vystoupal do téměř 10km a sestřelil Boeing 777 proto, že si jej spletl s prezidentským letounem Vladimira Putina?

"Bezpochyby"?
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Opět nečitelné číslo
Obrázek
m63
vojín
vojín
Příspěvky: 15
Registrován: 28/7/2014, 01:59

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od m63 »

cover72 píše:k42, ještě jsi neodpověděl Skeletovi na otázku, jak zdůvodňuješ svou teorii o sestřelu MH17 kanonem.
Zopakuji ti ji tedy: tvrdíš, že ukrajinský pilot Su-25 vystoupal do téměř 10km a sestřelil Boeing 777 proto, že si jej spletl s prezidentským letounem Vladimira Putina?

"Bezpochyby"?
A znovu konfrontace, je to zde opravdu zvykem ? Proč Putin? Proč prezidentské letadlo? Kde o něm píše k42 ? Jsem zhnusen. Prvá věta do tečky OK. Druhá věta proč ? Nelze si nevšimnout určité kategorie "diskutujících" a teď jak to říct a nedostat BAN ?
Naposledy upravil(a) m63 dne 31/7/2014, 16:57, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Santos píše:fotografie
Šmouha jako důkaz, že jde o ruský BUK??? To už z toho tady děláte ale opravdu bulvár... Tohle by snad nevymyslel ani Blesk...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
k42
Příspěvky: 8
Registrován: 29/7/2014, 15:59

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od k42 »

cover72 píše:k42, ještě jsi neodpověděl Skeletovi na otázku, jak zdůvodňuješ svou teorii o sestřelu MH17 kanonem.
Zopakuji ti ji tedy: tvrdíš, že ukrajinský pilot Su-25 vystoupal do téměř 10km a sestřelil Boeing 777 proto, že si jej spletl s prezidentským letounem Vladimira Putina?

"Bezpochyby"?
Odpověděl.
Že nepodložené spekulace nechávám na jiných.

Vycházím z reálných důkazů, což jsou bohužel jen fotografie. A na nich vidím, co vidím. Nejdále na tenký led jsem se pustil s tím, že z dat - distribuce zásahů na boku pilotní kabiny - mi vychází dvě izolované oblasti poškození - dva střední body zásahu jako na terči na střelnici. A hustota zásahů kolem středních bodů zásahů má výrazně radiální distribuci, jako při palbě z hlavně. V tomto případě to vychází na palbu ze dvou hlavní.

Tím se dostávám poprvé na tenký led, když přímo ukazuji na GŠ-30-2 a tím na hypotetickou Su-25.

Otvory jsou většinou kulaté a opět je většina kolem 30 mm průměru. Je to na tom jasně vidět, lépe možná z druhé strany, ale i tak. Rozhodně to nejsou otvory nepravidelných tvarů jako při zásahu plochými fragmenty střepinové hlavice. Zde se dopouštím spekulace, že kulatý otvor o průměru kolem 30 mm asi vyrobila nějaká kulatá věc s průměrem 30 mm, což mohla být střela z kanonu. No a jelikož nevybuchla - to by roztrhlo nebo více poškodilo trup, byla to zřejmě střela protipancéřová, případně nějaká kombinovaná, která explodovala později. Proto to bezpochyby - ve smyslu, že nebyla tříštivá s okamžitým detonátorem, tak jsem to myslel. Ale uznávám, že slovo "bezpochyby" do dedukcí nepatří. Opravil bych to na "pravděpodobně".

Poškození letounu, co je patrné z dosud nalezených trosek, je izolováno na několik oblastí - levý bok kabiny pilotů, maličko strop kabiny a šrám na levém křídle. Jelikož hlavice Buku vybuchuje dokola rakety v pásu s úhlem kolem 30-60°, pokud by měly střepiny trefit bok kabiny pilotů, byly by se stejnou hustotou všude v pásu zásahu. Pokud by byl rovnoběžný s trupem, tak na více částech letounu, pokud by byl v úhlu, tak by musely být stopy třeba i výše na kabině a tak dále. Jak jsem již napsal - nemohly by mít dvě oblasti zásahu boku pilotní kabiny, oddělené, každou s radiální distribucí zásahů.

No a co s těmi ostatními zásahy mimo bok kabiny pilotů - několik spekulací:
- strop kabiny - jsou průstřely zevnitř nebo zvenčí ? Není to poznat, nesehnal jsem fotku toho plechu ze stropu v dost velkém rozlišení. Je tam několik děr, vypadají na pohled menší než 30 mm a ne tolik kruhové. Pokud to byl průstřel zevnitř kabiny, dá se to přisoudit střepině z protipancéřového granátu 30 mm nebo odražené střele.
- šrám na křídle - mohl vzniknout během pádu srážkou s něčím hranatým, opět je to v příliš malém rozlišení, aby z toho šlo něco poznat. Divoká spekulace by bylo přisoudit to "škrábnutí" protipapancéřovou (protože nevybuchla hned) střelou.

Neviděl jsem nikde na fotkách i pravý bok kabiny - v případě použití protipancéřové munice by na něm mělo být vidět poškození (i kdyby to byla munice co vybuchuje zpožděně, střepiny by měly proniknout zevnitř).
Naposledy upravil(a) k42 dne 31/7/2014, 17:30, celkem upraveno 2 x.
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

kiwi
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 20:26

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kiwi »

Aaron Goldstein píše:
kiwi píše:Jeřáb na místě manipulace s troskami je od stejné firmy, jako telefonní číslo na traileru s ujíždějícím BUKem: https://twitter.com/defconx2/status/494 ... 53/photo/1
No co si mám myslet o tomhle?
Měl by jsi si o tom myslet hlavně, že je hloupost aby jediná firma na celé UA, která má autojeřáb typu KS 3575a, byla ta z Doněcku ... Ten důkaz je na tom twitteru založen na faktu že na ramenu jeřábu je napsán typ autojeřábu... A stejný typ autojeřábu měla v nabídce ta Doněcká firma... Nic více a nic méně...

Nehledě k tomu, že i kdyby to byl autojeřáb od stejné firmy, tak to dokazuje jediné... Že v Doněcku je firma, která pronajímá jeřáby... A někdo si jeden pronajal na uklízení 35 km (nebo kolik to je) vzdálených trosek....
Děkuju. Je to přesně tak. Ještě ke všemu jde o jiný jeřáb.
pet
Příspěvky: 0
Registrován: 30/7/2014, 02:17

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od pet »

Aaron Goldstein píše:K těm "důkazům tvrzením"...
UA sama tvrdila, že separatisté žádný BUK nemají... Pak (poté co separatisté tvrdili, že ho mají) tvrdila, že tedy mají, ale neschopný střelby... Teď tvrdí, že ho mají, plně střelbyschopný a s obsluhou...
Separatisté se chlubili, že ho mají... Ale mnohdy dost neprůkazně (viz z toho plynoucí vyhlášení UA. která vlastnictví BUKu separatisty přímo popírala)
Přesto je vysoce pravděpodobné, že ho separatisté mají...

A co z toho plyne ve vztahu k tomu "usvědčujícímu" videu...
Nikdo neví KDY bylo natočeno, chybějící raketa může znamenat, že se z něj střílelo, ale také nemusí... Pokud se střílelo, tak není jasné kdy...
Takže pokud přijmeme jako prokázané, že záběry pocházejí z Luhansku, tak video dokazuje jediné...
Separatisté mají BUK (To ve vztahu k předchozímu závěru není žádná novina) a ten BUK byl někdy v Luhansku...
Vyvozovat z toho, že MH17 sestřelili separatisté tímto BUKem, či dokonce že je za tím RF, protože BUK jede (absolutně nesmyslnou trasou) do RF je jenom zoufalé přání něčím podložit něčí osobní názor na to, kdo je viníkem...
(pomíjím sporné věci jako absence překrytí, kvalita i vlastní autentičnost toho videa)

V tvrzení nemají/nefunkční bych neviděl rozpor, to se klidně "ztratí v překladu"... mají, ale nefunkční = nemají
Mohl být nefunkční a sloužit jako zástěrka pro dodání funkčního z Ruska.
Důkaz, že separatisté měli BUK sice novina není, ale vzhledem k tomu, jak rychle to začali s ruskou stranou popírat a odvádět pozornost jinam, je celkem důležitý.

Vyvozovat můžeš co chceš, jiná věc je získat i přímé důkazy... nicméně:
- trasa může být nesmyslná na první pohled, ale s tímhle nákladem asi nepojede po libovolné silnici, pro přechod do RF už díky ofenzivě UA armády nebylo moc možností a trasu Krasnodon-Luhansk-Doneck používají/-li
pro přísun techniky a lidí i jindy
- "někdy" asi nebude tak široký pojem, vzhledem k tomu, že majitel ten tahač začal postrádat v první půlce července, a fotkám z dalších míst na území separatistů (pokud se tam netoulaly kolony tahačů Strojmechanizacije s BUKy)
m63
vojín
vojín
Příspěvky: 15
Registrován: 28/7/2014, 01:59

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od m63 »

Aaron Goldstein píše:K těm "důkazům tvrzením"...
UA sama tvrdila, že separatisté žádný BUK nemají... Pak (poté co separatisté tvrdili, že ho mají) tvrdila, že tedy mají, ale neschopný střelby... Teď tvrdí, že ho mají, plně střelbyschopný a s obsluhou...
Separatisté se chlubili, že ho mají... Ale mnohdy dost neprůkazně (viz z toho plynoucí vyhlášení UA. která vlastnictví BUKu separatisty přímo popírala)
Přesto je vysoce pravděpodobné, že ho separatisté mají...
A co z toho plyne ve vztahu k tomu "usvědčujícímu" videu...
Nikdo neví KDY bylo natočeno, chybějící raketa může znamenat, že se z něj střílelo, ale také nemusí... Pokud se střílelo, tak není jasné kdy...
Takže pokud přijmeme jako prokázané, že záběry pocházejí z Luhansku, tak video dokazuje jediné...
Separatisté mají BUK (To ve vztahu k předchozímu závěru není žádná novina) a ten BUK byl někdy v Luhansku...
Vyvozovat z toho, že MH17 sestřelili separatisté tímto BUKem, či dokonce že je za tím RF, protože BUK jede (absolutně nesmyslnou trasou) do RF je jenom zoufalé přání něčím podložit něčí osobní názor na to, kdo je viníkem...
(pomíjím sporné věci jako absence překrytí, kvalita i vlastní autentičnost toho videa)
Toto téma zde již bylo uzavřeno. Takže pokud se chceš sám dobrat pravdy, musíš jinam. Například na tomto polském blogu, který se snaží dokázat opak, se dostaneš k čerstvým fotografiím v slušném rozlišení , které, pokud budeš pozorný ti jasně ukáží jak to je.
http://vlad-igorev.livejournal.com/
Uživatelský avatar
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál
Příspěvky: 17927
Registrován: 26/1/2008, 15:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od skelet »

co zde je nebo není uzavřeno určují moderátoři a administrátoři. A to ty pokud vím nejsi.
ObrázekObrázekObrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“