Kam míří Palba?
Moderátor: jarl
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kam míří Palba?
Psal jsem, že celou sadu... 

Naposledy upravil(a) Aaron Goldstein dne 26/8/2014, 22:43, celkem upraveno 1 x.

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- jarl
- 3. Generálmajor
To by bylo hezké, ale obávám se, že opak bude pravdou. Časem zájem o Ukrajinu a tím i příliv křiklounů opadne, ale diskuse o aktuálních tématech tu frčely už dříve, takže se spousta diskutujících jenom přesune do jiných vláken. Svět je neklidný a konfliktů bude spíše přibývat, což se odrazí i na Palbě. Nic si nenalhávejme, Palba se v posledních dvou (?) letech nenávratně změnila a její těžiště teď tvoří právě diskuse o současném dění a politickém soupeření ve světě. Mně osobně se to sice vůbec nelíbí, ale je to neodvratný trend a nemá smysl se tomu zpěčovat.Polarfox píše:Až se přežene Ukrajina, tak se vše vrátí ke starým kolejím. Z 400 postů za den se jich stane zase 40, většina nově registrovaných i neregistrovaných se přesune jinam, zůstane pár těch, co opravdu zajímají vojenská témata a hotovo. A objeví se zase i nějaké články, protože lidi budou chtít, aby se něco dělo. Možná je to v současné době otravné, možná těžce zbulvarizované, ale chce to jen počkat, až se to přežene. Není to nic, co by mělo ovlivnit Palbu natrvalo.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Prakticky jsem tu doslova Pan Nikdo, ale jestli nevadí, shrhnu to, co jste sepsali z pohledu "newbieka" - nováčka
1. Máte reklamu!!! REKLAMU!! REKLAMU!!!
Stojí za to, BO JE ZADARMO! jak už tu více lidí zmiňuje, ten nárůst časem opadne, ale renomé, které jste si tu vybudovali už bude rezonovat dál. Tj. třeba pro mě prakticky jako jedinej zdroj relevantních informací. To je kredit dneska k neuvěření v době anonymního netu. Vy si to třeba ani až tak neuvědomujete, ale ty ozvěny toho jsou fakt dál, jen já sám blb jsem několikrát postoval odkaz na vlákno o Ukrajině na FB, když sem se s někým dohadoval o tom, čím ho krmí mainstream a jaké jsou jiné informace k u nás přísně černo-bíle vykládané situaci. A takhle to určitě udělalo x dalších lidí.
A jasně, že mezi tím okruhem bude možná spousta blbů (to můžu být i Já :-D), ale zase z toho vypadne jak se tu zmiňuje "nová krev"
Já sám modovskou práci znám a vím, že je kolikrát těžký se z "těch magorů" nezvencnout, ale ten zisk pro Vás do budoucna by měl bejt obrovskej.
2. Přesah - jak už tu zmiňoval Lord a jiní, ono se to projeví i na čtenosti článků. Ja prakticky dřív čerpal info hlavně z válka.cz, kde to byli veskrze suchopárné informace, když jsem se potřeboval mrknout na nějakou část jakéhosi konfliktu, či použitou techniku. Tady už jsem se prokousával článkem o Rytířích a čekaj mě další, bo je to zas trochu jiný přístup k vojenské tématice.
3. Vytváříte si tím vztah - prostě když Vás lidi mají rádi, začnou se pídit i po jinejch možnostech jak Vás využít a pak následně PŘISPĚT (články, propagací atd.) /samozřejmě mizivá část, ale to je tak vždycky/
Proto jen říkám, není potřeba se bát změn a berte to jako insight od newbieka, kterýho zbraně bavěj (vystřelil si ze "všeho možnýho") prošel si nějakou službou v AČR a prostě měl všechny předpoklady se courat po tomhle fóru - tedy Vaše cílovka - ale stejně ho přitáhlo až vlákno na Ukrajině. Tímhle můžete získat i nějakou plodnější část komunity, než šmucka jako já, co tu jen rozumbraduje :-)
PS: Ta "Hospoda" byl geniální nápad, umožňuje to odfiltrovat emočně vypjatější diskuse "bokem" a tím se nediskreditovat. Takhle to měli např. Piráti se sekcí "Podpalubí" a ten humbuk co se kolem toho strhnul, když to jejich AO (administrativní odbor - banda byrokratů s pravítkem v prdeli) chtěl zatrhnout byl tak hroznej, že to bylo kontraproduktivní. Takhle je to fakt možnost vyfiltrovat nežádoucí obsah bokem.
A všimněte si, že třeba u mě nenajdete jedinej příspěvek ve "vysunutém" vláknu konflikt na Ukrajině, bo resp. že je to striktně informační, ale v hospodě si zadržkuju. Palbě to neškodí a já si aspoň po netu "popláču" nad nespravedlností světa. A když rozdáte pár banánů, aby lidi pochopili kde mají jak přispívat (ALE OBJEKTIVNE, nenechat to vyhecovávat jednou stranou, kdy na to rejpání jsou tu někteří odborníci a pak zaříznout ty, kterým z toho bouchne kotel) tak se to naučej.
Je to jako ve všem, jako když máte podřízený, nebo jakoukoliv smečku na starost. Z lidí se stanou děcka - jsou nesvéprávný a musíte je učit jak používat bryndák. Ale děcka rozuměj pár výchovným jak to propagoval už Heinlein (myslím autora sci-fi! :-) a pak se poučej.
1. Máte reklamu!!! REKLAMU!! REKLAMU!!!
Stojí za to, BO JE ZADARMO! jak už tu více lidí zmiňuje, ten nárůst časem opadne, ale renomé, které jste si tu vybudovali už bude rezonovat dál. Tj. třeba pro mě prakticky jako jedinej zdroj relevantních informací. To je kredit dneska k neuvěření v době anonymního netu. Vy si to třeba ani až tak neuvědomujete, ale ty ozvěny toho jsou fakt dál, jen já sám blb jsem několikrát postoval odkaz na vlákno o Ukrajině na FB, když sem se s někým dohadoval o tom, čím ho krmí mainstream a jaké jsou jiné informace k u nás přísně černo-bíle vykládané situaci. A takhle to určitě udělalo x dalších lidí.
A jasně, že mezi tím okruhem bude možná spousta blbů (to můžu být i Já :-D), ale zase z toho vypadne jak se tu zmiňuje "nová krev"
Já sám modovskou práci znám a vím, že je kolikrát těžký se z "těch magorů" nezvencnout, ale ten zisk pro Vás do budoucna by měl bejt obrovskej.
2. Přesah - jak už tu zmiňoval Lord a jiní, ono se to projeví i na čtenosti článků. Ja prakticky dřív čerpal info hlavně z válka.cz, kde to byli veskrze suchopárné informace, když jsem se potřeboval mrknout na nějakou část jakéhosi konfliktu, či použitou techniku. Tady už jsem se prokousával článkem o Rytířích a čekaj mě další, bo je to zas trochu jiný přístup k vojenské tématice.
3. Vytváříte si tím vztah - prostě když Vás lidi mají rádi, začnou se pídit i po jinejch možnostech jak Vás využít a pak následně PŘISPĚT (články, propagací atd.) /samozřejmě mizivá část, ale to je tak vždycky/
Proto jen říkám, není potřeba se bát změn a berte to jako insight od newbieka, kterýho zbraně bavěj (vystřelil si ze "všeho možnýho") prošel si nějakou službou v AČR a prostě měl všechny předpoklady se courat po tomhle fóru - tedy Vaše cílovka - ale stejně ho přitáhlo až vlákno na Ukrajině. Tímhle můžete získat i nějakou plodnější část komunity, než šmucka jako já, co tu jen rozumbraduje :-)
PS: Ta "Hospoda" byl geniální nápad, umožňuje to odfiltrovat emočně vypjatější diskuse "bokem" a tím se nediskreditovat. Takhle to měli např. Piráti se sekcí "Podpalubí" a ten humbuk co se kolem toho strhnul, když to jejich AO (administrativní odbor - banda byrokratů s pravítkem v prdeli) chtěl zatrhnout byl tak hroznej, že to bylo kontraproduktivní. Takhle je to fakt možnost vyfiltrovat nežádoucí obsah bokem.
A všimněte si, že třeba u mě nenajdete jedinej příspěvek ve "vysunutém" vláknu konflikt na Ukrajině, bo resp. že je to striktně informační, ale v hospodě si zadržkuju. Palbě to neškodí a já si aspoň po netu "popláču" nad nespravedlností světa. A když rozdáte pár banánů, aby lidi pochopili kde mají jak přispívat (ALE OBJEKTIVNE, nenechat to vyhecovávat jednou stranou, kdy na to rejpání jsou tu někteří odborníci a pak zaříznout ty, kterým z toho bouchne kotel) tak se to naučej.
Je to jako ve všem, jako když máte podřízený, nebo jakoukoliv smečku na starost. Z lidí se stanou děcka - jsou nesvéprávný a musíte je učit jak používat bryndák. Ale děcka rozuměj pár výchovným jak to propagoval už Heinlein (myslím autora sci-fi! :-) a pak se poučej.
Naposledy upravil(a) Pan Nikdo dne 26/8/2014, 22:58, celkem upraveno 1 x.
Jarle, já ty trendy předvídal, už když jsem hodnotil 4. roky existence.
Cituji:
... Byl tak připraven vlastní mocný nástroj pro rozvoj lidských zdrojů potřebných k podpoře další expanze. V úvahách o povaze nadcházejícího stádia je třeba, abyste vzali v potaz možnost, že v budoucnu vzroste mezinárodní napětí, dojde k boji o omezené zdroje naší planety a k budování vojenských základen. S tím bude kladen větší důraz na militarizaci světových armád. Potažmo s tím bude sílit hlad po vojenských informacích a technice a od toho je tu zase Palba, která poskytne studnici poznání.
Kamarádi, stojíme na prahu nové epochy, v okamžiku dějin, kdy se začínají rýsovat nová nepřátelství. Palba bude „střediskem vzdělávání“. Lidé mohou čerpat z bohatých zkušeností nyní nasbíraných na tomto poli úsilí, a poskytnou naší komunitě stálý proud nových myšlenek. Prvky systému, který dokáže tyto potřeby uspokojit, již byly dobře otestovány.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=44965#p44965
Cituji:
... Byl tak připraven vlastní mocný nástroj pro rozvoj lidských zdrojů potřebných k podpoře další expanze. V úvahách o povaze nadcházejícího stádia je třeba, abyste vzali v potaz možnost, že v budoucnu vzroste mezinárodní napětí, dojde k boji o omezené zdroje naší planety a k budování vojenských základen. S tím bude kladen větší důraz na militarizaci světových armád. Potažmo s tím bude sílit hlad po vojenských informacích a technice a od toho je tu zase Palba, která poskytne studnici poznání.
Kamarádi, stojíme na prahu nové epochy, v okamžiku dějin, kdy se začínají rýsovat nová nepřátelství. Palba bude „střediskem vzdělávání“. Lidé mohou čerpat z bohatých zkušeností nyní nasbíraných na tomto poli úsilí, a poskytnou naší komunitě stálý proud nových myšlenek. Prvky systému, který dokáže tyto potřeby uspokojit, již byly dobře otestovány.
http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=44965#p44965

Ano, i ne. Vše závisí na tom, co chceme být. Palba možná nebyla nejnavštěvovanější stránkou českého netu, ale vždy celkem držela balanc mezi informační hodnotou a diskuzí. To se mimo jiné dařilo držet i díky zdejší úzké komunitě, která se vesměs dobře znala.Pan Nikdo píše:1. Máte reklamu!!! REKLAMU!! REKLAMU!!!
A pak se zjevila Ukrajina. Prudký nárůst návštěvnosti, za x let nevídaný (včetně krizí typu Irák, Sýrie, atd.), prudký nárůst nových uživatelů. To by stále všechno mohlo být kladem, ale zda-li to po sečtení všech pro a proti bude zas taková výhra je otázkou. Pokud to vezmeme z pohledu Lorda jako zakladatele a jeho okruhu zájmů, tak je to jednoznačný klad - velká návštěvnost, spousta nových lidí naladěných podobně konspiračně

1) Ukrajina je specifický konflikt, který u nás budí takovou pozornost proto, protože je to citlivá struna...Západ vs Rusko.
2) Tohle citlivé téma láká spoustu lidí k tomu se vyjádřit a projevit svůj světonázor. Čím více političtější téma, tím více přispěvatelů. Něco jako novinky...pod 30 Kč poplatkem 1 500 příspěvků, pod novým lékem na vážnou nemoc 15 příspěvků.
3) Je otázkou, zda-li někdy méně není více - možná je lepší mít 15 příspěvků od pár lidí, které to zajímá, než 1 500 od spousty jiných, kteří si přišli akorát postěžovat.
Pokud bych to bral čistě matematicky, tak bych měl být v klidu, protože statisticky z toho davu vypadne pár nových stálých uživatelů/čtenářů, možnááá i nějaký autor. Jenže tenhle konflikt je tak specifický, že to míchá se složením "nové krve". Zájem je z 99% o Ukrajinu a z 90% stylem politická debata. Prakticky jsem neviděl, že by někdo z nich projevil (navenek) zájem o něco jiného. Těmhle lidem je celkem jedno, jestli diskutují na Palbě, I-dnesu, Novinkách, Zvedavci nebo Stránkách malého chovatele. Je to jen prostor, kde realizovat svůj světonázor. Takže těch nových vážných příznivců bude podstatně méně, než by řekla statistika.
Dále jde o to, co tenhle časově omezený nájezd způsobí na dojmu z Palby - pokud bulvár utluče klasická témata a Palba se stane oblíbeným útočištěm politických ublíženců, tak je to jednoznačně blbě a spíše negativní reklama. Já zatím doufám, že to tak nebude a 90% těchto lidí zmizí zákonitě s tím, jak se nebudou mít náhle o čem bavit a podporovat se navzájem.
Tj. kéž by to tak bylo. Budu jen rád. Jen to nesmí přerůst v to, že lidi nás budou vyhledávat, protože dostali echo někde na Zvědavci (a budou "přispívat" jako na Zvědavci).Pan Nikdo píše:3. Vytváříte si tím vztah - prostě když Vás lidi mají rádi, začnou se pídit i po jinejch možnostech jak Vás využít a pak následně PŘISPĚT (články, propagací atd.) /samozřejmě mizivá část, ale to je tak vždycky/
Myslím, že banána tu nikdo nespravedlivě nedostal. Ti lidé se navíc běžně stihnou projevit bez jakéhokoli popíchnutí.Pan Nikdo píše:A když rozdáte pár banánů, aby lidi pochopili kde mají jak přispívat (ALE OBJEKTIVNE, nenechat to vyhecovávat jednou stranou, kdy na to rejpání jsou tu někteří odborníci a pak zaříznout ty, kterým z toho bouchne kotel)

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Ale nebudeme si nalhávat ten bordel tu byl už předtím, i když ho tu mělo na starost několik jednotlivců.
Konkrétně jsem se bavil v našem městě s prodavačem modelů a informoval ho o palbě.
Řekl mě, že o ní ví, ale jednou se přihlásil, něco zde napsal a lidé se na něj nevybíravým způsobem vrhli - to bylo před mnoha lety.
A pak to samozřejmě vygradovalo s tou UA až jak je to dnes.
Akorát nechápu, když to nevadilo před tím, proč to vadí najednou dnes.
A co se týče tý reklamy, jedná se spíš o SEO, které v tomto případě díky unikátním přístupům posouvá palbu výše nad jiné odkazy.
V případě, že bude kdokoliv vyhledávat nějakou vojenskou věc, tak palba bude upřednostňována, nebo bude nad jinými servery.
A schválně si uvědomte, jak postupujete při vyhledávání, když hledáte nějakou věc, ale nevíte na jaké stránce má být.
Většina lidí prohledá první list ve vyhledávači. Pak konec.
A pokud jsou určitá témata v hospodě, která není vidět lidem, kteří nemají do ní přístup, je to OK, ale roboty vyhledávačů ji stejně projedou.
Je tedy dobré mít mnoho příspěvků, které jsou ukryty a které mohou tak přilákat nějaké odborníky.
U soukromé stránky se považuje za úspěch tak 800 vstupů/den aby se tam vyplatila hodit reklama. Tady je 6k/den.
Kontroverzní témata na novinkách přilákají vždy více přispěvatelů - proto tam taky jsou.
Konkrétně jsem se bavil v našem městě s prodavačem modelů a informoval ho o palbě.
Řekl mě, že o ní ví, ale jednou se přihlásil, něco zde napsal a lidé se na něj nevybíravým způsobem vrhli - to bylo před mnoha lety.
A pak to samozřejmě vygradovalo s tou UA až jak je to dnes.
Akorát nechápu, když to nevadilo před tím, proč to vadí najednou dnes.
A co se týče tý reklamy, jedná se spíš o SEO, které v tomto případě díky unikátním přístupům posouvá palbu výše nad jiné odkazy.
V případě, že bude kdokoliv vyhledávat nějakou vojenskou věc, tak palba bude upřednostňována, nebo bude nad jinými servery.
A schválně si uvědomte, jak postupujete při vyhledávání, když hledáte nějakou věc, ale nevíte na jaké stránce má být.
A pokud jsou určitá témata v hospodě, která není vidět lidem, kteří nemají do ní přístup, je to OK, ale roboty vyhledávačů ji stejně projedou.
Je tedy dobré mít mnoho příspěvků, které jsou ukryty a které mohou tak přilákat nějaké odborníky.
U soukromé stránky se považuje za úspěch tak 800 vstupů/den aby se tam vyplatila hodit reklama. Tady je 6k/den.
Kontroverzní témata na novinkách přilákají vždy více přispěvatelů - proto tam taky jsou.
Po zkušenostech (jak jsem již napsal a jak je ostatně i dohledatelné, nebyl jsem jí ze začátku nakloněn), je Hospoda dobrá věc.
Dá se tam "odklidit" jakýkoli výstřelek, a jakákoli zpolitizovaná diskuse. Jak zaznělo - je to Podpalubí.
A protože, jak jsem pochopil, do Hospody se nedostane nikdo, kdo není registrován, a kdo si o to výslovně nepožádá, nemůže tato sama o sobě dělat špatnou reklamu. Možná bych se juknul na možnost zamezit indexaci vyhledávacími boty, aby se nic z Hospody nemohlo objevit třeba na Gůglu, ale také je možné že to tak je a já jsem si toho jen nevšiml - páč samozřejmě nemusím Hospodu na Gůglu hledat, jsa tam, že jo
Naopak - pokud někdo někomu doporučí Palbu na základě svého čtení a psaní do Hospody, tak ten nový se dostane jen na běžnou Palbu, a teprve po registraci a žádosti třeba až do té Hospody.
Sám jsem se na Palbu dostal krátce po jejím vytvoření, neregistroval jsem se, ale četl jsem - protože jsem potřeboval nějaké údaje, zadal jsem do "Seznamu" co hledám - a vypadla Palba (jako první). A vida - na Palbě bylo přesně to, co jsem hledal, a mnohem více.
Teprve později (za pár let), když jsem někde viděl nějaké ty nejasnosti či nepřesnosti, jsem se "regnul" a napsal.
Mám tedy jinou historii, jak jsem se na Palbu dostal, než "hospodští"
Možná proto mám pořád snahu čučet na Hospodu a lidi v ní tak trošku přes prsty.
Palba roste, a nejen množstvím lidu. A kvantita ne vždy znamená kvalitu. Ale statisticky vzato, i kdyby poměř kvalitních byl malý, tak s množstvím se nějaká ta zlatinka nových, kvalitních přispěvatelů objeví. Jen to chce rýžovat a rýžovat...
Sám málo píšu, více čtu. Tak jako celou dobu. Tak, jak jsem na Palbu přišel. Takže mě potěší, když toho ke čtení bude víc
Dá se tam "odklidit" jakýkoli výstřelek, a jakákoli zpolitizovaná diskuse. Jak zaznělo - je to Podpalubí.
A protože, jak jsem pochopil, do Hospody se nedostane nikdo, kdo není registrován, a kdo si o to výslovně nepožádá, nemůže tato sama o sobě dělat špatnou reklamu. Možná bych se juknul na možnost zamezit indexaci vyhledávacími boty, aby se nic z Hospody nemohlo objevit třeba na Gůglu, ale také je možné že to tak je a já jsem si toho jen nevšiml - páč samozřejmě nemusím Hospodu na Gůglu hledat, jsa tam, že jo

Naopak - pokud někdo někomu doporučí Palbu na základě svého čtení a psaní do Hospody, tak ten nový se dostane jen na běžnou Palbu, a teprve po registraci a žádosti třeba až do té Hospody.
Sám jsem se na Palbu dostal krátce po jejím vytvoření, neregistroval jsem se, ale četl jsem - protože jsem potřeboval nějaké údaje, zadal jsem do "Seznamu" co hledám - a vypadla Palba (jako první). A vida - na Palbě bylo přesně to, co jsem hledal, a mnohem více.
Teprve později (za pár let), když jsem někde viděl nějaké ty nejasnosti či nepřesnosti, jsem se "regnul" a napsal.
Mám tedy jinou historii, jak jsem se na Palbu dostal, než "hospodští"

Palba roste, a nejen množstvím lidu. A kvantita ne vždy znamená kvalitu. Ale statisticky vzato, i kdyby poměř kvalitních byl malý, tak s množstvím se nějaká ta zlatinka nových, kvalitních přispěvatelů objeví. Jen to chce rýžovat a rýžovat...

Sám málo píšu, více čtu. Tak jako celou dobu. Tak, jak jsem na Palbu přišel. Takže mě potěší, když toho ke čtení bude víc

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Ne to nehrozí, indexace roboty, protože se tam nedostanou. Pro naprostou masu lidí a návštěvníků je Hospoda neviditelná.Alfik píše:Možná bych se juknul na možnost zamezit indexaci vyhledávacími boty, aby se nic z Hospody nemohlo objevit třeba na Gůglu, ale také je možné že to tak je a já jsem si toho jen nevšiml - páč samozřejmě nemusím Hospodu na Gůglu hledat, jsa tam, že jo
Masa sem chodí hlavně číst novinky od Mepu o Ukrajině, případně kolem letu MH17. V těch vláknech nemá už ani prostor pro diskuse.
Takže je to pro ně především informační hodnota, co se v mainstreamu nedozví.

Tohle je korektní názor, ale vezmi si, že se bavíme o českém internetu. Pokud ten člověk bude hledat konkrétní věc, tak by Palba měla vyběhnout na první stránce ve většině případů. Vzhledem k "obsáhlosti" českého internetu může být uživatel někdy rád, že mu strejda gůgl k danému tématu vysekne alespoň půl stránky relevantních odkazů.Bax píše:A co se týče tý reklamy, jedná se spíš o SEO, které v tomto případě díky unikátním přístupům posouvá palbu výše nad jiné odkazy.
Vážnější zájemci mají dle mého i tak dost malou šanci na to, že Palbu minou. Ostatně co tu kromě Palby, Fronty, Valky a Panzernetu vůbec jiného existuje? No a pak tu máme ty méně zběhlé atp., kde to nasměrování třeba pomůže, ale je otázkou, zda-li v případě že zadají do vyhledávače "Ukrajina-fašismus-genocida-Bandera-zlá EU-polská jablka" a vyjede mu Palba, je to taková výhra

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Zadal jsem "válka na ukrajině" a potom taky "konflikt na ukrajině" do Googlu a Palba.cz nebyla ani v jednom případě na první stránce. U Seznamu byla Palba.cz na druhém místě v případě výrazu "konflikt na ukrajině", jinak na první straně nebyla. A když zadáme ten Polarův krásný řetězec, nevyjede Palba vůbec a v případě Bingu a Seznamu nevyjede nic, takže žádné strachy 
Jinak teda nechci Palbu shazovat, ale lidi z mého okruhu hledají hlavně na wikipedii, Palbu jim doporučuju sám. Když něco nenajdou na české verzi, jdou na anglickou, která je většinou mnohem obsáhlejší. Je ale pravda že některé české články samy na Palbu odkazují.

Jinak teda nechci Palbu shazovat, ale lidi z mého okruhu hledají hlavně na wikipedii, Palbu jim doporučuju sám. Když něco nenajdou na české verzi, jdou na anglickou, která je většinou mnohem obsáhlejší. Je ale pravda že některé české články samy na Palbu odkazují.
"Havloidní židokavárna pracuje na českém majdanu! Tohle vám neprojde idioti!"
-Helena de Farkas
-Helena de Farkas
Lord: A vážně chceme být na prvních místech návštěvnosti za tuhle cenu? Koukni se, co tvoří většinu těch příspěvků. Byly jsme diskuzní forum o otázkách vojenství. Teď mi ale řekni, jak moc se tu diskutuje? V jednom z nejvíce příspěvkovém tématu se jen přeposílají linky nalezené na internetu. Copak jsme nějakej google? Jestli to někdo chce, najde si to sám. Měli bychom tu diskutovat o vojenství a ne přeposílat linky jiných stránek. Nebo tebe baví debata typu, tady písou A, nene to je nesmysl, tady píšou B, nene tady jsme četl C. Promiň, to je ale diskuze na úrovni infantilních trotlů, resp. není to diskuze, je to jen o přeposílání liknů. Proboha, vždyť polovina lidí tu ani neví, jak se vede diskuze a jediné, co chce, je aby se jim linkoval odkaz na to co se tvrdí. Jako by nemohl existovat jiný zdroj, než internet a zprávy na něm.
Pamatuji si doby, kdy si tu zatrhával jakoukoliv "politickou diskuzi" a to i o tématech 50 let starých. A najednou se tu stává politické forum, které už ani není diskuzní, ale přeposílací. Tobe se to fakt líbí? Vím, že se tu strašně rádi trefujete do Fronty, že je to portál "školometů", ale diskuze tam má aspoň nějakou stálou úroveň a je to pořád diskuze.
Pamatuji si doby, kdy si tu zatrhával jakoukoliv "politickou diskuzi" a to i o tématech 50 let starých. A najednou se tu stává politické forum, které už ani není diskuzní, ale přeposílací. Tobe se to fakt líbí? Vím, že se tu strašně rádi trefujete do Fronty, že je to portál "školometů", ale diskuze tam má aspoň nějakou stálou úroveň a je to pořád diskuze.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Ty informace o Ukrajině mají svou váhu. Kdyby si je dokázali lidi vygooglit, tak sem nelezou. Tady naleznou vše hezky pohromadě a většinou dříve než se vzpamatuje vůbec mainstream. Informace zde tvoří specifický mediální okruh, videí, fotek a zajímavých zpráv. Diskuse k tomu radši oficiálně není, kvůli flejmům, a docela se to osvědčilo.Dzin píše:V jednom z nejvíce příspěvkovém tématu se jen přeposílají linky nalezené na internetu. Copak jsme nějakej google? Jestli to někdo chce, najde si to sám. Měli bychom tu diskutovat o vojenství a ne přeposílat linky jiných stránek.
Kdo chce diskutovat o vojenské technice, bitvách, osobnostech, tak má možnost nadále, nikdo mu v tom nebrání. Za mě zatím spokojenost.
To že lidi mají možnost sledovat konflikt online, a na jakési sociální platformě je podle mě vysoce moderní.
Až uzavřou úkáčka trvalé příměří, tak to skoro vše pomine. A Palba si zase najde nějakou svou polohu danou trhem.

To přeposílání odkazů zde vzniklo právě díky neschopnosti diskuze o takovém vážném tématu jako jsou boje na Ukrajině. A pokud si někdo myslí, že je to mezi moderátory nějak oblíbené téma, tak je na omylu, je nám vyloženě trnem v oku. Na palbě má každý na výběr, věnovat se vojenství a historii nebo si k tomu přičlenit i politická témata v Hospodě. Výběr je na každém z nás.

Ano mají, ale jsou diskuzí? Ne, je to jen odkaz na něco, co je na netu. Problém je, že tu nenaleznou jen vše pěkně pohromadě, ale specifický výběr daný tím, kdo ho sem dal. Bez jakéhokoli vysvětlení či doplnění. Je to tedy velmi škodlivé, protože selektivně vybrané informace vždy zavádějí. Proto k tomu slouží diskuze.Lord píše: Ty informace o Ukrajině mají svou váhu. Kdyby si je dokázali lidi vygooglit, tak sem nelezou. Tady naleznou vše hezky pohromadě a většinou dříve než se vzpamatuje vůbec mainstream. Informace zde tvoří specifický mediální okruh, videí, fotek a zajímavých zpráv. Diskuse k tomu radši oficiálně není, kvůli flejmům, a docela se to osvědčilo.
Kdo chce diskutovat o vojenské technice, bitvách, osobnostech, tak má možnost nadále, nikdo mu v tom nebrání. Za mě zatím spokojenost.
To že lidi mají možnost sledovat konflikt online, a na jakési sociální platformě je podle mě vysoce moderní.
Až uzavřou úkáčka trvalé příměří, tak to skoro vše pomine. A Palba si zase najde nějakou svou polohu danou trhem.
Ano dá se, ale otázka o tom není, je o tom, jestli máme být na Palbě pišní za to, že máme mraky příspěvků ,jteré z nás dělají jedničku, ale jejichž relevantní hodnota je nulová případně i záporná. Konflikt na Ukrajině bude trvat několik let, to máme tak dlouho čekat? Vem, že většina lidí sem začne chodit právě kvůli tomuhle. Tím začnou odrazovat další potenciální diskutéry, kteří by se chtěli pobavit o něčem jiném. Prim bude hrát Ukrajina. Takže se máme stát forem, kde se jalově plká o Ukrajině a nebo se tu jen přeposílají nějaké linky?
Podívej se jen, co sem přilezlo za některé lidi. Není s nima možná diskuze, jde jen o frázování. Jediný informační hodnotu mají "link na internetu", jako by pro ně neexistovala třeba kniha či noviny. Mě to tedy přijde opravdu dost infantilní. Vážně se chceš s takovíma lidma bavit? A bavit se s nima musíme, protože když jim neodpovíš, v případném návštěvníkovi to může vyvolat jiný dojem o Palbě, než jaká opravdu je.
Nechci se do tebe ani jiného moderátora navážet, ale to je potom jednoznačně nezvládnutá práce moderátorů. Moderátoři jsou tu od toho, aby diskuzi řídili. Pokud se jim to nedaří a současně si na to stěžují, je něco v nepořádku.skelet píše:To přeposílání odkazů zde vzniklo právě díky neschopnosti diskuze o takovém vážném tématu jako jsou boje na Ukrajině. A pokud si někdo myslí, že je to mezi moderátory nějak oblíbené téma, tak je na omylu, je nám vyloženě trnem v oku. Na palbě má každý na výběr, věnovat se vojenství a historii nebo si k tomu přičlenit i politická témata v Hospodě. Výběr je na každém z nás.

Nemám problémy s tím, že se ta diskuze nepodařila zvládnout a diskutéři moderátory ignorovali,a to včetně tvé osoby. To že něco bereš jako stěžování si neznamená, že to stěžování je. Ukrajina je pro většinu moderátorů trpěným tématem, nic víc, nic méně.

Ono Dzine asi staci pozadat o vyrazeni z hospody, kdyby by Taktika boje byla ofiko, tak jsem o to uz pozadal. Tim bych se vlastne chtel zeptat, slo by to?

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Jistě a pro mé chování není omluva.
Neberu to jako stěžování, beru to tak, že téma trpíte (asi jako ten trn v oku) a tudíž by vaším přáním bylo, aby zde nebylo. Proto se naskýtá otázka, proč tu tedy je? Kvůli honění příspěvků za den?
Případně, pokud se tedy budeme bavit i jen konkrétně o tomhle tématu, proč i to nezařadit do Hospody? Chápu, že jsou to aktuality, ale nadruhou stanu dost příspěvků je takových driáčnických a spíše patřící do čtvrté cenové. Jen proto, že obsahují odkaz na internet jsou v pohodě?
Neberu to jako stěžování, beru to tak, že téma trpíte (asi jako ten trn v oku) a tudíž by vaším přáním bylo, aby zde nebylo. Proto se naskýtá otázka, proč tu tedy je? Kvůli honění příspěvků za den?
Případně, pokud se tedy budeme bavit i jen konkrétně o tomhle tématu, proč i to nezařadit do Hospody? Chápu, že jsou to aktuality, ale nadruhou stanu dost příspěvků je takových driáčnických a spíše patřící do čtvrté cenové. Jen proto, že obsahují odkaz na internet jsou v pohodě?

Aby bylo jasno nebavím se o Hospodě, protože jejím členem nejsem.
Toto téma zde je, protože to patří k okruhu zájmů Palba.cz. Po té co se několikrát nepodařilo uřídit diskuzi o tomto žhavém tématu, protože většina lidí nediskutovala, ale pouze předkládala své vidění světa, tak nastala otázka co s tím. Návrhů bylo dost, od kompletního uzamčení po omezení možnosti přispívání na členy, kteří mají nashromážděný určitý počet příspěvků. Žádné řešení nebylo optimální, až nakonec zůstala ona provizorka - tedy shromaždiště informací, kde je na každém z nás, aby zapojil tu věc mezi ušima a vytřídil si je. To že 80% příspěvků je prostě pouhá propaganda jedné, či druhé strany, je prostě fakt. Ale při uvolnění diskuze by se stalo to co několikrát předtím - nekončící hádky o světonázoru.
Toto téma zde je, protože to patří k okruhu zájmů Palba.cz. Po té co se několikrát nepodařilo uřídit diskuzi o tomto žhavém tématu, protože většina lidí nediskutovala, ale pouze předkládala své vidění světa, tak nastala otázka co s tím. Návrhů bylo dost, od kompletního uzamčení po omezení možnosti přispívání na členy, kteří mají nashromážděný určitý počet příspěvků. Žádné řešení nebylo optimální, až nakonec zůstala ona provizorka - tedy shromaždiště informací, kde je na každém z nás, aby zapojil tu věc mezi ušima a vytřídil si je. To že 80% příspěvků je prostě pouhá propaganda jedné, či druhé strany, je prostě fakt. Ale při uvolnění diskuze by se stalo to co několikrát předtím - nekončící hádky o světonázoru.

Předpokládám, že uřídit diskuzi se nepodařilo hlavně z časových nároků na moderátory, ano? Proč neprošlo přesunutí do Hospody? Tam by to bylo ideální a splňovalo by to nároky na úroveň tématu. Případně omezit na počet příspěvků, protože tak se dá poměrně dobře ohodnotit fundovanost přispěvatele a vyrazit ho dřív, než to rozjede naplno.