Přesně to mi na hospodě vadí, člověk by odtud rád odešel, ale ono je tam v tom balastu i něco co má hodnotu...Alfik píše:Nickromě toho že i tam se občas něco dovím.
Kam míří Palba?
Moderátor: jarl
Re: Kam míří Palba?

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Lord: Hele, když bude mít někdo adminy v nepřátelích, jak se doví, že mu hrozí BAN? Mimochodem, jak jsem se dostal do hospody?
Naposledy upravil(a) Dzin dne 4/9/2014, 19:17, celkem upraveno 1 x.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Já tě znám taky dost dlouho a vím , že tu máš hodně dobrých příspěvků, ale někdy by to chtělo počítat do deseti, já mám taky někdy potřebu něco někomu důrazně vysvětlit, ale naučil jsem se počítat do deseti a pak se ptát, zvlášť tady na palbě, jestli je opravdu nutné, abych se k tomu či onomu vyjadřoval.Dzin píše: Hele josefge, jseš tu docela dlouho, tak takhle.
Jo upovídanýDzin píše: ale jsem nejvíc slyšet, protože jsem od přírody upovídaný a nemám potřebu si některé věci nechat líbit..

Víš co, tak to smažme a zase dobrý jo?

read between lines, read between lies
Mám na to fintu, přečtu si nějakou blbost, dám odpovědět, začnu psát, dopíšu a pak to neodešlu. Pomůže mi to, že to ze sebe dostanu a přitom nepřileju olej do ohně... Ale někdy to prostě nejdejosefg píše:jestli je opravdu nutné, abych se k tomu či onomu vyjadřoval.

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Heh, to znám
, ale nejsem si jist jestli je to řešení. Jinak, už jsem se ptal a nikdo fundovaný mi neodpověděl, tak tedy znova. Šlo by téma "Taktika bojů na Ukrajině" zoficiálnit? Následně by tam moderátor zasahoval dle platných regulí, tudíž celou svou mocí? Podívejte jak to vypadá nyní a toto tam včera Lord čistil. A spravovat by to mohl třeba Skelet
, což?

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych se tu zastavil ještě na chvíli u funkce "ignorace"...
Pokud někdo chce DISKUTOVAT, tak diskutuje s těmi, kdo diskutovat s ním chtějí... A nemůže mu vadit, že s ním někdo diskutovat nechce, či ho nechce ani číst...
Pokud někdo chce HLÁSAT svou "svatou pravdu" tak chce, aby jí slyšeli všichni... Tedy i ti, co jí slyšet nechtějí... A pak mu samozřejmě ignorace z něčí strany vadí...
Jestli se tedy někdo cítí dotčen tím, že ho má někdo v ignoraci, tak by se měl zamyslet nad tím PROČ mu to vadí...
A poznámka pod čarou... Aktuálně nemám v ignoraci nikoho... Ale občas se tam někdo ocitne... Než si zvyknu na styl jeho postů... Je jako takové osmělování ve studené vodě... Za mě jsem tedy rád, že tu taková funkce jako "ignorace" vůbec je...
A nevadí mi pokud u někoho jsem, nebo budu v ignoraci...

Pokud někdo chce DISKUTOVAT, tak diskutuje s těmi, kdo diskutovat s ním chtějí... A nemůže mu vadit, že s ním někdo diskutovat nechce, či ho nechce ani číst...
Pokud někdo chce HLÁSAT svou "svatou pravdu" tak chce, aby jí slyšeli všichni... Tedy i ti, co jí slyšet nechtějí... A pak mu samozřejmě ignorace z něčí strany vadí...
Jestli se tedy někdo cítí dotčen tím, že ho má někdo v ignoraci, tak by se měl zamyslet nad tím PROČ mu to vadí...
A poznámka pod čarou... Aktuálně nemám v ignoraci nikoho... Ale občas se tam někdo ocitne... Než si zvyknu na styl jeho postů... Je jako takové osmělování ve studené vodě... Za mě jsem tedy rád, že tu taková funkce jako "ignorace" vůbec je...
A nevadí mi pokud u někoho jsem, nebo budu v ignoraci...

Naposledy upravil(a) Aaron Goldstein dne 4/9/2014, 16:59, celkem upraveno 1 x.

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- jarl
- 3. Generálmajor
Zase debata o ničem. Bohužel pro současnou Palbu už je to norma, nad kterou se snad nemá cenu ani pozastavovat. Vůbec se nedivím, že někteří autoři sem teď nic nechtějí dávat, když se to ztrácí pod tunami balastu. Stovky příspěvků každý den, ale jejich úroveň často nestojí za nic, a skoro každé frekventované vlákno se nějakým způsobem zvrhne. Pořád se někde musí něco mazat, přesouvat, opravovat a stejně si na moderátory pořád někdo stěžuje. Ale hlavně když návštěvnost neustále roste.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Velmi dobrý nápad. A prípadne rozdávať bany za porušenie, tak by sa tie všelijaké živly vyhnali prečZemakt píše:Heh, to znám, ale nejsem si jist jestli je to řešení. Jinak, už jsem se ptal a nikdo fundovaný mi neodpověděl, tak tedy znova. Šlo by téma "Taktika bojů na Ukrajině" zoficiálnit? Následně by tam moderátor zasahoval dle platných regulí, tudíž celou svou mocí? Podívejte jak to vypadá nyní a toto tam včera Lord čistil. A spravovat by to mohl třeba Skelet
, což?

to Skelet: ne to ne, proste se mi libi jak to delas. Prvni napomenuti a pak cau. Nic vic, nic min.
Já bych si teoreticky vystačil pouze s ofiko tématem od Mepu a potom nějakou solidně vedenou diskuzí ohledně vojenských aspektů konfliktu, toto se dá vztáhnou i na ofika témata vedená Zenitem a dalšími. Kdyby to tak bylo, tak mi je hospoda volná a vzápětí žádám o vyřazení. Mám vlastní hlavu a zároveň bych měl dostatek informaci z oficiálních vláken vč. normální diskuze, kde by byly absentovány vlhké sny apod..
Já bych si teoreticky vystačil pouze s ofiko tématem od Mepu a potom nějakou solidně vedenou diskuzí ohledně vojenských aspektů konfliktu, toto se dá vztáhnou i na ofika témata vedená Zenitem a dalšími. Kdyby to tak bylo, tak mi je hospoda volná a vzápětí žádám o vyřazení. Mám vlastní hlavu a zároveň bych měl dostatek informaci z oficiálních vláken vč. normální diskuze, kde by byly absentovány vlhké sny apod..
Naposledy upravil(a) Zemakt dne 4/9/2014, 18:35, celkem upraveno 3 x.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Franz Trubka
- 7. Major
Po bourkach kolem hospody asi pred tremi lety mi prisla hospoda po jejim vycisteni jako klubove vlakno, kde si muzeme
pokecat i o necem jinem, nez je hlavni smer Palby.
Presouvanim balastu do hospody je z toho stoka. Ukrajinska stoka.
Palba je otevrena pro vsechny,zaregistruj se,a muzes sem hrnout picoviny v neomezen mnozstvi.
Podle me je treba trochu pribrzdit, napr. prispivat muzes mesic po registraci, zakladat nova vlakna po 3 mesicich a TD.
Plne respektuji, ze Palba je Lorduv projekt, to honeni za cisly /uz jsem to jednou napsal/ je pro me nesmyslne.
A presouvat vlakna do hospody je taky nesmysl. Kdyz neni mozne ho ukazat verejne, bez milosti smazat.
Palbu mam rad, je to jediny portal, kde jsem registrovany. Pokud ale budeme pokracova takhle dal, vidim to nedobre.
pokecat i o necem jinem, nez je hlavni smer Palby.
Presouvanim balastu do hospody je z toho stoka. Ukrajinska stoka.
Palba je otevrena pro vsechny,zaregistruj se,a muzes sem hrnout picoviny v neomezen mnozstvi.
Podle me je treba trochu pribrzdit, napr. prispivat muzes mesic po registraci, zakladat nova vlakna po 3 mesicich a TD.
Plne respektuji, ze Palba je Lorduv projekt, to honeni za cisly /uz jsem to jednou napsal/ je pro me nesmyslne.
A presouvat vlakna do hospody je taky nesmysl. Kdyz neni mozne ho ukazat verejne, bez milosti smazat.
Palbu mam rad, je to jediny portal, kde jsem registrovany. Pokud ale budeme pokracova takhle dal, vidim to nedobre.

Pink Floyd-On The Turning Away
Franzi v pohodě, ono se to zase uklidní. Má to určitý vlny, kdy si bažanti musí zvykat. Někteří se časem odstřelí skoro sami v ostrých vláknech.
Další raději čtou, a občas přispějí. Někteří pochopí, že úroveň diskusí je jinde, a že si musí zvykat na oponenty, atd.
Do hospy se už nyní tolik lidí nehlásí, většinou se to vzedme, když jsou velký změny na bojišti, takže putyka by měla ty výkyvy tlumit.
Pak je tam Saigon, ale lepší než kdyby byl na ostré Palbě.
Další raději čtou, a občas přispějí. Někteří pochopí, že úroveň diskusí je jinde, a že si musí zvykat na oponenty, atd.
Do hospy se už nyní tolik lidí nehlásí, většinou se to vzedme, když jsou velký změny na bojišti, takže putyka by měla ty výkyvy tlumit.
Pak je tam Saigon, ale lepší než kdyby byl na ostré Palbě.

Jen pro tvé info - Hospoda je regulována jen velice volně (a dle toho to tam díky Ukrajině také vypadá). Podstatná část moderátorů tam nemá přístup a zásadně ho odmítá, další se v tom moc nebabrají a uhasí jen ty největší excesy. A takový Lord si v těhle tématech a jejich množení vyloženě libuje, takže ten se také nemůže zcela počítat (Lorde promiňMirek58 píše:Bez jakýchkoliv emocí.
Nárůst přispívajících na Palbu do témat Ukrajiny je fakt.
Tedy hromada nových lidí, hromada nových pohledů, názorů a to sebou přineslo i potřebný růst práce moderátorů především v Hospodských tématech.
Jenomže se právě zde vynořil starý rozpor ve vedení Palby na její "tvář". Akademická, tichá studovna - verzus živý portál všeobecného použití.
Po relativně celou dobu prázdnin se ukázalo, že se dařilo "odregulovat" kultivovaně, i divoká hospodská témata. Po určitou únosnou hranici i přes odpor, který část moderátořů k této části veřejně zastávají.
Lidé přispívali, jejich příspěvky od prvních nesmělých se vyvíjely žádoucím směrem ( tedy se přizpůsobovaly stylu Palby).
Jenže v případě včerejší exhibice Dzina moderátoři prostě neudělali nic, i když bylo jasné, že dokáže za večer zaprasit obě vlákna, vyprovokovat lidi do opravdu nechutné hádanice. ( proto to posílání do P ostele)
Ta hranice byla včera překročená a moderátoři se otáčejí zády, pro mne smutný pohled.

Nikdo moc nepočítal s tím, že se z Hospody stane díky Ukrajině žumpa a nepodchytlo se to včas (a rázně), protože s tím nikdo nechtěl mít nic společného. Teď tam bují "cosi", řadě uživatelů tam narostla křidýlka a začínají dělat ramena. A to včetně některých původních uživatelů, kteří díky pocitu davu za zády poněkud zvlčeli. Stále se tu mluví o pestrosti názorů, ale jakmile tam někdo vybočí z řady, tak je demonstrativně rozcupován na kousky. Už jsme došli do takových absurdit, že se tu řeší ignorování příspěvků, přátelé/nepřátelé, provokatéři...tj. "kultura" zatím mizivá až neexistující.
Když vidím případ Dzina, který nedělá nic jiného než doposud, tak se potvrzuje jen to výše uvedené. Když je najednou názorových odpůrců, kteří se mohou vzájemně podpořit více, tak najednou rostou svaly a jde se lynčovat. Kdybych nebyl moderátor, tak si mnohem více vyskakují i na mě...takhle to musí různě zaobalovat, mírnit a zkoušet bokem, protože přeci jen stále si nejsou tak jistí v kramflecích. Každopádně ale tahle "kultura" se mi těžce nelíbí.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
doposud to tady bylo klidné, ospalé fórum. Tím rozhodně nechci nikterak snižovat hodnotu fóra, ale jako moderátor na dvou fórech vím, že musím být těžce nad věcí ať se mi to líbí nebo ne.
Prostě jak jsem zmínil už výše. Nárůst uživatelů palbu asi pěkně zaskočil. Tím spíš je z toho nutno brát zkušenost pro příště. Je trochu komické, když vojenské fórum nedokáže včas zareagovat na změnu "taktiky".
A jedna technická. Proč nejde odkaz z YT na fullscreen?
Prostě jak jsem zmínil už výše. Nárůst uživatelů palbu asi pěkně zaskočil. Tím spíš je z toho nutno brát zkušenost pro příště. Je trochu komické, když vojenské fórum nedokáže včas zareagovat na změnu "taktiky".
A jedna technická. Proč nejde odkaz z YT na fullscreen?

Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Myslíš vkládaná videa, a víš jak by to šlo...danny1691 píše:A jedna technická. Proč nejde odkaz z YT na fullscreen?

jop, vkládaná videa pomocí . Už jsem napsal adminovi jednoho fóra o radu
Kód: Vybrat vše
[youtube][/youtube]

Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Palbu nezaskočil nárůst uživatelů. Klidně by jich mohlo být 2x tolik a nic by se nedělo. Palbu zaskočil styl diskuze a praktiky, na které jsme tu nebyli v masovém měřítku zvyklí.danny1691 píše:Prostě jak jsem zmínil už výše. Nárůst uživatelů palbu asi pěkně zaskočil. Tím spíš je z toho nutno brát zkušenost pro příště. Je trochu komické, když vojenské fórum nedokáže včas zareagovat na změnu "taktiky".
A k té ospalosti - jsme stále především vojenské fórum s nutným přívažkem politiky, ne kecací politický server s vojenským přikrášlením. Nikdo nebude proti nárůstu příspěvků k tematickému zaměření Palby a nové uživatele samozřejmě rádi uvítáme. Ale jestli máme fungovat stylem - před Ukrajinou 20 příspěvků k vojenským tématům a 5 mimo (z toho 1 žumpa) a po Ukrajině 20 vojenských příspěvků a 100 mimo (z toho 90 žumpa), tak je otázkou, zda-li nemá "ospalost" své jisté masivní výhody. Pokud někdo touží po kecárně a zdá se mu to tu ospalé, tak má předně jít diskutovat o politice jinam a ne ředit úzce zaměřené fórum.
Takový ten přístup "do vojenských témat jsem zatím moc přispívat nemohl, ale teď se tu řeší politika a žije to, jupíí, můžu se zrealizovat" ve mě zrovna moc nadějí nevzbuzuje.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
OT promazáno. Některým horkým hlavám doporučuji počítat do desíti, než napíší nějakou hloupost, která navíc ani není k tématu

Ja som tiez jeden z tych, koho doviala ukrajinska kriza. Chcel by som rozpracovat cinnost DRS skupin povstalcov v ucelenej forme, ale pockam s tym par mesiacov. Nerad by som skoncil ako *****, ktory zapleveluje Palba nezmyselnymi vlaknami. Nevsimol som si, ze by novacikovia na palbe zautocili na velitelov, - neda sa to povedat opacne. zatial sa vyzivam v prechadzani prispevkov v roznych vlaknach, kde niektore temy su uzasne rozpracovane.Mirek58 píše:Bez jakýchkoliv emocí.
Nárůst přispívajících na Palbu do témat Ukrajiny je fakt.
Tedy hromada nových lidí, hromada nových pohledů, názorů a to sebou přineslo i potřebný růst práce moderátorů především v Hospodských tématech.
Jenomže se právě zde vynořil starý rozpor ve vedení Palby na její "tvář". Akademická, tichá studovna - verzus živý portál všeobecného použití.
Po relativně celou dobu prázdnin se ukázalo, že se dařilo "odregulovat" kultivovaně, i divoká hospodská témata. Po určitou únosnou hranici i přes odpor, který část moderátořů k této části veřejně zastávají.
Lidé přispívali, jejich příspěvky od prvních nesmělých se vyvíjely žádoucím směrem ( tedy se přizpůsobovaly stylu Palby).
Jenže v případě včerejší exhibice Dzina moderátoři prostě neudělali nic, i když bylo jasné, že dokáže za večer zaprasit obě vlákna, vyprovokovat lidi do opravdu nechutné hádanice. ( proto to posílání do P ostele)
Ta hranice byla včera překročená a moderátoři se otáčejí zády, pro mne smutný pohled.
Kam speje Palba? Generalny stab by mohol zasadnut a rozhodnut... pripadne vytvorit pracovnu skupinu

svd---> fr f2--->trg 22 zeiss 6-24x56--->?
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé a nepřátelé je to samé jako ignorování příspěvků (možná to pojmenování "nepřátelé" je trochu nešťastné, ale tak se to jmenuje přímo v jádru fóra)Polarfox píše: Už jsme došli do takových absurdit, že se tu řeší ignorování příspěvků, přátelé/nepřátelé, provokatéři...tj. "kultura" zatím mizivá až neexistující.
A protože se to tu objevilo znovu, tak může mi, mě (jako nováčkovi), někdo vysvětlit, co je na té ignoraci tak "špatného" a "nekulturního"???
Cítit se dotčen, že si někdo vůbec DOVOLIL nečíst jeho příspěvky mi přijde absurdní a směšné...
Jediný zádrhel vidím ve zprávách moderátorů... Ale to je riziko každého uživatele, že pokud nebude číst moderátora a unikne mu nějaká moderátorova výzva, či varování, tak bude patřičně sankcionován....
Takže opravdu nechápu ten povyk, kvůli tomu, že si někdo někoho dá do ignorace....

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...