Ruská vojenská reforma

Moderátor: Julesak

Odpovědět
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Re: Ruská vojenská reforma

Příspěvek od Julesak »

Prezident Putin nariadil dnes o 10:00 moskovského času dopredu neohlásené cvičenie Východného vojenského okruhu:
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

Pán Putin nemá prečo (a komu) ohlasovať plánované cvičenie, vo východnej tlač (nielen ruskej) sa vie o ňom pár mesiacov.
Je ne suis pas Charlie! alebo: nie som Charlie(provokatér), som za tradičnú rodinu

Obrázek
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Julesak »

Samozrejme že nemusí, ale toto je jedno z tých prekvapivých aj pre jednotky, nie VOSTOK 2014.
Obrázek

Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Julesak »

Manévre na Ďalekom Východe pokračujú:
Obrázek

Beda
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Beda »

Julesak píše:Samozrejme že nemusí, ale toto je jedno z tých prekvapivých aj pre jednotky, nie VOSTOK 2014.
Prekvapeni? Ani moc ne, psalo ze Putin rozhodl ze takove cviceni se bude vyhlasovat kuryrem, aby se na to nemohli pripravit predem. Ne jako u nas, kdyz jsme vyjeli z autoparku a cekali, naladene stanice nekolik hodin na vyhlaseni poplachu....
Zase chteji cvicit dalake presuny, tak aby neukazali ze presunou divizi VDV z dalekeho vychodu na hranice UA....

Vzletaji bez vyzbroje....Uz tady bylo psano ze i obycejne bomby po x startech musi na revize, tak rakety jiste po mensim poctu startu. Tak proc vyhazovat penize.
Naposledy upravil(a) Beda dne 13/9/2014, 11:09, celkem upraveno 2 x.
absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

V tom druhom videu ma zaujali dve veci: Su-24 vzlietali bez výzbroje (?) a vidno prebiehajúcu reformu tankov T-72, sú tam všetky 3 aktívne verzie - T-72 A/B, T-72 S(aj ako 72PB- pridavnaja bronja) a T-72B3(najnovšia verzia, postupne majú byť všetky aktívne T-72 dotiahnuté na verziu B3).

Obrázek

Beda: o tých cvičeniach vedeli dopredu len velitelia voj. okruhov - Putin sa takto rozhodol preveriť skutočnú bojovú hodnotu útvarov, nie nejakú "nahlásenú". Čaká to všetky okruhy a samostatné útvary všetkých druhov. S tými Su-24 si to nemyslím - toto bola "krasnaja trevoga" teda ostrý bojový poplach, len potom po nahlásení stavov a kontrole sa odvolá. Niečo podobné sme robili na vašej hranici s "NSR". Je to typická hra na nervy počas studenej vojny. Neviem ako sa zatvárili tí japonskí rybári keď sa pri nich objavili raketové "šnelbóty".
Je ne suis pas Charlie! alebo: nie som Charlie(provokatér), som za tradičnú rodinu

Obrázek
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Julesak »

Jasné, neohlásené cvičenia sa stali znovu ruskou praxou, ale takéto cvičenie sleduje viacero cieľov:

1) nikdy nevieš kedy "postihne" ktorý okruh, teda velitelia jednotlivých armád, divízií, brigád etc... sú nútení naozaj dbať na reálnu pripravenosť svojich jednotiek - ak útvar z nejakého dôvodu nedopadne na cvičení dobre, má to kariérne dôsledky.

2) nacvičujú sa rýchle, dopredu nepripravené presuny na veľkú vzdialenosť rôznymi spôsobmi dopravy - čo je pre Rusko kľúčové kvôli rýchlej reakciu na krízu, ktorá si môže vyžiadať presun posíl na niekoľko 1000 km. Aký to môže mať účinok sme videli na Kryme.
Obrázek

absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

Áno, týka sa to všetkých jednotiek, bolo to vidieť aj na tvojom videu ako nakladali VDV na veľkú výsadkovú loď. Tie rýchle raketové člny to dostali už predtým v zapečatenej obálke, postupne sa celá Tichooceánska flotila presunula na vopred určené pozície v Japonskom a Ochotskom mori.

http://ria.ru/defense_safety/20140913/1023897384.html

Obrázek
rabo
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od rabo »

Tieto cvičenia nemajú v Európe obdobu. To je pre mňa dosť nepríjemné poznanie. Ich / Ruské / takéto prvé cvičenie môže skončiť s podpriemerným výsledkom, ale zistia kde majú zapracovať. My im to v EU hodnotíme veselo cha, cha, cha. Ich druhé cvičenie môže skončiť priemerne, lebo už vedia ako. My cha ,cha. Ich tretie cvičenie skončí mierne nadpriemerne a my už len cha a po skončení tretieho my ticho a po štvrtom... s hrôzou zistíme, že kým sa naši obujú do "kanád" tak sa môže stať, že už sa bude po Európe šíriť "gavarite pa ruski" ?

Prehnalo som to, ale my sa tu spoliehame na na to, žer sme technologicky a ekonomicky neprekonateľní , ale to je strašná chyba. My stratíme v konflikte malej intenzity pár profesionálnych vojakov a sú to pomaly národní hrdinovia. Čo by sa dialo ak by naozaj bola vojna "za humnami" a išlo by o všetko ? Obávam sa , že sa Európa rozloží.
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od kopapaka »

Rabo: hádám, že po Gruzii a Krymu už v odborných kruzích místo cha, cha zní spíš: A do pr****.
Ono vlastně nejde ani tak o vojáky, pokud je vycvičený základ, tak se s tím dá do roka či dvou něco udělat.
Tohle je ovšem věcí politiků. Mi teď už víme, že v Rusku to jde a příkladů mají na rozdávání: Čečna 2.0, Gruzie a Krym...

Už by to chtělo udělat alespoň "Druhou ligu" aktivních záloh - protože aktuálně vlastně u nás není skoro koho povolávat, na ZVS chybí vůle a stejně jako na navýšení stavů profesionální armády i peníze.
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Alfik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Alfik »

rabo píše:Prehnalo som to, ale my sa tu spoliehame na na to, žer sme technologicky a ekonomicky neprekonateľní
Zatím každá vyspělá civilizace v dějinách byla zničena kulturně i technologicky mnohem méně vyvinutými barbary... Tím nechci říct, že by Rusi byli barbaři, jen připomínám, že technologie a ekonomika samy nestačí. Úder klackem s nasazeným šutrem do hlavy udělá s mozkem stejnou paseku jako kulka.
Jen je ovšem otázka, nakolik si to právě naši politici uvědomují, nakolik vůbec nějaké to "a kur*a" v jejich makovicích rezonuje.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Julesak »

Rozmiestňovanie vojsk na práve prebiehajúcich manévroch na východe RF:
Obrázek

absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

V tomto videu zase bolo dobre vidieť T-72 S, nestihol som si všimnúť či už majú optiku ako T-90tky. Podľa ruských tankistov majú túto verziu radšej než zavádzanú T - 72 B3.
(rozoberiem to v sľub. článku o ARMATE)

Obrázek
rabo
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od rabo »

Zatím každá vyspělá civilizace v dějinách byla zničena kulturně i technologicky mnohem méně vyvinutými barbary... Tím nechci říct, že by Rusi byli barbaři, jen připomínám, že technologie a ekonomika samy nestačí. Úder klackem s nasazeným šutrem do hlavy udělá s mozkem stejnou paseku jako kulka.
Viem, že toto nie je vhodná téma, ale nedá mi nereagovať. V oblasti vojenskej techniky Európa už dlhšiu dobu nepredviedla nič výrazné.Ono to súvisí aj s tou ekonomikou. Európa je tak ľavicová a socánska, že na radikálne technologické projekty nezostávajú peniaze. Peniaze na technológie sú presúvané na sociálne programy. Uvediem malinký príklad zo Slovenska. Za posledných 15 rokov išlo na rómsku komunitu, jej začlenenie, rozvoj, zlepšenie podmienok atď z rozpočtu SR a EU niekoľko mld SK. Výsledok ? Nič. Rusko má na to spôsob - ZVS.
Franz Trubka
7. Major
7. Major

Příspěvek od Franz Trubka »

Rabo, ZVS neni zadny vselek.
CSLA to na konci sedmdesatych let taky zkousela, byly to "roty y",sam jsem jednu zazil na vlastni kuzi v Brezne nad Hronom.
Misto vojenskych veci se cikani ucili nejdriv aspon trochu cist a psat.
Nechci to tady rozebirat,skoncilo to blbe a pomalu to vysumelo.
Omlouvam se za OT
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

Ešte k OT: nejaký význam to malo - museli pracovat v nejakom pravidelnom režime. Takto sa stracaju peniaze do neznáma aby vláda bola pekná pred EU ako sa stará o soc. a etnic. slabšie skupiny... A ich režim? Dni a týždne do socdávky a pár hodín po socdávke.Nebudem sa rozpisovať aby nebol s toho UTRUM.
K téme: V rámci reformy ide značná suma aj na soc. zabezpečenie - jednorázová dávka na byt, pridelenie bytu, prípadne aspoň zabezpečená hypotéka tým čo podpíšu.. To je odpoveď aj rabovi - od povinnej ZVS sa prešlo k dobrovoľnej (niečo ako u nás bývalá náhradná služba) v dobrovoľ. dĺžke rok, dva tri.. Ak získa odbornosť alebo dobré hodnotenie, môže podpísať 5 ročný kontrakt s nejakým spätným doplatkom za predch. roky. Inak v Rusku je to stále aj v nehmotnej, ideologickej rovine - okrem "zlatej" mládeže je tam dosť mladých s rodin. tradíciou nasledovať dedov a praotcov a výchova mladých menej preferuje éru ZSSR a vyzdvihuje boje z cárskej a predleninovskej doby. To isté by sa dalo písať aj o forme náhradnej služby (dobrovoľ. záväzok) ísť pracovať do spoj. zbroj. priemyslu, tu sú tiež predovšetkým finančné benefity ale to už nepriamo odbočujem..
Okrajovo by som za soc. starostlivosť považoval aj snahy vo voj. medicíne - len vtomto roku vzniká 16 medicínskych rôt, do obdobia 1,5 roka o zdravie vojakov v OS sa bude starať 50 lekárskych rôt. Mnoho je toho aj v podpore voj.športu, prezentácie OZ (Public Relation) napr. vytvorenie 3-tej, MO RF podporovanej akrobatickej skupiny tentoraz na zavádzaných Jak -130. Okrem toho existujú nejaké akrobat. skupiny podporované na úrovni voj. okruhov...
Na záver spomeniem ako sa pohli nákupné ceny - okrem pevnej ceny je možná kombinácia: prvoradá je naďalej požadovaná kvalita(parametre) ale kto dodá viac/ skôr dostáva k pevnej cene podiel z momentálnej trhovej ceny dokonč. produkcie. Od systému byro obstarávacej súťaže sa prešlo na elektronický systém ponuky a dopytu, ponuky sa dávajú v rámci systému v polootvorenom režime, každý účastník vidí detaily ponuky konkurenta po zadaní
svojej ponuky do systému.

http://ria.ru/defense_safety/20131223/985844141.html

Obrázek
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

Zrovna vo všerajšom programe Vremja bola zmienka o hĺbkovej previerke generálnej prokuratúry vo vojensko-priemyslovom komplexe. http://www.1tv.ru/news/polit/267689
Kontrola odhalila "nedostatky" za najmenej 20 miliard rubľov v stovke veľkých podnikov obranného priemyslu a umožnila zavrieť niektoré "čierne diery". Zavreli viac ako 30 "sprostredkovateľských" firiem, 10 "jednodňových" firiem, cez ktoré sa peniaze vyvážali do zahraničia atď. Komisia pokračuje v práci. Putin prikázal aj súdne dohry...
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

Podľa http://vpk-news.ru/news/21825 dodávky tankov Armata pre ruskú armádu majú začať v roku 2016
Obrázek
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
absik
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od absik »

Spojím 2 predchádzajúce prispevky - možnú súdnu dohru bude mať asi aj dodávka upgrade na T-72 B3 ktorých má v tomto roku dostať ruská armáda 150 ks, každý za 52 miliónov rbl. Analytici však zistili že za 60 mil. rublov mohol Uralvagonzavod dodávať tanky min. na úrovni T - 90 S a len trochu zaostávajúce za "super" T - 90 MS, ak by boli nákupcovia s MO upravili zadanie. Pre porovnanie: cena nového tanku T - 90 S v čase podpisu zmluvy bola 120 miliónov rublov.
Na obrázku o začatí dodávok v r.2016 je takmer posledná voľne dostupná vizualizácia tanku ARMATA s pol. r.2013, následne na jeseň bol prototyp v makete predstavený v uzavretom prístupe "činovnikom" MO a odvtedy je Armata v informačnom vákuu. Momentálna Armata sa má odlišovať diaľkovo ovládaným Kord-om(predtým diaľkový NSV-T) a kompletnou sadou elektrooptiky a spojenia.

Obrázek
Iný pohľad na ten istý projekt, asi posledná vizualizácia Armaty zo sept. 2013 (trochu viac detailov) , následne bolo na projekt uvalené informačné embargo.

Obrázek
freeman
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od freeman »

Obrázek
Iný pohľad na ten istý projekt, asi posledná vizualizácia Armaty zo sept. 2013 (trochu viac detailov) , následne bolo na projekt uvalené informačné embargo.[/quote]

toto je len torchu upravená vizualizácia objektu 640 "čierny orol"
Now it's all over and I'm standin' pretty
In this dust that was a city
If I could find a souvenir
Just to prove the world was here....
Odpovědět

Zpět na „SSSR - Rusko“