Dění na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Winky

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Winky »

cover72 píše:Střelba taženým dělostřelectvem zpoza civilních bytovek:

Měli by to být separatisté, což by sedělo (mám o nich prokázané, že ve Slavjansku se takto kryli za dětský domov a odvykací středisko pro drogově závislé), ale s určitostí se to asi prokázat nedá.
Na pozici 3:44 přijíží obrněnec a má na boku nápis (Oplot?). Zjistíte někdo k jaké straně patří?
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

CAT píše:
Halladin píše:

Měli by to být separatisté, což by sedělo (mám o nich prokázané, že ve Slavjansku se takto kryli za dětský domov a odvykací středisko pro drogově závislé), ale s určitostí se to asi prokázat nedá.
Ovšem pokud bráníš obležené město, nezbývá než střílet z toho města
Jo a stejnou logikou - když oblíháš město které někdo brání, nezbývá ti, než do toho města střílet...
No, pak je nasnadě otázka, kdo je více v právu...
Edison

Příspěvek od Edison »

Momentalne prebieha mohutny utok na donecke letisko.
Opolcenci ziskali kontrolu nad novym terminalom.
Ukrajinske jednotky su zabarikadovane v budove stareho terminalu.

http://novorossia.su/ru/node/7234
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Halladin píše: Ovšem pokud bráníš obležené město, nezbývá než střílet z toho města
Nikoli, Watsone: když se chlubí Grady, tak je zpravidla střílejí z parků nebo od výpadovek či dálnic venku z města:
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
Na doněcké letiště to naposledy pálili nejspíše z Makivky či Krute Balky.

Přijde ti, že D-30 mají o tolik menší dostřel než Grady, že s nimi musí pálit fest zpoza bytovky?

Nemůže to být spíš s tím, že Grad by tu bytovku rovnou zbořil tlakovou vlnou spalin a bylo by to na separáty, zatímco takhle bytovku zboří protibateriová palba UKRA a separáti tím naopak dostanou cenné PR body v domácí i zahraniční propagandě a'lá Hamás? Znáš to -- "ukrajinští váleční zločinci ve své genocidální kampani ostřelují civilní bytovky", atd, atp.
Halladin
četař
četař

Příspěvek od Halladin »

Grad má dostřel 20 km, D 30 necelých 12 km.
Řekl bych dost velký rozdíl.
cover72
7. Major
7. Major

Příspěvek od cover72 »

Pokud vím, tak D-30 má 15km. A teď si odjeď na post http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=190443#p190443 a podívej se na mapu bojů podle separátů.

Skutečně ti přijde, že nutně potřebují pálit z města kvůli o 5km většímu dostřelu? A kampak přesně?
Halladin
četař
četař

Příspěvek od Halladin »

cover72 píše:Pokud vím, tak D-30 má 15km. A teď si odjeď na post http://www.palba.cz/viewtopic.php?p=190443#p190443 a podívej se na mapu bojů podle separátů.

Skutečně ti přijde, že nutně potřebují pálit z města kvůli o 5km většímu dostřelu? A kampak přesně?
Já koukal tady, http://forum.valka.cz/viewtopic.php/t/10623/start/-1
udávají 11800 metrů.
Takže to není 5, ale spíš 8 km.
Taky bych mohl říct koukni na Ukrajinskou mapu ;-)

No, koukl jsei jinam,a uváděj 15300. Měljsi pravdu.
Naposledy upravil(a) Halladin dne 29/9/2014, 11:58, celkem upraveno 1 x.
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Doněck - Makijivka dnes v noci 29.9 a Grady

tady údajně z Doněcka střelba z města Gradama
Obrázek
Halladin
četař
četař

Příspěvek od Halladin »

Tento způsob příměří shledávám být poněkud podivný.

Asi se brzo začne bojovat naostro.
-lk-

Příspěvek od -lk- »

Přijde mi to tak také a proto shledávám logickým, s jakým úsilím se ruso-separatisti snaží dobýt letiště v Doněcku, které by dle minských dohod stejně měli během 14 dnů od UA oficiálně převzít:
http://en.censor.net.ua/news/304647/don ... and_do_not

Také mi přijde zajímavé, že drtivá většina videí s útoky během příměří zachycuje útočící separatisty.
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Halladin píše:Taky bych mohl říct koukni na Ukrajinskou mapu ;-)
.
Coverovi šlo nejspíše o to, že území ovládané separatisty má do hloubky stěží 30 km v nejširším místě a na většině míst je to podstatně míň, často ne víc než 10 km. A z toho dost jasně vyplývá, že dostřel menší o 8 km opravdu roli nehraje...

A pokud i tak pochybuješ o tom co píše Cover, tak tady je dobře vidět jak daleko od obytnejch čtvrtí střílejí separatisté z těch Gradů...

petrp píše:No, pak je nasnadě otázka, kdo je více v právu...
A co když není více v právu ani jedna strana?

Má někdo nějaký info kolik km2 reálně separatisté ovládají?
Naposledy upravil(a) CAT dne 29/9/2014, 12:10, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Sahyb

Příspěvek od Sahyb »

https://www.google.cz/maps/place/48%C2% ... :0x0?hl=cs Divný směr palby.
mepu
praporčík
praporčík

Příspěvek od mepu »

Sahyb píše:

https://www.google.cz/maps/place/48%C2% ... :0x0?hl=cs Divný směr palby.
Tohle video je starý mám dojem že jsem jej už někdy viděl.
To video tu někde bude jestli není smazané, tady jsou ale fotky z 1.8 takže je to fake, a není to aktuální
"Opolčenci ostřelují nepřátelské pozice u Šachťorska" > http://www.palba.cz/viewtopic.php?f=307&t=6151&start=1140#p176911
Obrázek
http://ribalych.ru/2014/09/04/fotografi ... a-stenina/
Naposledy upravil(a) mepu dne 29/9/2014, 12:41, celkem upraveno 3 x.
Obrázek
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Kharkov, proukrajinské shromáždění...
Obrázek
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
lasib
rotný
rotný

Příspěvek od lasib »

-lk- píše:Přijde mi to tak také a proto shledávám logickým, s jakým úsilím se ruso-separatisti snaží dobýt letiště v Doněcku, které by dle minských dohod stejně měli během 14 dnů od UA oficiálně převzít:
http://en.censor.net.ua/news/304647/don ... and_do_not

Také mi přijde zajímavé, že drtivá většina videí s útoky během příměří zachycuje útočící separatisty.
Musia, keďže pomocou palby z tohto letiska, UKRA pomaly ovládla od prímeria územie na západ od neho ... opolčenci už stratili obklučenie letiska, dediny západne od letiska ....
letisko je pekne v tieni vysokych budov Donecka, takže opolčenci ho nemožu dostať nepriamou paľbou ťažkých zbraní po balist. drahe ...
takto len pomaly ale iste stracajú stále viac a viac techniky ...
-lk-

Příspěvek od -lk- »

CAT píše:Kharkov
Prosím, moc prosím, vyvarujte se naprosto nesmyslných anglických přepisů. Nebo na "Charkov" je něco špatného?
Halladin
četař
četař

Příspěvek od Halladin »

To datum je podivné. Proč bylo odloženo na tak dlouho od uzavření příměří ? A mám dojem, že ukrajinci na letiště dopravili posily , někdy během minulého týdne.
Což je rovněž podivné - proč se násilím probíjet do prostoru,který mám v dohledné době vyklidit ?
danny1691
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od danny1691 »

Dá se odhadnout podle úhlu hlavně jak asi daleko střílí?
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
-lk-

Příspěvek od -lk- »

Halladin píše:To datum je podivné. Proč bylo odloženo na tak dlouho od uzavření příměří ? A mám dojem, že ukrajinci na letiště dopravili posily , někdy během minulého týdne.
Což je rovněž podivné - proč se násilím probíjet do prostoru,který mám v dohledné době vyklidit ?
Ohledně data zdroj nic konkrétního neuvádí. Proč se probíjet do prostoru? Pokud tam jsou vojáci, na které se dnem i nocí útočí a pokud je nechci obětovat, tak mi varianta posil připadá celkem logická.
lasib
rotný
rotný

Příspěvek od lasib »

danny1691 píše:

Dá se odhadnout podle úhlu hlavně jak asi daleko střílí?
Nie, to má delenú muníciu ... reguluješ silu výbuchu a tým aj vzdialenosť dopadu projektilu ...
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“