Jen malé mimotémové upozornění, prosím, mezi obrázky dělej mezeru, splývají.
Igore, nic proti, ale tyto stejné fotky máš na předchozí straně u "veliteľského bunkra B-SV-4".
Ne, že bych poradil, nejsem bunkrolog, ale škoda, že nemáš víc fotek. Hlavně zepředu, to nemá žádnou střílnu ani průzor?
Díky za další fotky, a to co znamená, že je obývaný?
Podle fotek, tento bunkr nemá střílny?IgorT píše:O ďalšom veliteľskom bunkri B-SV-2 sa písalo, že je na súkromnom pozemku, za plechovým plotom a nedá sa odfotiť, nebol ani na webe. Ja som ho už našiel bez plechu a odfotil som ho, teda asi má webovú premiéru.Miestni vraveli, že ho odkúpil súkromník, ale čo má s ním za ľubom, to nevedeli.
![]()
Povedal by som - kablová šachta či kobka vyhrabaná zo zeme. Tá "predná strana" je zrejme dno šachty, ktorá teraz "leží na boku". Možno tiež nejaká žumpa/septik.
Tak to jo, zas také vědomosti nemám, že existovaly také velitelské bunkry. Já mám v plánu postavit nějaký těžký objekt v měřítku 1:72...IgorT píše:Alligator, veliteľské bunkre strieľne nemali, nestrieľali, len velili!Oni boli dosť ďaleko vzadu od línie bojových bunkrov, celé to bolo pospájané kábelovými šachtami. Keď si pozrieš mapku z príspevku 10.9.2014, boli štyri, sú označené zelenými obdĺžnikmi.....
Alligator píše:Tak to jo, zas také vědomosti nemám, že existovaly také velitelské bunkry. Já mám v plánu postavit nějaký těžký objekt v měřítku 1:72...IgorT píše:Alligator, veliteľské bunkre strieľne nemali, nestrieľali, len velili!Oni boli dosť ďaleko vzadu od línie bojových bunkrov, celé to bolo pospájané kábelovými šachtami. Keď si pozrieš mapku z príspevku 10.9.2014, boli štyri, sú označené zelenými obdĺžnikmi.....
a tento se mi líbí, a pokud nebudu stavět přímo tento, jsem rád za ty detaily.