Dění na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Tomas SK
Příspěvky: 0
Registrován: 28/5/2014, 13:25

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Tomas SK »

Hovorca pozorovateľskej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Michael Bociurkiw odmietol tvrdenie, že ukrajinské vládne jednotky používajú kazetovú muníciu.
:shock:
http://www.sme.sk/c/7452430/obse-nesuhl ... z3GsaQ72ye

co viac dodat. Smutne...
-lk-
Příspěvky: 0
Registrován: 2/9/2014, 16:21

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od -lk- »

Lysenko tvrdí, že UA disponuje důkazy, že kazetovou munici v Donbasu používala ruská armáda. Ze štítků střel (pro 9K58 Směrč), které dopadaly na UKRA, je prý patrné datum výroby - 16. června 2003. Jelikož poslední takové střely získala Ukrajina v roce 1991, je dle něj zřejmé, že munice pochází z Ruska. Navíc tvrdí, že neškolení teroristé by nebyli schopni tyto střely používat a vidí to jako důkaz, že pozice ukrajinské armády byly touto kazetovou municí ostřelovány ruskou armádou:
http://www.ukrinform.ua/eng/news/ukrain ... ops_326764
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Krásná citace hodna za rámeček vzorného propagadnisty.
„Nepoužíváme kazetové bomby. Tu může používat pouze letectvo, ale naše letadla nelétají od vyhlášení příměří 5. září,“ - uvedl armádní mluvčí Andrij Lysenko.
> http://zpravy.idnes.cz/kazetova-munice- ... anicni_vez

Existuji stovky fotek, i videí - někdy i s dopadem, kde je evidentně používání kazetová munice, zbytky (které se u střel s kazetovou submunicí zachovají většinou celistvé a dobře identifikovatelné, protože ta munice se z raket jen vysype laicky řečeno), tedy je to jen zas mediální nesmyslné slovíčkaření UA a západní propagandy, kdy Lysenko mluví o tom, že nepoužívají letecké bomby s kazetovou submunicí ! , proč to říká - no protože tu evidentně nepoužívají - nemají ani jak, letectvo je uzemněné - mluví tedy pravdu, ale co na devší pochybnost používají UA síly na JV, jsou neřízené rakety se submunicí z systému BM-27 Uragán a BM-30 Smerč, tam existuje velké množství typů raket se submunicí, u Gradů je taky možnost použít neřízené rakety střely 9M218 a 9M217 se submunicí. Minimálně systémem BM-30 Smerč opolčenci nedisponují, a těch zbytků 300mm raket ze Smerče jsem na fotkách za dob konfliktu viděl tolik, že je jisté, že to nemůže střílet nikdo jiný než UA armáda, pak tu máme fosforovou submunici, taky jediný kdo ji mohl nasadit u Slavjanska byla v té době, jen UA armáda - existují videa s jejím použití. k tomu ještě připočtem taktické balistické rakety Točka-U které pokud nesou kontejnerovou submunici, tak ta se vysype z hlavice za letu a v podstatě celá střela v klidu někde dopadne - to jsou ty fotky těch Toček-U co jich je dost po netu, pokud má Točka hlavici bez submunice tak z ni při dopadu a výbuchu hlavice nic nezůstane, takže se minimálně pan mluvčí Lysenko usvědčil z vojenské neznalosti. ;)
Naposledy upravil(a) mepu dne 22/10/2014, 18:24, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Ani po několikahodinové diskusi mezi Ukrajinou a Ruskem, kterou zprostředkovala Evropská unie nedošlo k dohodě o obnovení dodávek plynu pro Ukrajinu.
"Musíme se smířit s tím, že Ukrajina dostane plyn jedině tehdy, když za něj Rusku zaplatí předem. Proto teď musíme určit, kolik plynu Ukrajina potřebuje a kolik si může sama dovolit za něj zaplatit,“ uvedl eurokomisař Günther Oettinger.
http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy ... atit-musi/
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Posádkám dopravních a úderných vrtulníků Mi-8AMTSh Terminator začalo dnes blízko Rostova na Donu taktické cvičení.
Zúčastní se asi 10 vrtulníků a více než 50 pilotů a technického personálů. Během cvičení posádky Terminatorů budou tři dny létat taktické mise nad neznámým územím, z trvalých i předsunutých základen.
> http://ria.ru/defense_safety/20141021/1029270269.html

---
Taktická mapa s výkladem 22.10



---
Zajímavé "stroje", na základně 10.samostatné brigády speciálního určení (Specnaz GRU) a polygonu severokavkazského vojenského okruhu, kousek pod Krasnodarem. zde - už sem tu pozoroval cca před měsícem pohyb lidí spojených s opolčenci.

Něco z její nedávné historie:
Dmitrij Medveděv předal řád Žukovova 10. samostatné brigádě speciálního určení ministerstva obrany. Toto ocenění bylo uděleno za úspěchy v přípravě a realizaci rozsáhlých vojenských operací.
V srpnu 2008, se 10. samostatná brigáda speciálního určení zúčastnili operace donucení Gruzie k míru.
Jižní Osetie 85., 104. a 107. ooSpN společně operovali v gruzínsko-osetinského konfliktu v srpnu 2008
http://www.spec-naz.estranky.cz/clanky/10-obrspn.html
Obrázek
Naposledy upravil(a) mepu dne 22/10/2014, 19:23, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
jarl
3. Generálmajor
3. Generálmajor
Příspěvky: 4106
Registrován: 19/2/2009, 15:45
Bydliště: Jakubov u Moravských Budějovic

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od jarl »

Uživatel Tomas SK dostal měsíční ban za porušení zákazu diskuse. Trest ještě potvrdí a nebo zruší ostatní moderátoři.
ObrázekObrázek

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

OBSE: příměří na Ukrajině porušují hlavně vládní síly
http://czech.ruvr.ru/news/2014_10_22/OB ... sily-9675/

originální zpráva http://www.osce.org/ukraine-smm/125720

nejspíš mysleli toto
JCCC members reported 75 allegations of ceasefire violations in the whole sector, 15 of which they had been able to confirm. According to all representatives present, “DPR” and “LPR” had been responsible for two of these and Ukrainian Armed Forces for 13. They said that there had been increased numbers of unmanned aerial vehicles sighted in the area around Mariupol. The SMM and JCCC members heard outgoing artillery during their meeting.
Zde je denní report OBSE o dění na ukrajině.

http://www.osce.org/press-releases?fiel ... vities=116
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Stálá rada OBSE ve středu na zvláštním zasedání prodloužila mandát pozorovatelské mise na ruských hraničních přechodech Doněck a Gukovo o jeden měsíc.
Ruská strana předpokládala prodloužení mandátu o tři měsíce, avšak rozhodnutí o prodloužení bylo přijato na jeden měsíc. Přitom, řada členských zemí OBSE vyjádřila svoji nespokojenost kvůli tomu, že Rusko odmítlo rozšířit mandát mise i na další hraniční přechody.
> http://czech.ruvr.ru/news/2014_10_22/OB ... s-RF-7327/

---
Ostřelování UAV nad Doněckem dnes

https://twitter.com/sashakots
Obrázek
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

Putinovo dělení Ukrajiny? Sikorski spáchal ‚diplomatickou sebevraždu‘
Maršálek Sejmu Sikorski o rozdělení Ukrajiny mluvil v rozhovoru s americkým serverem Politico. Později tvrdil, že jeho slova o Putinově návrhu při návštěvě premiéra Donalda Tuska v Moskvě nebyla dobře interpretována. Večer pak na tiskové konferenci uznal, že se „ukvapil“ a že se zmíněná schůzka nekonala v Moskvě, ale v bruselském sídle NATO. Kreml všechna nařčení označil za nesmysl.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/polska-premierka- ... ranici_msl
http://www.lidovky.cz/polska-premierka- ... ranici_msl
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Dodávky uhlí z DLR na Krym mají začít tento pátek
> http://ria.ru/crimea_today/20141022/1029452435.html

---
25km severozápadně od Luhanska byla přepadena 16.10 UA kolona jedoucí v oblasti Slovjanoserbska, výsledek tři zničené BTR-4E, 5 pohřešovaných vojáků - podle UA MO
http://www.rbc.ua/rus/news/accidents/vb ... 2014143100

Vypadá to, když koukám na mapu http://cassad.net/?do=warmarker, že kozáci mají snahu postupovat podél řeky Severní Doněc a vytváří tam zajímavou situaci, která může v případě přísunu dalších sil z RF v zimě, docela zavařit UA silám v této oblasti, pokud se teda dostanou časem až do lesů za Severodonetsk, nebo rovnou do města.

--
Výrobní kapacity Luhanského strojírenského závodu se definitivně přestěhují do regionu Rostov, konkrétně do Kamensk-Šachtinska, kde si koupil prostory, spuštění výroby je plánováno na příští rok.
> http://vz.ru/news/2014/10/22/711857.html

---
Ruští specialisté - elektrikáři obnovují v Luhansku elektrickou síť
Obrázek
https://twitter.com/sashakots/status/524897427665727489
Obrázek
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Když Alexander Novak odpovídal na otázku, o čem se 22. října jednalo se slovenskou delegací v rámci národního fóra věnovaného ropě a zemním plynu, tak prohlásil, že Slovensko žádá Rusko to, aby tuto zimu zvýšilo své dodávky zemního plynu.
http://czech.ruvr.ru/news/2014_10_22/Sl ... lynu-8932/
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Evropská unie odložila vyčlenění Ukrajině 760 milionů eur na konec roku 2014
> http://czech.ruvr.ru/news/2014_10_23/EU ... jine-5889/

---
Pěkná zelená barva ;)
Obrázek

---
Doporučuji shlédnout, sice je to o NATO, ale v podstatě mezi řádky - i o konfliktu na Ukrajině. "Analytici" jsou rozhození z vývoje. 9.10


---
Zajímavá fotky opolčenců v nějakém neidentifikovatelném výcvikovém prostoru v RF (konec září)
Obrázek
Obrázek


---
"Protivzdušná obrana" Doněcka dnes ráno
Obrázek

---
Kdyby někoho zajímali graficky provedené mapy počasí na Ukrajině
> http://meteopost.com/weather/maps/
Obrázek
klingy
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1869
Registrován: 15/1/2011, 20:35

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od klingy »

predpoved pocasia pre Ukrajinu zacina minus

http://meteopost.com/weather/maps/
Naposledy upravil(a) klingy dne 23/10/2014, 12:56, celkem upraveno 1 x.
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Poslední velice hrozivý vývoj ve válce na Ukrajině.
Poté, co ukrajinští vojáci použili proti Doněcku taktickou balistickou raketu, vyhlásil Zacharčenko, že zastavení palby je v podstatě skončeno.
Strelkov pronesl oficiální prohlášení varující, že podle dostupných informací ukrajinští vojáci shromažďují vojska k přípravě na útok.
Podle Strelkova je plán ukrajinských vojsk velice krátký a rychlý „prorazit“ mezi Doněck a ruskou hranici, aby Novoruský stát učinili neživotaschopným, a tudíž mohli vyjednávat z pozice síly.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4974 ... a-ukrajine

---
EU dluhy Kyjeva Rusku (asi) zaplatí, ale co dál?
http://literarky.parlamentnilisty.cz/te ... ale-co-dal
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Zacharčenko dnes vyhlásil budoucí plány, získat "úplnou" kontrolu nad Doněckým letištěm, varoval, že se musí všichni připravit na vypuknutí těžkých bojů.
dále vyhlásil, že získají Kramatorsk, Slavjansk i Mariupol.
Dále obvinil UA síly, že jednají v rozporu s příměřím, přesně řečeno s "tichým režimem" na kterém se dohodli.
> http://www.interfax.ru/world/403434


Další humanitární pomoc přijede do DLR příští týden v neděli (poz. čirou náhodou 2.11 kdy mají být volby v samozvaných republikách)
> http://www.ntv.ru/novosti/1254116/
Obrázek
lasib
rotný
rotný
Příspěvky: 83
Registrován: 6/6/2014, 13:29

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od lasib »

http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/6 ... ruyut.html

Ukrajinskí vojaci rozmiestnení v Roveňskej oblasti sú z príchodom ochladenia nespokojní, že oni spia na zemi, kym dostojníci v rodinných domoch, nemajú mydlo, vodu, piju vodu z rieky ... Vyzyvajú sa aby sa nebali, odmietli ísť bojovať na Donbas, išli domov, všetkých ich nemožu pozatvárať ...
lasib
rotný
rotný
Příspěvky: 83
Registrován: 6/6/2014, 13:29

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od lasib »

http://voicesevas.ru/news/yugo-vostok/6 ... lasti.html
Kolomojskyj diktuje Davidovi Žvanijovi z bloku Petra Porošenka, ktorí ľudia majú vyhrať ukrajinské voľby v Doneckej oblasti aj s možnosťou sfalšovať voľby do Verchovnej rady ... v reakcii na zverejnený záznam Ljaško vyzval Porošenka, aby Kolomyjskeho odvolal z postu gubernátora Dnepropetrovska a postúpil jeho konanie generálnej prokuratúre ...
Mhc
Příspěvky: 0
Registrován: 20/7/2014, 14:18

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Mhc »

="mepu"
Vypadá to, když koukám na mapu http://cassad.net/?do=warmarker, že kozáci mají snahu postupovat podél řeky Severní Doněc a vytváří tam zajímavou situaci, která může v případě přísunu dalších sil z RF v zimě, docela zavařit UA silám v této oblasti, pokud se teda dostanou časem až do lesů za Severodonetsk, nebo rovnou do města.
Moze to mat suvis stymto videom, vyzera to, ze Luhanska domoobrana sa zjednotlila.
http://www.youtube.com/watch?v=8ZuexDZ30PM
kenavf
7. Major
7. Major
Příspěvky: 5997
Registrován: 15/12/2010, 23:13

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od kenavf »

mepu píše:..Doporučuji shlédnout, sice je to o NATO, ale v podstatě mezi řádky - i o konfliktu na Ukrajině. "Analytici" jsou rozhození z vývoje. 9.10
To by som Vám ani nedoporučoval sledovať(som sa vtedy na to pozeral naživo),preto že p.Hríb si tam pozval len samých prokyjevských hostí obhajujúcich stanoviska EU a NATO(veď ich asi platia).Sám Hríb je prokyjevsky zameraný a nebol ako moderátor nestranný(kedysi som ho sledovával,ale už sa pokazil).A dorazil to jednou vetou.Keď sa ho z publika opýtal divák,prečo tam nemajú nejakého oponenta,tak p.Hríb na kameru povedal,že on tam žiadneho extrémistu v relácii nechce( 1:09:00 až 1:10:30).
Radšej Vám dám odkaz na inú reláciu "Večera s Havranom" tiež na STV.Tu si moderátor aspoň prizval oponenta voči ostatným p.Chmelára ktorý vyjadril stanoviska nesúhlasné s mainstreemom.
http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail ... 21.10.2014
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
QVAK
praporčík
praporčík
Příspěvky: 384
Registrován: 31/10/2009, 10:02
Bydliště: Praha

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od QVAK »

Zajímavé shrnutí dějů nejen na Ukrajině:

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/k ... nak-342832
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“