Chápu to tedy správně, že pokud je plnící tlak regulován pouze plynem, dodávám motoru kvůli udržení plnícího tlaku s přibývající výškou větší (těžší) množství směsi a kvůli tomu stoupá spotřeba? Jestliže se shodneme na výše napsaném, tak se musíme shodnout i na tom ostatním.Pokud kompresor automatickou regulační klapku nemá, pak je to pro pilota složitější, pak opravdu reguluje plnící tlak přímo plynem a v malé výšce nesmí dát plný plan protože by přešvihl plnící tlak. Je to nebezpečné řešení a také neekonomické.
To je určitě důvod, proč se tu nemůžeme dohodnout. Totiž i v soustavě s automatickým regulátorem plnícího tlaku byla jediná klapka. Pokud jsem to správně pobral, ty jsi uvažoval o dvou (a více) klapkách.4. Viz výše. Protože v soustavě byla jediná klapka. Nebezpečné a troufnu si říci že i hloupé řešení.
Dnes už mám obrázky a jak už jsem psal, jsem přesvědčený o tom že do toho vnesou světlo.
Takhle vypadá automatický regulátor plnícího tlaku v Allisonu V-1710-81 -

Část "S" je napojená na škrtící klapku karburátoru. V dolní části, jak jsou ty menší obrázky, je uvedeno, že v případě poklesu plnícího tlaku regulátor kompenzuje ten pokles otevřením karburátoru. Ten vypadal takhle -

Tam došlo ke tvorbě směsi a ta následně šla ke kompresoru.

Z obrázků je zřejmé, že mezi karburátorem a kompresorem už žádná další klapka nebyla. Plnící tlak byl regulovaný jednou jedinou klapkou.
Byla. A podle ní se ten nárůst výkonu při konstantních otáčkách při konstantním plnícím tlaku de facto kryje s nárůstem spotřeby. Je to vidět dole v sekci Minimum specific consumption.Byla by tabulka? Mám pocit že tento nárůst výkonu se nebude přesně krýt s nárůstem hodinové spotřeby.

-------------------
Btw - stejný systém regulace plnícího tlaku měl zřejmě i Merlin, alespoň to podle řezu v Ikalově článku vypadá.