ruský MIG, nebo SU25, nebo SU29 (která verze platí?) zezadu rozstřílel letu MH17 kokpit na čumáku a ještě k tomu z druhé strany

Moderátor: jarl
To mě taky napadlo, ale problém je že to mohlo projít durch. A pravou stranu kokpitu nikdy nikdo neviděl což může znamenat že je rozstřílená na mraky. A rakety se normálně navádějí na přední část letadla aby střepiny šly do celého trupu.clay píše:slabina ruského hoaxu
ruský MIG, nebo SU25, nebo SU29 (která verze platí?) zezadu rozstřílel letu MH17 kokpit na čumáku a ještě k tomu z druhé strany :razz:
zpráva mluví celkem jasně, odkud kam vyšly vysokoenergeticke "projektily"czc32324 píše:To mě taky napadlo, ale problém je že to mohlo projít durch. A pravou stranu kokpitu nikdy nikdo neviděl což může znamenat že je rozstřílená na mraky. A rakety se normálně navádějí na přední část letadla aby střepiny šly do celého trupu.clay píše:slabina ruského hoaxu
ruský MIG, nebo SU25, nebo SU29 (která verze platí?) zezadu rozstřílel letu MH17 kokpit na čumáku a ještě k tomu z druhé strany
Co s tím má společného chudák Su-29? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _Su-29.jpg
Ne. Když si dáš na teleobjektivu velký zoom a vyfotíš fotku nějaký herečky, dokážeš zpětně takto jednoduše spočítat, kde jsi stál, aniž bys znal ohniskovou vzdálenost?Manjuk píše:Jako, že letadlo je přizoomované a letiště ne? Nebo nějak nechápu..
Pokud budu znát výšku herečky (příp. velikost poprsí) a za herečkou bude ve známé vzdálenosti objekt přesně definované velikost, tak bez problému. Trojčlenka se učí v sedmičce ...hexvonkei píše:Ne. Když si dáš na teleobjektivu velký zoom a vyfotíš fotku nějaký herečky, dokážeš zpětně takto jednoduše spočítat, kde jsi stál, aniž bys znal ohniskovou vzdálenost?Manjuk píše:Jako, že letadlo je přizoomované a letiště ne? Nebo nějak nechápu..
No to právě že ne. Soustava čoček objektivu není při nejlepší snaze lineární a u těhle snímků to může dělat plus mínus kilometry (vertikální). Neříkám tím, že je to focené z družice, říkám tím, že těch vypočítaných 250m není číslo, o které se dá opřít. Krom toho nesmíme zapomínat na postprodukční interpolace a jiné další zpracování takto získaných fotek. Takže bez informace, odkud to bylo foceno a kdo s tím co dělal, jsou odhady vzdáleností jen velice hrubé.elspec21 píše:Pokud budu znát výšku herečky (příp. velikost poprsí) a za herečkou bude ve známé vzdálenosti objekt přesně definované velikost, tak bez problému. Trojčlenka se učí v sedmičce ...hexvonkei píše:Ne. Když si dáš na teleobjektivu velký zoom a vyfotíš fotku nějaký herečky, dokážeš zpětně takto jednoduše spočítat, kde jsi stál, aniž bys znal ohniskovou vzdálenost?Manjuk píše:Jako, že letadlo je přizoomované a letiště ne? Nebo nějak nechápu..
Dá se to změřit a následně vypočítat naprosto přesně. Je to princip trigonometrie a navigace (v sextantu i teodolitu je spousta čoček). To, co popisuješ, by nastalo jedině v případě, že by vzdálenost herečky od čočky byla takřka nulová.hexvonkei píše:No to právě že ne. Soustava čoček objektivu není při nejlepší snaze lineární a u těhle snímků to může dělat plus mínus kilometry (vertikální). Neříkám tím, že je to focené z družice, říkám tím, že těch vypočítaných 250m není číslo, o které se dá opřít. Krom toho nesmíme zapomínat na postprodukční interpolace a jiné další zpracování takto získaných fotek. Takže bez informace, odkud to bylo foceno a kdo s tím co dělal, jsou odhady vzdáleností jen velice hrubé.
K detailnímu fotografování na hodně velkou vzdálenost (v tomto případě 10 - 200km?) vždy použiješ teleobjektiv s extrémně dlouhou ohniskovou vzdáleností a získáš malý úhel paralaxy. Rybí oko je úplně opačný případ, který s tématem nemá nic společného. Jestiže ten snímek má být jako "družicový" je zanedbatelná vzdálenost (nebo úhlová odchylka) boeingu a letiště. Mě vychází z hrubého porovnání zákrytu a vzletové dráhy "teoretická" výška fotoaparátu na 150-250m nad boeingem. I kdybych počítal s chybou v řádu stovek % (snímek není přesně kolmo, objekty nejsou přesně uprostřed atd ..), tak se dostanu třeba na 20km výšky fotoaparátu nad terénem!hexvonkei píše:Jenže tady žádný přímý zákryt letadla a letiště není, takže nelze použít poučku, že chyba z nelinearity se u obou objektů promítá stejně a lze ji tedy zanedbat". Mrkni se někdy na sestavu "rybí oko", to je extrém nelinearity objektivu. Ale ten je potřeba uvažovat i tam, kde se to na první pohled nezdá.
No, konečně, k tomuhle jsem se chtěl dobrat. A teď fakta - ruská televize tvrdí, že "to přišlo mailem", dále tvrdí něco o "Mig-29" a něco o "družici". Lze připustit variantu, že druhé a třetí tvrzení je prostá neodbornost a ve skutečnosti platí, že to "přišlo mailem", že to je "Su-27" a že to je z nějakého špionážního dronu? Může takový dron létat v hladině 11-20km? Jde mi o to jen oddělit to, co vidíme, od interpretace tradičně neschopné a prolhané ruské televize. Nelze přece šmahem škrtnout možný důkaz jen proto, že ho přinesl a dezinterpretoval idiot, ne?elspec21 píše:I kdybych počítal s chybou v řádu stovek % (snímek není přesně kolmo, objekty nejsou přesně uprostřed atd ..), tak se dostanu třeba na 20km výšky fotoaparátu nad terénem!
Máš tam další, už méně zřetelné nedostatky - nepoměr velikostí obou letounů, logo na trupu boeingu neodpovídá a třeba Sučko je osvětlené od jihovýchodu přitom bylo po poledni místního času. Už jen ta nesmírná náhoda, že dron, družice či UFO byli v přesném čase na přesném místě a dokázaly zaměřit a vyfotit v podstatě nepředvídatelnou událost. Nene, v to jsem skeptik.hexvonkei píše:No, konečně, k tomuhle jsem se chtěl dobrat. A teď fakta - ruská televize tvrdí, že "to přišlo mailem", dále tvrdí něco o "Mig-29" a něco o "družici". Lze připustit variantu, že druhé a třetí tvrzení je prostá neodbornost a ve skutečnosti platí, že to "přišlo mailem", že to je "Su-27" a že to je z nějakého špionážního dronu? Může takový dron létat v hladině 11-20km? Jde mi o to jen oddělit to, co vidíme, od interpretace tradičně neschopné a prolhané ruské televize. Nelze přece šmahem škrtnout možný důkaz jen proto, že ho přinesl a dezinterpretoval idiot, ne?elspec21 píše:I kdybych počítal s chybou v řádu stovek % (snímek není přesně kolmo, objekty nejsou přesně uprostřed atd ..), tak se dostanu třeba na 20km výšky fotoaparátu nad terénem!