IS-3
IS-3
Vyzbroj -122 mm delo
Posádka- 4
Pancierovanie -200 mm
Rýchlosť -40 km/h
Rozmery -6,67 x 3,20 x 3,43 m
Hmotnosť -45,8 ton
IS-3 bol nasledovnik tanku IS-2.Veza bola miskovej formy ako pri modernych ruskych tankoch.Niesol prezyvku "STUKA" a dostal ju od nemeckych vojakov.Bol to najlepsi tank ku koncu 2. svetovej vojny a dokazal porazit aj KONIGSTIGRA alebo JAGDTIGRA.Strely sa odneho len odrazali preto nepotreboval tazke pancierovanie.Dal sa len tazko zahliadnut,preto bol velmi nebezpecny.
Posádka- 4
Pancierovanie -200 mm
Rýchlosť -40 km/h
Rozmery -6,67 x 3,20 x 3,43 m
Hmotnosť -45,8 ton
IS-3 bol nasledovnik tanku IS-2.Veza bola miskovej formy ako pri modernych ruskych tankoch.Niesol prezyvku "STUKA" a dostal ju od nemeckych vojakov.Bol to najlepsi tank ku koncu 2. svetovej vojny a dokazal porazit aj KONIGSTIGRA alebo JAGDTIGRA.Strely sa odneho len odrazali preto nepotreboval tazke pancierovanie.Dal sa len tazko zahliadnut,preto bol velmi nebezpecny.
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Nechci ti brat iluze, ale prvni predstaveni IS-3 byla prehlidka spojencu po valce v Berline. Takze strelba proti Tigeru II byla mozna maximalne nekde na strelnici v SSSR. Byl podmotorovany, mel malou zasobu streliva a malo mista pro posadku. Kanon raze 122 mm stejny jako u IS-2.

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
- EASY_COMPANY
- rotný
- Kontaktovat uživatele:
- Akvaman
- Prudič neodbytný
Teď májí nadějný tank černý orel skoro s dvakrát menší výškou (180cm). Ale ta IS-3 byla asi velmi perfektní.Asi byl geniální nápad udělat ji jakoby do "koule" když se pak od ní střely odrážení.Já bych experimentoval s 152 a 172 mm dělem to by mě zajímalo co by se z toho vyvrbylo.IS byly jedny z nejlepších tanků použitých v 2ww.
Ty seš s tou ráží děl blázen. Možná snad ještě 152 mm, ale nedovedu si představit na tehdejší dobu ... hladká hlavěň a podkaliberní stabilizovaná munice ... ale na tu dobu moc složité ... takový kalibr není vychytaný do dnešní doby .... současné tanky mají 120 mm dělo, Němci plánují vývoj 140 mm ... ale 172 mm to už je spíš námořní dělo, nebo houfnice.

Nedávno som videl na videu na youtube vyprosťovaciu verziu IS-3, podobných tvarov ako v tejto téme : http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=168&t=36459
Mám dojem, že sa jednalo o zábery z obsadenia Československa z roku 1968.
Mám dojem, že sa jednalo o zábery z obsadenia Československa z roku 1968.