Stalo se dnešního dne ...

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 3062
Registrován: 19/7/2014, 19:38
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Aaron Goldstein »

To mi zní o mnoho pravděpodobněji, než že šlo o cenzuru... Obrázek
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 197
Registrován: 11/9/2014, 07:43

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od petrp »

Aaron Goldstein píše:To mi zní o mnoho pravděpodobněji, než že šlo o cenzuru... Obrázek
Ahoj všem, klidné svátky a tak :-) Taky se přikláním k názoru Aarona, ale pro jistotu to sem přidám, když tak to někam přesměrujte...

Kód: Vybrat vše

Vážený pane ministře,

z důvodů, o kterých se rozepisuji v přiloženém třístránkovém dopise, který je součástí tohoto dokumentu, Vás žádám o odejmutí vyznamenání z  vojenských operací AČR pod hlavičkou NATO.

Děkuji Vám za pochopení a důrazně Vás žádám o Vaše souhlasné stanovisko.

Pplk. v.z. MUDr. Marek Obrtel
v.r.

V otevřeném dopise Ministru obrany ČR a vládě ČR

Vracím  válečná  vyznamenání, protože se hluboce stydím za to, že jsem sloužil zločinecké organizaci, jakou je NATO v čele s USA, a jejím zrůdným zájmům po celém světě.

Chci tímto svým gestem také  jednoznačně vyjádřit svůj naprostý nesouhlas s politikou USA, uplatňovanou vůči Rusku, zemím EU a všem svobodným a suverénním zemím světa nyní i v minulosti a zejména s jejími důsledky.

Chci také tímto demonstrovat nesouhlas s postupem vlády ČR a ostatních kompetentních orgánů v otázkách přístupu k dezinformačním kampaním a záměrnému informačnímu embargu na klíčové události ve vztahu k současné geopolitické a vojenské situaci ve světě, přičemž viním všechny odpovědné subjekty také za naprostou nečinnost v otázkách zabránění vzniku globálního konfliktu (zejména) mezi USA a Ruskem na území Evropy.

V neposlední řadě chci tímto skutkem podpořit prezidenta republiky, Miloše Zemana, v jeho úsilí o objektivní pohled na stěžejní otázky vnitro i mezinárodně-politické a v jeho boji „proti všem“ za zachování suverenity a identity českého národa a jeho globální bezpečnosti.

V armádě jsem nebyl „outsiderem“

Vystudoval jsem Vojenskou lékařskou akademii a stal se vojenským lékařem s diplomem Univerzity Karlovy v Praze, jsem podplukovníkem AČR v záloze a během činné služby jsem léta vykonával i jedny z nejvyšších postů ve zdravotnické službě armády, vždy na tabulkových místech s plánovanou hodností plukovník.

Mezi ty nejvýznamnější pak patřil post velitele kontingentu AČR v Afghánistánu a náčelníka 11. polní nemocnice AČR tamtéž, zástupce velitele operačního velitelství vojskové zdravotnické služby, nebo významné funkce v rámci Sekce vojenského zdravotnictví Generálního štábu AČR.

Během mé kariéry jsem v rámci vojenských operací poznal problematiku Bosny a Hercegoviny a dalších zemí bývalé Jugoslávie, Afghánistán, velmi krátce také problematiku Iráckého konfliktu, ale zejména pak Kosovo.

Službu jsem vykonával vždy nejlépe, jak bylo v mých silách, v souladu s mým přesvědčením, že takové činnosti nelze „dělat napůl“....

Již zde jsem ale, zejména v souvislosti s konfliktem v Kosovu pojal podezření, že naše cesta (působení v bojových uskupeních pod hlavičkou NATO), není správná.......

Jsem především lékař

Vždy, když jsem dospěl k pocitu, že „cosi není v pořádku“, utěšoval jsem se tím, že pracuji jako lékař a mým posláním je pomoc nemocným, raněným a zasaženým včetně místního obyvatelstva všude tam, kde naše jednotky působily. Tato slabá útěcha mi ještě několik let bránila v tom, abych naplno prohlédl a pochopil, že to, co dělá NATO, ale zejména USA, v mnoha zemích celého světa, je nejvyšší stupeň zvrhlosti a opojení mocí, ale především jde o účelově vykonstruované konflikty a zejména záminky k jejich spuštění a americká imperialistická politika v nich nezná hranic. Každý, kdo se jakkoliv postaví na odpor mocenským zájmům USA, byť by tím hájil identitu, ekonomiku a suverenitu svého národa, musí být „vymazán z mapy světa“.

Mráz přichází z Bílého domu, tedy i z NATO

S mezinárodní politikou USA se dlouhodobě nemohu ztotožnit a poté, co jsem se aktivně začal zajímat o kořeny, podstatu, průběh a důsledky akcí, vedených od druhé světové války organizacemi a strukturami USA po celém světě, ji naopak zásadně odsuzuji. Pro mne má jednoznačně podobu bezohledného, zištného a nenasytného imperialismu, který se nezastaví před nikým a před ničím. Jejími důsledky jsou pak především „spálené země“ a miliony mrtvých po celém světě. Příčinou jsou mocenské zájmy světového hegemona a dnes také zoufalá snaha o zabránění definitivního krachu amerického impéria (který je však standardními prostředky neodvratný, což je pro Evropu a lidstvo tou největší skutečnou, avšak tak málo zmiňovanou hrozbou) !!!

Na misích jsem hodně mluvil s místními lidmi

Ať jsem sloužil kdekoliv na světě, nikdy jsem se nevyhýbal kontaktu s místním obyvatelstvem, ať už šlo o kontakty v rámci poskytování zdravotní péče a nebo o prosté rozhovory v rámci náhodných setkání a nebo vzájemných návštěv. Z toho důvodu jsem nikdy nebyl odkázán pouze na informační zdroje blízké NATO, ale byl jsem schopen situaci analyzovat a posuzovat ze všech možných úhlů pohledu. V zemích bývalé Jugoslávie jsem měl navíc tu výhodu, že jsem v krátké době zvládl i místní jazyk na takové úrovni, abych byl schopen základní komunikace. Toto všechno mi mimo další aspekty umožnilo pochopit a přesvědčit sám sebe o naprosté nesmyslnosti a mnohdy zrůdnosti počínání NATO a zejména USA v rámci řady uměle rozpoutaných konfliktů za účelem destabilizace zemí, které nechtěly hrát roli poslušných loutek a vazalů USA. A součástí této mašinerie jsem se, Bohužel, stával i já.

Převážnou většinou politiků v ČR pohrdám a nevážím si jich

Obecně bylo a stále je mým velkým problémem respektování nadřízených, kteří jsou nekompetentní, nevzdělaní, nekonzistentní ve svých názorech, jedním slovem neschopní. Naopak si nesmírně vážím takových „šéfů a velitelů“, kteří jsou „na svém místě“ a pro takové bych pracoval obrazně řečeno, do úmoru....

Během svého profesního života, jak armádního, tak později i civilního, jsem poznal velké množství takových nekompetentních politiků a nadřízených, kteří svůj osobní prospěch a kariérismus, spojený s pokrytectvím, nevědomostí a populismem, vyměnili za čest,  vzdělanost a snahu o poctivou práci pro společnost.

Toto mělo vždy, na kterékoliv úrovni, velké, někdy i fatální důsledky. Stejně jako je tomu v rámci naší vrcholné politiky, kdy politici v roli loutek světových mocipánů naši zemi zadlužili, rozprodali, rozkradli, vnitřně rozvrátili, pohřbili veškeré morální hodnoty a uvrhli nás do chapadel takových mocenských struktur, jakou je mimo jiné například NATO v čele s USA. Politici vedou, nebo alespoň trpí, masivní dezinformační kampaň, zamlčují řadu zásadních faktů, majících vliv i na naše životy do budoucna, poklonkují americkým „šéfům“ a mlčky trpí jejich prapodivné krvavé praktiky, čímž přivádějí naši zem na pokraj zkázy. Mimo jiné také tím, že nejsou schopni vnímat integritu Evropy včetně Ruska, jako protiváhu americkým snahám o zotročení světa pod svou nadvládou v době, kdy ekonomický potenciál USA bere za své a je jen otázkou času, kdy se celý americký systém zhroutí a nebo USA vyprovokují fatální válečný konflikt, ke kterému zneužijí Evropu jako válčiště (potřetí v historii).

Jak diametrálně odlišný je pak postoj a vyjadřování našeho prezidenta, Miloše Zemana, který přes obrovskou vlnu nevole jak USA a Bruselu, tak i domácí proamerické „zaprodané kliky“, podává věci tak, jak jsou, nazývá je pravými jmény, poukazuje na skutečné viníky a souvislosti a nebojí se nahlas říci, že Evropa, to je také Rusko, ale ne USA....a další a další skutečnosti. Prezidenta Zemana si za to nesmírně vážím a vyzývám všechny, kterým není osud nás a naší země lhostejný, aby mu vyjádřili svou hlasitou a trvalou podporu proti „americkým praktikám CIA, uplatňovaným nejen velvyslancem Schapirem“, proti červeným kartám pražských kavárenských zaprodanců a proti politice „nohsledů z Bruselu“. Je to námi přímo zvolený prezident, tak si jej nenechme brát.....

V novodobé „studené válce“ stojím na straně Ruska

Tolik odvahy, abych odešel bojovat proti dalšímu produktu zoufalého amerického imperialismu – tedy samozvané Ukrajinské vládě na východ Ukrajiny – nemám a nemělo by to ani žádný smysl, protože v tomto konfliktu jde o zcela něco jiného, než o hledání  a uplatňování lidských práv a svobod, tedy o hodnoty, „pro které“ USA již zdevastovaly tolik zemí světa.

Tolik odvahy, abych jednoznačně prohlásil, že v novodobé studené válce a ve věcech s tím souvisejících, stojím na straně současného prezidenta Ruska, kterého si nesmírně vážím za to, s jakým nadhledem, zdrženlivostí a rovnováhou odráží provokace Západu a jak věcně a průhledně reaguje na všechna nařčení a lži kolem veškerého současného dění, tolik odvahy ale mám.

Člověk nemusí být příliš velký odborník na věci politologické, sociologické, vojensko-politické či jiné související, aby si udělal vlastní názor na to, kdo je agresorem a proč, a kdo se brání. Na to stačí zdravý selský rozum, trocha inteligence a schopnosti spojovat věci do kontextu a hodiny studia dostupných pramenů a materiálů z různých zdrojů.

Já jsem si vlastní názor již dávno jednoznačně udělal a stojím si za ním.

A proto nemohu a nechci nadále nosit svá válečná vyznamenání z operací NATO, kterými jsem prošel a která mi byla udělena zločineckou organizací v čele s USA.  Dokud budou Spojené státy a jim podobní vedoucí silou NATO, není pro ně na levé straně mé vojenské uniformy místo.

Vážený pane ministře obrany, žádám Vás o odnětí všech mých udělených medailí NATO, za což Vám předem děkuji.

Podplukovník v.z. MUDr. Marek Obrtel
v.r.
EDIT: Tady už je to taky a odsud to jen tak nezmizí :-)
http://outsidermedia.cz/frajer-nebo-hrdina/ :up:
Naposledy upravil(a) petrp dne 25/12/2014, 09:33, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Franz Trubka
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1815
Registrován: 14/10/2010, 04:16

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Franz Trubka »

Vanoce v USA

Byvaly president USA George Bush sen. byl prevezen do nemocnice pro dychaci potize. Je mu 90 let.

Na predmesti Saint Louis zastrelil na benzinove pumpe bily policista dalsiho mladeho cernocha,ktery na neho namiril zbran.
Bily policista odmitl posmrtne vyznamenani a statni pohreb, zacal strilet prvni /k tomu je ostatne vycvicen/.
Mnoho nasich cernych bratru a sester pozdeji protestovalo na pumpe proti rasisticke zvuli policie,
daleko vic se jich venovalo niceni a vykradani prilehlych obchodu.
http://abc7chicago.com/news/officer-kil ... on/449475/

oficialne maji vanoce v USA trochu jiny prubeh, dnes je Christmas Eve /predvecer svatku/,
zitra je Christmas Day /statni svatek/. Rano se rozdavaji darky a rodina se schazi k svatecnimu obedu.
V patek neni nic a jde se do prace. Samozrejme, ruzne etnicke skupiny obyvatelstva slavi vanoce podle
svych tradic.
Naposledy upravil(a) Franz Trubka dne 25/12/2014, 04:55, celkem upraveno 2 x.
ObrázekObrázek

Pink Floyd-On The Turning Away
Uživatelský avatar
michan
2. Generálporučík
2. Generálporučík
Příspěvky: 6852
Registrován: 28/10/2005, 13:43

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od michan »

Ďík.
Je to jiné - už je mě to bližší než, že jste tam všichni stejní....
Bush byl v Praze. Česku pomohl hodně.
Víte čím pomohli Bushové?
Ty tanky Rusáků šly z ČSSR mnohem rychleji, než by se člověk nadál "soudruzi" ( Na věčné časy a nikdy jinak...)...
Pak i díky Bush sen. a jun.
Opravdu si obou Bushů vážím.
Mohu mít výhrady k jun. - nemám neboť jsem v jejich době žil a někdo byl horší než oni a tehdejší situace.
Já si obou Bushů prostě vážím.
Dovedu si vážit znalostí i starší doby...

Dohledejte si dobu!
ObrázekObrázekObrázek
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 197
Registrován: 11/9/2014, 07:43

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od petrp »

Před časem, jsem tu k diskuzi o ceně ropy přidal myšlenku o tom, že to celé slouží zřejmě hlavně k odstavení konkurence, ne apriori proti Rusku. Asi to napadlo více lidí...
Z mnoha pramenů již víme, že saúdskoarabský ministr a neoficiální lídr OPEC Alí Nuajmí si stojí za strategií nesnižování objemu těžby ropy. Zbraní proti konkurenci OPECu prý může být i samotná nízká cena suroviny. Její náklady jsou nyní okolo pěti dolarů na barel. OPEC podle něj nebude omezovat těžbu ropy, ani kdyby cena spadla ze současných 60 dolarů za barel na třetinu, protože organizace skončila s dlouhodobě uplatňovanou strategií, při které na každý výraznější pokles ceny reagovala redukcí těžby, což mělo vyhnat cenu zpět nahoru. "V ekonomickém zájmu producentů OPEC není snižovat produkci, ať je cena jakákoli. Je jedno, jestli půjde na 20, 40, 50 nebo 60 dolarů," uvedl Nuajmí v rozhovoru pro blízkovýchodní týdeník Middle East Economic Survey.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... nak-351582
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od martanus »

O vstupu Finska do NATO rozhodnou občané v referendu

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... rendu.html
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
skflanker_
rotmistr
rotmistr
Příspěvky: 121
Registrován: 28/7/2014, 20:51

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od skflanker_ »

Foto k 100-ročnici ruského diaľkového letectva:
Obrázek
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%B8%D0%B8
Датой создания первого подразделения дальней авиации считается 10 (23) декабря 1914 года, когда император Николай II утвердил решение о создании эскадры воздушных кораблей «Илья Муромец». Начальником эскадры стал Михаил Шидловский (бывший морской офицер, председатель совета акционеров Русско-Балтийского вагонного завода, на котором строились воздушные корабли «Илья Муромец»).
Dátum vytvorenia prvej diaľkovej leteckej jednotky sa považuje 10.(23.) december 1914, kedy cár Nikolaj II schválil vytvorenie letky lietadiel "Iľja Muromec". Veliteľ letky sa stal Michail Šidlovskij (bývalý námorný dôstojník, predseda predstavenstva akcionárov Rusko-Baltického závodu kde sa lietadlo "Iľja Muromec" vyrábalo).
noah11
podpraporčík
podpraporčík
Příspěvky: 270
Registrován: 17/11/2010, 13:10
Bydliště: Vranov

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od noah11 »

petrp píše:„Vracím válečná vyznamenání, protože se hluboce stydím za to, že jsem sloužil zločinecké organizaci, jakou je NATO v čele s USA, a jejím zrůdným zájmům po celém světě. Chci tímto svým gestem také jednoznačně vyjádřit svůj naprostý nesouhlas s politikou USA, uplatňovanou vůči Rusku, zemím EU a všem svobodným a suverénním zemím světa nyní i v minulosti, a zejména s jejími důsledky“
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ani-351480
Všetko je pekné, no pán podplukovník to ale zabudol dotiahnuť k dokonalosti tým že: vraciam doláre ktoré som v misiách NATO zarobil a taktiež chcem aby sa mi roky v misiách NATO odrátali zo zápočtu na výsluhový dôchodok. :!
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od martanus »

Čína zahájí yuan-rubl swapy od 29.prosince
Čína je také zahajuje obchodování s malajským ringgit a novozélandský dolar.
http://itar-tass.com/en/economy/769429
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
Bleu
7. Major
7. Major
Příspěvky: 1693
Registrován: 29/9/2009, 00:00
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Bleu »

http://zpravy.idnes.cz/clenak-femen-cht ... clanek-box

zajimavé jestli pak je taky zavřou na tvrdo... No hádám, že ne.
Obrázek

"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
- Anonym -

Historie bude mít právo nárokovat si místo mezi znalostmi opravdu hodnými úsilí pouze tehdy, pokud nám místo pouhého výčtu postrádajícího souvislosti a prakticky i omezení umožní racionální řazení a postupnou srozumitelnost.
Marc Bloch, 1942
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od martanus »

Saúdská korunní princ Salman bin Abdulaziz Al Saud oznámil 38,6 miliardovýUSD rozpočtový deficit SA na příští rok.

Výdaje 229.300 miiardy USD
příjmy 190.700 miliardy USD

schodek 16%

http://www.presstv.ir/detail/2014/12/25 ... t-deficit/
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
strojmir
nadporučík
nadporučík
Příspěvky: 871
Registrován: 19/3/2011, 22:23

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od strojmir »

michan píše:Ďík.
Je to jiné - už je mě to bližší než, že jste tam všichni stejní....
Bush byl v Praze. Česku pomohl hodně.
Víte čím pomohli Bushové?
Ty tanky Rusáků šly z ČSSR mnohem rychleji, než by se člověk nadál "soudruzi" ( Na věčné časy a nikdy jinak...)...
Pak i díky Bush sen. a jun.
Opravdu si obou Bushů vážím.
Mohu mít výhrady k jun. - nemám neboť jsem v jejich době žil a někdo byl horší než oni a tehdejší situace.
Já si obou Bushů prostě vážím.
Dovedu si vážit znalostí i starší doby...

Dohledejte si dobu!
K Bushovi staršímu nemám co říci, ale mladší? :roll: Tady pan čtyřhvězdičkový generál to poví za mě, jsou tam i české titulky a je to jen osm minut, ale stačí to.
https://www.youtube.com/watch?v=an3A3hRA8_M
pospolito
Příspěvky: 1
Registrován: 24/8/2014, 23:33

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od pospolito »

Putin dnes podpísal novú doktrínu. Hlavné nebezpečenstvo je NATO
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/340 ... pecenstvo/
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od martanus »

ČÍNA PRUDCE ZVÝŠILA NÁKUP RUSKÉ ROPY O NEUVĚŘITELNÝCH 65 PROCENT!
Čína minulý rok zvýšila nákup ruské ropy o neuvěřitelných 65 procent! Pokud bude nakupovat podobným tempem, tak v prosinci do Číny dopraví 3,31 milionu tun ropy. Jedná se tak o ruský rekord, uvedl hlavní celní úřad Číny.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5280 ... 65-procent

originalní článek na bloomberg

http://www.bloomberg.com/news/2014-12-2 ... ssion.html
Dovoz surové z Saúdské Arábie do Číny, se snížil na 3.990.000 t, o 5,9 procenta než před rokem. Dodávky stojí 88,40 dolarů za barel, což je nejnižší průměrná cena od června 2010.
Pokud RF vytlačí Saudskou Arabii z čínského trhu. Může být deficit rozpočtu SA mnohem větší než avizovaných 38 miliard dolarů.
http://www.presstv.ir/detail/2014/12/25 ... t-deficit/
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
Julesak
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 6387
Registrován: 7/8/2007, 18:26

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Julesak »

Ako vôbec môže mať krajina ako Suadská Arábia deficitný rozpočet :shock: :?:
Obrázek

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.

Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Uživatelský avatar
Skeptik
7. Major
7. Major
Příspěvky: 6728
Registrován: 16/1/2011, 22:28
Bydliště: Středočeská gubernia

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od Skeptik »

Julesak píše:Ako vôbec môže mať krajina ako Suadská Arábia deficitný rozpočet :shock: :?:
Jsem líný to hledat, ale tipuji hlavně investice.
Vědí, že ropa jednou skončí, a tak hledají náhradu.

To: martanus
Ten schodek máš spočítaný špatně. Čert ví proč se to počítá vůči HDP.
pokud by se to počítalo vůči příjmům, pak má ČR schodek téměř 10% a ne necelá 3% :)
Tedy ne, že bychom těch skoro 10% neměli ... příjmy cca 1.200 mld Kč, schodek 110 mld Kč :(
ObrázekObrázek

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od martanus »

Změny v Bělorusku. Lukašenko odvolal premiéra i ministry
Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v sobotu odvolal premiéra Michaila Mjasnikoviče, ekonomické ministry, šéfa centrální banky a také ředitele některých velkých společností.
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/luk ... 5900fea04/
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
gabim
Příspěvky: 1
Registrován: 25/11/2014, 19:06
Bydliště: teď zas jinde

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od gabim »

noah11 píše:
petrp píše:„Vracím válečná vyznamenání, protože se hluboce stydím za to, že jsem sloužil zločinecké organizaci, jakou je NATO v čele s USA, a jejím zrůdným zájmům po celém světě. Chci tímto svým gestem také jednoznačně vyjádřit svůj naprostý nesouhlas s politikou USA, uplatňovanou vůči Rusku, zemím EU a všem svobodným a suverénním zemím světa nyní i v minulosti, a zejména s jejími důsledky“
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ani-351480
Všetko je pekné, no pán podplukovník to ale zabudol dotiahnuť k dokonalosti tým že: vraciam doláre ktoré som v misiách NATO zarobil a taktiež chcem aby sa mi roky v misiách NATO odrátali zo zápočtu na výsluhový dôchodok. :!
NATO mu snad vrátí jeho práci v misích? Neplatil daně státu, že by neměl mít nárok na důchod? Nebo by měl stát vrátit jeho daně také NATu? Takže NATO by mělo zpět všechny prachy a on by neměl za svou práci nic, to by bylo geniální. :roll:
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 197
Registrován: 11/9/2014, 07:43

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od petrp »

Další Malajské letadlo se pohřešuje
Letadlo malajsijské nízkonákladové společnosti AirAsia na lince ze Surabaje v Indonésii do Singapuru s celkem 162 lidmi na palubě ztratilo dnes v 6:17 místního času (0:17 SEČ) kontakt s řídící věží letového provozu v Jakartě. Oznámilo to podle místních médií indonéské ministerstvo dopravy. Přepravce zprávu potvrdil a sdělil, že spolu s indonéskými úřady zahájil pátrací a záchranné akce...
http://www.denik.cz/ze_sveta/malajske-l ... 41228.html
gogo
Příspěvky: 7
Registrován: 16/9/2014, 22:47

Re: Stalo se dnešního dne ...

Příspěvek od gogo »

Sedm zemí do pěti let a americký dolar vstává z mrtvých. Odstavené Rusko, závislá Čína a dolar pořád petrodolarem

http://aeronet.cz/news/sedm-zemi-do-pet ... -jeste-mu/
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“