Dění na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
bobo
Příspěvky: 0
Registrován: 16/11/2014, 00:51

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od bobo »

martanus píše: Putin provedl na burze fenomenální krok – par excellence! // tomu se nechce ani věřit. Zdroj je blog politolog.blog.pravda.sk. Dá se to ověřit, opravdu RF získalo při propadu kurzu akcie.
Za pár „úbohých sankčných“ dní Rusko zarobilo cca 20 mld dolárov a opätovné získalo asi 32 % akcii svojich vlastných energetických monopolov, ktoré vlastnia zahraničný investori z „družobného“ západu. To znamená, že takmer polovica príjmov z ťažby ropy a plynu zostane v pokladnici Ruska !! Doposiaľ to bola i malá omrvinka!
http://www.svetkolemnas.info/novinky/za ... excellence
To je ale recyklovaná zpráva stará 10 měsíců - viz totéž z 8. 3. 2014: http://www.reformy.cz/zpravy/rusko-vyuz ... -monopolu/
Média informovala o zahájení války s Ukrajinou. Čím více se rozdmychávala hysterie, tím více padaly ceny akcií ruských firem. Právě v tu chvíli přichází tah koněm:
… prodávali zahraniční investoři, nakupovali – ruští. „Cizinci dávali celé balíky, blue-chips, nelikvidní i druhořadé akcie, nejvíc se prodávala energetika.“
Vztah mezi prodejem a nákupem byl 80 : 20. Celkový objem obchodu byl 114,8 miliard rublů – čtyřnásobek toho, co v klidných dnech.
Nákupy začaly ve 13.00, nejčastěji se jednalo o papíry Sberbanky (-14,91 %), Gazpromu (-13,89 %) a prioritní akcie „Surgutněftěgazu“ (-7,05 %)
Při celkové hodnotě akcií 200 miliard získalo ministerstvo financí při nákupu ruských cenných papírů v souvislosti s pádem burzy 10 až 15 % po Putinově oznámení o napjatosti situace v médiích přes 20 miliard dolarů. Kapitál se navíc vrací do Ruska.
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

V sobotu sa v Kyjeve konala honosná svadba dcéry ex- premiérky Júlie Tymošenkovej Evgénii. Brala si 29 ročného Artura Chechetkina. Fotografie zo svadby. http://www.depo.ua/rus/life/kak-timoshe ... 2014203800 Fotka a informácie o ženíchovi http://www.ua-pravda.com/geroi-novostey ... vreya.html
---
K ukrajinským jednotkám v rámci ATO sa dostávajú aj historické kúsky techniky. Napríklad obrnené transportéry z 50 rokov BTR-40 a BTR-152. http://voenkor.info/content/5490
----
26.12. A. Zacharčenko oznámil znárodnenie ukrajinských štátnych podnikov. http://itar-tass.com/en/world/769329
-----
Prehľad vojenských akcií za 28.12. http://dnr-news.com/svodki/11084-svodka ... 22014.html
---
Motorolov vianočný stromček.
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

V 04:30 233 hlasů "pro", Ukrajinský parlament schválil rozpočet pro rok 2015.

Premiér, opět hrozil odstoupením. A rozpočet není dokonalý a dozná změn.

http://www.pravda.com.ua/articles/2014/12/29/7053654/


Ukrajina schválila rozpočet, aby mohla žádat o půjčku

Premiér Arsenij Jaceňuk upozornil, že rozpočet by po jednáních s mezinárodními věřiteli ještě mohl být upraven. „Řada bodů se změní podle toho, na čem se dohodneme s mezinárodními věřiteli,” prohlásil. Dodal, že tato jednání začnou 7. ledna.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... ujcku.html


Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

http://aftershock.su/?q=node/277904
В Киеве создадут Русскую Повстанческую Армию для свержения Путина
V Kijeve vytvoria Ruskú POvstaleckú Armádu s cieľom zvrhnúť Putina
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 519
Registrován: 29/7/2014, 10:06

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od 1stCLJan »

Video z agresivního vniknutí Ukrajinských Majdančíků v čele s radikální fašistkou do firmy ve Vinici
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

13: 50 Ukrajinský prezident Petro Porošenko se 15. ledna setká v kazašské metropoli Astaně se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem, s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem, aby jednali o konfliktu na východě Ukrajiny.

"Můj diplomatický rok začne 15. ledna schůzkou v Astaně v tzv. normandském formátu. Ministři zahraničí mají za úkol vypracovat program jednání a návrhy rozhodnutí pro tento summit," sdělil ukrajinský prezident.
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ziv ... 590604f2e/

V případě zastavení mírového procesu vyhlásí Porošenko válečný stav
Kyjev je připraven vyhlásit válečný stav v případě, že dojde k zastavení mírového procesu a agrese proti Ukrajině bude pokračovat.

Prohlásil to ukrajinský prezident Petro Porošenko na pondělní tiskové konferenci.
Podle slov ukrajinského prezidenta byla dvě nedávná zasedání Rady národní bezpečnosti a obrany věnována vypracování zvláštního scénáře převedení ukrajinského hospodářství na vojenské potřeby. „Mohu vám slíbit, že válečný stav bude vyhlášen okamžitě. Teď nás neomezuje nikdo v tom, abychom jednali efektivně“, zdůraznil Porošenko.
Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/news/2014_12_29/V- ... stav-7874/
http://czech.ruvr.ru/news/2014_12_29/V- ... stav-7874/
Porošenko už, ale v červenci se bál vyhlásit valečný stav. 24.7.2014

Porošenko se bojí vyhlášení válečného stavu

Ukrajinský prezident vysvětlil, proč nechce vyhlásit válku: finanční tok z MMF by totiž vyschl, ale povstalci by získali právní status. O svých obavách mluvil na setkání s vedením ukrajinského parlamentu - referuje „Ukrajinská pravda“.

...
Připustil, že na Ukrajině probíhají válečné akce a dodal: „V době válečného stavu jsou zakázány dodávky zbraní a produkce dvojího užití, ale my musíme vyhrát válku.“
...
„Válečný stav je situace, kdy je vymezena nepřátelská strana. A ta strana, se kterou bojujeme, má pak odpovídající práva. Mohou ji podporovat jiní, včetně jiných států a je chráněna mezinárodním právem,“ řekl ukrajinský prezident.

http://www.nwoo.org/2014/07/24/porosenk ... eho-stavu/
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/07/22/7032715/

Tady tase tvrdí toto
17:15 Porošenko rovněž odmítl výzvy, aby ozbrojené síly na proruské vzbouřence zaútočily. Opět přitom zdůraznil, že "vojenské řešení otázky Donbasu neexistuje". "Jsem zodpovědný ukrajinský prezident a velmi zodpovědně se stavím k životu každého ukrajinského vojáka," prohlásil.
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ziv ... 590604f2e/

Ruské přistěhovalecké úřady od Nového roku zpřísní pravidla pro pobyt a zaměstnávání přistěhovalců z Ukrajiny. Šéf Federální migrační služby Konstantin Romodanovskij to avizoval v ruském vládním listu Rossijskaja gazeta.

"V roce 2014 jsme přistupovali k ukrajinským občanům krajně liberálně. Jistě se v roce 2015 vrátíme do obvyklých kolejí a budeme přistupovat k ukrajinským občanům jako k jiným (přistěhovalcům). Samozřejmě s výjimkou těch, kteří byli nuceni opustit Ukrajinu a z objektivních příčin se nemohou vrátit," řekl Romodanovskij.

Až dosud mohli Ukrajinci v Rusku pobývat a pracovat po dobu devadesáti dnů bez jakýchkoliv povolení, přičemž pro prodloužení této lhůty stačilo z Ruska třeba jen na hodinu vyjet a vzápětí se zase vrátit. K překročení hranice stačila ukrajinská obdoba občanského průkazu.

Od 1. ledna ale Moskva zpřísňuje pravidla pro přistěhovalce a dovolí vjezd na své území jen na cestovní pasy, s výjimkou Bělorusů a Kazachů ze společné celní a hospodářské unie a možná také Kyrgyzů, kteří se ke vstupu do této unie chystají. Ukrajinci kromě pasů budou muset také žádat o pracovní povolení.

V Rusku se podle místních úřadů na počátku prosince nalézalo téměř 2,5 milionu Ukrajinců. Asi 850 tisíc z nich podle Romodanovského přijelo kvůli konfliktu na východě Ukrajiny.

http://www.rg.ru/2014/12/29/romodanovskij.html

Podle mě Ukrajina hraje vabank a pokud neurovná konflikt rychle a tak, aby vládní strany vyhrály. Tak se rozpadne.
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Uživatelský avatar
El Diablo
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1878
Registrován: 21/11/2008, 14:11
Bydliště: Xeenemünde
Kontaktovat uživatele:

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od El Diablo »

V Doněcku se odehrály nejtvrdší boje od uzavření příměří. Celkem 17 mrtvých
29. prosince 2014 18:18 | Lidovky.cz
Link
KYJEV - Zřejmě největší ozbrojený střet na východě Ukrajiny od nového dojednání příměří z 9. prosince se v pondělí odehrál na letišti v Doněcku. Zahynuli při něm tři ukrajinští vojáci a 14 povstalců. Podle agentury Ukrinform o tom informoval prezident Petro Porošenko.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/pri-boji-na-donec ... ranici_ele
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

V Odesse prebieha protiteroristická operácia. V uliciach bude hliadkovať vojenská technika a príslušníci ozbrojených síl. http://nvua.net/ukraine/iz-za-terrorist ... 27438.html

----
Obrovská svetlica nad Doneckým letiskom

---
Nový kotol pri Ščastí? http://rusvesna.su/news/1419846992 http://espreso.tv/news/2014/12/29/teror ... akhmutivci
Dzin
7. Major
7. Major
Příspěvky: 11736
Registrován: 16/10/2004, 21:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Dzin »

Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Smajk
svobodník
svobodník
Příspěvky: 27
Registrován: 25/7/2014, 20:03
Bydliště: Kutná Hora

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Smajk »

Pokud jsem vlozil spatne,prosim editora aby to poopravil,ci presunul do vlakna kam to patri.dekuji
http://youtu.be/YgNWAXWgq2k
NaVychodeNicNove
Příspěvky: 6
Registrován: 27/11/2014, 15:49

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od NaVychodeNicNove »

Kozáci zo Stachanova a Pervomajsku sa začínajú počas "prímeria" nejak nudiť, neuplynie týždeň, aby pre prezidenta LNR Igora Plotnického nenatočili nejaké naštvané video. V tom poslednom ho obviňujú z kšeftov s uhlím, rozkrádania humanitárnej pomoci, zrady idey Novorossie a mnohých iných nešvárov :D

https://www.youtube.com/watch?v=5SQH3eauaus
Naposledy upravil(a) NaVychodeNicNove dne 30/12/2014, 16:46, celkem upraveno 1 x.
roll21
Příspěvky: 0
Registrován: 29/8/2014, 20:28

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od roll21 »

martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

Moskva zachraňuje druhou největší ruskou banku, dostane miliardy z ropného fondu

http://www.novinky.cz/ekonomika/357449- ... fondu.html

Otázkou je jestli VTB zachrání i svou dceru na Ukrajině. Pád její dcery na Ukrajině, by nejspíš způsobil finanční kolaps Ukrajiny. Jeji dcera je na Ukrajině jedná z největších bank. A její součané problémy většinou pramení z fnancování úvěrů na Ukrajině.

Unor 2014

VTB už skôr oznámila, že jej úverová angažovanosť na Ukrajine dosahuje zhruba 20 miliárd rubľov (404,31 milióna eur), a to najmä prostredníctvom veľkých firiem, z ktorých časť tvoria exportné podniky. V dôsledku najnovšej situácie sa banka rozhodla "nové úvery neposkytovať", dodal Kostin. Verí však, že situácia na Ukrajine sa v krátkom čase stabilizuje.

http://www.teraz.sk/ekonomika/vtb-uvery ... lanok.html
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Rozhovor s opolčencom Kuratom. Naši Češi sú hrdinovia. Zúčastnil sa prieskumnej akcie v Miusinsku pri ktorej zahynuli Ivo Stejskal a Vojtech Hlinka. Opisuje ako sa to stalo. http://www.isstras.eu/cs/2014/12/29/opo ... -hrdinove/
---
V Nikolaeve začali vyrábať modernizovaný BRDM-2 "Chazar". Zlepšená ochrana, nový motor, komunikačné zariadenie, termokamera, vyhrievanie bloku motora. http://censor.net.ua/photo_news/318612/ ... hazar_foto
---
26.12. Jednotky ATO dostali modernizované tanky T -64. Charkovský závod týždenne opraví 11 kusov obrnenej techniky. http://censor.net.ua/news/318099/ukrobo ... nkov_t64b1
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Studená válka mezi Západem a Ruskem je na Ukrajině válkou horkou, která si podle OSN vyžádala už přes 4700 lidských životů a hned tak neskončí. Prezident donedávna neutrální, ale dnes už otevřeně protiruské Ukrajiny Petro Porošenko si krátce po přijetí státního rozpočtu na rok 2015 (už nyní s deficitem čtyř miliard dolarů) oddechl, neboť pokud by schválen nebyl, „od ledna by nebylo z čeho financovat armádu“. A zatímco dvě třetiny Američanů nesouhlasí s prodejem zbraní ukrajinské vládě, 98 procent členů Sněmovny reprezentantů je chce Kyjevu nejen prodávat, ale i dávat zdarma, z peněz nesouhlasících daňových poplatníků.
http://literarky.cz/politika/svet/18985 ... v-budapeti
knedlo
Příspěvky: 4
Registrován: 18/7/2014, 13:23

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od knedlo »

Na návšteve u veliteľa jednotky Odessa. Následky bombardovania, miesto havárie Boeingu, boj s prieskumnou jednotkou ATO.

---
Veliteľ Specnazu DPR o dodávkach moderných ruských zbraní. (časť arzenálu zbraní používaných opolčencami)

---
„Dnes bude v Bruselu podepsána dohoda se společností Westinghouse o zvýšení dodávek jaderného paliva pro ukrajinské jaderné elektrárny“, řekl Jaceňuk.
http://czech.ruvr.ru/news/2014_12_30/Ja ... liva-3031/ (Ukrajina už odoberá americké jadrové palivo. Tie nedávne nehody v Záporožskej jadrovej elektrárni s tým možno súvisia.)
----
Mariupol. Rozlúčka práporu Azov so spolubojovníkom. Zahynul pred dvoma dňami pri ostreľovaní blokpostu neďaleko Mariupolu.
Naposledy upravil(a) knedlo dne 30/12/2014, 16:24, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Opolčenci ostřelujíc s PTŘS Konkurs-M UA opevnění v kterém měl být navaděč dělostřelecké palby někde u Doněcku


---
"Nová" voj. technika pro UA armádu na letišti v Čuhujivu (Charkov)
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Obrázek

---
Další fotka po dlouhé době opolčenců s mobilním protiletadlovým komplexem 9K33M3 OSA-AKM
Obrázek

---
Státní služba Ukrajiny pro mimořádné situace potvrdila únik radiace v Záporožské jaderné elektrárně.
Oficiální zpráva adresovaná prezidentu Ukrajiny uvádí, že tisková služba elektrárny skrývala pravdu o nehodě v 6.bloku z 28.prosince.
Přípustná úroveň radiace v závodě v závislosti na měření, překračovala povolené hodnoty 16.3 krát.
Obrázek
> http://lifenews.ru/news/147890

---
Rusko a Ukrajina podepsaly smlouvu na vývoz elektřiny.
Země se také dohodli na nepřetržitých dodávkách elektřiny na Krym. Dokument vstoupí v platnost v úterý.
> http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/ ... 4-9syq.htm
Obrázek
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

Ukrajina chce od MMF v lednu tři splátky úvěru najednou

Jde o částku kolem 4 miliard dolarů.

http://zpravy.e15.cz/zahranicni/ekonomi ... ou-1149275

o dohodě o dodávkách el je i zde


Ruská a ukrajinská společnost podepsaly smlouvu na dodávky elektrické energie
http://czech.ruvr.ru/news/2014_12_30/Ru ... rgie-3673/
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

Varšava se chystá přesídlit ukrajinské Poláky zpět do vlasti.
Asi dvě stě ukrajinských Poláků mělo být přesunuto zpátky do vlasti již 29. prosince, žádný přesun se ale zatím nekonal.
K posunu termínu došlo proto, že nejde jen o samo přestěhování, je potřebné zajistit v Polsku bydlení, zaměstnání a další existenční podmínky.
Tzv. repatriaci krajanů z Ukrajiny už zahájila i Česká republika. O návratu zpět do vlasti jedná s úřady kolem stovky lidí.
http://zahranicni.ihned.cz/c3-63314570- ... -do-vlasti
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

Jak probíhalo hlasování o rozpočtu na Ukrajině. :shock:
Podle dalšího poslance - Sergeje Taruty - v případě, že zákony budou přijaty v dané podobě, povede to k rozporu s dohodou o přidružení s Evropskou unií. Jelikož návrh zákona č. 1563 "O změnách Celního zákoníku Ukrajiny (o stabilizaci platební bilance)" předpokládá zavedení zvláštní daně při dovozu a zvýšení cel. To je zakázáno WTO a asociační dohodou s EU. "Před koncem novoročních svátků k nám mise MMF nepřijede a snaha dělat něco narychlo povede k tomu, že důležité korekce nebudou vzaty v úvahu, připomínky nebudou posouzeny. Například dovozní cla jsou v rozporu s dohodou o přidružení. Pokud to nastane, vstoupí v platnost čtvrtý bod o anulování dohody," řekl Taruta.

...

Oznamuje - všechny odsouhlasené změny se budou nyní předčítat nahlas. Později bude proveden jejich přepis do podoby dokumentu. Tak hlasujte. Takže dokumenty, za něž hlasovali, poslanci vůbec neviděli.

...

A až v 5 hodin ráno, po přijetí řady "reformátorských zákonů," přijala Nejvyšší rada Ukrajiny Zákon o státním rozpočtu Ukrajiny pro rok 2015 - pro hlasovalo 233 poslanců. K této otázce Jaceňuk řekl: "Tento rozpočet, stejně jako všechny předchozí rozpočty, které byly přijaty v těchto stěnách, má velmi daleko k dokonalosti. To je důvod, proč při přijetí návrhu zákona o státním rozpočtu předpokládáme jasná pravidla pro povinné přehodnocení Zákona o státním rozpočtu Ukrajiny nejpozději do 15. února příštího roku. Budeme ho upravovat v souladu s výsledky jednání s mezinárodními finančními organizacemi. Také řada článků se bude měnit v závislosti na tom, jak budeme upravovat příjmovou a výdajovou část a jak se domluvíme s našimi mezinárodními věřiteli."

...

http://www.novarepublika.cz/2014/12/nej ... a-noc.html
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“