http://gurkhan.blogspot.sk/2015/01/blog-post_20.html
A aspoň jeden obrázok z viacerých, čo sú v článku

Text je dlhý a výživný dosť + krátke video s výbuchom vedľa korby Kamazu:
EDIT - video:
Moderátor: Julesak
nine_mike píše:Nejaky okec k tym testom by sa nenasiel?
- У корпусного автомобиля защита вкруговую от пуль 14.5, если не ошибаюсь?
- Да, 14,5 или 12,7. И защита от подрыва до 8 кг ТНТ под любым местом днища. Хотя он испытания выдержал,
Inak v tom texte uvádza aj testovanie výbuchom 152mm trieštovo-trhavého granátu na 25 metrov podľa požiadaviek a následne zmenšovanie vzdialenosti na 10 metrov, 5 metrov a nakoniec na 2 metre - úspešne, bez prierazov, a manekýni neukázali prekročenie prípustných zrýchlení.- U ??? automobilu je ochrana všesmerová od striel 14,5mm ak sa nemýlim.
- Ano, 14,5 alebo 12,7. A ochrana od výbuchu do 8kg TNT pod ľubovoľným miestom dna. Hoci (automobil) skúšky vydržal, ....
Na videu je bočný výbuch 10kg TNT - tj. viac ako obsahuje "obvyklá" protipásová/protidnová protitanková mína (5-9kg).Также были предусмотрены подрывы 152-мм осколочно-фугасного снаряда на расстоянии 25 метров от автомобиля. Именно такое расстояние было заложено в требованиях к защите машины. Потом было принято решение сократить расстояние до 10 м, затем до 5 м, ну и, наконец, решили произвести взрыв на расстоянии 2 м. Взорвали. Осколками покрошило керамику, но пробития не было, и показания датчиков на манекенах не зафиксировали превышения допустимого уровня нагрузки. Нам, конструкторам, было очень приятно получить такой высокий результат.
Protože v 99,9% případů nasazení se na ně nestřílí, a v těchto případech je přes ty velká okna lépe vidět.1stCLJan píše:Já jen nechápu, proč tam musí po vzoru západu montovat ty velký neprůstřelný skla, při zásahu přes ně přestane být úplně vidět. Ve všem by se po západu opičit nemuseli , ikdyž to hezky vypadá.
Ano a jmenuje se to v USA IRONMAN Backpack ale málokdy sem to na YT viděl jinde jak na střelnici nebo ve filmech.Oproti tomu ruskýmu modelu to má z batohu vývod podávání nábojů ze shora a ne z bokukozlustechnykus píše:Takovejhle batoh melo zkonstruovat par vojaku v Afganistanu, nasledne se toho chytl USA urad starajici se o vyzbroj a upravit to do vice pouzitelnyho stavu. Jak se to rozsirilo, netusim. Tusim, ze to bylo i na Discovery, ale na youtube jsem par videii videl urcite.
Já myslel to že u ruské verze je to vedení pásu tak že podávání z batohu je písmeno L otočené o 90 stupňů do prava nebo aspoň tak mi to připadá na videích kdežto u US verze je to ve tvaru písmena IAlchymista píše:Ten rozdiel je spôsobený hlavne rozdielom v smere podávania pásu - u američanov zľava, u rusov zprava.