Dění na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
jmodrak
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 1376
Registrován: 20/1/2010, 20:53

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od jmodrak »

Tak to s tím Nemeckom je fakt správa dňa - mesiaca -roku. Ak je to pravda, tak sa napĺňa - http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/dol ... le:649397/ . Stará dobrá konšpiračka . :D . Avšak do potvrdenia sprisahania - Araby nezastavili pád ceny ropy, Čína a Bric ma swap s Ruskom chýbalo iba jedno a zdalo sa, že je to nemožné.
Chýbala iba EU. Tím by zapadol posledný kúsok mozaiky do "konšpiračnej teórie". A potom boh ochraňuj USA. Doslova.
sherdog
Příspěvky: 0
Registrován: 15/11/2014, 12:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od sherdog »

Majdan dal vzniknout dvěma hlavnímím iluzím.První z nich - že vláda bude mat nyní strach z lidí, a bude sloužt věrně jen jemu. Druhá - že Evropa otevře své dveře dokořán a pozve hosty.

Ale ukázalo se, že bývalí opozičníci žije lépe, než ty, které svrhly. A místo do Evropy jedni obdrží předvolání do války, tato válka ostatní prostě zabije.. Mezitím, autor vyhlášky o ATO Alexander Turchinov má všechno, o čem sníte. Zatímco je tisíce lidí zabito v Donbassu, píše se v litevském tisku, on staví datové centrum rodině nového ministra hospodářství. Žije v bytě s rozlohou 500m2 za miliony dolarů. V sosusedství ještě s jedním podněcovatelem války - Valentinem Nalyvajčenko ..
V elitním komplexu klubového typu, byty s číslem №13 a №66 nejsou, aby neznepokojily pověrčivé obyvatele "špatné" čísla. Cena za metr čtvereční VIP-bydlení se zde pohybuje v rozmezí od 2600 do 3500 amerických dolarů. Dostat se do nádvoří areálu, které je v japonském stylu, je možné jen přes face controll. V hotelu je moderní fitness klub, prádelna, podzemní parkoviště, mini-zahrada s fontánou a dětské hřiště.
Biznis během války- Belibova Tamara Petrovna - tchyně Turchinova (krvavého pastýře), je jediným akcionářem Ekonomikos institutas, který, spolu s dalšími strukturami, které investují na Ukrajině nedostatkové valuty ne v medicíně pro raněné, a nikoli na potraviny pro hladovějící děti, ale do Lukrativní IT-business v Litvě.
Vyšetřování litevských novinářů z různých novin ukázalo, že v druhém největším litevském městě Kaunasu je postaveno největší datové centrum v Baltském regionu. Náklady na jeho výstavbu pouze přibližně odhadují na 500 milionů litas (145 milionů EUR). Podle deníku Lietuvos Rytas, jedním z hlavních investorů je ... Alexander Turchinov. V době zveřejnění - úřadující prezident Ukrajiny.

Obrázek

Zdroj a pokračování...


Video důkazy o zapojení VSU do střelby na Mariupol 24.01.2015 (Eastern District)





Všichni si dobře pamatují, jak národní gardisté uspořádali na jaře ve městě krvavou řež, ale takové věci se velmi dlouho nezapomínají a nepromíjejí. ..:



"Čest a sláva milicionářům Mariupola":

Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Okrajovou část Debalceva - prapor národní gardy Kulčytskij navštívil Andrej Parubij.
"Za dnešek je to třetí nebo čtvrtý ostřelování, nikdy to nebylo tak blízko"- řekl jeden z vojáků novinářům.


---
Mobilizace v obci Kulevča (Oděská oblast) - obyvatelé vyhnali z obce zástupce vojenské správy.

http://nahnews.com.ua/144235-zhiteli-se ... erritorii/

---
Zbytek řízené protiletadlové střely 9M331 ze systému 9K331 Tor-M1 nalezený v obci Nižnaja Krynka (~ 10km V od Makijivky - Doněcku) - Tor-M1 ukrajinská armáda vyřadila z výzbroje v r.2001 z důvodu nedostatku náhradních dílů a údržby (prošlé střely).
Obrázek
Naposledy upravil(a) mepu dne 27/1/2015, 13:39, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
1stCLJan
štábní praporčík
štábní praporčík
Příspěvky: 519
Registrován: 29/7/2014, 10:06

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od 1stCLJan »

Zpráva DNR o dění za 26.1.2014. Zaznamenali jsme 28 obstřelů ze strany VSU. 1 civilista zemřel a 12 civilistů bylo zraněno, v současné době pokračují obstřely letíště , Kirovského rajonu, Petrovského rajonu Doněcka atd. .Během noci zničila armáda DNR do 20 vojáků VSU, 1 tank VSU, 4 dělostřelecké systémy VSU, 1 BMP a BTR VSU.
Naposledy upravil(a) 1stCLJan dne 27/1/2015, 10:35, celkem upraveno 3 x.
sherdog
Příspěvky: 0
Registrován: 15/11/2014, 12:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od sherdog »

Speciální projekt pro západní publikum.

Novináři zpracovali speciální film pro Evropu [18+]: Podívejte co se děje na Ukrajině, jakých zločinů se dopustili váleční zločinci. Ukrajinští fašisté a Porošenko.

Uživatelský avatar
elspec21
Příspěvky: 0
Registrován: 27/7/2014, 23:18

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od elspec21 »

sherdog píše:Snímek z dnešního dne. Češi nakládají obrněná vozidla na ukrajinský front.Zde jen návod jak ukrajinská strana doplňuje své ztráty: starý šrot států Varšavské smlouvy, který sloužil bývalému socialistickému táboru.

Zdroj:Сводки от ополчения Новороссии

Obrázek

Obrázek

An-225 Mriya - landing - Ostrava Mošnov 26.1.2015
Opolčenci Novorossije zřejmě úmyslně "klamou" :sad: .
An-225 dnes i s nákladem odstartoval z Mošnova směr Afrika:

Obrázek
Kdo chce, může let sledovat on-line, jestli to třeba nevemou oklikou přes Indii na Ukrajinu :mrgreen:
http://www.flightradar24.com/ADB3472/55f1ba8

Zajímavé, že autor původního "zdroje" (strelkov.info) zrušil možnost komentářů:
https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_42154
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Zajímavá "prolínačka" - Vývoj fronty od července 2014 do 26. ledna 2015


---
Mobilizace ve Volyni (severozápadní Ukrajina) nejde podle plánu - "Obyvatelé Volyni "loví" zaměstnance vojenské správy a ničí odvodové seznamy"


---
"Iniciativa Pražský Maidan má vyjádření Sobotky k Ukrajině (obr)."
Obrázek
> https://twitter.com/VladaFoltan, http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ziv ... 5900fea04/

---
Zničený UA blokpost u vesnice Ozeryanivka (JJZ od Horlivky)


---
Šéf Pravého Sektoru a poslanec Dmytro Jaroš v nemocnici


---
Technika z II. světové se nakládá v Sertolovu (Leningradská oblast) na ešelon směr Rostova na Donu, příprava na vojenskou přehlídku 9. května. :-?
Obrázek
> http://m.fontanka.ru/2015/01/26/148/
Obrázek
sherdog
Příspěvky: 0
Registrován: 15/11/2014, 12:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od sherdog »

Video od oddílu "Šajtan" z osvobozené Ozerjanovki. Zničené ukrajinské opevnění, prohořelá technika, poražení karatelé a mnoho trofejí.

Gorlovka Ozerjanovka naše!
Naposledy upravil(a) sherdog dne 27/1/2015, 12:27, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Ukrajinští vojáci zničili za poslední den šest letadel, čtyři vrtulníky, čtyři Smerče, 12 Gradů teroristů.
Konkrétně jeden letoun L-39, 2x An-2, 1x Jak-52, 2x Jak-50, 4x Mi-24, - je to stejná technika, kterou nedávno ukazovali ozbrojenci na videích, s tím, že ji plánují použít proti silám ATO. Mluvčí ale nechtěl uvést, kde se přesně letiště nalézalo, protože tato informace je tajná. Informace byla potvrzena generálním štábem - řekl Selezněv. :rotuj:
> http://24today.net/open/287435, http://censor.net.ua/news/321813/v_rezu ... _obnovleno
Tajné satelitní snímky onoho muzea letectví v Luhansku ;)
Naposledy upravil(a) mepu dne 27/1/2015, 12:28, celkem upraveno 4 x.
Obrázek
martanus
četař
četař
Příspěvky: 74
Registrován: 15/7/2014, 18:14

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

VELITEL UKRAJINSKÉHO PRAPORU AZOV: VÁLKU UŽ JSME PROHRÁLI
Svedčiť o tom, že má veliteľ práporu Azov Belickij blízko k pravde môže aj informácia ktorá sa objavila v ukrajinských novinách Focus, ktorá hovorí o tom, že armáde Ukrajiny môžu dôjsť náboje do diel a delá. Problém spočíva v tom, že Ukrajina ich nevyrába.

"Dnes je naša armáda početnejšia a lepšie vyzbrojená, ako bola do augusta 2014, keď došlo k stratám, podľa rôznych odhadov, 60 - 80-tích percent vojenskej techniky," tvrdia noviny - "V dôsledku toho na východe zavládla neistota, ale teraz je pomere síl vyrovnaný".

Noviny však pripúšťajú, že táto rovnováha síl môže byť kedykoľvek narušená, pretože zďaleka nie všetko bojové vybavenie si vie Ukrajina vyrobiť.

"Ukrajina aj proruskí povstalci bojujú zbraňami vyrobenými v 90-tých, 70-tých, ale aj v 50-tých rokoch," pripomína Focus. "Zásoby týchto zbraní sú veľké, ale nie nevyčerpateľné a čas nepracuje pre Ukrajinu a to aj preto, že na rozdiel od Ruska, na Ukrajine sa nevyrábajú žiadne delostrelecké náboje a delá. Možno práve s tým počíta agresor (Noviny myslia Rusko. Na Ukrajine média vojnu na východe krajiny prezentujú ako vojnu proti ruskému agresorovi), preto musíme požiadať o medzinárodnú pomoc, o dodávky zbraní a paralelne budovať svoju vlastnú produkciu, efektívnu bojaschopnú armádu a zvyšovať ľudské rezervy," zdôrazňuje Focus.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5436 ... e-prohrali
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
sherdog
Příspěvky: 0
Registrován: 15/11/2014, 12:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od sherdog »

Něco o vízovém režimu Ukrajiny. O stratách domobrany -podle ukrajinských médií bylo za předešlý den zničeno 9 obrenených vozidel, 4 smeršte, 12 GRAD, 16 kusů automobilové techniky, 1 letadlo L39, 2 letadla AN2, JAK 52, dva kusy letadel jak 54, 4 kusy letadel MIG 24 .... podle ukromédií..Na Donbasu probíhají plnohodnotné vzdušné boje..podľa urkomédií .... :mrgreen:

Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Nejvyšší rada Ukrajiny přijala návrh usnesení, které uznává Rusko za agresora, a samozvané republiky DLR a LLR označuje za teroristické organizace.
> http://espreso.tv/news/2015/01/27/rada_ ... _ahresorom

Ukrajinský parlament v prvním čtení vyhlásil DLR a LLR za teroristické organizace
> http://espreso.tv/news/2015/01/27/rada_ ... ystychnymy
Naposledy upravil(a) mepu dne 27/1/2015, 12:52, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
Uživatelský avatar
elspec21
Příspěvky: 0
Registrován: 27/7/2014, 23:18

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od elspec21 »

Separatisti prý popravují zajaté ukrajinské vojáky.
"Zacharčenko řekl - nebudeme brát žádné zajatce"
http://ukraineatwar.blogspot.cz/2015/01 ... shoot.html stránka nabízí v záhlaví překlad do češtiny.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

V Jekatěrinburgu představil místní podnikatel speciální zimní oblečení pro opolčence bojující na Donbasu, které používá moderní materiály (údajně má byt lepší, než obdobná řešení standardu NATO) první várka 60ks bude brzy připravena na cestu.
Obrázek
Obrázek
> http://www.ridus.ru/news/177045
Obrázek
GiviCZ
Příspěvky: 0
Registrován: 16/11/2014, 01:49

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od GiviCZ »

elspec21 píše:Separatisti prý popravují zajaté ukrajinské vojáky.
"Zacharčenko řekl - nebudeme brát žádné zajatce"
http://ukraineatwar.blogspot.cz/2015/01 ... shoot.html stránka nabízí v záhlaví překlad do češtiny.

už jsem to se dával nějakej den zpátky.. bylo to řečeno jinak ... tady je video z inkriminované tiskovky :-?
22.01.2015 rok . Alexander Zakharchenko prohlášení k dnešní tragédii v Doněcku
(nutno dodat, že na tom videu je z tragédie toho autobusu v Doněcku značně rozrušen)


můj amatérský zkrácený překlad toliko diskutované tiskovky na našich serverech....
řeknu následující .. já jsem dneska byl u zabitých ukrajinských vojáku v aeroportu.. to je v principu jedno.... ale co se dneska ráno stalo o tom nejsem schopen hovořit, jsem napnutý jako struna, jsem velmi sklíčený.. narazil jsem na věc co nemohu pochopit.. já dnes ty cyborgy co jsou zajati vyženu na tu zastávky kde zahynuli naši lidé.... půjdou po městě aby naši lidé viděli proti komu bojujem co jsou zač takoví cyborgové... já je nemohu zastřelit ale oni dnes přejdou pěší chůzí od aeroportu k zastávce aby každý z nich viděl co dělají s naším městem
Je nezbytné udržet ofenzívu aby došlo k zastavení odstřelování Gorlovky - Zacharčenko (ten autopark DNR co je v koloně je lepší jak u nás :D )
Naposledy upravil(a) GiviCZ dne 27/1/2015, 13:23, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

Hlavně nenápadně.. někde u Kujbyševa
Obrázek
Obrázek
Obrázek
sherdog
Příspěvky: 0
Registrován: 15/11/2014, 12:31

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od sherdog »

Materiál novinářů.

"Velitel Azovu vysvětluje, proč byl proveden útok na Mariupol. Podle něj útok byl proveden výhradně na místech, kde není válka, ale žijí pro-ruské občany, takže je jasné, že cílem bylo zastrašit neloajální, a spolu s OSN podporu o uznání neúspěchu projektu DNR / LNR jako teroristických organizací. Idea opět selhala, a velitel pluku "Azov" se nevědomky, odhalí, výslovně uvedl, že údery byli pouze na ty oblasti, kde nikdy nebyli ukrajinští vojáci. Za druhé, udeřili na ty části města, kde je většinou ruské obyvatelstvo, které podporuje milice.
Za třetí, milice neměla dělostřelectvo v této oblasti, které může způsobit podobný úder v oblasti, je známo, že útok byl proveden z oblasti Starého Krymu, kde se nacházejí ukrajinské ozbrojené síly. Ze všech výše uvedených skutečností - je to další provokace ukrajinských ozbrojených síl, není první a, bohužel, ne poslední. "




Obrázek

Zdroj
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

T-72B mod 1989 v Torezu před několika dny.
Obrázek
http://mishaxaxa.livejournal.com/3587.html
Obrázek
-lk-
Příspěvky: 0
Registrován: 2/9/2014, 16:21

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od -lk- »

sherdog píše:Na Donbasu probíhají plnohodnotné vzdušné boje..podľa urkomédií .... :mrgreen:
Pro ty, kteří si pod pojmem "zničení letadla" dokáží představit jen vzdušný boj, sem dávám českou verzi z http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ziv ... 5900fea04/
Ukrajinská armáda podle svého mluvčího Andrije Lysenka zničila povstalcům na východě země zhruba tucet vojenských letadel a vrtulníků. "Letadla jsme nesestřelili. Byla zničena, když byla na zemi," upřesnil mluvčí podle televize Ukraine Today. "Vše, co jsme identifikovali, bylo neutralizováno."

Separatisté ze samozvané "Luhanské lidové republiky" začátkem ledna oznámili vznik svého letectva s tím, že mají k dispozici několik vojenských proudových letounů.
Uživatelský avatar
mepu
praporčík
praporčík
Příspěvky: 304
Registrován: 22/8/2008, 22:01
Bydliště: Brno

Re: Dění na Ukrajině

Příspěvek od mepu »

LLR a DLR znovu odmítly jednání v Minsku, dokud Kyjev nejmenuje svého oficiálního zástupce.
"Naše společná pozice s DLR je jednoznačná. Další schůzka může následovat až poté, co Porošenko jmenuje oficiálního zástupce Kyjeva, který povede jednání. To je náš požadavek, bez kterého se žádná další schůzka konat nebude." - vyhlásil šéf LLR Plotnickij.
> http://vesti-ukr.com/donbass/86465-ruko ... v-v-minske
Obrázek
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“