Raritní a zajímavé fotografie
Moderátor: jarl
Re: Raritní a zajímavé fotky
Další výhoda STOBAR letadlovek oproti CATOBAR ... pro pohodlné ležení nepotřebujete polštářek pod hlavu 

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Tu je dôkaz že Rusko má už dlhodobé skúsenosti so stavbou lodí o veľkom výtlaku.
http://englishrussia.com/2014/11/21/bel ... er-giants/

http://englishrussia.com/2014/11/21/bel ... er-giants/

Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Nedávno jsem narazil na tuhle fotku a jediné co k tomu bylo napsáno je že by se mělo jednat o německou antimateriálovou/protitankovou pušku. Nevíte k tomu někdo něco bližšího.

Scrat

Scrat
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.
Winston Leonard Spencer-Churchill
- Alchymista
- 5. Plukovník
Švajčiarska protitanková puška Solothurn S-18/1000 kalibru 20mm, náboj 20×105B (S18-100) alebo 20×138B (S18-1000). Poloautomat s krátkym záklzom hlavne, zásobník na päť alebo na 10 nábojov, hmotnosť ~40kg (S18/100) alebo ~52-53kg (S18/1000).
Zavedená do výzbroje armád Švajčiarska, Nemecka, Talianska, Maďarska, Holandska, Bulharska, Fínska...
Zavedená do výzbroje armád Švajčiarska, Nemecka, Talianska, Maďarska, Holandska, Bulharska, Fínska...

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Aha,
já to hledal mezi německými antimateriálovými puškami a on je to kvér ze Švýcarska. Dík.
Scrat
já to hledal mezi německými antimateriálovými puškami a on je to kvér ze Švýcarska. Dík.
Scrat
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Naposledy upravil(a) Aaron Goldstein dne 3/2/2015, 22:30, celkem upraveno 1 x.

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- Alchymista
- 5. Plukovník
Fakt - pekné. Niektoré sú pekné dokonca i architektonicky.
Jedna otázka - všetky sú upravené ako brány bastionovej pevnosti, alebo sú medzi nimi aj brány staršieho typu opevnenia? Nie som žiadny znalec, tak sa pýtam.
A jedna k aaronovi - preusporiadaj to trochu, daj každú bránu na riadok osobitne, ak je z oboch strán, tak fotky k sebe.
Jedna otázka - všetky sú upravené ako brány bastionovej pevnosti, alebo sú medzi nimi aj brány staršieho typu opevnenia? Nie som žiadny znalec, tak sa pýtam.
A jedna k aaronovi - preusporiadaj to trochu, daj každú bránu na riadok osobitne, ak je z oboch strán, tak fotky k sebe.

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Všechno jsou to brány barokního opevnění... Pozůstatkem předchozího opevnění je např. Prašná brána... V letech 1653 - 1730 byla Praha obehnána barokním opevněním... V letech 1860 - 1870 byla většina barokního opevnění zbourána ale většina bran zůstala ponechána.. K jejich zbourání došlo v důsledku rozvoje a modernizace Prahy později, ale např Bruská, neboli Písecká brána stojí dodnes...
V ose staroměstského opevnění dnes probíhá Národní Třída - Na Příkopech - Revoluční... V ose novoměstského opevnění zase dnes probíhá magistrála...
A k Bruské, neboli Písecké bráně jsem vyštrachal několik dalších fotografií (a jeden plánek a jeden náčrtek) a tak se o ně podělím...

V ose staroměstského opevnění dnes probíhá Národní Třída - Na Příkopech - Revoluční... V ose novoměstského opevnění zase dnes probíhá magistrála...
A k Bruské, neboli Písecké bráně jsem vyštrachal několik dalších fotografií (a jeden plánek a jeden náčrtek) a tak se o ně podělím...

- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Není to rodinný archiv... Pouze se tím prohrabuju... Většinou se jedná o fotografie z nějakých starých (tzn okolo přelomu 19. a 20. století) publikací...

Nedávno bylo výročí nešťastného náletu na Prahu 14. února 1945. Mj. jsem viděl fotografii jednoho z Novoměstských domů v Dittrichově ulici (číslo 2), který dostal zásah a jeho souseda (číslo 4) který to také odnesl. Mj. škoda mohla být větší, ale bomba explodovala ve skladu mouky, která její účinky utlumila.
Vzhledem k tomu, že bydlím o dva domy vedle, enormě mě ta fotka uchvátila a snažil jsem se pořídit dnešní ekvivalent.

Zasažené domy č. 2 a 4 na křižovatce ulic Dittrichova a Na Moráni patrně na konci února 1945

Zasažené domy č. 2 a 4 na křižovatce ulic Dittrichova a Na Moráni 18.února 2015
Zejména mě překvapilo, že odtržená líc domu č. 4 je celkem úspěšně doštukovaná narozdíl od zbytku.
Vzhledem k tomu, že bydlím o dva domy vedle, enormě mě ta fotka uchvátila a snažil jsem se pořídit dnešní ekvivalent.

Zasažené domy č. 2 a 4 na křižovatce ulic Dittrichova a Na Moráni patrně na konci února 1945
Zasažené domy č. 2 a 4 na křižovatce ulic Dittrichova a Na Moráni 18.února 2015
Zejména mě překvapilo, že odtržená líc domu č. 4 je celkem úspěšně doštukovaná narozdíl od zbytku.
Naposledy upravil(a) t.hajek dne 18/2/2015, 19:17, celkem upraveno 1 x.

Modrá knížka - sen mnoha branců - vzor ČR

Okrem Mi-26 a Mi-6 ma tam zaujala dvojica PTS10, na čo im tam asi bol? Chápem kvantum cisterien a OT-65ch.
Povráva sa že z Mi-26 sa po páde zssr vyrobovalo množstov súčiastok, kto by to kupoval? Rusko aj Ukrajina ich mala určite skladom takže niekto vonku?
Povráva sa že z Mi-26 sa po páde zssr vyrobovalo množstov súčiastok, kto by to kupoval? Rusko aj Ukrajina ich mala určite skladom takže niekto vonku?
Kdysi tu byl článek o válečných zraněních, ale momentálně ho nemůžu dohledat. Tedy.. návod na amputaci ruky, a jak je v něm napsáno - po dobře provedené amputaci je třeba si s pacientem dát doušek dobré brandy!