Kerbal Space Program
Moderátor: jarl
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Re: Kerbal Space Program
Blbinka na vožení turistů na orbitální a suborbitální dráhy...
Pouhých třicet dílů,. takže nevyžaduje vylepšený hangár v kariéře...
Pouhých třicet dílů,. takže nevyžaduje vylepšený hangár v kariéře...

"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
- Alchymista
- 5. Plukovník
Zrejme zmena označenia pôvodného modelu...kopapaka píše: Alchy: tvůj mód má asi nějaké problémy - motory dobrý, ale sacák se ukazuje jen jako aerodynamický kužel. Víc nevím...

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Tá zdvojená predná noha je nutná? Aká je nosnosť a dalšie parametre tohoto Volksraketoplánu?
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Hektor: další verze už má ve předu jen jedno kolečko a hlavní podvozek jsem přesunul do krytů sacáků, které jsou přesunuté víc dozadu...
Nosnost? Ta kabina, Khleb (Sojuz
) pro dva Kerbíky z módu Tantárés váží cca tunu, štít na čumáku vlastně chrání jen padák pro záchranu turistů... Hádám, že tunu a půl vynese úplně v pohodě. Ale může za to jen motor z Alchyho módu
Stock by vynesl míň...
Nosnost? Ta kabina, Khleb (Sojuz

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Stejný motor, pět tun na LKO...

Malá otázka.Ten ramjet funguje do kolika kilometrů?A pak v karieře co je stock se dá odemknout až po vylepšení výzkumného centra na lvl 2 a asi ve 2/3 výzkumu.A vidím tam 3 sacáky to ovlivňuje výkon motoru taky?To je vše změněné v tom modu?
Lepší je tragický konec než tragédie bez konce
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Mauler:
Já mám Alchyho ramjet v kariéře posunutý, protože nemám rozjetou jinou hru a chtěl jsem ho vyzkoušet
To samé platí i o sacáku z módu, jenže ten nefunguje, takže používám jen normální, vyzkoumaný v normálním výzkumu. Lepší než tenhle nemám... Dva jsou proto, že na čumáku mám náklad a taky by snad mohli být lepší - u pozdějších sacáků by asi na množství vzduchu stačil jeden...
Výšku do jaké funguje ti nepovím, rozhodně funguje výš než základní - ovšem s novou aerodynamikou jsem neměl čas na pořádný výzkum. Chce to postavit jednomotorovou mašinu s měnitelným počtem sacáků a testnout závislosti. Nakolik ovlivňuje množství a typ sacáků dostup... Nastaví se jeden profil letu a zjistíš kam to v jednotlivých konfiguracích dostoupá.
Asi nahodím sandboxovou hru, v kariéře na tohleto nejsou prachy ani odemčený MechJeb

Já mám Alchyho ramjet v kariéře posunutý, protože nemám rozjetou jinou hru a chtěl jsem ho vyzkoušet

Výšku do jaké funguje ti nepovím, rozhodně funguje výš než základní - ovšem s novou aerodynamikou jsem neměl čas na pořádný výzkum. Chce to postavit jednomotorovou mašinu s měnitelným počtem sacáků a testnout závislosti. Nakolik ovlivňuje množství a typ sacáků dostup... Nastaví se jeden profil letu a zjistíš kam to v jednotlivých konfiguracích dostoupá.
Asi nahodím sandboxovou hru, v kariéře na tohleto nejsou prachy ani odemčený MechJeb

Jo díky holt sem slepej a zapoměl sem rozsvítit a viděl 3 místo dvou 

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Tak mi to nedalo
Testovací stroj s motorem J-X4 "Whiplash" Turbo Ramjet Engine.
Je to samozřejmě ten vylepšený prouďák ze základní hry - tedy bez módů.
Vstupy vzduchů vidíte, zase nemódované.
Let byl pokaždé stejný, řízený MechJebem až do chvíle, kdy začala klesat rychlost, tj. u SSTO nutnost přepnout na rakety.
Asi to není vrchol, s trochou snahy by se dalo získat větší rychlost, ale je to jen test.
Závěr jasný - tomuhle motoru je typ a počet vstupů vzduchu celkem ukradený... Chcípne dřív, než by se druhý otevřel...
Tak přidám ještě dva testy s tím nejlepším motorem, co Alchyho mód nabízí...
Rozdíl je naprosto jasně viditelný

Ještě bych poznamenal, že jsem testovací stroj pro test Alchyho motoru upravoval. S původním skončily všechny testy přemety ještě nad odpalovací rampou
Po posunutí gondol sacáků vzad už lítal naprosto v pohodě...

Testovací stroj s motorem J-X4 "Whiplash" Turbo Ramjet Engine.
Je to samozřejmě ten vylepšený prouďák ze základní hry - tedy bez módů.
Vstupy vzduchů vidíte, zase nemódované.
Let byl pokaždé stejný, řízený MechJebem až do chvíle, kdy začala klesat rychlost, tj. u SSTO nutnost přepnout na rakety.
Asi to není vrchol, s trochou snahy by se dalo získat větší rychlost, ale je to jen test.
Závěr jasný - tomuhle motoru je typ a počet vstupů vzduchu celkem ukradený... Chcípne dřív, než by se druhý otevřel...

Tak přidám ještě dva testy s tím nejlepším motorem, co Alchyho mód nabízí...
Rozdíl je naprosto jasně viditelný

Ještě bych poznamenal, že jsem testovací stroj pro test Alchyho motoru upravoval. S původním skončily všechny testy přemety ještě nad odpalovací rampou

Tak už je mi jasný proč ve stock hře nikdy nedosáhnu výkonu který se tu ukazuje
Díky za testy a link na Alchy mod by prosím nebyl?

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Kompletní mód je tady...
http://forum.kerbalspaceprogram.com/thr ... ght=kyklop
Ale je pořád ještě na 0.90 a Alchy přes moje ukecávání nechce osekanou (motorovou) verzi. Je tam toho totiž "trošku" víc
Já mám jen ty motory a pár drobností...
http://forum.kerbalspaceprogram.com/thr ... ght=kyklop
Ale je pořád ještě na 0.90 a Alchy přes moje ukecávání nechce osekanou (motorovou) verzi. Je tam toho totiž "trošku" víc

Já mám jen ty motory a pár drobností...

- Alchymista
- 5. Plukovník
mod má asi štyristo či koľko dielovkopapaka píše:Je tam toho totiž "trošku" víc![]()
Ale je to o "trochu zložitejšie" - niečo sa zmenilo v systéme a mnoho vecí nefunguje podľa mojich predstáv
"základ" pre SCRAMjet Air Intake v novej verzii neexistuje vôbec

ale skús vlastný edit - u Ram Air Intake (\Kerbal Space Program\GameData\Squad\Parts\Aero\ramAirIntake\ramAirIntake.cfg)
uprav:
Kód: Vybrat vše
MODULE
{
name = ModuleResourceIntake
resourceName = IntakeAir
checkForOxygen = true
area = 0.01
intakeSpeed = 10
intakeTransformName = Intake
}
Kód: Vybrat vše
MODULE
{
name = ModuleResourceIntake
resourceName = IntakeAir
checkForOxygen = true
area = 0.05
intakeSpeed = 300 //prípadne 500 alebo 1000
intakeTransformName = Intake
}
name = ramAirIntake
a
title = Ram Air Intake

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Alchy: pořád si myslím, že by bylo dobré mít i "lite" verzi s jedním RAMjetem pár raketovými motory a těmi command moduly. Časem, až to půjde třebani základ ma Alchemyst, ale hlavně to nepřehánět... Spousta lidí se takové hromady dílů bojí 
Já jsem po testování spokojený se stock vstupy vzduchu - s novou atmosférou asi stačí - možná by se hodil nějaký s vyšší tepelnou odolností
nebo chlazením.

Já jsem po testování spokojený se stock vstupy vzduchu - s novou atmosférou asi stačí - možná by se hodil nějaký s vyšší tepelnou odolností

- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz na zkušené dobyvatele kosmu... Existuje nějaký mod, který by pracoval jako "automatická navigace"??? Zadal bych cíl (orbit ve výšce x, orbit okolo Munu etc.) a kosmické plavidlo by se automaticky snažilo tohoto dosáhnout...

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Autopilot je MechJeb...
Existuje ještě KOS autopilot, ale to už je "vyšší dívčí"
v programování.
Edit: viz ty moje fotky z pokusů s jet motory - všechny šli bez zásahu lidské ruky...
MechJeb
KOS je tohle...
Existuje ještě KOS autopilot, ale to už je "vyšší dívčí"

Edit: viz ty moje fotky z pokusů s jet motory - všechny šli bez zásahu lidské ruky...
MechJeb
KOS je tohle...

- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Díky... Vyzkouším... 

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
- kopapaka
- 6. Podplukovník
Takhle to dopadá, když v kariéře přepísknete právě platný limit sto čtyřiceti tun...
Jety jsou sice drahé, ale ušetří čtyřicet tun
Jety jsou sice drahé, ale ušetří čtyřicet tun

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Zas jedna proudová raketka...
Vklidu vynese poměrně těžký lander i s urychlovacím motorem na cca 100km orbitu.
Návrat v pohodě, díky vletu do honích vrstev atmosféry s "nosem nahoru" začal pořádný aerodynamický ohřev (viditelný) při cca 1300m/s. Nahřály se jen solární panely na povrchu stroje a ty topily už cestou nahoru.
Vklidu vynese poměrně těžký lander i s urychlovacím motorem na cca 100km orbitu.
Návrat v pohodě, díky vletu do honích vrstev atmosféry s "nosem nahoru" začal pořádný aerodynamický ohřev (viditelný) při cca 1300m/s. Nahřály se jen solární panely na povrchu stroje a ty topily už cestou nahoru.

- kopapaka
- 6. Podplukovník
Naprosté šílenství...

"Neuvěřitelné" je slabé slovo... 

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus