Staré autá
Moderátor: Pátrač
Re: Staré autá
Pokud je mi známo, tak jeden člen Palba.cz sháněl kontakt na jejího tvůrce, kvůli stavbě její repliky.

Pokud si dobře vzpomínám, tak okolo roku 1967 stávala tato, nebo podobná, celá červená v Brně Králově Poli, na ulici Svatopluka Čecha. Byla moc hezká.IgorT píše:O tejto Tatrovke som dodnes nevedel!
Vojáci!!!!
Jste vojáci smrtí!!! A já jsem ten, co Vás bude posílat tam, kde se umírá!!!
Tunac, na konci článku sú malé fotografie, že by to bola táto?Tunac píše:Pokud si dobře vzpomínám, tak okolo roku 1967 stávala tato, nebo podobná, celá červená v Brně Králově Poli, na ulici Svatopluka Čecha. Byla moc hezká.IgorT píše:O tejto Tatrovke som dodnes nevedel!

Tunac, na konci článku sú malé fotografie, že by to bola táto?][/quote]IgorT píše:O tejto Tatrovke som dodnes nevedel!
Na fotografie jsem se díval. Ta, co tam stávala, byla celá červená, výška kolem 1m. Měla kola ze špajchen, držela ji naklepávací matka jak tady
http://www.autoforum.cz/fascinace/tatra ... obrazek/12
o bočním prolomu karosérie na výstup vzduchu nevím, nebo jsem zapoměl. Vstup chladícího vzduchu si již nepamatuji. Silně mě připomínala závodní Ferarri, nejen barvou.
S panem Kubínským jsem se potkal kdysi v nemocnici, ale nezjistili jsme, zda to byla ta jeho.
Vojáci!!!!
Do kategórie "šepot kvetín" určite patril aj tento Buick so 7.5 litrovým motorom! Je to také potešenie pre oči! Unikátom je blatník, natáčaný s kolesom!

Ing. Kubinský zemřel v r.2008.skelet píše:Pokud je mi známo, tak jeden člen Palba.cz sháněl kontakt na jejího tvůrce, kvůli stavbě její repliky.
Vojáci!!!!
V Telči, technickém museu, jsem objevil další, krásné auto od J. Kubinskeho. V roce 2007, rok před svou smrtí se s ním potkal na soutěži veteránů.

JK Sport /1950/
Výrobce: Julius Kubinský / dílna Jiří Jungman - Brno
Motor: BMW 326, řadový 6válec, obsah 1977, výkon 55 HP
Max. rychlost 125 km/h
Počet vyrobených: 1
Karosérie: Kupé 2+2, Grand Turismo,
Váha: 1030 kg

JK Sport /1950/
Výrobce: Julius Kubinský / dílna Jiří Jungman - Brno
Motor: BMW 326, řadový 6válec, obsah 1977, výkon 55 HP
Max. rychlost 125 km/h
Počet vyrobených: 1
Karosérie: Kupé 2+2, Grand Turismo,
Váha: 1030 kg
Vojáci!!!!
V našom prehľade sme akosi zabudli na Trabant. Dostalo sa ku mne video z jeho výroby:

Tento film jsem kdysi viděl s komentářem v ČT. Nejvíc mne fascinovalo slícování dveří a zadního blatníku bruskou a potom vyvážení kliky dřevěným kladívkem. Super 

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
na tom dokumentu mě hlavně fascinovalo úskalí vývoje Trabantu.. vše pěkná partysánština

80-hodín práce a Trabant môže vyzerať aj takto:

Ide ale o virtuálny tuning, autor Martin Kunc.http://www.tuning.sk/?nav=auta-tunerov&auto=230

Ide ale o virtuálny tuning, autor Martin Kunc.http://www.tuning.sk/?nav=auta-tunerov&auto=230

- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí jít jen o tuning virtuální a dá se z Trabantu postavit ledacos

(i když já v tom Trabant nevidím, spíš starý Wartburg)

(i když já v tom Trabant nevidím, spíš starý Wartburg)

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Trabant som nevlastnil, všeličo mu možno vytknúť, ale húževnatosť mu uprieť nemožno! Pamätám cestu Banská Bystrica - Donovaly v lete. Každých 500 metrov varila škodovka a medzi nimi si to "šinuli" Trabanty DDR, aj s prívesmi, bez porúch! :-)

- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Zemakt píše:Tento film jsem kdysi viděl s komentářem v ČT. Nejvíc mne fascinovalo slícování dveří a zadního blatníku bruskou a potom vyvážení kliky dřevěným kladívkem. Super

"Co cítíte, když střílíte teroristy?"
"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.
Tiež som kedysi ten dokument videl a po jeho zhliadnutí som každému tvrdil že hospodárstvo NDR nesiahalo hospodárstvu ČSSR ani po kotníky.A tiež ma k tomu viedlo to zlícovanie dverí a vyvažovanie kľuky.Kto vyrába autá obdobným spôsobom tak na tom musí byť veľmi biedne(holt platilo "jednookí medzi slepími prorokom").Zemakt píše:Tento film jsem kdysi viděl s komentářem v ČT. Nejvíc mne fascinovalo slícování dveří a zadního blatníku bruskou a potom vyvážení kliky dřevěným kladívkem. Super
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:

"Co cítíte, když střílíte teroristy?"
"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.