Videa na Youtube
Moderátor: jarl
Re: Videa na Youtube
Porovnání zákluzu u pušky M1 Garand a bezzákluzového kanónu
http://artworkofarmies.tumblr.com/post/ ... rifle-test
http://artworkofarmies.tumblr.com/post/ ... rifle-test

Od 0:50 do 1:45 záběry na jedinou ukrajinskou továrnu, která vyrábí odstřelovačské pušky pro 79. brigádu UkrA: jedná se o pušky na bázi kopie kanadských pažeb MDT HS3 (nenašel jsem, zda licenční či nelicenční). Co mne ale ohromně překvapilo je, že popouštění či kalení dílů pušky dělají ručně, bez měření, v kleštích v sudu s otevřeným ohněm!
Přitom i Česká Zbrojovka toto již mnoho let dělá v obrovském vakuově uzavřeném "kotli" v ochranné atmosféře a s precizně kontrolovanou teplotou. Nechápu.
Přitom i Česká Zbrojovka toto již mnoho let dělá v obrovském vakuově uzavřeném "kotli" v ochranné atmosféře a s precizně kontrolovanou teplotou. Nechápu.
Covere pamatas si na kauzu dodavky Irackych BTR-4 ? 

Myslíš, že i to mělo spojitost s tepelnou úpravou?
Každopádně se snažím si vzpomenout, jak se prováděla tepelná úprava přesných zbraní dříve a uazakázkových loveckých kousků - Holland&Holland asi také vývvěvu neměl - a samozřejmě uznávám, že existují i takoví dílenští Mistři, kteří dovedou "od oka" kalit tak přesně, jako nováčci s měřidly. Ale stejně mne to překvapilo.
Každopádně se snažím si vzpomenout, jak se prováděla tepelná úprava přesných zbraní dříve a uazakázkových loveckých kousků - Holland&Holland asi také vývvěvu neměl - a samozřejmě uznávám, že existují i takoví dílenští Mistři, kteří dovedou "od oka" kalit tak přesně, jako nováčci s měřidly. Ale stejně mne to překvapilo.
No ked niekto preto aby "usetril" zvara trupy vozidiel v nevyhriatych budovach a tie potom praskaju, tak ma nejak neprekvapuje, ze suciastky do rucnych zbrani kalia od oka... Jednoducho na Ukrajine sa na dodroziavanie technologickych postupov a technickych noriem (vacsinou) kaslalo a kasle...
Pokud máš barvy železa "v oku", dá se to - ale u kalení či popouštění. U toho svařování ne. Logicky.Odběr tepla masou kovu je nepředvídatelný.
Popravdě: Pokud budeš mít kalenou součást v ruce, a budeš pracovat s otevřeným ohněm a sudem s vodou apod,můžeš si všímat např. i prostupu tepla (zase podle barvy), a zvolit nejvhodnější moment poponoření či povytažení i lépe než pokud použiješ nějakou technikálii.
Tento případ je známý všem kovářům např. u majzlíků - a třeba u (kanonických) katan
, prostě potřebuješ aby byla každá část jinak tepelně upravena, jedna do tvrda a souč. hned vedle do pružna, a to se právě podle postupování barvy dá rozeznat. Příp. i ovlivnit např. napatláním nějakého toho ochránítka, např. bláta 
Blbé je, že to je znalost získaná jedině zkušeností, nedá se "předat", nelze jí dostatečně vysvětlit (čili ani já zde to nedokážu úplně popsat), prostě je třeba dělat v kovárně a kut majzle až do zblbnutí a podle jejich vlastností se to učit a učit... celý život
Popravdě: Pokud budeš mít kalenou součást v ruce, a budeš pracovat s otevřeným ohněm a sudem s vodou apod,můžeš si všímat např. i prostupu tepla (zase podle barvy), a zvolit nejvhodnější moment poponoření či povytažení i lépe než pokud použiješ nějakou technikálii.
Tento případ je známý všem kovářům např. u majzlíků - a třeba u (kanonických) katan

Blbé je, že to je znalost získaná jedině zkušeností, nedá se "předat", nelze jí dostatečně vysvětlit (čili ani já zde to nedokážu úplně popsat), prostě je třeba dělat v kovárně a kut majzle až do zblbnutí a podle jejich vlastností se to učit a učit... celý život

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
WoR: Secret Russian Gliders in the Arctic

"Co cítíte, když střílíte teroristy?"
"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
Můžeš mi to ještě šestkrát zvopakovat?
I šestiletý dítě by si to pamatovalo.
- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:

"Zpětný ráz."
Takže se sejdeme v Šestce na Šedesát šestce zejtra ráno v šest. Zapamatuješ si to?
- El Diablo
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:

"Zpětný ráz."
Prý ruské Mi-24 nad Sýrií. Všimněte si, že s bohorovným klidem ignorují taktickou poučku vrtulníkářů "nikdy nepřelétávajte nad mrtvými cíli" a naopak přímo nad postřelovanou oblastí přelétnou klidně několikrát ze stejného směru:
Cover72: Zase na druhou stranu, tohle islamista zažije jednou a víckrát nebude chtít... Stačí poslouchat to vystrašené allahování...
Tady další video z Ruského angažmá v Syrii...
Tady další video z Ruského angažmá v Syrii...

"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Cate len mala pripomienka, ohladom toho videa, co si postol, podla vsetkeho to nie je letecka municia ale BM-30
- Franz Trubka
- 7. Major
No,nevim.BM-3o ma dvanact hlavni,to by jich podle poctu vybuchu musel strilet cely oddil.A vybuchy by byly podstatne mohutnejsi.
Spis to vypada na 2-3 baterie BM-21.
Rozhodne to neni strelba z letadla nebo vrtulniku
Spis to vypada na 2-3 baterie BM-21.
Rozhodne to neni strelba z letadla nebo vrtulniku

Pink Floyd-On The Turning Away
- Alchymista
- 5. Plukovník
To ano - 12 hlavní.
Ale každá raketa 9M55K obsahuje 72 trieštivých telies 9N235 s hmotnosťou 1,75 kg a autodštrukciou za 110 sekúnd, takže jedna salva jedného vozidla vysype 864 telies.
A každá raketa 9M55K5 obsahuje 646 kumulatívno-trieštivých telies po 0,25kg alebo 588 kumulatívno-tieštivých telies po 0,3kg, obe s autodeštrukciou za 240 sekúnd - jedna salva je tak 7752 alebo 7056 telies. Poteš košte, kde to spadne.... Či už jedného typu alebo "zmeska"....
Ale každá raketa 9M55K obsahuje 72 trieštivých telies 9N235 s hmotnosťou 1,75 kg a autodštrukciou za 110 sekúnd, takže jedna salva jedného vozidla vysype 864 telies.
A každá raketa 9M55K5 obsahuje 646 kumulatívno-trieštivých telies po 0,25kg alebo 588 kumulatívno-tieštivých telies po 0,3kg, obe s autodeštrukciou za 240 sekúnd - jedna salva je tak 7752 alebo 7056 telies. Poteš košte, kde to spadne.... Či už jedného typu alebo "zmeska"....

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Japonský nejnovější tank Type10. Zde je nádherná ukázka práce jeho hydraulického podvozku a stabilizátoru hlavně.. takzvaný test vínem

Pozeral som toto video a prekvapilo ma, načo má tá Su-30 podvesenú R-27 (od 0:02) keď ISIS resp. rebeli nemajú nič čo lieta, čo by sa oplatilo postreľovať raketami...?
Odpověděl bych ti ale debata na tema moderní konflikty je zde zakázaná
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
V Hospodě je vlákno "Válka v Sýrii"... Můžete to dořešit tam...

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Zbytečně to hrotíte, odpověď ve smyslu ..."má to na vlastní obranu, neb v cílové oblasti se pohybují nejen ruské letouny, ale i letouny koalice"..., nikoho neurazí ani nenas..e!

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"