Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Moderátor: jarl
Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít
Nechť síla nedopustí, aby to byl stejný průser jak Epizosa 1 

Tehdy, "před tolika lety" u mne nedavno. Mé první video - Toshiba - 10 000,- Kč ještě v roce 1992 - wau - Epizody Star War IV, V, a VI.
Já šílel - já do těch dvou půjčoven Praha 4 (později jsme jich, v naší - trochu delší ulici - měli celkem 6 a všechny za stejnou cenu měly všechny díly) chodil každých 14 dní. Ještě že to měli kluci za 20...
Nevím jestli se mám stydět - prásknu se:
Mezi V. a VI dílem byl oběd a já už uklízel a u televize na stolku uklízel vždy 20 minut před koncem V. za což mě všichni nenáviděli - " počkej ještě chvilku". Jenomže já se těšil na VI. ta přece všechno rozhodla.
Přiznám - Mám rád hezké konce.
Historie jich, těch hezkých konců, moc nenabízí.
Proto ještě aspoň něco.
Těch her různého typu Star War od doby po 2000 co jsem sehrál. Mimo jiné.
Jó to byla krásná doba - wau.
Dík za informace.
Já šílel - já do těch dvou půjčoven Praha 4 (později jsme jich, v naší - trochu delší ulici - měli celkem 6 a všechny za stejnou cenu měly všechny díly) chodil každých 14 dní. Ještě že to měli kluci za 20...
Nevím jestli se mám stydět - prásknu se:
Mezi V. a VI dílem byl oběd a já už uklízel a u televize na stolku uklízel vždy 20 minut před koncem V. za což mě všichni nenáviděli - " počkej ještě chvilku". Jenomže já se těšil na VI. ta přece všechno rozhodla.
Přiznám - Mám rád hezké konce.
Historie jich, těch hezkých konců, moc nenabízí.
Proto ještě aspoň něco.
Těch her různého typu Star War od doby po 2000 co jsem sehrál. Mimo jiné.
Jó to byla krásná doba - wau.
Dík za informace.

Nestraš. Věřím že to bude pecka - návrat hrdinů z Epizod IV - VI, X-Wingy, TIE Fightery, Stormtroopeři, točí to někdo jiný než Lucas, trailery vypadají naprosto fantasticky - to snad musí dopadnout jen dobře. I když, to jsem si myslel i o posledním Indiana Jonesovi a jak to dopadlo.skelet píše:Nechť síla nedopustí, aby to byl stejný průser jak Epizosa 1

Problém Star Wars je ten, že nejsou Star Trek. Což Lucas nepochopil a v epizodě 1 a 2 začal vysvětlovat.. a to u SW nefunguje. Tam funguje princip "its magic" (to je kouzlo). Proto fungují epizody IV až VI, a částečně epizoda 3
Takže nechť Vás síla provází, ale raději zapněte štíty pane Data

Takže nechť Vás síla provází, ale raději zapněte štíty pane Data

Tak tak. ST je sci-fi, SW je fantasy. I když se tváří jako sci-fiskelet píše:Problém Star Wars je ten, že nejsou Star Trek.

Mě nechat "Doprovázet síru" a svítit příruční zářivky

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Já se vždy díval na oboje včetně těch různých odboček a návratů do minulosti a kde co. A vždy mě to strašně bavilo a pořád baví. Nemůžu si pomoct. Těším se na cokoliv nového a hlavně se těším, jelikož jsem dostal info, že se natáčí Nekonečná válka. Kniha mě nadchla a jestli bude film stejně dobrý, tak to bude bomba.

Pes(ticid) - nejlepší přítel člověka! Nechápete? Nevadí. Hlavní je, že víte že:
JDE O TO, ŽE KDYBY O NĚCO ŠLO, BYLO BY DOBRÉ VĚDĚT, O CO VLASTNĚ JDE.
- kozlustechnykus
- poručík
Cca pred rokem jsem zachytil info, ze se ma tocit film podle knizni serie Davida Webera http://www.legie.info/serie/212-honor-harringtonova ale nejak jsem o tom dal uz nic necetl. Netusi nekdo, jestli se okolo toho neco deje? Jsem teda zvedavej, jak by ve filmu udelali nekolikahodinovy manevrovani, aby se dostala lod k lodi na dostrel
V poslednich knizkach uz to celkem jde: Strely maji vice stupnu, 150 milionu kilometru rizenej dostrel a nadsvetelna komunikace pomoci nejakych gravitacnich generatoru 

„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Já myslím, že si nemají co vyčítat. Mám rád obojí (i když více inklinuji k SW) a obojí má své záseky. V rámci nastavených parametrů mi SW svět dokonce přijde lidštější a často i uvěřitelnější než ST. Tam to sci-fi totiž jede tak na 300% a ještě je nervózní, že jede na malý výkonAlfik píše:Tak tak. ST je sci-fi, SW je fantasy. I když se tváří jako sci-fi

Každopádně nové SW mají potenciál ke slušné podívané i totálnímu provaru, takže to vnímám tak nějak rozporuplně. Dle pár indicií v traileru z toho čuchám průser a osobně to tipuju na trošku lepšího Promethea, ale třeba mě to mile překvapí.
Fakt? Tak tam bych se bál ještě více. Tam je "potenciál pokonění" tohoto prima díla obrovský. Mimochodem kdy má být další knižní díl?kozlustechnykus píše:Cca pred rokem jsem zachytil info, ze se ma tocit film podle knizni serie Davida Webera

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Trekies se ve mě ozval.. většinou se ST vyčítá něco co v tom de facto není 

- kozlustechnykus
- poručík
Nasel jsem tuhle stranku http://harrington.suewebik.net/index.ph ... /1-Novinky a filmove studio asi zbankrotuje :-D Nemam cas ted hledat, ale mam dojem, ze dalsi knizka z hlavni rady jeste neni napsana.
Edit: http://harrington.suewebik.net/index.ph ... Hanky.html
Rozhovor z roku 2014 a tam rikal, ze dalsi knizka z hlavni serie ma byt nekdy v pulce 2015 a dalsi (asi posledni) 2016, ale mozna pozdeji.
Edit: http://harrington.suewebik.net/index.ph ... Hanky.html
Rozhovor z roku 2014 a tam rikal, ze dalsi knizka z hlavni serie ma byt nekdy v pulce 2015 a dalsi (asi posledni) 2016, ale mozna pozdeji.
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Skelet: SW a ST se musí brát tak jak jsou a moc o tom nepřemýšlet. Obojí jsou to smyšlenky a mají tuny základních logických zádrhelů. Nic z toho není větší sci-fi nebo fantasy než to druhé. Takže někdo nemusí Sílu, jiný zase hardcore "sci-fi" prostředí ST, kde vše jde, když se chce...někdo nemusí Žvejka, jiný zase sterilitu ST populace/kultury. Je blbost vytahovat jestli je něco výše či méně, když je to obojí stejná "blbina" 
Mimochodem dík za video s Vaderem/Allah akbar v jiném vlákně, to mě dostalo

Mimochodem dík za video s Vaderem/Allah akbar v jiném vlákně, to mě dostalo

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
Polare musím nesouhlasit. ST prostě je sci-fi a lá Verne, předvídá technický a kulturní vývoj (viz. Michio Kaku a další teoretičtí fyzici). Sem tam použije zkratku, ale rozhodně to není nic, co se mu snaží kritici podsunout, viz. tvůj příklad (v "reálu" výbuch hvězdy loď ve ST nikdy nerozdýchá, a při odklonu asteroidu fungovala Enterprise a lá gravitační traktor). Zatímco SW je čistokrevná fantasy, která se proti obyčejům neodehrává v dávnověku/středověku, ale v budoucnosti. Přičemž s obrazem budoucnosti si dělá stejné starosti jako autor se středověkem ve středověké fantasy.
Ale zpět k původními příspěvku.. ten jsem nenapsal, abych sdělil, že ST je lepší jak SW. Není, protože jsou to jiné žánry. Jen jsem si dovolil upozornit na to, že Lucas se dopustil chyby fantasy autora.. tedy vysvětlování onoho "its magic". Takže díky tomu známe jakési Midichloriany, a že matka Anakina Skywalkera byla de facto panenka Marie, protože měla neposkvrněné početí (to byl výbuch smíchu v kině). Prostě tohle nefunguje a nikdy fungovat nebude.. Představ si, že by Terry Prachett začal vysvětlovat, jak se Zeměplocha dostala na hřbet čtyř slonů, a jak ti se dostali na želvu. A jak ta se dostala do vesmíru. A podobně by to bylo u George RR Martina, kdyby se pokusil vysvětlit proč v jeho světě trvá léto a zima, tak jak tam trvá. Prostě "its magic".
Kdyby se toho vysvětlování zbavil, tak jsou Epizoda 1 a 2, stejně dobré jako 4,5,6. Možná i lepší, protože by vynikl Anakinův přerod v Darth Vadera.
Ale abych tak nemlátil Lucase.. podobné chyby se dopustili i v ST, a to zapomocí všemocné bytosti Q. Sic jsme se díky ní dozvěděli, proč se lidská civilizace dostala na úroveň ST, ale i tak to byla chyba..
jinak když "Sci-fi" fantasy, tak jednoznačně britský Doctor Who (u nás vysílán jako Pán času). Díky němu jsem se odnaučil mrkat na hřbitově
Ale zpět k původními příspěvku.. ten jsem nenapsal, abych sdělil, že ST je lepší jak SW. Není, protože jsou to jiné žánry. Jen jsem si dovolil upozornit na to, že Lucas se dopustil chyby fantasy autora.. tedy vysvětlování onoho "its magic". Takže díky tomu známe jakési Midichloriany, a že matka Anakina Skywalkera byla de facto panenka Marie, protože měla neposkvrněné početí (to byl výbuch smíchu v kině). Prostě tohle nefunguje a nikdy fungovat nebude.. Představ si, že by Terry Prachett začal vysvětlovat, jak se Zeměplocha dostala na hřbet čtyř slonů, a jak ti se dostali na želvu. A jak ta se dostala do vesmíru. A podobně by to bylo u George RR Martina, kdyby se pokusil vysvětlit proč v jeho světě trvá léto a zima, tak jak tam trvá. Prostě "its magic".
Kdyby se toho vysvětlování zbavil, tak jsou Epizoda 1 a 2, stejně dobré jako 4,5,6. Možná i lepší, protože by vynikl Anakinův přerod v Darth Vadera.
Ale abych tak nemlátil Lucase.. podobné chyby se dopustili i v ST, a to zapomocí všemocné bytosti Q. Sic jsme se díky ní dozvěděli, proč se lidská civilizace dostala na úroveň ST, ale i tak to byla chyba..
jinak když "Sci-fi" fantasy, tak jednoznačně britský Doctor Who (u nás vysílán jako Pán času). Díky němu jsem se odnaučil mrkat na hřbitově

To by se asi musel zbavit nejen toho vysvětlování, třeba neuvěřitelně otravných a v podstatě zbytečných postav, hloupého a dětského humoru, nesympatických hlavních hrdinů, herců co projevují většinu filmu absolutně nulové charisma, některých až trapně pitomých dialogů atd. Pak by se to možná alespoň přiblížilo Epizodě IV - VI. "Původní" trilogie taky samozřejmě není bezchybná, jakkoliv je legendární, třeba Ewoky dodnes těžce koušu pokaždé když je vidím.skelet píše: Kdyby se toho vysvětlování zbavil, tak jsou Epizoda 1 a 2, stejně dobré jako 4,5,6. Možná i lepší, protože by vynikl Anakinův přerod v Darth Vadera.

Nechtěl jsem působit až tak krutě.. nejlíp to popsali Simpsoni 

Těžko řešit nějaký obraz budoucnosti, když se ST odráží od reálné historie + několik století, zatímco SW jede na zcela alternativním vesmíru. To můžeš se ST konfronovat i jiné sci-fi, kde figurují lidé, chovají se jako lidé, ale historie/planety jsou alternativní.skelet píše:Polare musím nesouhlasit. ST prostě je sci-fi a lá Verne, předvídá technický a kulturní vývoj (viz. Michio Kaku a další teoretičtí fyzici). Sem tam použije zkratku, ale rozhodně to není nic, co se mu snaží kritici podsunout, viz. tvůj příklad (v "reálu" výbuch hvězdy loď ve ST nikdy nerozdýchá, a při odklonu asteroidu fungovala Enterprise a lá gravitační traktor). Zatímco SW je čistokrevná fantasy, která se proti obyčejům neodehrává v dávnověku/středověku, ale v budoucnosti. Přičemž s obrazem budoucnosti si dělá stejné starosti jako autor se středověkem ve středověké fantasy.
Ano, SW jede ve stylu pohádky - dobro vítězí nad zlem, hrdinové atd., ale na druhou stranu pozadí, děje, kultura atp. jsou tam zase mnohem lidštější než ve ST. Opět říkám, nemám nic proti ST, vyrostl jsem na něm a mám ho taky rád, ale je to obraz budoucnosti, který je méně pravděpodobný než z řady jiných sci-fi (nemyslím teď SW). Je to budoucnost, kde je vše čisté, všichni jsou milí hodní a upřímní, jednotní, vesmír je plný různěbarevných humanoidů, kteří se nejen mezi sebou moc neliší (a mohou se vesele křížit jak chtějí

Jen počkej, už se na nás možná chystá nějaký další Jar Jar a hlavní záporňák bude mdlá postava, ale hlavně že bude mít cool mečFarky píše:třeba neuvěřitelně otravných a v podstatě zbytečných postav, hloupého a dětského humoru

Polare já to neobhajuju, jen říkám že ST je čistá sci-fi
A pokud soudíš, že ST je nelidsky čistá, tak moc ST neznáš

A pokud soudíš, že ST je nelidsky čistá, tak moc ST neznáš

Viděl jsem ze ST prakticky všechno, takže celkem v obraze jsem a oproti jiným špinavým a syrovým sci-fi je to opravdu spíše takový nedělní piknik na růžové dečce, kde se občas někdo náhodou ušpiní a občas je někdo fakt nenapravitelně zlej
Popravdě teď si z hlavy nevybavím nějakou známou sci-fi, která by byla ještě čistější...no schválně 

Na poměřování pindíku mě neužije
ale těžko chtít špinavější prostředí, když se vše odehrává na "vojenské" lodi nebo stanici. Svět mimo "flotilu" ukazují jen okrajově, a žádná hitparáda to tam není

ale těžko chtít špinavější prostředí, když se vše odehrává na "vojenské" lodi nebo stanici. Svět mimo "flotilu" ukazují jen okrajově, a žádná hitparáda to tam není

Na druhou stranu - já pamatuju už pár desetiletí, a mohu zodpovědně dosvědčit, že (až na ty mezihvězdné lety) je po stránce společenské a mnohdy i technické náš svět hodně podoben právě ST.Polarfox píše:Opět říkám, nemám nic proti ST, vyrostl jsem na něm a mám ho taky rád, ale je to obraz budoucnosti, který je méně pravděpodobný než z řady jiných sci-fi (nemyslím teď SW).
Ve ST např. poprvé v historii filmu (seriálů) políbil černoch bělošku. Ve ST byl svět v podobě nápadně podobné dnešnímu "státu sociálního smíru", spíše než USA připomíná severské státy EU. A je multikulturní.
Ano, ST je čisťounký - a náš svět je také nohem čistější než byl ten v 70. a 80. letech. Morálně i fyzikálně a chemicky

A co se týče techniky? Na zařízení vyrábějícím proud na zákl. fůze se pracuje - dokonce studené fůze. Na zařízení "vyrábějícím" jídlo z polo- a čtvrt- tovarů se pracuje - nebude dlouho trvat a objednám si picu přes internet a "něco" mi ji doma vyrobí

Ve ST měl každý člen posádky dva druhy "pojítek", jedno ve formě dnes známé jako "Walkie talkie" (známá vysílačka na uniformě) a druhé ve formě setsakra podobné dnešnímu chytrému telefonu (jen uměl méně než ten dnešní a byl trošku větší - a bylo to napřed "véčko" a pak podobné dnešnímu malému tabletu

Ano, ST je jako Verne. Vernův Nautilus taky není přesný, ani Roburův stroj není zrovna takový jako dnešní helikopotfory

Ale neberte to jako že haním SW. Koukám na oboje. A fantasy mám rád, možná dokonce i víc než sci-fi ze které jsem už tak trochu vyrostl

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
tak tvůrci mobilního telefonu, aplikace Quicktime a dalších se přímo odkazují na ST.
Což je mimochodem z dokumentováno v How William Shatner Changed the World
Což je mimochodem z dokumentováno v How William Shatner Changed the World