Fajn, tak by to za dva roky třeba prezentoval někdo, kdo ST v životě neviděl...a nebo by se inspiroval jinou sci-fi....pak by se dělo co?

Na zemi žije několik miliard lidí a statisíce vědců a koumalů a většina z nich k invenci inspiraci ve ST stejně nepotřebuje. Dále by se muselo prozkoumat, kolik jiných sci-fi (které ale nemají tu výsadu, že jsou tak superznámé jako ST) uvažovalo stejně či podobně, kolik jiných sci-fi bylo v jiných ohledech přesnější nebo naopak méně přesné. Dále jestli se ST někde inspiroval či ne.
A hlavně současná technologie v řadě ohledů v nejbližších desetiletích předběhne spoustu udělátek ze ST (když nebudu počítat warpy a podobné věci). A předběhla by, i kdyby ST nikdy neexistoval. Je to tedy vycházející odraz budoucnosti?
To stejně tak můžu na oběžnou dráhu poslat nějaký bojový kulový satelit a říct, že mě inspirovala Hvězda smrti

...třeba fakt inspirovala, ale pokud by mě veškeré moje dosavadní bádání a potřeby tlačily k tomu, že kulový tvar bude prostě nejlepší, tak z toho bude kulový satelit...Hvězda nehvězda. Ale mám rád SW a tak budu rád, když to k tomu budu moci přilípnout a trošku tomu přihřát polívčičku inspirací. Takže tu budeme mít satelit, co byl inspirován Hvězdou smrti, zatímco ve stejnou dobu pošle na druhý straně světa do vesmíru něco obdobného chudák Číňan, co sice SW v životě neviděl, ale vycházel z podobných principů jako já.
Je nutno si uvědomit, že samotný ST a všechny sci-fi vycházejí z nějakých nápadů a předvídatelných trendů, které stojí na nějakých těch předpokladech vývoje a funkčnosti/možností. Tudíž lidé už přemýšlejí, že by to takhle v budoucnu mohlo být...i mimo sci-fi žánr. Takže těžko něco zpětně připisovat sci-fi...vzniklo by to i bez nějakého konkrétního díla. Jenže ST je fenomén, takže si takhle nesmyslně hřeje polívčičku. A jak píšeš, můžeš proti tomu prostestovat, ale to je asi tak vše