Tank T-14 Armata, história vzniku
Re: Tank T-14 Armata, história vzniku
Jen buř - aspoň budu mít zase k čemu napsat něco plné výrazů které mi zcenzurujete 

"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Je k tomu něco bližšího? Důvody a způsob bankrotu?

Člen palby bez super hlášky pod čarou
KMZ si půjčil od skupiny MTE 41 milionů rublů, ale splatil z nich jen 267 tisíc.
Krom toho má mít ještě potíže vyplácet platy a dluží kromě MTE ještě Gazpromu za odběry plynu.
Věřitelé v čele s MTE toho mají plné zuby a chtějí, aby byla nad KMZ ustanovena nucená správa a oni dostali své. Ale co jsem teď našel zprávu TASSu: http://tass.ru/en/defense/855565 Tak to je jen arbitrážní soud, ne "skutečný". Ale problémy se zdají být skutečné a mohl by je zachránit jen ruský stát.
(I když je otázka, jak může být KMZ v dluzích k věřitelům, dodavatelům i zaměstnancům, když má chrlit jedno BVP za druhým? Snad ledaže by se zpožďovaly platby od MO RF, ale to mi přijde divné)
Krom toho má mít ještě potíže vyplácet platy a dluží kromě MTE ještě Gazpromu za odběry plynu.
Věřitelé v čele s MTE toho mají plné zuby a chtějí, aby byla nad KMZ ustanovena nucená správa a oni dostali své. Ale co jsem teď našel zprávu TASSu: http://tass.ru/en/defense/855565 Tak to je jen arbitrážní soud, ne "skutečný". Ale problémy se zdají být skutečné a mohl by je zachránit jen ruský stát.
(I když je otázka, jak může být KMZ v dluzích k věřitelům, dodavatelům i zaměstnancům, když má chrlit jedno BVP za druhým? Snad ledaže by se zpožďovaly platby od MO RF, ale to mi přijde divné)
Pokud by se měly spožďovat platby MO RF, potom to může být buď proto, že nemají v současné chvíli dostatek aktiv a nebo, že druhá strana neplní dodávky v čase, množství a/nebo kvalitě, v jaké se zavázala.
Jinak to může být jen určitý způsob převodu vlastnických práv do jiných rukou třeba z důvodů sankcí za okupaci Krymu případě prevence proti možnému snížení ratingu agenturou Moody's.
Ale těžko říci, pozadí může být jakékoliv a je těžké spekulovat. Bylo by ovšem divné, kdyby tato společnost zbankrotovala, protože se jedná o strategického dodavatele pro Rusko.
Jinak to může být jen určitý způsob převodu vlastnických práv do jiných rukou třeba z důvodů sankcí za okupaci Krymu případě prevence proti možnému snížení ratingu agenturou Moody's.
Ale těžko říci, pozadí může být jakékoliv a je těžké spekulovat. Bylo by ovšem divné, kdyby tato společnost zbankrotovala, protože se jedná o strategického dodavatele pro Rusko.

U nás Váhostav okradol svojích dodávateľov ale vzhľadom k situácii sa do toho vložil štát a zlodej Váhostav funguje ďalej.Rusko nebude vínimka,tam sú tiež korupčníci s potrebnými kontaktmi.Takže riešenie bude obdobné.Strategické podniky sa nenechávajú zbankrotovať a keď ano,tak to má určite nejaký ( lobbistický??) dôvod.Dzin píše:Pokud by se měly spožďovat platby MO RF, potom to může být buď proto, že nemají v současné chvíli dostatek aktiv a nebo, že druhá strana neplní dodávky v čase, množství a/nebo kvalitě, v jaké se zavázala.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

V konkurze bol aj Ižmaš (dnes koncern Kalašnikov), reštrukturalizoval sa a ide ďalej.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
Je to trošku bulvárek, ale připomnělo mi to toto:
http://www.lidovky.cz/sef-upadajici-sta ... ranici_ELE
http://www.lidovky.cz/sef-upadajici-sta ... ranici_ELE

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Deset miliard rublů dluh? Vzdor neustálým státním a exportním zakázkám?
Pokud za tím nestojí odbory (nutnost platit dělníkům jejich mzdy i když sedí doma a nevyrábí se položily Detroit), tak se opravdu divím, že si ruský stát takový strategický podnik nepohlídá. Chci říct - že si nepohlídá jeho účetnictví.
Pokud za tím nestojí odbory (nutnost platit dělníkům jejich mzdy i když sedí doma a nevyrábí se položily Detroit), tak se opravdu divím, že si ruský stát takový strategický podnik nepohlídá. Chci říct - že si nepohlídá jeho účetnictví.
A kdo pohlídá účetnictví ruského státu? Spíše si myslím, že to funguje jako kaskáda - dokud je ekonomika v ráži a je z čeho brát, tak ruský stát rozhazuje plnými hrstmi, neřeší moc podniky, které se taktéž nechovají moc ekonomicky a místo nějaké kontroly/výchovy do nich cpe miliardové dotace. No a v momentě, kdy prašule začnou být nedostatkové, tak se to celé zadře. Pokud mají obě entity stejný spotřební pohled na věc, tak bude těžko jedna hlídat tu druhou...a v momentě, kdy nastane komplikace, tak obě plavou v obdobných problémech a zhoršuje to i možnosti pomoci/záchrany (alespoň té dlouhodobě efektivní).cover72 píše:Deset miliard rublů dluh? Vzdor neustálým státním a exportním zakázkám?

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
Tuším hovoríš o našom zdravotníctve.Polarfox píše: A kdo pohlídá účetnictví ruského státu? Spíše si myslím, že to funguje jako kaskáda - dokud je ekonomika v ráži a je z čeho brát, tak ruský stát rozhazuje plnými hrstmi, neřeší moc podniky, které se taktéž nechovají moc ekonomicky a místo nějaké kontroly/výchovy do nich cpe miliardové dotace. No a v momentě, kdy prašule začnou být nedostatkové, tak se to celé zadře. Pokud mají obě entity stejný spotřební pohled na věc, tak bude těžko jedna hlídat tu druhou...a v momentě, kdy nastane komplikace, tak obě plavou v obdobných problémech a zhoršuje to i možnosti pomoci/záchrany (alespoň té dlouhodobě efektivní).
Alebo že by obdobné nešvary fungovali vo viacerých ekonomikách?
Sankcie a pád ceny ropy budú mať možno sprievodný efekt že sa rusi nebudú spoliehať na to že ak mám peniaze tak si veľa vecí jednoducho kúpim.Sankcie ich prinútie udržať si a optimalizovať strategické odvetvia.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

Tvoj príspevok(Polarfox) z 22.6.2015Polarfox píše: od Polarfox » 17/3/2016, 09:59Pokud to tedy vůbec ví i samotní Rusové... Vždycky když vidím tyhle novinářské jásavé cynty, tak sem mám chuť vrazit svůj článek o černomořském incidentu, ale někoho by to mohlo pobouřit, takže si to vždy dvakrát rozmyslímmr_kosa píše:Ale zase je pravda, že Západ je nepríjemne zaskočený pretože žiadni západní spravodajci ani len netušia v akej fáze je Armata.Každopádně až bude Armat jezdit alespoň pár stovek, tak bude čas juchat, neřkuli až bude vyrobeno těch 2 300 do roku 2020.
Na to som vtedy (22.6.2015)dokázal reagovať len tým,že rusi môžu predviesť čokolvek aj tak to spochybnenie posunieš o level ďalej.Polarfox píše:Nebyl plán tuším 2 300 ks do roku 2020?To mají celkem co dělat... Do roku 2020 budou rádi, když jich budou mít ve stavu pár desítek v nějaké jakés takés finální produkční verzi. Než poté začnou po pár desítkách až stovkách sekat verze T-14B1, B2 až B90
..
No a tvoj príspevok z dneška(17.3.2016) to len potvrdzuje,rusi môžu predviesť čokolvek aj tak to spochybnenie posunieš o level ďalej.kenavf píše:od kenavf » 22/6/2016,
Vyberme si z toho že sú tu dve názorové skupiny ktoré sledujú dianie zo svojho úhlu pohľadu a události ktoré sa dejú ich neprinútia na zmenu tohto úhla pohladu.Každý má svoju "fixnú ideu" a tej sa tak ľahko nepustí.
Holt sme čakali na májovú prehliadku,kde sa podľa niektorých nemalo nič predviesť,potom bolo že sa predviedli len nejaké oplechované krabice,potom že nádstavby sú len makety,potom že nádstavby nikto nevidel otáčať sa(v rámci vojenskej prehliadky som to fakt ešte nevidel-možno pri tej keď "zaklepal kopytami" Anvar Sadat sa aj natáčali hlavne smerom na tribúnu))
Čas to vyrieši,musíme si počkať aby ukázal kto sa viac blížil pravde.
P.S. A ešte napíš tú o tom Čiernomorskom incidente,všetci čakáme.

Já si myslím, že mám stále stejný a zcela konzistentní názor a prostě a jednoduše s dosti skeptickým rozpoložením čekám na to, co Rusové tak úžasného po produkční stránce v krátkodobém horizontu předvedou. Nechci být tradiční rejpa, ale tady se řekne zahájení sériové výroby a už se dělá, jako by bylo upečeno a snědeno. Mě osobně je upřímně jedno, jestli zahájí sériovou výrobu v roce 2016 nebo 2018, ale co z ní vypadne. Protože sériová výroba je kapku široký pojem a to že ji někdo zahájí neznamená, že bude mít za měsíc 100 tanků a za další dva 500.kenavf píše:No a tvoj príspevok z dneška(17.3.2016) to len potvrdzuje,rusi môžu predviesť čokolvek aj tak to spochybnenie posunieš o level ďalej.

Takže sme si to v tomto zase potvrdili.No a teraz nahoď ten Čiernomorský incident.Polarfox píše:Já si myslím, že mám stále stejný a zcela konzistentní názor a prostě a jednoduše s dosti skeptickým rozpoložením čekám na to, co Rusové tak úžasného po produkční stránce v krátkodobém horizontu předvedou. Nechci být tradiční rejpa, ale tady se řekne zahájení sériové výroby a už se dělá, jako by bylo upečeno a snědeno. Mě osobně je upřímně jedno, jestli zahájí sériovou výrobu v roce 2016 nebo 2018, ale co z ní vypadne. Protože sériová výroba je kapku široký pojem a to že ji někdo zahájí neznamená, že bude mít za měsíc 100 tanků a za další dva 500.kenavf píše:No a tvoj príspevok z dneška(17.3.2016) to len potvrdzuje,rusi môžu predviesť čokolvek aj tak to spochybnenie posunieš o level ďalej.

Přestože budu nepochybně ihned nařčen, že zase "držím partu", nepřijde mi, že by Polarfox měnil to co píše, ale naopak se stále vyjadřuje stejně, pořád "jeden level".
A také vím, že to asi stejně schytám za následující, ale neustále mi přijde, že Rusko pořád funguje jako za dob SSSR, stejné nešvary a stále a znovu se opakují. Ale jak už jsem psal předtím, v tomto konkrétním případě si asi budeme muset počkat, jak se to vyvrbí, protože možností proč tohle Rusko dělá (přeci jen Rusko jako dost autoritářský stát má poměrně hlubokou kontrolu nad svým průmyslem, než aby se jednalo jen a pouze o akce nominálních majitelů podniků).
Jinak jsem kromobyčejně zvědaví na sériový kus T-14 a kdy a v jakém objemu se začne zavádět. Protože mi nepřijde, že by vše mělo být tak optimistické, jak se Rusko tváří.
A také vím, že to asi stejně schytám za následující, ale neustále mi přijde, že Rusko pořád funguje jako za dob SSSR, stejné nešvary a stále a znovu se opakují. Ale jak už jsem psal předtím, v tomto konkrétním případě si asi budeme muset počkat, jak se to vyvrbí, protože možností proč tohle Rusko dělá (přeci jen Rusko jako dost autoritářský stát má poměrně hlubokou kontrolu nad svým průmyslem, než aby se jednalo jen a pouze o akce nominálních majitelů podniků).
Jinak jsem kromobyčejně zvědaví na sériový kus T-14 a kdy a v jakém objemu se začne zavádět. Protože mi nepřijde, že by vše mělo být tak optimistické, jak se Rusko tváří.

Když někteří tvrdí, že sériová Armata bude vypadat tak jako ty prototypy, tak si vzpomenu na MBT z Jižní Afriky - Olifant Mk1B. Prototyp byl velice pěkný, moderní pancéřování (asi od Izraelců) hodně líbivá konstrukce atd. sériová produkce je klasická krabice.
Docela by mě zajimalo, jestli produkce moderních transportérů (BMP, BMD atd.) opravdu probíhá tak ji oficiálně prezentují, nebo se k armádě dostává jen pár kusů moderní techniky (k elitním jednotkám) a zbytek jsou modernizace a repase té staré. Ukazují takové množství různých druhů, že to snad je jen ukázka pro potencionální zákazníky v zahraničí - tedy na veletrhy.
Stejný případ jako to dělali Ukrajinci (nabízeli kdejakou moderní zbraň, ale v armádě měli šrot)
Docela by mě zajimalo, jestli produkce moderních transportérů (BMP, BMD atd.) opravdu probíhá tak ji oficiálně prezentují, nebo se k armádě dostává jen pár kusů moderní techniky (k elitním jednotkám) a zbytek jsou modernizace a repase té staré. Ukazují takové množství různých druhů, že to snad je jen ukázka pro potencionální zákazníky v zahraničí - tedy na veletrhy.
Stejný případ jako to dělali Ukrajinci (nabízeli kdejakou moderní zbraň, ale v armádě měli šrot)

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Toto se již jednou probíralo a vyskytl se i názor, že tímto způsobem Rusové ze svých strategických podniků vytláčejí zahraniční kapitál když nechce "jít po dobrém". Reprivatizace (bankrot) pomocí státem ovládaného podniku/ů resp. bank/y. Pak by dávala smysl tak relativně malá částka.cover72 píše:Deset miliard rublů dluh? Vzdor neustálým státním a exportním zakázkám?
Rase a nepleteš si to s Olifant Mk2, resp. demonstrátorem TTD?

1) Je vůbec co vytlačovat? Tj. figuruje v ruských vojenských/strategických koncernech nějaký/podstatný zahraniční kapitál k vytlačování?QVAK píše:Toto se již jednou probíralo a vyskytl se i názor, že tímto způsobem Rusové ze svých strategických podniků vytláčejí zahraniční kapitál když nechce "jít po dobrém". Reprivatizace (bankrot) pomocí státem ovládaného podniku/ů resp. bank/y. Pak by dávala smysl tak relativně malá částka.
2) Proč to vysvětlovat jednoduše (=ruským firmám a státu se prostě momentálně nedaří a mohou si za to i svou dlouhodobou politikou hřešící na krátkodobý nadbytek/přerozdělení bez budování dlouhodobé udržitelnosti), když to jde složitě.
Takže ještě jednou. Sériová výroba byla zahájena, ale kolik bude v nejbližších letech vyrobeno tanků? Dva, dvacet, dvě stovky, dva tisíce? Šup sem s těmi čísly, protože očividně je to už hotová věckenavf píše:Takže sme si to v tomto zase potvrdili.

Koukám že si název pletu. Výsledek je ale stejný - krabiceskelet píše:Rase a nepleteš si to s Olifant Mk2, resp. demonstrátorem TTD?
http://www.military-today.com/tanks/olifant_mk2.htm

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Takto se to vysvětlovalo před časem tak jsem vysvětlení připomněl. Speciálně Iževsk se dával za příklad této praxe. V kauze opět jsou nejaktivnějšími státem ovládané podniky (banka, Gazprom). Pouze jsem připomněl jeden z možných důvodů avšak nikde jsem netvrdil, že je kořenový. Já ho neznám.