Zachraňte vojína Ryana
Moderátor: jarl
Zachraňte vojína Ryana
Aký je váš názor na tento film?
Áno, po zastrelení neozbrojeného zdravotníka by si ten Nemec v skutočnosti okamžite vyslúžil guľku do hlavy. Ale to len kvôli jednej scéne tento film považuješ za proamerický?
Naposledy upravil(a) Lipton dne 10/11/2004, 21:57, celkem upraveno 1 x.
Ten záverečný boj o mesto Ramelle - taky som sa domnieval, že je to dosť nerealické, ale časom a (a štúdiom) mi došlo, že taká elita ako Rangers či kričiací orli zvládla aj horšie oriešky. Jediné čo ma zarazilo je, že niektorí Nemci postupovali a vôbec nestrielali od boku, iba zvierali pušky v ruke.
-
- Poddůstojník v záloze
- Kontaktovat uživatele:
Lipton: netvrdím, že se podobné akce neděli, ale v tom filmu je to kapank uhozelé. Jistě, dá se na to dívat, rád se kouknu, ale mám k tomu svoje výhrady. Jinak se mi velmi líbily kopie tanků ( hlavně Tiger, když ho porovnám z jinčími filmy, tak vypadá suprově ) a scéna na pláži byla taky dobrá. Pěchotní zbraně ušly ( co se na nich dás skazit, že
I když jsem narazil na filmy, kde MP40 vypadala jak klacek ) Líbily se mi i kostými. Dost mě překvapilo, když jsem viděl na rukávu vojáka ze 101 křičícího orla a ne nějakou lebku, jak to americké filmy mají rádi. Po této stránce velice dobrý film 

-
- vojín
- Bydliště: Stalingrad, za mostem doleva, hned vedle krematoria
Lipton : …Áno, po zastrelení neozbrojeného zdravotníka…
Takto to přece nemůžeš posuzovat. Ten zdravotník ( pokud mě paměť neklame ) se účastnil útoku v plné míře. Nezůstal „vzadu“ ošetřovat možné zraněné, ale šel plně do útoky s cílem vyřadit to kulometné hnízdo. Jak chceš v takovém případě rozlišovat ? Ty by ses v takovém případě řídil tím červeným křížem i ve chvíli kdy se po Tobě snaží házet granátem ?
Takto to přece nemůžeš posuzovat. Ten zdravotník ( pokud mě paměť neklame ) se účastnil útoku v plné míře. Nezůstal „vzadu“ ošetřovat možné zraněné, ale šel plně do útoky s cílem vyřadit to kulometné hnízdo. Jak chceš v takovém případě rozlišovat ? Ty by ses v takovém případě řídil tím červeným křížem i ve chvíli kdy se po Tobě snaží házet granátem ?
Ja to takto neposudzujem, mne je jasné, že guľometník by po zdravotníkovi strieľal aj keby mal v ruke morfium a ošetroval zranených.Marek píše:Takto to přece nemůžeš posuzovat. Ten zdravotník ( pokud mě paměť neklame ) se účastnil útoku v plné míře. Nezůstal „vzadu“ ošetřovat možné zraněné, ale šel plně do útoku s cílem vyřadit to kulometné hnízdo. Jak chceš v takovém případě rozlišovat ? Ty by ses v takovém případě řídil tím červeným křížem i ve chvíli kdy se po Tobě snaží házet granátem ?
Takto to posudzovali Rangeri, ktorí boli maximálne nasŕdení (čo je vo vojnovom pekle pochopiteľné). Napríklad Mellish poznamenal (nejde o doslovný prepis): "Vy predsa zdravotníkov nezabíjate?!"
Naposledy upravil(a) Lipton dne 10/11/2004, 21:56, celkem upraveno 1 x.

To nikdo nepopiera, ale treba pátrať v pozadí. Když už si spomenul Arnhem, nezabúdaj, že Briti čelili zdrvujúcej presile, oveľa väčšej ako Amíci v tomto filme. Mimochodom, v priamých bojoch muža proti mužovi mali jasnú prevahu.Oyama píše:Casto kdyz se ss stretlo s temito jednotkami dokazali vitezit a klidne je zajmout. Viz arnhem apod.
Hmmm, na základe čoho nás ujistuješ? Počas WW2 sa odohralo hneď niekoľko prípadov v ktorých nepočetní Rangers podobné kombinované útoky odrazili.Oyama píše:Ujistuji vas ze rangers by takoveto "orisky" skutecne nerozlouskli.
Ak odstreľovač vystrelí dvakrát za sebou na to isté miesto, urobí najlepší krok k odhaleniu svojej pozície nepriateľovi...Oyama píše:...aby vystrelil, nekoho jen zranil a 5 minut jen tak cumel okolo.

- Radola Gajda
- Poddůstojník v záloze
- Radola Gajda
- Poddůstojník v záloze