Pátrač píše:Rozpínat jako se rozpínalo Rusko, SSSR a nyní opět Rusko je špatné stejně jako je to špatné u USA. A je už skoro zoufalé, že odmítáš vidět, že s tím například já nesouhlasím stejně jako s tím nesouhlasí Alfik. My nesouhlasíme s agresí ani jednoho. Nám oběma vadí ale hlavně to, že v současném politickém prostředí je každý z těchto dvou naprosto rovnocenných darebáků posuzovan jinak.
Jestliže jejich rozpínavost je špatná, tak ještě horší je, že dnes je obvyklé vše co dělá USA omlouvat a vše co z úplně stejných důvodů a stejnými prostředky dělá Rusko automaticky odmítat, anžto je to Rusko. My s Alfikem tvrdíme, že jsou to hajzlové oba a je nám úplně jedno, že jeden se tváří jako velký demokrat a druhý taky, ale je nám vnucováno jaký je to zločinný stát.
Nic více se Alfik nesnažil říci a kdesi v předu když jsem polemizoval s Dzinem a podporoval Skeptika jsem řekl to samé já.
1) Kdyby to bylo řečeno pouze takto, tak se možná spousta lidí i shodne. Ale ono je tam vždy to "ale" a v 99% případů je to podáno tak, že rozpínavost (nebo cokoli) je špatná vždy, ale u SSSR/Ruska je méně špatná, protože...
To je asi jako s dopingem. Všichni se budou dušovat, že doping je špatný a všem by se mělo měřit stejnou měrou, ale... Když se ovšem jedná o Rusy, tak je to ne proto, že to v Sojuzu povýšili div ne na vědecký obor s plnou státní účastí/podporou a nechali se s tím cirkusem chytit a je to celkově dost otřesné, ale protože jsou všichni proti nim zaujatí. Samotné Rusy, kteří by měli být takhle malincí a ani nedutat, ani tak netrápí, že dopovali a nestydí se za to, ale velice se jich dotýká, že si někdo dovolil to provalit řešit. To se přeci nedělá že? To je spiknutí! Nikdo nás nemá rád a všichni nám házejí klacky pod nohy...co na tom, že jsou to ne klacky, ale klády, které jsme si sami vyrobili a hýčkali. Teď jsme se o ně přerazili, parádně si nabili držku, ale není to naše vina... To vy jste zlí, protože kazíte obraz Ruska, ne my, protože jsme pochybili, protože je to špatné...ne ne ne...můžete za to vy, protože jste na to poukázali a vyvodili důsledky.
A ti samí lidé, co tu budou omlouvat Rusy, protože Američané bijí černochy, provedou ten veletoč i zde. Ti budou tvrdit, že doping je samozřejmě špatný a měl by se trestat a měl by se trestat více o to, o co více je to organizované a hnusnější, ale Rusům tohle přeci nikdo nemůže udělat, protože to není "spravedlivé" a je to "zaujaté" a bla bla bla...
Dokud si spousta lidí nesrovná svá vyjádření konzistentně do formy A=A a ne A>A, tak se prostě některé tábory nikdy neshodnou.
2) Pokud máme zachovat rovnost, tak je kromě A nutno říci i B. Tudíž pokud SSSR/Rusko má právo chovat se jako jiní, tak ti jiní mají automatické právo chovat se jako Rusko a další. Řetězec tedy nekončí u Ruska, ale točí se do aleluja - pokud tedy Rusko obsadí Krym a pošle někam zelené mužíčky, má zbytek světa plné právo udělat to samé kde se mu zlíbí? Nebo ne?

Pokud se to ovšem postaví takto, tak to ovšem ztrácí spoustu toho kouzla, co v tom někteří vidí, pokud to ponechjí jednostranně a musí se dojít k názoru, že...
3) ...sakra záleží na okolnostech, vývoji a aktuální situaci včetně momentálních etických, ekonomických a jiných norem. Říci automaticky že USA a nebo Marťánci jsou zlo a "rozpínavost" je zlo, je podle mého...zlo. Protože USA třeba dnes mohou i za erupce na slunci a stal se z nich ikonický démon moderní doby, ať už to má s realitou něco společného nebo ne. Všichni sní o tom, jak by to bylo krásné, kdyby USA nebyly angažovány všudemožně, ale málokdo už přemýšlí o tom, jaké by to doopravdy bylo, kdyby se toto stalo a co by to řadu zemí a národů stálo. Přijde mi poněkud úsměvné, jak se z Ruska dělá ta nejočerňovanější země světa, ale to že v tomto ohledu hraje vůči USA tak možná pátou ligu, to už nikoho netrápí...vždyť USA je tu od toho, aby se na ně kydal hnůj a Rusko od toho, aby slízlo smetánku jako nebohá oběť

Protože padoucha už máme, teď potřebujeme hrdinu...jedno jakého, hlavně když to bude anti a bude se moct pasovat do role oběti a ochránce jakýchkoli hodnot, i kdyby je sám neuznával a porušoval.
4) Asi mi tuto odpověď nikdo nedopřeje, ale vysvětlí mi někdo konečně, kde je ten důvod toho, že po X století se velmoci a menší mocnosti mydlili navzájem po hlavě, mazali si med kolem huby či měnili aliance jak ponožky, včetně Ruska, ale pak cvak, během maximálně pár let až desetiletí je vše jinak a tahle nesourodá směska se vrhla jednotně na SSSR/Rusko. I přesto, že toto teoreticky nepředstavovalo žádnou hrozbu a nezavdalo k tomu žádný důvod. To se jednoho dne mocní zlískali a řekli si..."klucí, takhle už to nepůjde, to už je nuda, od zejtra to překopeme od základu a budeme někoho šikanovat..a všichni najednou, ať to má grády....a enyky benyky kliky béé...sorry Rusko, padlo to na tebe, od teď tě budeme buzerovat"...to jako vážně??? Už jsem viděl i propracovanější konspiračky...