Rada ohledně knihy
Moderátor: jarl
Rada ohledně knihy
Zdravím vás pánové,
kamarád mně onehdy říkal o nějaké sérii knih/knize, která prý realisticky popisuje co by se stalo, kdybychom se bránili v roce 1938. Ovšem už si nevzpomněl na název. Pokud tedy někdo víte o čem je řeč, prosím napište název této knihy/knih
kamarád mně onehdy říkal o nějaké sérii knih/knize, která prý realisticky popisuje co by se stalo, kdybychom se bránili v roce 1938. Ovšem už si nevzpomněl na název. Pokud tedy někdo víte o čem je řeč, prosím napište název této knihy/knih
- Aaron Goldstein
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada ohledně knihy
Žáby v mlíku od Drnka... Zde je k té knize debata... http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=4693

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
O této knize vím ... ale přidat k této knize slovo realistická a hlavně ty překlepy
Preklepy neviem, ale prvý diel mám, a realistická
"Rudá zóna" je oproti tomu hotová vedecká simulácia.

Nie je dôležité ako sa hlasovalo, ale ako sa to spočítalo.
Jediný režim ktorý uznávam je pitný.
To jsou Žáby v mlíku až tak ''realistické''?Julesak píše:Preklepy neviem, ale prvý diel mám, a realistická![]()
![]()
No jednej strane sa podarí úplne všetko, druhej vôbec nič, počasie je tiež zaujaté etc... proste z mojej strany sklamanie.

Ale to je přeci známé, že počasí je vždy zaujaté ... a vždy jen proti té poražené straněJulesak píše:No jednej strane sa podarí úplne všetko, druhej vôbec nič, počasie je tiež zaujaté etc... proste z mojej strany sklamanie.

Jinak, jakou úroveň reality očekáváte od fantasy?

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire
Já bych z toho takovou tragédii nedělal. Je to takové bláznivé "what-if", které se mi líbilo a při čtení jsem se příjemně odreagoval.
Jak píše Skeptik, je to především historická fikce. Nezaujatému čtěnáři, kterého tato tématika zajímá bych knihu já osobně s klidem doporučil.
Jak píše Skeptik, je to především historická fikce. Nezaujatému čtěnáři, kterého tato tématika zajímá bych knihu já osobně s klidem doporučil.
If you're going through hell, keep going. -- Winston Churchill
Mne tam vadilo to, že jednej strane vyšlo všetko a druhej vôbec nič, proste hlúpy čiernobiely dej - a preto nuda.
To je všetko.
To je všetko.

S tím se dá souhlasit, ale mě osobně ta jednostranost něják moc nevadila. 

If you're going through hell, keep going. -- Winston Churchill
- jarl
- 3. Generálmajor
Ono je asi lepší na nějakou předstíranou realističnost raději rezignovat a pořádně popustit uzdu fantazii jako to udělal Jak Kotouč v románu Nad českými zeměmi slunce nezapadá http://www.fantasyplanet.cz/literatura/ ... -nezapada/ . V jeho díle je naše vlast námořní velmocí a rozdává si to pěkně na férovku s Ruskem. Já to sice nečetl, ale údajně je to slušná válečná sci-fi.

Strýček Vova slíbil národu Ukrajinu a dal mu Afghánistán!
Musím uznat, že jsem si to nedávno koupil a těším se až to dočtu.