Už vyrobeno má být více jak 20 strojů, tak je na tom podobně jak ruské speciály (se "zavedením do armády").

Moderátor: jarl
Teď mi vysvětli kde v ní čteš, že SŘP eliminuje rozptyl zbraně? Naopak, je v ní naprosto jasně psáno, že rozptyl zbraně je jednou z početních hodnot, na základě které se určuje pravděpodobnost zásahu cíle. je to tam naprosto jednoznačně napsáno, takže jak si můžeš toto vyložit nějak jinak?Rozptyl zbraně je už součástí procesu popsaného výše, tedy je už započítán v rámci řešení teorie střelby a jedná se tedy o jednu z početních hodnot. Výsledná pravděpodobnost zásahu cíle tedy už s rozptylem pracuje.
tedy je zde jasně napsáno, že SŘP eliminuje chybu zamíření, ne rozptyl zbraně. To není možno chápat ani vzdáleně tak, jak píšeš. Takže pokud tedy toto má být podle tebe inkriminovaná pasáž (proč si to nebyl schopen do teď napsat?) potom se vyjadřuji dost jasně a naprosto jasně rozlišuji co co dělá.Dzin píše: Existuje něco, čemu se říká teorie střelby. ta řeší s jakou přesností je jaký systém schopne zasahovat cíl. Těchto teorií je několik a jejich součástí jsou i tyto nepřesnoti, které si vyjmenoval, včetně třeba prostředí na bojišti atd. Přičemž tyto teorie pracují i z lidským faktorem ap ředpokládají, že dojde ke správnému zamíření. To je právě výhoda moderního SŘP kde zamíření už není dáno vycvičeností obsluhy, ale dělá ho systém. Tudíž vždy správě zamíří.
Z tohoto vyplývá (a z debaty je vidět, že nejen mě... a nejen skeptikovi), že SŘP počítá s rozptylem (když je to početní úloha) a eliminuje ho (když výsledná pravděpodobnost s ním už pracuje)....Rozptyl zbraně je už součástí procesu popsaného výše, tedy je už započítán v rámci řešení teorie střelby a jedná se tedy o jednu z početních hodnot. Výsledná pravděpodobnost zásahu cíle tedy už s rozptylem pracuje.
Nedožaduji... Naopak dva dny (možná déle) dokazuji, že debata smysl nemá...Dzin píše:Dožaduješ se debaty
No a na to jsi ty reagoval následovně:Zaměřovač střelce měří polohu cíle s nějakou přesností ... ne 100%
Kanón má nějakou přesnost ... ne 100%
Munice má nějakou přesnost ... ne 100%
Měření vzdálenosti funguje s nějakou přesností ... ne 100%
Meteorologické podmínky na dráze letu, zvláště vítr, nejsou homogenní - měření v místě odpalu má nějakou přesnost ... ne 100%
A určitě existují ještě další odchylky dané buď výrobní tolerancí konstrukce tanku nebo metodou měření parametrů.
Všechny tyto "nepřesné" parametry bere balistický počítač jako přesné --- a na tomto základě přesně spočítá zaměření a nastaví kanón.
ALE ...
Mechanika jeho nastavení má nějakou přesnost ... ne 100%
Ale pak do toho přichází ten "problematický" pohyb.
A další problém je na světě - stabilizátor hlavně - určitě funguje. Někomu lépe, někomu hůře, ale nikomu ... ne na 100%
Tedy já napsal, že SŘP přejímá všechny výsledky měření a výrobních tolerancí jako PŘESNÉ hodnoty - což zákonitě vede k tomu, že se drobné chyby a odchylky kumulují a zhoršují finální zásah.To je ale právě omyl, on je jako přesné nebere. Naopak je bere jako nepřesné.
No, teď jsi mi to moc neulehčilDzin píše:Skeptik
A pokud budes dal pokracovat v citaci dostanes se k tomu, ze tam rozebiram jak to funguje a co se jak na vysledne pravdepodobnosti zasahu. Co vyhodnocuje SRP, jak se rozptyl podili na vysledku atd. proste jsem se snazil ti vysvetlit v cem je tvoje hodnoceni spatne. Tedy ze SRP veliciny, ktere se podileji ma rozptylu nebere v potaz. Pricemz ty se kterymi pracuje vyhodnocuji moderni SRP velmi podrobne (jako nepresne) zatimco starsi typy je nahrazuji zjednodusenim (a maji ke jako presne).
Nedivim se nekdo neco nepochopi od to jsme na diskuznim foru kde je prostor na propadne vysvetleni. Spiseme me rozmrzi to, kdyz se clovek snazi to vysvetlit a narazi na snahu to nepochoit.
.
Rekni mi tedy, kdyz si to vse prectes, je jasne jak funguje vypocet pravdepodobnosti zasahu a jak se na nem podileji jednotlive promene? Nebo to mam jeste rozebrat pripadne nejak uceleneji?