Díky za odpověď.

Obrázek správně vložil Jarl.
Moderátor: Pátrač
Je to fotka bratra mého dědy. Jmenoval se Evžen Slačik, utekl někdy (nejspíš) hned začátkem roku 1948 se skupinou kamarádů na kolech přes tehdy ještě nepříliš střeženou hranici, pak nějak poslal ze zahraniční tuto fotku se sdělením, že je v pořádku, a pak se po něm zcela slehla zem. Asi umřel, možná jen už neměl zájem dál konaktovat rodinu. Více nevím, všichni příbuzní, kteří věděli více (včetně nějakého oficiálního neúspěšného pátrání, které proběhlo na žádost jeho matky s odstupem řady let) již zemřeli, ti ostatní to podávají dost zmateně, už na první pohled nepřesně, zkresleně atd. a zjevně z druhé či třetí ruky, každopádně (možná i podle této fotky, ale nemusí to nutně souviset), se v rodině tvrdí, že se před zmizením "dal k nějakým vojákům".Martin Hessler píše:
Existují jiná vodítka (třeba zdroj, odkud snímek pochází)?
Podle wikipedie to na Itálii úplně nevypadá. SPZ by měla být složená z kódu provincie a čísla registrace v provincii (max. 6 číslic, pak se před číslo přidávalo písmeno). Na přední SPZ se to potom v období 1933-1976 psalo ve formátu "písmeno z čísla registrace" "kód provincie" "číslo registrace".Martin Hessler píše: Podle SPZ těch aut (zřejmě bílá písmena a čísla na černém podkladě) by to mohla být Itálie. Ale to jen hádám. Kombinace spojeneckých výstrojních součástek by napovídala období po r. 1944.
A k čomu si sa dopátral, aký mal osud(ak to nie je tajné).jakub_m píše:Tak už jsem se jeho osudu dopátral, ale z hlediska identifikace toho, co to měl na sobě a kde působil fakt nevím.
Dostal jsem k tomu ještě jednu fotku (žil v Anglii), tak přikládám, zda někdo neví. Nahrávám v kvalitě v jaké jsem mailem dostal.