Barrett M-82 lafetace
Barrett M-82 lafetace
Mám dotaz: V jednom časopisu jsem se dočetl,že v poslední době se začala používat známá "antimateriálová" puška Barrett M-82 jako lafetovaná zbraň v různých "Guntrucks" (např na bázi Hummeru) místo "půlpalcáku" M2HB.Bohužel to bylo bez obrázku a netu jsem nic nenašel,i když jsem dusil Google jak jsem uměl.Nemáte někdo něco ? Zvažuju postavení modelu.
Lidi jsou někdy prapodivná podívaná
Já sem o tomhle vůbec neslyšel, ale je to dost zajímavý, už jen v tom, jak chceš mířit s odstřelovačkou z jedoucího Hummeru, nemluvě o tom že ta kadence oproti kulometu Browning by asi hodně nestíhala, zásobník atd. to stejné. Kdyžtak napiš, kdyby jsi něco zjistil, taky by mě to zajímalo 

Pouze zasáhnout nestačí.....
Tak je to článek v časopise Naše vojsko č.8/2006. Jen velmi stručný výcuc: M-82 se používá v Iráku a ze souvislostí vyplývá,že ne k palbě za jízdy ale spíše v hlídkové činnosti v městské zástavbě a to právě vzhledem k nízké kadenci a vysoké přesnosti (což u odstřelovačky není překvapení). Ona totiž dávka z půlpalcáku dokáže vylidnit ulici i s nevinnými ale dobře mířená rána např. na motor zastaví auto spolehlivě na dálku a bez zbytečných obětí. Využívá se i k celkém bezpečné likvidaci nevybuchlé munice či sebevražedných atentátníků. Zmíněný článek můžu doporučit-ten časák je vůbec zajímavý...Jedině mi tam chybí fotka té úpravy,takže můžu jen spekulovat např.o uchycení zbraně do upravené lafety M2HB v místě dvojnožky...Proto sháním nějaký obrázek.
Lidi jsou někdy prapodivná podívaná
štít asi ne. u kulometu, kterej mám vysokou kadenci, je míření relativně podružná zaležitost. U odstřelovačky je to o nečem jiném, střelec musí mít lepší pohyblivost zbraně i na úkor ochrany...
"Nemůžeš-li střílet, staň se bunkrem, nemůžeš-li se hýbat, staň se zbraní, nemůžeš-li vyhrát, staň se hrdinou."