Každopádně z celé diskuze, kterou jsem si zpětně přečetl se mi opět potvrdilo, že zatím není věrohodně doložena nějaká extra výhoda motoru instalovaného vzadu, oproti tomu v předu. Co se týče průchodnosti terénem tedy.
Myslím že je to v pohode,lebo som tam napísal...."ako píšeš",takže som s tvojím vyjadrením súhlasil.Zemakt píše:Promiň, ale psal jsem vyjma T14 a recyklátů. A právě tebou zmíněné považuji za recykláty starších konstrukcí, byť osazené novými technologiemi....
Napasovať powerpack,konštruovaný prioritne pre montáž do zadnej časti tanku,upraviť ho na montáž dopredu bude asi dosť veľký problém.Rase píše:Tak Izrael opravdu nabízel Kolumbii 25-40 tanků Merkava IV za cenu cca 4,5 mil.USD, tedy by jeden tank vyšel na 117 mil.Kč.
To je stejná cena, za jakou nabízeli Němci Britům modernizované ojeté Leopardy 2 (!)
myslím, že vy případě našeho zájmu, by neměl být problém nahradit americký motor a kanón, komponenty z Německa
Přeci jen L/55 a europowerpack, by neměl být problém do Merkavy osadit, alespoň ušetříme za clo z USA
A sú o tom nejaké nové info?Rase píše:Tak Izrael opravdu nabízel Kolumbii 25-40 tanků Merkava IV za cenu cca 4,5 mil.USD, tedy by jeden tank vyšel na 117 mil.Kč.
Presne tak. Pre porovnanie, rozmery 883 vs. 873 z Leo2:skelet píše:Počkej, ale čtverka je poháněna motorem MTU GD 883 V-12 o výkonu 1500koní, ne? Pravda je vyráběn v licenci General Dynamics
http://www.army-technology.com/projects/merkava4/
To samé co s Gripenama. Nicméně osobně jsem za leopardy 2A5/6Skeptik píše:Další vlhký sen???
![]()
Co by AČR s těma 65-ti tunovýma krávama, nekompatibilníma s čímkoli co má dnes k dispozici včetně opravárenské základny asi tak dělala
Rase píše: Tedy 50 nových Merkav v plné palbě, žádné šizené náhražky, by nás vyšly s celým zázemím a municí na 13 miliard Kč.
Pátrač píše:Mít padesát Merkav by z nás udělalo skokem skoro něco jako regionální tankovou velmoc. Navíc si ymslím, že my bycomjich za stejnou dobu koupilio deset víc. Izraelci nás mají rádi.
Bleu píše:Nicméně osobně jsem za leopardy 2A5/6
Kdybys nakupoval podle tohoto kritéria, budeme mít zase T-34. Jednou se chtíc nechtíc budeme muset od minulosti odrazit, a to, jak správně napsali ti přede mnou, znamená nakoupit to, co je zatím nekompatibilní - a vybudovat kompatibilní OZ, logistiku, apod.Skeptik píše:Další vlhký sen???
![]()
Co by AČR s těma 65-ti tunovýma krávama, nekompatibilníma s čímkoli co má dnes k dispozici včetně opravárenské základny asi tak dělala