Bude to jen taková stručná zmínka ,ale uvedu web s pomerne podrobnou historíí. O této jednotce jsem vedel jen zmínku a mel jsem pocit,že jich bylo jen par desítek.Ale ono je to daleko zajímavejší téma.
Tato legie byla složená převážne se zajatcu ,kteří byli zajati v severní africe ,mimochodem u italu sloužila jednotka pod názvem Azad hindustán.
Vudčí osobností byl Chandra Boss býválý šef indického narodního kongresu ,zřejmne oponent Mahatma Ghandího nesouhlasil s jeho nenásilnou politikou.Tak že byl vhodným objektem pro abwehr a vznikla myšlenka vytvořit indickou narodní armádu.
Tak se podařilo sestavit legii čitající 6000 mužů.Hlavní myšlenka byla použít je jako diverzní a vysadkový odíli behem kavkazské kampane,kdy byl plán probít se až do indie.Samozrejmne že stalingrad vše zmenil a legie byla stažená na zapad nejdřív do holandska po té do francie .
Bojová kvalita nebyla příliš vysoká a pak krom hindu tam byli i muslimové ,ti pak přešli do bosenských ss divizí a zbytek přešel pod ss .Učastnila se boje proti maquis ,a střetla se s francouzi. V nemecku byla zajatá brity .Vetšina byla odvezena do indie a nasledne propuštena a vyšší dustojníci vezneni.Chandra boss udajne byl sestrelen japonci,když jej britové transportovali do indie.
Je to ve velké stručnosti moje angličtina není moc dokonalá a pak jsem línej podrobne překládat tak pro zajemce celkem detailní članek o tomhle fenomenu.Perlička nakonec.Když se o tom hitler dovedel myslel,že to je for
http://www.feldgrau.com/azadhind.html