Jsi příliš shovívavý našel bych proto úplně jiné pojmenování.fatale píše:fatale píše:5/11 (dnes) 16:30 CT2- Zelene barety
Tusim jsem to uz videl a nebylo to spatny, pokud se pletu a je to naka blbost, tak sry 8)taxem si to spletl, tohle je noblesni blbost
TV tipy
Moderátor: jarl
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Ale hrál tam John Wayne... Radši měl zůstat u westernů, tam každý ví, že je to pohádka. Já jsem tento film viděl už hodně dávno a další reprízu jsem si raději odepřel....
Budu se muset mrknou na dokument o US válečných filmech, tento "skvost" je tam myslím taky zmiňován....
Budu se muset mrknou na dokument o US válečných filmech, tento "skvost" je tam myslím taky zmiňován....

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
- sa58
- 1. Armádní generál
- Kontaktovat uživatele:
Dnes před polednem jsem náhodou narazil na programu ČT24 na pořad Historický magazín. Neviděl jsem začátek pořadu, zachytil jsem jen konec. Ve studiu o tomto tématu hovořili publicisti Vladimír Francev a Ivo Pejčoch. Tématem byl vývoj a nasazení tanků.
Pořad lze vidět na webu CT24, odkaz je ZDE
Pořad lze vidět na webu CT24, odkaz je ZDE

"Nachystejte květináče, na vánoce sem zpátky!"
Včera odpoledne navíc dávali opět na ČT2 americký dokument z roku 1943 "Vítězství v Tunisku". Samozřejmě, těžká propaganda, ale také třičvrtě hodiny filmů jak ze zázemí, tak přímo z bojů, spousta pro mne dosud neznámých záběrů bojové techniky a také v zásadě dobrý popis uvedeného tažení včetně výprasku v Kasserinském průsmyku. Přišel jsem na to bohužel náhodou, až při začátku, už jsem nemohl dát avízo. Opakováni pořadu jsem také nenašel, takže ona je to taková informace na ....
Čtvrtek po deváté hodine čt2 .Film Transport do ráje je to podle povídek Arnošta Lustiga pro ty ,kteří neznají.Je to pán co jako dítě byl v terezíne v ghetu a píše povídky a romány inspirované zážitky z gheta.Je to mezinárodne uznávaný autor.Tenhle film vypraví o tom jak nemci v terezíne nahráli dojem poklidného mestečka ,kde se židum dobře daří pred inspekcí červeného kříže a v zapetí po té je vyhlášen rozkaz k hromadnému transportu.Sám jsem tenhle film nevidel ,ale videl jsem jinný film podle lustigových povídek tak rozhodne se teším a doporučuju
Zejména zájemcům o historii III. říše doporučuji sledování britsko-amerického filmu "Konference ve Wannsee" dnes v 22.15 na ČT 2. Formou umělecké rekonstrukce jsou zde zobrazeny hodiny, které ve svém důsledku přinesly nesmírné utrpení miliónů lidí v podtextu s chladným až odtažitým přístupem těch, kteří o tom rozhodli. Nečekejte žádné akční nebo bojové scény, film, který je natočen na základě jediného dochovaného záznamu z uvedeného jednání je postaven na skvěle zahraných dialozích. Rozhodně stojí za shlédnutí.
Přestože to tak zpočátku vypadalo, nešlo o nějakou diskuzi co s židovským obyvatelstvem. To bylo dané a smrtihlavové to už měli požehnané lakýrníkem. Jiný názor se nepřipouštěl. Šlo jen o koordinaci jednotlivých složek pro co nejefektivnější provedení. Jinak na to, na čem se všichni přítomní podíleli z toho po válce někteří vyklouzli až moc lacino. Aspoň na můj vkus.