skelet píše: tak tak.. pravdu díš, jako vždy. edit: a slibuju, že ode dneška o F-35 jenom pozitivně, fakt. A když narazím na něco, že u F-35 musí něco předělat, tak o tom pomlčím, protože nebudu bulvární.
Výborně, já budu toužebně očekávat ten první pozitivní příspěvek
Ejdou Rotacak píše:Polare, což se na to podívat z druhé strany a více objektivně?
Jak více objektivně?

Většinu mojí aktivity v tomto vlákně tvoří brždění katastrofických scénářů zvěstovatelů zkázy a "zdravě skeptických" zpráv. Za zélótské vytržení a oddanost F-35 se považuje už jen to, že se člověk snaží narušit tu nonstop litanii, jak je ve všem F-35 totálně blbý letoun, na nic a nikdy na nic nebude a bude to ještě horší

...a když člověk zasype jednu krtinu, tak se jinde objeví jiná, přičemž když zasype i tu, tak se objeví nová na místě té první.
Ejdou Rotacak píše:mě teď zaráží, proč píšeš o tom, že i projekty minulé byly často terčem posměchů a narážek.Nejsem si vědom toho, že by v 60. - 80. letech směla veřejnost v televizích, rádiích a novinách diskutovat o + a - nových konstrukcí. Jasně, namítneš, že byla studená válka a nebyl internet.V tom případě se ale nabízí otázka, kde bereš tu jistotu, že veřejnost masově před 40 lety propírala vývoj Hornetu? aha!.....ale píšeš to, jako by se jednalo o samozřejmost.
Mám to chápat tak, že vše bylo tajné, rozpočet byl bezedný, nebyli kritici programů atd.? Jen protože nebyl internet a dnes je internet plný těch největších odborníků na všechno? Také neblázni.
Přečti si nějaké dobové noviny nebo odborný časopis a uvidíš, jak moc byly například některé programy, o kterých dnes nikoho ani nenapadne přemýšlet jinak jako o úspěchu, oblíbené. U těch textů by někdy stačilo vyměnit datum za 2017 a jméno programu za F-35 a jsi víceméně na svém. Spousta věcí se nemění, jen lidé zapomínají (přirozeně i cíleně).
Ejdou Rotacak píše:Nikdo z nás není pilot, většina z nás by se při případném přetížení 5G odebrala krátkodobě do říše snů a proto by bylo dobré, kdyby ti nejhorlivější diskutéři byly ve svých výrocích méně kategoričtí.Víte, ono je infantilní, když v diskuzích čtete nějaký hejt (v tomto případě na JSF) a následně odpovíte stejně horlivě a kategoricky "impérium vrací úder" - ona si pak většina čtenářů řekne, "co mi to tu ty filuto prezentuješ, to jsem četl před 2 lety taky a na rozdíl od tebe bych se neopovážil z toho vyvozovat závěry"
A proto raději neříkáš konkrétního vůbec nic, aby jsi si za tím nemusel stát, viď?